Oυκρανία ώρα μηδέν: Η μεγαλύτερη ρωσική επίθεση των τελευταίων 30 ετών αλλάζει τον χάρτη της Ευρώπης – Σχέδιο δημιουργίας τριών νέων κρατών!

Oυκρανία ώρα μηδέν: Η μεγαλύτερη ρωσική επίθεση των τελευταίων 30 ετών αλλάζει τον χάρτη της Ευρώπης – Σχέδιο δημιουργίας τριών νέων κρατών!

15 Φεβρουαρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:376
Μοίρασέ το

Ζήτημα ζωής και θανάτου για τη Μόσχα

Επιπλέον, η Ρωσία προσδοκά με τις κυρώσεις, και ως ένα βαθμό τις επιδιώκει, πως θα λειτουργήσουν εναντίον των ΗΠΑ και εναντίον του μονοκεντρικού δολαριοποιημένου συστήματος. Πολλές χώρες θα θελήσουν να απαγκιστρωθούν από το δολάριο και το τωρινό οικονομικό σύστημα καθώς θα αντιληφθούν πως γίνεται “κατάχρηση και εκβιασμός”.

Για την Ρωσία, η ήττα στην Ουκρανία σημαίνει ήττα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, και κατ’ επέκταση νέο πλήγμα στην Ουάσινγκτον μετά την Συρία, τη Λιβύη και το Αφγανιστάν. Θα αρχίσει σταδιακά να σχηματίζεται μια νέα ευρωπαϊκή Τάξη με οπισθοχώρηση των ΗΠΑ.

 

Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας

 

Λίγες ημέρες, ίσως και ώρες, απομένουν από την έναρξη της μεγαλύτερης ρωσικής επίθεσης των τελευταίων 30 ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος, μια επίθεση η οποία χαρακτηρίζεται ως “ζήτημα ζωής και Θανάτου” για την Μόσχα.

Μια επίθεση που μπορεί να αλλάξει τελείως τον χάρτη και να δημιουργήσει μέχρι και 3 νέα κρατίδια στην περιοχή.

 

Γιατί “καίγεται” η Ρωσία για την επιχείρηση

 

  1. Ακόμη και αν η Ουκρανία δεν γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, τίποτα δεν εμποδίζει την ανάπτυξη επιθετικών πυραυλικών οπλικών συστημάτων στο έδαφος της. Ακόμη και χωρίς η Ουκρανία να εισέλθει στο ΝΑΤΟ, το Κίεβο με την υπάρχουσα κυβέρνηση και όλες τις επόμενες φιλοδυτικές που ακολουθούν θα επιδιώξουν την ενσωμάτωση της χώρας στο δυτικό σύστημα ασφαλείας.
  2. Μόλις αυτό ολοκληρωθεί, η Ουκρανία θα γίνει εφαλτήριο για στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Ρωσίας. Δεδομένου του μήκους των συνόρων, αυτή η κατάσταση θα έθετε την Ρωσία σε μειονεκτική θέση.
  3. Η Ρωσία πιστεύει πως είναι θέμα χρόνου να εγκατασταθούν στην Ουκρανία συστήματα THAAD ή Aegis (γι αυτά τα δύο γίνεται λόγος στην Μόσχα). Αν αυτό συμβεί τότε όλες οι στρατηγικές υποδομές της Ρωσίας θα είναι ανυπεράσπιστες. Η Ρωσία θα κατέρρεε καθώς οι ΝΑΤΟϊκοί σε 5 λεπτά θα έχουν την ικανότητα να χτυπήσουν Μόσχα και πυρηνικά σιλό. Στην Ρωσία μάλιστα λένε πως “σκοπός του ΝΑΤΟ είναι η χώρα να πάει πίσω στα Ουράλια…”.
  4. Επιπλέον, η Ρωσία προσδοκά με τις κυρώσεις, και ως ένα βαθμό τις επιδιώκει, πως θα λειτουργήσουν εναντίον των ΗΠΑ και εναντίον του μονοκεντρικού δολαριοποιημένου συστήματος. Πολλές χώρες θα θελήσουν να απαγκιστρωθούν από το δολάριο και το τωρινό οικονομικό σύστημα καθώς θα αντιληφθούν πως γίνεται “κατάχρηση και εκβιασμός”.
  5. Για την Ρωσία, η ήττα στην Ουκρανία σημαίνει ήττα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, και κατ’ επέκταση νέο πλήγμα στην Ουάσινγκτον μετά την Συρία, τη Λιβύη και το Αφγανιστάν. Θα αρχίσει σταδιακά να σχηματίζεται μια νέα ευρωπαϊκή Τάξη με οπισθοχώρηση των ΗΠΑ.
  6. Η Μόσχα εκλαμβάνει τυχόν απόσχιση της Ουκρανίας από την σφαίρα επιρροής της ως κτύπημα στον ρωσικό κόσμο, ένα κτύπημα καταστροφικό γλωσσικό, πολιτισμικό που θα δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις μακροπρόθεσμα εντός της Ρωσίας.
  7. Γι αυτό και για τους Ρώσους η μόνη λύση είναι η ένταξη της Ουκρανίας και των υποδομών της (βιομηχανία-πόροι) στο νέο “Ενωσιακό Κράτος” που ετοιμάζει προς αναβίωση της ΕΣΣΔ με άλλη μορφή.

Oυκρανία: Θα διασπαστεί σε δύο ή τρία κράτη; Η “Νέα Ρωσία” και η “Μικρή Ρωσία”

Σκοπός της Ρωσίας είναι να αποφευχθεί ένας παρατεταμένος πόλεμος πραγματοποιώντας μια αστραπιαία επιχείρηση. Αν ο ρωσικός στρατός προχωρήσει πραγματικά αστραπιαία και δεν συναντήσει αντίσταση σοβαρή, τότε η Μόσχα θα καταλάβει το Κίεβο, θα ανατρέψει την κυβέρνηση και θα τελειώσει σύντομα η επιχείρηση.

Αν όμως η επιχείρηση δεν πάει καλά και οι Ρώσοι έχουν σοβαρές απώλειες, τότε η Ουκρανία θα διαμελιστεί σε δύο ή τρία κρατίδια.

Το ένα κρατίδιο (Ανατολική Ουκρανία) θα παραμένει στη ρωσική τροχιά και το άλλο (Δυτική Ουκρανία) αντίστοιχα στη δυτική.

  • Η μία επιλογή είναι η κατάληψη της Ανατολικής Ουκρανίας, των περιοχών Χάρκοβο, Νικολάεφ, Οδησσού, Μαριούπολης και ένωση με Υπερδνειστερία. Έτσι ο ποταμός Δνείπερος θα γίνει ξανά ιστορικό σύνορα με την Δυτική Ουκρανία.

Η Ρωσία θα αποκτήσει τις πιο στρατηγικές βιομηχανικές περιοχές της Ουκρανίας μαζί με τους πόρους τους. Η Δυτική Ουκρανία θα είναι καταδικασμένη σε αργό θάνατο χωρίς οικονομία.

  • Η δεύτερη επιλογή είναι να διαμελιστεί η Ουκρανία σε δύο κράτη, την “Novorossiya” και την “Malorossiya”. Η δυτική περιοχή θα είναι αυτόνομη αλλά θα σχηματίσει Ομοσπονδία μαζί με την Ανατολική περιοχή. Οι δύο περιοχές εισέρχονται μετά στο “Ενωσιακό Κράτος” με Ρωσία και Λευκορωσία.
  • Υπάρχει και η τρίτη πιθανότητα, οι σκληροπυρηνικοί δυτικοί του Κιέβου να εκτοπιστούν σε μια πολύ μικρή περιοχή δίπλα στην Πολωνία και να δημιουργηθούν ακόμη δύο νέα κράτη. Σύνολο τρία: Η Ουκρανία σε σμίκρυνση κατά 95%, η “Νέα Ρωσία” και η “Μικρή Ρωσία”.

Σε αυτό το σενάριο οι εδαφικές απώλειες για την Μόσχα θα είναι μηδαμινές και θα έχει ξεφορτωθεί ένα πολύ μεγάλου τμήμα του πληθυσμού που η Μόσχα θεωρεί πως είναι “σκληροί δυτικοί” χωρίς επιστροφή.

Φυσικά αυτό θα δημιουργήσει τεράστιες προσφυγικές ροές κάτι που ίσως θέλει η Μόσχα προκειμένου να δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα σε ΝΑΤΟϊκές χώρες πχ Πολωνία κτλ.

Δείτε βίντεο εδώ

Δείτε εδώ και αυτόν τον χάρτη

Χάρτης-Εφιάλτης! Βερολίνο: Ιδού η μορφή της νέας Ουκρανίας – Απογειώνονται κατά κύματα ρωσικά ελικόπτερα! Δείτε βίντεο

 

 

Πηγή

Προβολές : 376


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα