S.O.S. Οι Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο δουλεύουν Πυρετωδώς & Συντονισμένα για να Επιβάλλουν την Ψηφιακή Ταυτότητα & το Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης, καθώς η ΕΕ Συμφωνεί να Επεκτείνει...

20 Μαρτίου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:743
Μοίρασέ το

… τη Διαδικτυακή Λογοκρισία με την “Πράξη Ψηφιακών Υπηρεσιών”.

Πρόκειται στην ουσία για έναν πόλεμο και πολλοί από εσάς μπορεί να μην έχετε καν συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεστε σε αυτόν.

Θεωρείστε το δεδομένο…
Για όσο ακόμα μας επιτρέπουν να μιλάμε εκμεταλλευτείτε τις γνώσεις που παρέχονται και αφυπνιστείτε… αποθηκεύστε ότι θεωρείτε σημαντικό, γιατί όπως όλα δείχνουν, θα χρειαστεί να βρούμε τρόπους επικοινωνίας, ενημέρωσης και αφύπνισης…
Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ…
Καλλιόπη Σουφλή

Μετάφραση: Απολλόδωρος

29 Απριλίου 2022 | THE EXPOSÉ | Διαβάστε το εδώ


Υπό την πίεση που ασκούν τόσο η Hillary Clinton όσο και ο Barack Obama, η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται για την επέκταση της διαδικτυακής λογοκρισίας σε ένα ακραίο οργουελικό επίπεδο, καθώς και για την αυστηρή ρύθμιση του λόγου κατά τη διάρκεια των περιόδων κρίσης που οι αρχές θεωρούν ότι είναι περίοδοι κρίσης (φαίνεται ότι πάντα βρισκόμαστε στη μέση μιας “κρίσης”), και την κατάργηση της διαδικτυακής ανωνυμίας αναγκάζοντας το κοινό να έχει ψηφιακή ταυτότητα.

Αλλά αυτά τα σχέδια δεν αφορούν μόνο την ΕΕ. Εφαρμόζονται επίσης επί του παρόντος στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αφρική, αποδεικνύοντας ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εργάζονται στο ίδιο μήκος κύματος για να φέρουν ένα σύστημα ψηφιακής ταυτότητας και κοινωνικής πίστωσης ακριβώς κάτω από τη μύτη σας.

Η Hillary Clinton και ο Barack Obama άσκησαν αμφότεροι πιέσεις ώστε η ΕΕ να υποστηρίξει το νομοσχέδιο για τη λογοκρισία, γνωστό ωςDigital Services Act‘, την Πέμπτη 21 Απριλίου 2022:

Από το France 24, “Η ΕΕ συμφωνεί σε νέα νομοθεσία για την τιθάσευση της ‘Άγριας Δύσης’ του διαδικτύου”:

Ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA) – το δεύτερο μέρος ενός μαζικού σχεδίου για τη ρύθμιση των εταιρειών τεχνολογίας – αποσκοπεί να διασφαλίσει αυστηρότερες συνέπειες για τις πλατφόρμες και τους ιστότοπους που φιλοξενούν έναν μακρύ κατάλογο απαγορευμένου περιεχομένου που κυμαίνεται από ρητορική μίσους έως παραπληροφόρηση και εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

[…] Οι τεχνολογικοί γίγαντες έχουν επανειλημμένα καταγγελθεί για την αποτυχία τους να αστυνομεύσουν τις πλατφόρμες τους – μια τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία που μεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook το 2019 προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή, και η χαοτική εξέγερση στις ΗΠΑ πέρυσι προωθήθηκε διαδικτυακά.

Η σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου περιλαμβάνει επίσης πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου γεμάτες με πλαστά ή ελαττωματικά προϊόντα.

[…] Ο κανονισμός θα απαιτεί από τις πλατφόρμες να αφαιρούν γρήγορα το παράνομο περιεχόμενο μόλις αντιληφθούν την ύπαρξή του. Τα κοινωνικά δίκτυα θα πρέπει να αναστέλλουν τους χρήστες που παραβιάζουν συχνά το νόμο.

Η DSA θα αναγκάσει τους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου να επαληθεύουν την ταυτότητα των προμηθευτών πριν προτείνουν τα προϊόντα τους.

[…] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εποπτεύει τους ετήσιους ελέγχους [των εταιρειών μεγάλης τεχνολογίας] και θα μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα ύψους έως και έξι τοις εκατό των ετήσιων πωλήσεών τους για επαναλαμβανόμενες παραβάσεις.

Κοιτάζοντας το περίγραμμα της νέας συμφωνίας είναι εντυπωσιακό το πώς συγχέουν απρόσκοπτα το υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών με την “παράνομη ρητορική μίσους“.

Και τα δύο αναμειγνύονται μαζί ως “παράνομο περιεχόμενο”.

Ο νόμος προβλέπει σχέδια για τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο σε περιόδους “κρίσης”.

Η DSA πιέζει επίσης για μια “δημόσια ηλεκτρονική ταυτότητα (eID)”, την οποία το Politico περιέγραψε προηγουμένως ως μια “εθνική ταυτότητα” στο τηλέφωνό σας, η οποία έχει τις ρίζες της στα διαβατήρια εμβολίων και στα “ψηφιακά πιστοποιητικά COVID”.

Αν και η ηλεκτρονική ταυτότητα πωλείται με το πρόσχημα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων, “οι ακτιβιστές των ψηφιακών δικαιωμάτων … ανησυχούν ότι η πρόταση θα μπορούσε να επιτρέψει στον ιδιωτικό τομέα να έχει καλύτερη πρόσβαση στις κυβερνητικά πιστοποιημένες πληροφορίες των ανθρώπων, ενισχύοντας έτσι στην πραγματικότητα τις εταιρείες όπως το Facebook και η Google και τη βιομηχανία στοχευμένης διαφήμισης”, ανέφερε το Politico.

–> Συνεργασία με Απόλυτο Συντονισμό

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προωθεί επίσης τα σχέδια για την εθνική ψηφιακή ταυτότητα, παρά το γεγονός ότι οι μισές από τις απαντήσεις στη δημόσια διαβούλευση για την ψηφιακή ταυτότητα αντιτίθενται στην ιδέα.

Στις 6 Απριλίου 2022, εισήχθη η νέα τεχνολογία επαλήθευσης εγγράφων ψηφιακής ταυτότητας (IDVT) που επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ δημόσιων φορέων και επιχειρήσεων με σκοπό την επαλήθευση της ταυτότητας.

Διατέθηκε στους εργοδότες, τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους πράκτορες ενοικιάσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για την ψηφιακή διενέργεια ελέγχων ποινικού μητρώου πριν από την πρόσληψη, ελέγχων του δικαιώματος εργασίας και ελέγχων του δικαιώματος ενοικίασης.

Πηγή:https://www.gov.uk/government/publications/digital-identity-document-validation-technology-idvt


Η εισαγωγή αυτού του ψηφιακού IDVT αποτελεί μέρος των εκτεταμένων σχεδίων της κυβέρνησης για την ψηφιακή ταυτότητα, τα οποία ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο. Η κυβέρνηση διαμόρφωσε αυτά τα σχέδια ψηφιακής ταυτότητας ως έναν τρόπο για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να “αποδεικνύουν εύκολα και γρήγορα την ταυτότητά τους χρησιμοποιώντας ψηφιακές μεθόδους αντί να βασίζονται σε παραδοσιακά φυσικά έγγραφα”.

Πριν από την ανακοίνωση αυτών των σχεδίων ψηφιακής ταυτότητας, η κυβέρνηση ζήτησε απόψεις και σχόλια σχετικά με την προτεινόμενη προσέγγισή της για την ψηφιακή ταυτότητα μέσω δημόσιας διαβούλευσης.

Το 50% των απαντήσεων σε αυτή τη διαβούλευση ήταν “κατ’ αρχήν κατά της ψηφιακής ταυτότητας”, αλλά η κυβέρνηση δεν συμπεριέλαβε τις απαντήσεις αυτές στη στατιστική ανάλυση των απαντήσεων στη διαβούλευση, επειδή “δεν ασχολήθηκαν με τα ερωτήματα”. Ωστόσο, η κυβέρνηση επέμεινε ότι “εκτός του πλαισίου της παραγωγής της στατιστικής ανάλυσης, λάβαμε υπόψη μας αυτές τις απαντήσεις στο πλαίσιο αυτής της διαβούλευσης”.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για την ψηφιακή ταυτότητα ανακοινώθηκαν τον ίδιο μήνα που ξεκίνησε η νομοθετική πορεία του νομοσχεδίου της βρετανικής κυβέρνησης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Το νομοσχέδιο αυτό επιβάλλει την εφαρμογή τεχνολογίας επαλήθευσης ταυτότητας και ηλικίας σε πολλές μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες.

Η βρετανική κυβέρνηση και η Τράπεζα της Αγγλίας εργάζονται επίσης στο παρασκήνιο για ένα νέο ψηφιακό νόμισμα που θα αντικαταστήσει τα μετρητά.

Σύμφωνα με το σχέδιο που προώθησε ο καγκελάριος Rishi Sunak, τα μετρητά στις τσέπες των πολιτών θα αντικατασταθούν από ένα νέο ψηφιακό νόμισμα Britcoin“. Το σχέδιο διαμορφώνεται ως “ώθηση της οικονομίας σε περιόδους οικονομικής κρίσης”. Ελπίζουμε να μην είστε τόσο αφελείς.

Αλλά η Τράπεζα της Αγγλίας και η κυβέρνηση διερωτώνται επίσης πώς θα επιβληθούν όρια στη δαπάνη του ψηφιακού νομίσματος. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει “περιορισμούς στους τύπους χρηστών που μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές με νέες μορφές ψηφιακού χρήματος”.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συνεργάζεται με άλλους παγκόσμιους ηγέτες και την ΕΕ για να εισαγάγει ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης και ψηφιακής ταυτότητας ακριβώς κάτω από τη μύτη σας.

Τον Ιανουάριο του 2022 το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, του οποίου ηγείται επί του παρόντος ο Sajid Javid, εγκαινίασε μια νέα εφαρμογή που υποτίθεται ότι “βοηθά τους ανθρώπους να κάνουν θετικές αλλαγές στη διατροφή και τη σωματική τους δραστηριότητα”.

Το πιλοτικό πρόγραμμα έχει δει τους χρήστες να φέρουν συσκευές που φοριούνται στον καρπό και μπορούν να δημιουργήσουν εξατομικευμένες συστάσεις για την υγεία, όπως η αύξηση του αριθμού των βημάτων τους, η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών και η μείωση του μεγέθους των μερίδων.

Οι χρήστες φέρονται να συγκεντρώνουν πόντους για συμπεριφορές που θεωρούνται υγιείς από την κυβέρνηση, οι οποίοι ξεκλειδώνουν “ανταμοιβές”. Η κυβέρνηση αναφέρει ότι οι ανταμοιβές αυτές περιλαμβάνουν “πάσο γυμναστηρίου, κουπόνια για ρούχα ή τρόφιμα, εκπτώσεις σε καταστήματα και εισιτήρια για κινηματογράφο ή θεματικό πάρκο”.

Τώρα η Ιταλία πρόκειται να ξεκινήσει το ίδιο σύστημα.

Στις 28 Μαρτίου ο Matteo Lepore, δήμαρχος της Μπολόνια, και ο Massimo Bugani, δημοτικός σύμβουλος για την ψηφιακή ατζέντα και τη χρήση δεδομένων από τους πολίτες, ανακοίνωσαν το σχέδιο ψηφιακής καινοτομίας της πόλης 2022-2024.

“Θα ξεκινήσουμε με ένα πιλοτικό σχέδιο για την πόλη: στο επίκεντρο είναι ο ενάρετος πολίτης, αυτός που, για παράδειγμα, διαχωρίζει καλά τα απορρίμματα ή δεν σπαταλά ενέργεια, ή χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς και δεν παίρνει πρόστιμα, ή είναι ακόμα ενεργός με την κάρτα καλωσορίσματος της Μπολόνια. Ο Δήμος λέει σε αυτούς τους ανθρώπους “θα σας αποδώσουμε μια βαθμολογία”, στο πλαίσιο μιας κυκλικής ανταμοιβής με οικονομικά οφέλη για τους μεμονωμένους χρήστες”.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά από το φθινόπωρο του 2022 στην Μπολόνια. Οι πολίτες που συμμορφώνονται με τη ριζοσπαστική ατζέντα για την κλιματική αλλαγή επιδεικνύοντας “καλή συμπεριφορά”, όπως η σωστή ανακύκλωση ή η χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, θα ανταμείβονται με κρυπτονόμισμα και εκπτώσεις σε τοπικά καταστήματα λιανικής πώλησης, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Bologna Today.

Ακόμα και η Νιγηρία συμμετέχει πλέον στην πράξη, αφού στοχοποιήθηκε από την GAVI του Bill Gates το 2020 για να εισαγάγει μια “πλατφόρμα βιομετρικών ταυτοτήτων”.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Νιγηρίας διέταξε τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να απαγορεύσουν τις κλήσεις από τηλεφωνικούς αριθμούς που δεν έχουν ακόμη συνδεθεί με έναν εθνικό αριθμό ταυτότητας. Έχουν επίσης διατάξει την αποσύνδεση των μη καταχωρημένων καρτών SIM.

Τον Δεκέμβριο του 2020, ο πρόεδρος Μουχαμαντού Μπουχάρι διέταξε όλες οι τηλεφωνικές γραμμές να συνδεθούν με έναν αριθμό ταυτότητας. Αυτό έγινε με το πρόσχημα της “ανάσχεσης των αυξανόμενων περιστατικών απαγωγών στη βόρεια περιοχή της χώρας”.

Με βάση την αδυναμία των συνδρομητών να τηρήσουν την προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου 2020, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αναβάλει την προθεσμία για δέκατη φορά.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι ο 11ψήφιος αριθμός ταυτότητας αποτελεί τη βάση για ένα ολοκληρωμένο σύστημα ψηφιακής ταυτότητας που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της εξέγερσης από μαχητές όπως η Μπόκο Χαράμ – καθώς και άλλων εγκλημάτων.

Η καταχώριση του εθνικού αριθμού ταυτότητας περιλαμβάνει την καταγραφή των δημογραφικών δεδομένων ενός ατόμου και την αποτύπωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, της φωτογραφίας και της ψηφιακής υπογραφής του. Ο αριθμός απαιτείται για όλες τις συναλλαγές που απαιτούν επαλήθευση της ταυτότητας, όπως το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, η αίτηση για άδεια οδήγησης, η ψηφοφορία, η απόκτηση ασφάλισης υγείας και η υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

Πρόκειται στην ουσία για έναν πόλεμο και πολλοί από εσάς μπορεί να μην έχετε καν συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεστε σε αυτόν. Όλα τα στοιχεία υπάρχουν, απλά πρέπει να τα ενώσετε. Υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια παγκοσμίως να εισαχθεί ένα σύστημα ψηφιακής ταυτότητας και κοινωνικής πίστωσης ακριβώς κάτω από τη μύτη σας.


Δικτυογραφία :

Governments worldwide are working in Lockstep to bring in Digital I.D. & Social Credit System as EU agrees to expand online censorship with ‘Digital Services Act’ – The Expose

https://dailyexpose.uk/2022/04/29/lockstep-digital-id-social-credit-system/

 

Πηγή https://apollodoros.substack.com/p/and-and-7b1

Προβολές : 743


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα