S.O.S.  Η μεγάλη κλοπή με τις τιμές στα ράφια των super markets... άλλες τιμές αναγράφονται στα προιόντα... άλλες στο ταμείο

S.O.S. Η μεγάλη κλοπή με τις τιμές στα ράφια των super markets... άλλες τιμές αναγράφονται στα προιόντα... άλλες στο ταμείο

22 Φεβρουαρίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:356
Μοίρασέ το

 

 

Με τη «γίδα στην πλάτη» πιάνεται η μία μετά την άλλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ όταν έχει άλλη τιμή στο ράφι και άλλη τιμή στο ταμείο εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχει επέβαλε ο Άδωνις Γεωργιάδη για τον περιορισμό του πληθωρισμού.

 

 

 

 

Σας προτείνω να έχετε μαζί σας ένα μαρκαδόρο και πάνω σε κάθε τι που αγοράζετε να γράφετε την τιμή… και να προσέχετε τι κτυπάνε οι ταμίες στο τέλος…

 

ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ…

 

Η ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΤΥΠΗΘΕΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Η μεγάλη κλοπή με τις τιμές στα ράφια των super markets... άλλες τιμές αναγράφονται στα προιόντα... άλλες στο ταμείο
Οι καταναλωτές είναι alert όταν πάνε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς τους δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις τιμές των προϊόντων στο ράφι και στις τιμές που περνούν από την ταμειακή μηχανή

Με τη «γίδα στην πλάτη» πιάνεται η μία μετά την άλλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ όταν έχει άλλη τιμή στο ράφι και άλλη τιμή στο ταμείο εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχει επέβαλε ο Άδωνις Γεωργιάδη για τον περιορισμό του πληθωρισμού.

Πλέον οι καταναλωτές είναι alert όταν πάνε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς τους δίνοντας ιδιαίτερη επιμονή στις τιμές των προϊόντων στο ράφι και στις τιμές που περνούν από την ταμειακή μηχανή.

Τα περιστατικά πλέον έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο με το BN να είναι αυτόπτης μάρτυρας σε ανάλογο περιστατικό.

Ο πελάτης διαπιστώνει ότι η τιμή στο ράφι σε σχέση με την τιμή που πέρασε από το ταμείο είχε απόκλιση 3,30 ευρώ.

Ο επανέλεγχος των προϊόντων και συγκεκριμένα σε ένα προϊόν έβγαλε λαβράκι.

Η τιμή στο ράφι έλεγε 14,48 ευρώ και η υπάλληλος στο ταμείο χτύπησε 17,78 ευρώ.

Ο πελάτης οδήγησε την υπάλληλο της αλυσίδας στο ράφι που επιβεβαίωσε την αναγραφόμενη τιμή στο ράφι.

Η πρώτη κίνηση ήταν να αποσύρει το καρτελάκι και να επιστρέψει στο ταμείο για να περάσει τη μείωση με βάση την αναγραφόμενη τιμή.

Ο καταναλωτής πιστώνεται άμεσα τη διαφορά των 3,30 ευρώ.

Ο αρχικός λογαριασμός ήταν στα 32,42 ευρώ και μετά το «λάθος» ο τελικός λογαριασμός μειώθηκε στα 29,12 ευρώ.

 

Η παράβαση τιμωρείται αυστηρά από το υπουργείο Ανάπτυξης και στην περίπτωση που η αλυσίδα έχει πιαστεί με άλλη παράβαση στο παρελθόν το όνομα της δίνεται στη δημοσιότητα όπως συνέβη με τις πρόσφατες 4 αλυσίδες.

 

Το BN δεν θα δώσει στη δημοσιότητα το όνομα της αλυσίδας στην παρούσα φάση αλλά θα αναρτήσει τις αποδείξεις που βεβαιώνουν το περιστατικό.

 

Ωστόσο θα παραδώσει τις αποδείξεις στη ΔΙ.ΜΕ.Α που ως αρμόδια ελεγκτική Αρχή θα αναλάβει να ολοκληρώσει την έρευνα για τη γενικότερη συμπεριφορά της αλυσίδας έναντι του καταναλωτικού κοινού.

 

Οι καταναλωτές χάνουν την εμπιστοσύνη τους

 

Οι διοικήσεις των επιχειρήσεων ζουν το δικό τους «Γολγοθά» καθώς καθημερινά παραβιάζουν την νομοθεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο όμως λαμβάνει ένα μικρό μέρος για τα όσα συμβαίνουν  στα καταστήματα των σούπερ μάρκετ.

Η φήμη των αλυσίδων στα μάτια των καταναλωτών μειώνεται με ταχείς ρυθμούς δημιουργώντας ρήγμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο πλευρές.

 

 

Σε ρόλο μετεωρολόγου οι εταιρείες επικοινωνίας

 

Οι παραβάτες διαχειρίζονται την επικοινωνιακή κρίση ως ένα φαινόμενο παροδικό ενώ οι εταιρείες επικοινωνίας των επιχειρήσεων ακόμη δεν έχουν κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος και το αντιμετωπίζουν ως «μετεωρολόγοι» που λένε μετά τη καταιγίδα θα έχουμε ηλιοφάνεια και το θέμα θεωρείται ότι αντιμετωπίστηκε.

Οι μεθοδεύσεις παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού από τα σούπερ μάρκετ ακυρώνουν στην πράξη τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις που είχαν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια αλλά έγιναν σε λάθος κατεύθυνση αφού εστίασαν στην κινητή τηλεφωνία και πόσο έμειναν ευχαριστημένοι.

Τα σούπερ μάρκετ στους πρώτους περιορισμούς που έθεσε το υπουργείο Ανάπτυξης έγιναν «μπακάλικα» άλλων εποχών.

Τα στελέχη δεν τολμούν να δώσουν απαντήσεις για τα όσα συμβαίνουν στην αγορά και διοχετεύουν μέσω τρίτων απαντήσεις ρίχνοντας την ευθύνη στους υπαλλήλους.

 

Νίκος Θεοδωρόπουλος
[email protected]

 

Πηγή

Προβολές : 356


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα