Tο Κολλέγιο Ιατρών του Κεμπέκ προτείνει την ευθανασία βρεφών

Tο Κολλέγιο Ιατρών του Κεμπέκ προτείνει την ευθανασία βρεφών

21 Οκτωβρίου, 2022 10 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:643
Μοίρασέ το

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΝΟΣ Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.

 

 

 

 

Ποιοί αποφασίζουν ποιός πρέπει να πεθάνει και ποιός να ζήσει;

Θεοί στη θέση Του Θεού, σε μια κοινωνία, που πέφτει όλο και πιο χαμηλά… που χάνει την ανθρώπινη συνείδησή της και τερατοποιείται…

Ο ΚΑΙΑΔΑΣ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Μετάφραση blümlifee

Alex Schadenberg
Εκτελεστικός Διευθυντής, Συνασπισμός Πρόληψης Ευθανασίας (Euthanasia Prevention Coalition)

Μια παρουσίαση από τον Δρ Louis Roy για το Κολλέγιο Ιατρών του Κεμπέκ στην Ειδική Μικτή Επιτροπή για το MAiD την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου προέτρεψε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Καναδά να υιοθετήσει το ολλανδικό πρωτόκολλο τύπου Groningen για να επιτραπεί η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΒΡΕΦΩΝ.

Ο Δρ Roy πρότεινε ότι αυτό θα πρέπει να επιτρέπεται μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις, όπως σε ένα νεογέννητο που είναι απίθανο να επιβιώσει, αλλά η ΒΡΕΦΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΩΣΗ, καθώς ένα βρέφος δεν έχει την επίγνωση και την ικανότητα να επιλέξει αυτόνομα να θανατωθεί. Η ΒΡΕΦΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ είναι μια ΜΟΡΦΗ ΕΥΓΟΝΙΚΗΣ ΟΠΟΥ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΕΣ ΖΩΕΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.

Η ευθανασία πουλήθηκε στους Καναδούς υπό το πρόσχημα των ικανών ενηλίκων που επιλέγουν ελεύθερα να τερματίσουν τη ζωή τους λόγω ανίατης ασθένειας ή ακατάπαυστης ταλαιπωρίας. Το νομοσχέδιο C-7, το οποίο ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2021, μεταξύ άλλων, ΕΠΕΚΤΕΙΝΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΘΑΝΑΤΩΣΗΣ ΑΠΟ ΑΝΙΑΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΣΕ ΧΡΟΝΙΑ Ή ΑΝΑΠΗΡΙΑ.

ΕΑΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΒΡΕΦΩΝ, μπορεί να οδηγήσει στην ΕΓΚΡΙΣΗ της ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ για ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΟΙΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ Ή ΔΕΝ ΕΚΔΗΛΩΣΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ, ΚΑΘΩΣ Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΒΡΕΦΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ, ΟΠΩς Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ.

Ο Συνασπισμός Πρόληψης Ευθανασίας αντιτίθεται σε όλες τις μορφές ευθανασίας και υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, ωστόσο, είναι σαφές ότι η επέκταση της θανάτωσης σε βρέφη αναιρεί τη «διασφάλιση» ότι μόνο άτομα που μπορούν να ζητήσουν να πεθάνουν μπορούν να εγκρίνονται για θάνατο.

Περισσότερα άρθρα σχετικά με το θέμα:
– Οι Ολλανδοί ειδικοί στην ευθανασία υποστηρίζουν την παιδική ευθανασία με ή χωρίς συγκατάθεση ( Σύνδεσμος ).
– Το άρθρο των New York Times προωθεί τη βρεφοκτονία ( Σύνδεσμος ).
– Το Newsweek προωθεί τη βρεφική ευθανασία ( Σύνδεσμος ).
– Ευθανασία νεογνών με αναπηρία και βρεφοκτονία.
– Οι Ολλανδοί παιδίατροι θέλουν να νομιμοποιήσουν την ευθανασία για παιδιά κάτω των 12 ετών.
– Ευθανασία βρεφών με αναπηρία.
– Το Πρωτόκολλο του Χρόνινγκεν για την ευθανασία βρεφών με αναπηρία στην Ολλανδία.
_ _ _

Ευθανασία βρεφών με αναπηρία.

https://alexschadenberg.blogspot.com/2014/06/euthanasia-of-babies-with-disabilities.html

Από τον Alex Schadenberg
Εκτελεστικός Διευθυντής, Συνασπισμός Πρόληψης Ευθανασίας (Euthanasia Prevention Coalition)

Το CBC (https://www.cbc.ca/news/health/euthanasia-proposal-for-children-with-birth-defects-ends-with-resignation-1.2682096) ανέφερε ότι ένας σύμβουλος της τσεχικής κυβέρνησης αναγκάστηκε να παραιτηθεί επειδή προωθεί την ευθανασία βρεφών με αναπηρίες.

Το άρθρο ανέφερε (https://www.cbc.ca/news/health/euthanasia-proposal-for-children-with-birth-defects-ends-with-resignation-1.2682096) ότι ο Miroslav Mitloehner δημοσίευσε στο Journal of Medical Law and Bioethics, προωθώντας την έννοια ότι:
«Δεν έχει νόημα να παρατείνουμε τη ζωή ενός μωρού που γεννιέται ως τέρας». (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Το άρθρο ανέφερε περαιτέρω ότι:

Ο Mitloehner αποκάλεσε τα παιδιά με αναπηρίες «φρικιά» (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) και αναρωτήθηκε αν είναι άνθρωποι. (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ.

Ο Vaclav Krasa, πρόεδρος μιας μεγάλης οργάνωσης ατόμων με αναπηρία, φέρεται να χαρακτήρισε τις απόψεις απαράδεκτες, συγκρίνοντάς τις με «ναζιστική σκέψη».

Το άρθρο ανέφερε ότι ο Mitloehner απολύθηκε από τη θέση του διευθυντή του Ινστιτούτου Κοινωνικής Εργασίας στο Πανεπιστήμιο Hradec Kralove και από το επιστημονικό συμβούλιο του υπουργείου Εργασίας.

Ο καθηγητής φιλοσοφίας, Peter Singer (https://alexschadenberg.blogspot.com/2009/01/baroness-warnock-says-that-doctors-who.html), και ο Καναδός βιοηθικός Udo Schuklenk (https://alexschadenberg.blogspot.com/2014/05/what-should-we-do-about-severely.html) ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΜΕ ΒΡΕΦΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (https://alexschadenberg.blogspot.com/2009/01/baroness-warnock-says-that-doctors-who.html), ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΓΝΩΝ, ΑΞΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ.

Μια ΝΕΑ ΕΥΓΟΝΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ (https://alexschadenberg.blogspot.com/2012/05/eugenic-philosophy-is-alive-in-our.html) προωθούν οι «διανοούμενοι» θεωρώντας ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΝΤΑ ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ (!!!!!!!!!!!!!) ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΞΙΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (!!!!!!!!!!!!!!!).

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.

Στην ΟΛΛΑΝΔΙΑ (https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp058026) ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΩΡΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ (https://alexschadenberg.blogspot.com/2014/02/belgium-extends-euthanasia-to-children.html) ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ.

ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΑΙΤΗΜΑ.

Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΟΙΑ (https://alexschadenberg.blogspot.com/2014/02/dutch-health-minister-45-psychiatric.html).

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΝΟΣ Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Σύνδεσμοι για περισσότερες πληροφορίες:
● Ευθανασία νεογνών, στο μικροσκόπιο.
● Μια ζωή πέρα ​​από τη λογική.
● Οι γιατροί που αρνούνται την ευθανασία είναι δόλιοι.
● Το Βέλγιο επεκτείνει την ευθανασία στα παιδιά.
● Ολλανδός υπουργός Υγείας: 45 θάνατοι από ψυχιατρική ευθανασία το 2013.
● Το Βέλγιο εξετάζει το ενδεχόμενο ενός άνευ προηγουμένου νόμου για τη χορήγηση ευθανασίας σε παιδιά και ασθενείς με άνοια.


Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

Διαβάστε και εδώ το σχετικό σχόλιο

Προβολές : 643


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα