S.O.S. Ίσως την άνοιξη σου χρειαστούν: 12 Συμβουλές για να επιβιώσετε από μια ηλεκτρομαγνητική επίθεση EMP

14 Ιανουαρίου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:2,123
Μοίρασέ το

 

Ένα χτύπημα ηλεκτρομαγνητικού παλμού θα μπορούσε να έχει δυσμενέστερες συνέπειες ακόμη και από τη “συμβατική πυρηνική επίθεση, καθώς οι άνθρωποι θα παλεύουν επί εβδομάδες και περισσότερο για να βρουν τα προς το ζην: τρόφιμα, νερό, μεταφορικά μέσα και θέρμανση.

Εάν πέσει ένας ηλεκτρομαγνητικός παλμός (EMP), πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν από ασιτία, έλλειψη συμβατικής ιατρικής περίθαλψης ή θα δολοφονούνται από ανθρώπους που προσπαθούν να πάρουν ό,τι χρειάζονται επειδή δεν είχαν προετοιμαστεί.

 

 

Ως λαός, είμαστε αποδεδειγμένα, της τελευταίας στιγμής…

Η έννοια της οργάνωσης και της προετοιμασίας, μας είναι παντελώς άγνωστη…

Επειδή ζούμε σε πολύ άσχημες εποχές με όλα τα δεδομένα ανοιχτά, τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, σας πληροφορούν για να ενεργοποιηθείτε… πριν να είναι αργά…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Αντί να πυροδοτήσει μια πυρηνική βόμβα πάνω από μια πόλη σε μια “συμβατική πυρηνική επίθεση” μια επιτιθέμενη χώρα, θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια βόμβα από πολύ ψηλά στην ατμόσφαιρα εξαπολύοντας ένα χτύπημα ηλεκτρομαγνητικού παλμού (EMP) που θα κατέστρεφε σχεδόν όλα τα επίγεια ηλεκτρονικά μέσα σε ακτίνα εκατοντάδων ή και χιλιάδων χιλιομέτρων.
 
Ένα χτύπημα ηλεκτρομαγνητικού παλμού σημαίνει την πυροδότηση ενός μηχανισμού πυρηνικής ενέργειας στη στρατόσφαιρα. Πολύ λίγες χώρες έχουν τις πυρηνικές και βαλλιστικές πυραυλικές δυνατότητες για να υλοποιήσουν μια τέτοια επίθεση και ακόμη λιγότερα είναι γνωστά για τις επιπτώσεις της δεδομένου ότι σχεδόν όλες οι δοκιμές έχουν πραγματοποιηθεί κοντά στην επιφάνεια της Γης. (Με εξαίρεση αρκετές δοκιμαστικές διαδικασίες στη Σοβιετική Ένωση στις αρχές της δεκαετίας του 1960).
Μια επίθεση ηλεκτρομαγνητικού παλμού μπορεί να πάρει διάφορες μορφές, οι οποίες ποικίλλουν ως προς την ένταση και τη διάρκειά τους, αλλά οι συνέπειες είναι παρόμοιες. Τα περισσότερα ηλεκτρονικά συστήματα εντός της εμβέλειας μιας έκρηξης θα αναφλεγούν. Τα οχήματα δεν θα μπορούν να μετακινηθούν, ενώ η λειτουργία κινητών τηλεφώνων, τηλεοράσεων και διαδικτύου θα διακοπεί. Οι βασικές υπηρεσίες ηλεκτρικής ενέργειας θα καταστραφούν ενδεχομένως σε όλη την επικράτεια.
Ένα χτύπημα ηλεκτρομαγνητικού παλμού θα μπορούσε να έχει δυσμενέστερες συνέπειες ακόμη και από τη “συμβατική πυρηνική επίθεση, καθώς οι άνθρωποι θα παλεύουν επί εβδομάδες και περισσότερο για να βρουν τα προς το ζην: τρόφιμα, νερό, μεταφορικά μέσα και θέρμανση.
Επιθέσεις ηλεκτρομαγνητικού παλμού δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν τοπικά. Η έκρηξη στη στρατόσφαιρα εκπέμπει έναν παλμό που εκτείνεται προς πάσα κατεύθυνση.
 
Εάν πέσει ένας ηλεκτρομαγνητικός παλμός (EMP), πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν από ασιτία, έλλειψη συμβατικής ιατρικής περίθαλψης ή θα δολοφονούνται από ανθρώπους που προσπαθούν να πάρουν ό,τι χρειάζονται επειδή δεν είχαν προετοιμαστεί.
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την προετοιμασία για μια απεργία EMP . Αναλυτικά παρακάτω είναι 12 συμβουλές για το πώς να επιβιώσετε από μια επίθεση EMP.
Φτιάξτε το ντουλάπι επιβίωσής σας
Το ντουλάπι επιβίωσής σας θα πρέπει να περιλαμβάνει: τρόφιμα στο ράφι όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, κονσερβοποιημένα φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρι, πουλερικά, ξηρούς καρπούς, φασόλια, όσπρια, βότανα και μπαχαρικά. βασικές τροφές όπως αλάτι, μέλι, ξύδι, μαγειρική σόδα και λάδι και ειδικό «φαγητό επιβίωσης» που δεν το ανοίγετε μέχρι να συμβεί έκτακτη ανάγκη.
Καλλιεργήστε το δικό σας φαγητό
Υπάρχουν πολλές υπερτροφές (π.χ. φρούτα, λαχανικά, βότανα και μπαχαρικά) που έχουν θεραπευτικές δυνάμεις. Αναπτύσσονται καλά ακόμη και σε επαναχρησιμοποιημένα δοχεία που μπορείτε να χωρέσετε στο  σπίτι σας. Είναι καλό να έχετε επίσης μια αποθήκη σπόρων που βλαστάνουν, που έχουν διάρκεια ζωής από ένα έως πέντε χρόνια για να παρέχουν στην οικογένειά σας έναν καλά στρογγυλεμένο αριθμό βιταμινών, μετάλλων και πρωτεϊνών αντί για φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
Μαγειρέψτε χωρίς ρεύμα ή αέριο
Μάθετε πώς να μαγειρεύετε χωρίς αέριο, ηλεκτρικές εστίες και φούρνους. Μπορείτε να κάνετε μαγείρεμα σε ανοιχτή εστία , μαγείρεμα σε ανοιχτή φωτιά, σε καζάνια ή πήλινα δοχεία, μαγείρεμα σε ξυλόσομπα ή σε αυτοσχέδιους φούρνους, τηγάνισμα σε καυτές πέτρες ή χρησιμοποιώντας σκληρό χώμα με κάρβουνα από πάνω και άλλα.
Απόθεμα νερού
Μάθετε πώς να βρίσκετε νερό και τους διαφορετικούς τρόπους για να εξασφαλίσετε αυτόν τον πολύτιμο πόρο. Θα πρέπει τουλάχιστον να έχετε έναν αναδιπλούμενο τοπογραφικό χάρτη της περιοχής ή λεπτομερείς χάρτες μεμονωμένων μεγάλων πόλεων, ώστε να μπορείτε να επισημάνετε μέρη όπου υπάρχει διαθέσιμο νερό σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Μάθετε πώς να συλλέγετε το νερό της βροχής, συμπεριλαμβανομένου του πώς μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σύστημα συλλογής νερού. Μην ξεχάσετε να έχετε επίσης ένα σχέδιο αποθήκευσης νερού.
Αποκτήστε ποδήλατα για εσάς και την οικογένειά σας
Σημειώστε ότι τα οχήματα που πιθανότατα θα επιβιώσουν από μια επίθεση EMP είναι οχήματα ντίζελ παλαιού μοντέλου με ελάχιστα ηλεκτρονικά. Κρατήστε το αν έχετε μερικά από αυτά, αλλά η καλύτερη επιλογή είναι να αγοράσετε ποδήλατα και ρυμουλκούμενα ποδηλάτων.
Προστατέψτε το σπίτι σας με προστατευτικά υπέρτασης EMP
Εγκαταστήστε προστατευτικά υπέρτασης EMP που προστατεύουν την τροφοδοσία του σπιτιού σας από μια επίθεσηEMP. Ενώ ένα κύμα ρεύματος εξαφανίζει το ηλεκτρικό δίκτυο και κλείνει τις ηλεκτρικές υπηρεσίες, τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν θα ζημιωθούν εάν συνδεθούν σε προστατευτικά υπέρτασης. Αυτό σημαίνει ότι εάν το σπίτι σας είναι σωστά θωρακισμένο με ποιοτικά προστατευτικά υπέρτασης, είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσετε σημαντική διακοπή ρεύματος.
Δημιουργείστε ένα μη ηλεκτρικό εφεδρικό σχέδιο
Ξεκινήστε να δημιουργείτε λύσεις που δεν βασίζονται στην ηλεκτρική ενέργεια. Αποθηκεύστε πολύτιμα εργαλεία που δεν λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια, εργαλεία κουζίνας (π.χ. χειροκίνητα ανοιχτήρια κονσερβών, μύλος με χειροκίνητη μανιβέλα) και γενικά εργαλεία τεχνίτη (π.χ. τρυπάνια χειρός, πριόνια χειρός).
Επενδύστε σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας
Για το απόθεμα επιβίωσής σας, μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε κεριά, φακούς, φορτιστές μπαταριών με ηλιακή ενέργεια, υλικά πυροπροστασίας (π.χ. αδιάβροχα, αντιανεμικά σπίρτα, αναπτήρες, ράβδους πυρόλιθου, ξύστρες από χάλυβα πυρόσβεσης).
Χρησιμοποιήστε ένα κλουβί Faraday
Πήρε το όνομά του από τον εφευρέτη του Michael Faraday το 1800, ένας κλωβός Faraday  χρησιμοποιείται ως προστατευτική ασπίδα για διάφορα είδη ηλεκτρονικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού έναντι της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που προέρχεται από το εξωτερικό περιβάλλον. Αγοράστε ένα έτοιμο ή μάθετε πώς να το κατασκευάζετε και να το χρησιμοποιείτε για να προστατεύσετε τα ηλεκτρονικά σας από μια επίθεση EMP.
Αποκτήστε εναλλακτικό εξοπλισμό επικοινωνίας
Πάρτε ένα παλιό αναλογικό ραδιόφωνο, γουόκι-τόκι με επαναφορτιζόμενες ηλιακές μπαταρίες και φορτιστές μπαταριών με ηλιακή ενέργεια για να μπορείτε να επικοινωνείτε τοπικά.
Αποθηκεύστε ψηφιακά και ηλεκτρονικά αντίγραφα σημαντικών εγγραφών, φωτογραφιών και πολυμέσων
Εγγράψτε όλες τις φωτογραφίες, τα αρχεία βίντεο και τα ψηφιακά αντίγραφα σημαντικών δίσκων σε CD και DVD. Και, αν έχετε έναν παλιό υπολογιστή με μονάδες CD/DVD, βάλτε και αυτόν τον εξοπλισμό σε ένα κλουβί Faraday.
Προγραμματιστείτε εκ των προτέρων για να προστατέψετε το σπίτι σας, τον εαυτό σας και την οικογένειά σας
Εδώ πρέπει εσείς και η οικογένειά σας να συζητήσετε και να καταλήξετε σε ένα σχέδιο επιβίωσης για κάθε είδους κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή καταστροφή, συμπεριλαμβανομένου του ποιος θα κάνει τι πριν συμβεί οτιδήποτε και να εκτελέσετε το σχέδιο σας μερικές φορές για να βεβαιωθείτε ότι όλοι στο νοικοκυριό σας γνωρίζουν τι να αναμένεται από αυτούς.
Δημιουργήστε μια βιβλιοθήκη με βιβλία, εγχειρίδια και οδηγίες
Φτιάξτε την προσωπική σας βιβλιοθήκη με εγχειρίδια, βιβλία, οδηγούς επιβίωσης, χάρτες και άλλα σχετικά πράγματα στη φυσική τους μορφή τα οποία πιθανότατα θεωρούσατε δεδομένα επειδή έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο.

 

Πηγή

Προβολές : 2,123


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα