QatarGate: Βαθύ λαρύγγι ο Panzeri για έναν χρόνο φυλακή – Ποιους «καίει», τι σημαίνει για Καϊλή

QatarGate: Βαθύ λαρύγγι ο Panzeri για έναν χρόνο φυλακή – Ποιους «καίει», τι σημαίνει για Καϊλή

18 Ιανουαρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:213
Μοίρασέ το

 

Πληροφορίες για το πώς λειτουργούσε το κύκλωμα που είχε στήσει σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο δίνει ο «εγκέφαλος» του QatarGate, Antonio Panzeri, ο οποίος υπό την πίεση των βαρύτατων κατηγοριών και της προοπτικής για μια πολυετή κάθειρξη, αποφάσισε να συνεργαστεί και να υπογράψει μνημόνιο με τις βελγικές αρχές έτσι ώστε να πέσει «στα μαλακά».

 

 

 

 

 

Τελικά, αυτοί που φαίνεται να την πληρώσουν, είναι το … ζεύγος Καϊλή και Φραντζέσκο… δηλαδή, τα μικρά ψαράκια…

Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Η ομορφιά, δεν προϋποθέτει και εξυπνάδα… πιο πολύ “δένει” με την π#@τανιά… κι απ’ ότι φαίνεται η μανδάμ τη έχει σε περίσσευμα…
QatarGate: Βαθύ λαρύγγι ο Panzeri για έναν χρόνο φυλακή – Ποιους «καίει», τι σημαίνει για Καϊλή
O Panzeri αποκάλυψε πως έδωσε 120.000 με 140.000 ευρώ στον Βέλγο ευρωβουλευτή Mark Tarabella.

Πληροφορίες για το πώς λειτουργούσε το κύκλωμα που είχε στήσει σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο δίνει ο «εγκέφαλος» του QatarGate, Antonio Panzeri, ο οποίος υπό την πίεση των βαρύτατων κατηγοριών και της προοπτικής για μια πολυετή κάθειρξη, αποφάσισε να συνεργαστεί και να υπογράψει μνημόνιο με τις βελγικές αρχές έτσι ώστε να πέσει «στα μαλακά».

Πράγματι, βάσει των διατάξεων για τον «μετανοημένο ύποπτο», ο Panzeri συμφώνησε να συνεργαστεί απόλυτα με τις εισαγγελικές αρχές, να αποκαλύψει τα πάντα σχετικά με το σκάνδαλο του QatarGate και ο ίδιος να τη «γλιτώσει» τελικά με μια ποινή ενός έτους είτε με μόλις έναν χρόνο φυλάκιση είτε με «βραχιολάκι».

 

Η συμφωνία

 

Σύμφωνα με το δικηγόρο του Panzeri, η συμφωνία προβλέπει ποινή φυλάκισης 5 ετών με αναστολή, υπό την προϋπόθεση ότι θα εκτίσει τουλάχιστον έναν χρόνο της ποινής είτε στην φυλακή είτε με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, επιβολή προστίμου ύψους 80.000 ευρώ και κατάσχεση όλων των περιουσιακών του στοιχείων που αποκτήθηκαν με εγκληματικό τρόπο και που αποτιμώνται σε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.
«Έχει καταστραφεί, έχει κατάθλιψη και θέλει να βγει από αυτό το τούνελ» υποστήριξε ο δικηγόρος του, Laurent Kennes.

 

 

Καίει τον Tarabella

 

Δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας Le Soir αναφέρει ότι ο Panzeri αποκάλυψε πως έδινε χρήματα στον Βέλγο ευρωβουλευτή, ιταλικής καταγωγής, Mark Tarabella.

«Συνήθιζα να δίνω τα χρήματα στον Tarabella σε διάφορα μέρη.
Τα χρήματα ήταν σε χάρτινες σακούλες.
Ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια.

Την επαφή γενικά την έκανα εγώ και καμιά φορά ο Giorgi.
Κάθε φορά, το ποσό ήταν περίπου 20.000 ευρώ.

Κάθε φορά, παραδίδαμε τα χρήματα με διαφορά δύο ή τριών μηνών και η τελευταία παράδοση ήταν πριν από έξι μήνες», φέρεται να υποστήριξε ο Panzeri.

«Όταν έγινε μια συνάντηση με τον Mark Tarabella, ο Giorgi και εγώ τον ρωτήσαμε εάν συμφωνούσε να υπερασπιστεί ορισμένες θέσεις και αν ήθελε να έχει διάφορα δώρα, συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων» είπε ο Panzeri, ο οποίος κατά την Corriere della Sera, παραδέχθηκε πως έδωσε συνολικά στον Tarabella το ποσό των 120.000 με 140.000 ευρώ για να υπερασπιστεί θέσεις υπέρ του Κατάρ.

 

Αλλαγή στάσης

 

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, ο Tarabella αν και ήταν γνωστός για τις σκληρές του θέσεις απέναντι στα κράτη του Κόλπου για τη στάση τους ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, παρενέβη στις 14 Νοεμβρίου σε μια συνεδρίαση υποεπιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Ευρωκοινοβουλίου και προς έκπληξη όλων, πήρε μια θέση υπέρ του Κατάρ.
Σε αυτή τη συνεδρίαση που έγινε μόλις 6 ημέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ, παρών ήταν και ο υπουργός Εργασίας του Κατάρ, Ali Bin Samikh Al Marri.

 

Δείχνει και Cozzolino

 

Κατά την ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, ο Panzeri «φέρεται να προέτρεψε τους εισαγγελείς να εξακριβώσουν και τη θέση του ευρωβουλευτή του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Andrea Cozzolino, αλλά χωρίς να αναφερθεί σε καταβολή χρημάτων».

H Corriere della Sera αναφέρει πως ο Francesco Giorgi, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή είχε πει για αυτόν ότι «ασχολήθηκε με το Μαρόκο».

 

Το μνημόνιο του Panzeri

 

Με το μνημόνιο που υπέγραψε ο Panzeri (βάσει των άρθρων 216/1 έως 216/8 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τα οποία αφορούν σε υπόπτους που μετανόησαν για μία υπόθεση καλείται να ενημερώσει τους ανακριτές και τη Δικαιοσύνη συγκεκριμένα για:

– τον τρόπο λειτουργίας,

– τις οικονομικές ρυθμίσεις με άλλα εμπλεκόμενα μέρη,

– τις οικονομικές δομές που συγκροτήθηκαν,

– τα ενδιαφερόμενα μέρη των δομών και τα προσφερόμενα οφέλη,

– τη συμμετοχή γνωστών και αγνώστων στην έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητα των προσώπων που παραδέχεται ότι δωροδοκούσαν.

 

Οι Βελγικές αρχές ανακοίνωσαν ότι «είναι η δεύτερη φορά στη βελγική νομική ιστορία, από την εισαγωγή του λεγόμενου νόμου “pentiti” (σ.σ. pentiti regret, που αναφέρεται στον ιταλικό νόμο που επιτρέπει τις έρευνες για τη μαφία), ότι οι διαδικασίες αυτές καταλήγουν στην υπογραφή μνημονίου. Και στις δύο περιπτώσεις, την υπόθεση χειρίστηκε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία».

 

Τι σημαίνει για την Καϊλή

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αντίστοιχη συμφωνία πιέστηκε πριν μερικές ημέρες να κάνει και η Εύα Καϊλή, κάτι που δεν προχώρησε.

Πλέον οι βελγικές αρχές υποστηρίζουν ότι είναι δύσκολο να υπογραφεί μια αντίστοιχη συμφωνία, όπως αυτή του Panzeri.

Σημειώνεται πως η κα.Καϊλή θα παραστεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου αύριο Πέμπτη 19/1 προκειμένου να αποφασιστεί αν θα παραταθεί η προφυλάκισή της ή αν θα αποφυλακιστεί.

Πάντως, σήμερα Τετάρτη 18/1 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να εκλέξει το νέο αντιπρόεδρο του, που θα αντικαταστήσει την κα.Καϊλή μετά την καθαίρεση της.

Η ψηφοφορία είναι μυστική και η εκλογή απαιτεί απλή πλειοψηφία.

 

 

Πηγή

Προβολές : 213


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα