Έχετε σκεφθεί τι θα γίνει, αν συμβεί πρόβλημα εν πτήση στους πιλότους;;;

30 Σεπτεμβρίου, 2021 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:559
Μοίρασέ το

 

Χιλιάδες πιλότοι προειδοποιούν ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μπορεί να προκαλέσει ταξιδιωτικό χάος

 

 

 

 

 

Έχετε σκεφθεί τι θα συμβεί, αν εμβολιασμένοι πιλότοι την ώρα της πτήσης πάθουν κάτι;;;

Και μην μου πείτε πως είναι δυο οι πιλότοι… γιατί τα τυχαία μπορεί να γίνονται συχνά, αλλά ποιός μπορεί να τα αποκλείσει;;;

Τότε, δεν θα μιλάμε για χάος, αλλά για ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Του Jack Phillips

 

Ένα σωματείο που εκπροσωπεί πιλότους πολλών μεγάλων αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών προειδοποίησε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για την COVID-19 θα μπορούσε να προκαλέσει χάος κατά την επερχόμενη ταξιδιωτική περίοδο των διακοπών.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχικής Ένωσης Πιλότων, Έρικ Φέργκιουσον, σε επιστολή (pdf) προς τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο, είπε ότι ορισμένοι πιλότοι «δεν μπορούν να υποβληθούν σε εμβολιασμό για τεκμηριωμένους ιατρικούς λόγους, ενώ άλλοι διστάζουν να εμβολιαστούν λόγω ανησυχιών για τερματισμό της καριέρας τους λόγω των παρενεργειών».

Η Ένωση Συμμαχικών Πιλότων εκπροσωπεί περίπου 14.000 πιλότους της American Airlines.

Ως αποτέλεσμα, ο Φέργκιουσον ζήτησε να αποτελέσουν εξαίρεση από την εκκρεμούσα εντολή εμβολιασμού του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν που ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ορίζοντας ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις με 100 εργαζόμενους και άνω θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο και να υποβάλλονται σε τακτικά τεστ.

«Για να διασφαλιστεί η συνεχής βιωσιμότητα της εμπορικής αεροπορίας, αποφεύγοντας ένα σενάριο στο οποίο οι αεροπορικές εταιρείες αναγκαστούν είτε να επιβάλουν απλήρωτες άδειες είτε, χειρότερα, να καταφύγουν σε μαζικές απολύσεις ανεμβολίαστων πιλότων, είναι απαραίτητο να διατίθενται εναλλακτικά μέσα συμμόρφωσης με το Εκτελεστικό Διάταγμα για επαγγελματίες πιλότους», έγραψε στην επιστολή του, η οποία στάλθηκε επίσης στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας και σε άλλες υπηρεσίες.

Ο πρόεδρος του σωματείου κάλεσε τους νομοθέτες και τις ρυθμιστικές αρχές να αναλογιστούν «τον εξειδικευμένο ρόλο που παίζουν οι πιλότοι» στην ταξιδιωτική βιομηχανία και «να επιτρέψουν εναλλακτικά μέσα ελαχιστοποίησης του κινδύνου εξάπλωσης της COVID-19, όπως τακτικά τεστ ή απόδειξη φυσικής ανοσίας, ενώ εξακολουθεί να επιτρέπει στους ανεμβολίαστους πιλότους να πετούν».

Οι πιλότοι των εμπορικών αεροπορικών εταιρειών, σημειώνεται στην επιστολή, πρέπει γενικά να τηρούν αυστηρές ιατρικές απαιτήσεις.

Ορισμένες τεκμηριωμένες παρενέργειες του εμβολίου περιλαμβάνουν θρόμβους αίματος ή φλεγμονή της καρδιάς, αν και ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας έχουν πει ότι είναι σπάνιοι.

Ένα σωματείο που εκπροσωπεί χιλιάδες πιλότους της Southwest Airlines απηχεί το επιχείρημα της Συμμαχικής Ένωσης Πιλότων σε μια δήλωση προς τα μέλη του.

Η θέση των πιλότων της Southwest Airlines είναι ότι «είναι δικαίωμα κάθε χειριστή να επιλέξει αν θα κάνει ή όχι το εμβόλιο», έγραψε η ένωση τη Δευτέρα, σύμφωνα με αναφορές.

«Ανησυχούμε επίσης ότι η προβλεπόμενη 60 ημερών περίοδος εφαρμογής του εκτελεστικού διατάγματος για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς θα μπορούσε να οδηγήσει σε έλλειψη εργατικού δυναμικού και να δημιουργήσει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα για τη Southwest Airlines και τους συναδέλφους της».

«Οι αεροπορικές εταιρείες παράγουν ένα σημαντικό μέρος των ετήσιων εσόδων τους κατά τη διάρκεια των διακοπών, με πολλούς ταξιδιώτες να εξαρτώνται από εμάς για να τους μεταφέρουν στους προορισμούς τους», δήλωσε η Συμμαχική Πιλοτική Ένωση.

«Οι αεροπορικές εταιρείες του έθνους μας, και το περιηγητικό κοινό, δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά σημαντικές διακοπές στις υπηρεσίες λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού».

Μέχρι σήμερα, η United Airlines, η Frontier Airlines και η Hawaiian Airlines έχουν κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για την COVID-19 για ολόκληρο το εργατικό δυναμικό τους, αν και οι εταιρείες θα χορηγήσουν ορισμένες εξαιρέσεις.

Η Delta Air Lines ανακοίνωσε ότι θα επιβαρυνθεί με επιπλέον χρέωση 200$ ανά μήνα στο σχέδιο υγείας της εταιρείας για τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους.

Η προθεσμία για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους της United Airlines για να κάνουν τον πρώτο τους εμβόλιο ήταν τη Δευτέρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος Σκοτ Κίρμπι δήλωσε στο CNBC ότι πιστεύει ότι περίπου το 98,5% των 67.000 εργαζομένων της εταιρείας είναι εμβολιασμένοι.

Αρκετοί ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας καθώς και του Λευκού Οίκου πρότειναν δημόσια ότι όλοι οι επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών μπορεί να χρειαστεί να επιδείξουν αποδεικτικό εμβολιασμού πριν πετάξουν.

 

Πηγή: theepochtimes.gr

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 559


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα