QatarGate: Ώρα απολογίας και κρίσης για την Καϊλή – Θα παραμείνει στην φυλακή; – Στο μικροσκόπιο ο Αβραμόπουλος

QatarGate: Ώρα απολογίας και κρίσης για την Καϊλή – Θα παραμείνει στην φυλακή; – Στο μικροσκόπιο ο Αβραμόπουλος

22 Δεκεμβρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:117
Μοίρασέ το

 

Τι απαντά ο Δ. Αβραμόπουλος στην εντολή της Κομισιόν να διερευνηθούν οι σχέσεις του με Ευρωπαίους επιτρόπους

 

 

 

Και πίσω απ’ όλη αυτή τη συμμορία, γιατί περί συμμορίας πρόκειται, ο αφανισμός της Ελλάδας, από τα εκατομμύρια λαθρομουσλίμια που εισβάλουν στην Πατρίδα μας και … οδεύουμε προς αφανισμό…

Γι αυτό, γιατί δεν μιλάει κανείς, μόνο στέκονται όλοι στο γεγονός της κάθε πολιτικής πατσαβούρας που λαδώθηκε;;;
Ο ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.
ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ…
ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ;;; ΟΧΙ!!!
Καλλιόπη Σουφλή
Η πιο κρίσιμη ώρα, αυτή της απολογίας για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή για το ρόλο και την εμπλοκή της στο σκάνδαλο του QatarGate έφτασε, καθώς από τις 10:00 σήμερα Πέμπτη 22/12 το πρωί βρίσκεται ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, το οποίο και θα αποφασίσει εάν αυτή θα παραμείνει προφυλακισμένη στις φυλακές Haren όπου και κρατείται ή εάν θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε περίπου 12 με 18 μήνες.
Η όλη διαδικασία, η οποία θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το μεσημέρι, όταν και αναμένεται η σχετική δικαστική απόφαση για το μέλλον της.

Βασική επιδίωξη της Ελληνίδας ευρωβουλευτή – κατά τη δήλωση των συνηγόρων της – είναι να παραμείνει ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, αρνούμενη την ίδια στιγμή κάθε εμπλοκή στο σκάνδαλο αυτό, δηλώνοντας αθώα.Προδομένη, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση

 

Σε δηλώσεις του ο Μ. Δημητρακόπουλος, συνήγορος της κας Καϊλή, υποστήριξε ότι η πελάτισσα του είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ότι νιώθει προδομένη από τη στάση του συντρόφου της, Francesco Giorgi, ο οποίος σημειωτέον έχει ομολογήσει, έχει αναλάβει όλη την ευθύνη της υπόθεσης και έχει υποστηρίξει ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είναι αθώα.

Όπως είπε, η σημερινή δικαστική απόφαση θα κρίνει όχι το εάν είναι αθώα ή ένοχη, αλλά το εάν πρέπει ή όχι να παραμείνει προφυλακισμένη.
Ερωτηθείς για το εάν είναι αισιόδοξος, είπε ότι καμία πρόβλεψη δεν είναι ασφαλής, παραδέχθηκε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, αν και εξέφρασε αισιοδοξία βάσει των νομικών κριτηρίων.

 

Τι θα πουν οι δικηγόροι της

 

Οι δικηγόροι της κας.Καϊλή θα υποστηρίξουν ότι δεν γνώριζε, ούτε συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της, ότι δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό τους διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, ότι δεν έχει δωροδοκηθεί ποτέ από κανέναν και ότι δεν είχε προσωπική ατζέντα για το Κατάρ.

Επιπλέον, θα επισημάνουν και την ανάγκη να βρίσκεται δίπλα στο μόλις 2 ετών παιδί της.

Όπως επισημαίνουν, το δικαστήριο καλείται να κρίνει εάν η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είναι ύποπτη φυγής ή εάν μπορεί να αλλοιώσει αποδεικτικά στοιχεία.

Δημοσιεύματα στον ιταλικό και βελγικό Τύπο υποστηρίζουν ότι η κα.Καϊλή φέρεται να έχει παραδεχθεί ότι γνώριζε για τις δραστηριότητες του Panzeri και του συντρόφου της.

 

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν ο Δ. Αβραμόπουλος

Εν τω μεταξύ, να διευρενηθούν οι σχέσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου με την Fight Impunity αλλά και τις επαφές του με Eυρωπαίους αξιωματούχους ζήτησε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen.

Ειδικότερα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen ξεκίνησε κατεπείγουσα έρευνα για τους δεσμούς αξιωματούχων της ΕΕ με τον πρώην επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος έχει παγιδευτεί σε μια σειρά από καταγγελίες διαφθοράς σχετικά με την επιρροή του Κατάρ στις Βρυξέλλες.

Η Επιτροπή ζητά επίσης από τον ίδιο τον Αβραμόπουλο να εξηγήσει με ποιους τρόπους συμμορφώθηκε με τους κανόνες περί λόμπι.
Ο Αβραμόπουλος, πρώην Επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ, ήταν επίτιμο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΜΚΟ Fight Impunity, η οποία ιδρύθηκε από τον πρώην ευρωβουλευτή Pier Antonio Panzeri, ο οποίος κρατείται επί του παρόντος στη φυλακή με προκαταρκτικές κατηγορίες για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος για την υπόθεση του QatarGate.

 

Πληρωνόταν…

 

Ο Αβραμόπουλος έχει παραδεχθεί ότι έλαβε αμοιβή 60.000 ευρώ από το Fight Impunity και έκτοτε παραιτήθηκε από τον ρόλο του στο διοικητικό συμβούλιο της ΜΚΟ.

Σε email που είδε το POLITICO και προφανώς εστάλη νωρίτερα την Τετάρτη 21/12 στα «σημεία επαφής για τη διαφάνεια και τη δεοντολογία», αξιωματούχος της ΕΕ ρωτά εάν μέλη του Σώματος των Επιτρόπων ή υπάλληλοι του υπουργικού συμβουλίου είχαν αλληλεπιδράσει με τον Αβραμόπουλο ή το Fight Impunity (το οποίο αναφέρεται ως AITJ, με βάση το πλήρες όνομα Association Against Impunity and for Transitional Justice) πέρυσι.

 

EUobserver: Έκανε lobbying

 

Στο μεταξύ, όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, ο πρώην επίτροπος της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος πραγματοποίησε συναντήσεις με αντιπροέδρους της Επιτροπής της ΕΕ την ώρα που πληρωνόταν από την Fight Impunity, τη ΜΚΟ που συνδέεται με τις καταγγελίες για διαφθορά στο Κατάρ.

Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη (20 Δεκεμβρίου), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι οι πρόσφατες συναντήσεις του που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ της Vera Jourova και του Johannes Hahn ήταν «ιδιωτικού χαρακτήρα».
Αλλά ο Αβραμόπουλος πραγματοποίησε επίσης συναντήσεις με αντιπροέδρους της Επιτροπής τον Νοέμβριο του 2021, πριν από τη λήξη της διετούς περιόδου «cooling-off» του την 1η Δεκεμβρίου 2021.

Η περίοδος αυτή του απαγορεύει να ασκεί πιέσεις στους Ευρωπαίους επιτρόπους εκ μέρους της ΜΚΟ για θέματα για τα οποία ήταν υπεύθυνος κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Και οι συναντήσεις που αφορούν την πολιτική της ΕΕ μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο εάν οι λομπίστες είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο διαφάνειας της ΕΕ, μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων των ομάδων ειδικών συμφερόντων.

Η Fight Impunity δεν ήταν στο εν λόγω μητρώο.

 

Τι απαντά ο Αβραμόπουλος

 

Σε σημερινές του δηλώσεις ο κ.Αβραμόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει καμία εντολή για έρευνα από την Κομισιόν εναντίον του για την υπόθεση του Qatargate και τη συμμετοχή του στη ΜΚΟ του Panzeri, κάνοντας λόγο για διερεύνηση και όχι έρευνα.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τα όσα γράφτηκαν, κυρίως από ιταλική εφημερίδα, που είχε και αυτό τη σκοπιμότητά τους, έκρινε σκόπιμο να ερευνήσει κατά πόσο τα όσα είχαμε συμφωνήσει πριν από τρία χρόνια, όταν ζήτησα επίσημα την άδεια για να γίνω μέλος της τιμητικής επιτροπής αυτού του οργανισμού, ο οποίος είχε συγκεκριμένο σκοπό και έκανε τότε πάρα πολύ καλή δουλειά», είπε σε δηλώσεις του ο κ.Αβραμοπουλος, ο οποίος τόνισε ότι του έγινε πρόταση να γίνει μέλος της τιμητικής επιτροπής αυτού του οργανισμού, έστειλε επιστολή στην Κομισιόν ζητώντας να μάθει εάν η οργάνωση είναι σωστή και εάν του επιτρέπει να γίνει μέλος της.

«Η απάντηση της Ursula von den Leyen ήρθε γραπτώς», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι την έχει, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είχαν σχέση με τις άλλες δραστηριότητες του Panzeri.

«Ολο αυτό το θέμα μας ήταν εντελώς ξένο.

Γιατί αν είχαμε πάρει χαμπάρι τι έκανε, θα είχαμε φύγει από την πρώτη στιγμή», είπε ο κ.Αβραμόπουλος, αναφέροντας ότι αργότερα, «στο χρόνο επάνω» (τον Φεβρουάριο του 2022) επειδή είδε ότι η οργάνωση είχε πέσει σε αδράνεια ζήτησε να σταματήσει η μισθοδοσία του, η οποία όπως είπε ήταν δηλωμένη και φορολογημένη στην Ελλάδα.

 

Συνεχείς αποκαλύψεις, εμπλοκή νέων ονομάτων

 

Πάντως, οι αποκαλύψεις συνεχίζονται με καταιγιστικό ρυθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, ο Francesco Giorgi περιγράφοντας το σχέδιο του Κατάρ στις εισαγγελικές αρχές αναφέρθηκε σε ακόμα μία ΜΚΟ, ενώ αποκάλυψε ότι ήταν ύποπτος ο ρόλος της Μαυριτανίας.

Στην ίδια κατεύθυνση, σύμφωνα με άρθρο της ιταλικής «Il Fatto Quotidiano», ο Giorgi είπε ότι υπήρχε επίσης συμφωνία με τη Μαυριτανία, παρόμοια με αυτή με το Κατάρ και το Μαρόκο.

Επίσης, Giorgi και Panzeri φέρονται να κατέθεσαν ότι ο Ιταλός ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Andrea Cozzolino, γνωστός για τη δραστηριότητα του στις σχέσεις ΕΕ με τον αραβικό κόσμο, χρηματίστηκε από το Κατάρ.

Ο Cozzolino έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας του και επιδιώκει να καταθέσει στην Εισαγγελία του Βελγίου.

Πέρα από τον Cozzolino, αναφορές των δύο συλληφθέντων για το QatarGate έχουν γίνει και για τον Βέλγο ευρωβουλευτή, Marc Tarabella αλλά και για τη Βελγίδα Maria Arena.

Στην κατάθεση του ο Panzeri έχει υποστηρίξει ότι ο σκοπός του χρηματισμού ήταν να μην εγκριθούν από το Ευρωκοινοβούλιο ψηφίσματα με αρνητικό περιεχόμενο για τις ενδιαφερόμενες χώρες, αναφέροντας πως το κύκλωμα στήθηκε μετά την αποχώρησή του από την Ευρωβουλή το 2019.

 

 

 

Προβολές : 117


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα