Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για το νέο φάρμακο της Pfizer για τον COVID

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για το νέο φάρμακο της Pfizer για τον COVID

4 Ιανουαρίου, 2022 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:676
Μοίρασέ το

 

Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έγιναν πολύ λίγες δοκιμές για τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ασφάλεια αυτού του προϊόντος, ακριβώς όπως συνέβη και με τα m-volια για τον COVID.

Μια πραγματικά καλή δοκιμή ενός νέου φαρμάκου θα πρέπει να διαρκέσει πολλούς μήνες ή και χρόνια.

Αντιθέτως, ούτε μπόλια, ούτε χάπια είναι δοκιμασμένα και αμφότερα, έχουν ένα και μόνο στοχο: ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΚΛΙΚΑΣ ΨΥΧΟΠΑΘΩΝ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Μετάφραση blümlifee

 

 — Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, που υποστηρίζουν ένθερμα τη βιομηχανία των φαρμάκων, εκφράζουν έναν τρελό ενθουσιασμό σε σχέση με τα πρόσφατα εγκεκριμένα από τον FDA αντιιικά χάπια θεραπείας της Pfizer για τον COVID.

Το φάρμακο, Paxlovid, έλαβε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από τον FDA για χρήση σε ασθενείς ηλικίας 12 ετών και άνω που έχουν βρεθεί θετικοί στον COVID-19 και διατρέχουν υψηλό κίνδυνο.

Τώρα είναι ώρα να μιλήσουμε ήρεμα και με ακρίβεια για το Paxlovid. 

Πρώτον, όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν, ότι έγιναν πολύ λίγες δοκιμές για τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ασφάλεια αυτού του προϊόντος, ακριβώς όπως συνέβη και με τα m-volια για τον COVID.

Μια πραγματικά καλή δοκιμή ενός νέου φαρμάκου θα πρέπει να διαρκέσει πολλούς μήνες ή και χρόνια.

Το μόνο που λαμβάνουμε είναι θετικά νέα για αυτό το νέο φάρμακο – στην πραγματικότητα έναν συνδυασμό φαρμάκων.

Ακολουθούν σύντομες συνοπτικές δηλώσεις σχετικά με αυτό το νέο προϊόν:

Εγκρίθηκε από τον FDA χωρίς εξωτερικές συναντήσεις, σοβαρές αναθεωρήσεις δεδομένων δοκιμών ή ευκαιρία για δημόσια πληροφόρηση. 

Σχεδόν όλο το ρυθμιστικό έργο έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Υπέροχο για την Pfizer. 

Κακό για το κοινό.

Κάτι εξίσου σημαντικό: σημειώστε ότι στις δοκιμές μόνο το 21% των ατόμων είχαν συννοσηρότητα, ενώ στην πραγματικότητα το 94% των θανάτων από COVID έχουν τουλάχιστον μία συννοσηρότητα και ο μέσος αριθμός υποκείμενων ιατρικών παθήσεων είναι τέσσερεις.

Όσον αφορά την επιστήμη κατά των ιών, τα ένζυμα πρωτεάσης πρέπει να είναι παρόντα, ώστε ο ιός να μολύνει επιτυχώς ολοκληρώνοντας τον κύκλο πριν καταλάβει το κύτταρο. 

Το Paxlovid ή οποιοδήποτε φάρμακο που ταξινομείται ως “Αναστολέας Πρωτεάσης” θα αναστείλει ή θα μειώσει το ένζυμο πρωτεάσης, παρεμβαίνοντας στον ιό. 

Το Paxlovid εμποδίζει την πρωτεάση 3CLPro να τεμαχίσει τη μακριά πρωτεΐνη σε κομμάτια. 

Ο ιός δεν μπορεί να ξεχωρίσει ποια κομμάτια να κόψει και να συναρμολογήσει. 

Δεν μπορεί να κάνει αντίγραφα του εαυτού του. 

Η μόλυνση από τον COVID σταματά γρήγορα.

Σε αντίθεση με ό,τι λέει η κυβέρνηση, η ιβερμεκτίνη είναι ο πιο επιτυχημένος και αποδεδειγμένος αναστολέας πρωτεάσης που χρησιμοποιείται παγκοσμίως. 

Ακριβώς όπως με το Paxlovid, η ιβερμεκτίνη μειώνει το ένζυμο πρωτεάσης, αλλά…υπάρχουν οφέλη της ιβερμεκτίνης στη θεραπεία για τον COVID που δεν υπάρχουν στο Paxlovid. 

Οι πρόσθετες δράσεις της ιβερμεκτίνης περιλαμβάνουν αντιπηκτική δράση και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, που παρατηρούνται και οι δύο σε λοιμώξεις COVID. 

Και το IVM χρησιμοποιείται με ασφάλεια εδώ και δεκαετίες και έχουν γίνει πολλές ιατρικές μελέτες καθώς και κλινικά αποτελέσματα που δείχνουν την αντιική και αντιφλεγμονώδη αποτελεσματικότητά του.

Το Paxlovid απαιτεί συνδυασμό με ένα φάρμακο για τον HIV/AIDS, το Ritonavir, αποτρέποντας τη διάσπαση του Paxlovid, επομένως μπορεί να αναστείλει ή να μειώσει το ένζυμο, διακόπτοντας τον ιικό κύκλο ζωής. 

Το Ritonavir δρα ως ενισχυτικό για το Paxlovid, διατηρώντας το ενεργό μέσα στο σώμα ενός ατόμου. 

Το Ritonavir έχει επίσης τη δική του προειδοποίηση για το μαύρο κουτί, και ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ, ΤΟ ΠΑΓΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ.

ΑΡΑΓΕ, ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ HIV/AIDS;

Η πορεία της θεραπείας είναι 20 χάπια Paxlovid και 10 χάπια ριτοναβίρης που λαμβάνονται σε διάστημα πέντε ημερών.

Η λήψη 6 χαπιών καθημερινά μπορεί να δημιουργήσει προκλήσεις, ιδιαίτερα για πολλούς ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με  το δελτίο τύπου της Pfizer, για άτομα με αποδεδειγμένη λοίμωξη COVID, το Paxlovid μειώνει τη νοσηλεία/θάνατο κατά 89% όταν λαμβάνεται  εντός τριών ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων. Έτσι, στην ομάδα θεραπείας υπήρχαν 5 από τους 697 που νοσηλεύτηκαν χωρίς θάνατο σε σύγκριση με 44/682 νοσηλευόμενους με 9 επόμενους θανάτους.

Σκεφτείτε τη δήλωση λήψης αυτού του συνδυασμού φαρμάκων εντός τριών ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων. 

Ακολουθούν τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απλοί άνθρωποι:

Πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε με ακρίβεια τα συμπτώματα του COVID από παρόμοια συμπτώματα από τη γρίπη ή ένα κακό κρυολόγημα;

Πώς μπορείτε να κάνετε ένα γρήγορο τεστ;

Πώς μπορείτε να έρθετε σε επαφή με το γιατρό σας μέσα σε μόλις μία ή δύο ημέρες και να αποφασίσετε εάν έχετε πραγματικά COVID (δεν έχετε αλληλεπιδράσεις με φάρμακα) και, εάν ναι, να λάβετε ιατρική συνταγή. 

Πώς μπορείτε να συμπληρώσετε τη συνταγή γρήγορα; 

Κανένα από αυτά δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί και να ξεπεραστεί. 

Όλα αυτά καθιστούν αυτό το νέο συνδυαστικό φάρμακο μη ρεαλιστικό και μη πρακτικό για σχεδόν όλους.

Επίσης αναφέρθηκε μια κατά προσέγγιση 10πλάσια μείωση του ιικού φορτίου την ημέρα 5, σε σχέση με το εικονικό φάρμακο (placebo), υποδεικνύοντας ισχυρή δραστηριότητα κατά του SARS-CoV-2 και αντιπροσωπεύει (υποτίθεται) την ισχυρότερη μείωση ιικού φορτίου που έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα για έναν από του στόματος αντιιικό παράγοντα COVID-19 .

 

Πόσο ενδιαφέρον θα ήταν να δοκιμάσουμε το φάρμακο Pfizer έναντι ενός πρωτοκόλλου ιβερμεκτίνης.

 

Για παράδειγμα, πώς συγκρίνεται το φάρμακο Pfizer με το πρωτόκολλο του Dr. George Fareed και του Dr. Brian Tyson;

Οι Fareed και Tyson είχαν πολύ περισσότερους ασθενείς (περίπου 7.000) που έπαιρναν τον συνδυασμό φαρμάκων και παρόλα αυτά είχαν λιγότερες νοσηλείες (4) και τον ίδιο αριθμό θανάτων (0). 

Έτσι, είστε πολύ καλύτερα με το πρωτόκολλο Fareed και Tyson. 

Και το πρωτόκολλο ασφαλείας της IVM μετά από δισεκατομμύρια χρήσεις παγκοσμίως είναι πολύ καλύτερα αποδεδειγμένο από ό,τι για το προϊόν Pfizer.

Για μια καλή συζήτηση σχετικά με το πώς το IVM συγκρίνεται με το Paxlovid, ανατρέξτε σε αυτό το  άρθρο. Ειδικά σε επιστημονικά στοιχεία για την ικανότητα της ιβερμεκτίνης να μπλοκάρει την πρωτεάση 3CL.

Όσον αφορά την ασφάλεια, οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της θεραπείας και έως και 34 ημέρες μετά την τελευταία δόση του Paxlovid ήταν δυσγευσία (διαταραχή της γεύσης), διάρροια και έμετος. 

Ποιές όμως πιο σοβαρές παρενέργειες μπορεί να εμφανιστούν μήνες ή χρόνια αργότερα;

Το Paxlovid δεν πρέπει να χρησιμοποιείται με ορισμένα άλλα φάρμακα, είτε επειδή λόγω της δράσης του μπορεί να οδηγήσει σε επιβλαβείς αυξήσεις των επιπέδων στο αίμα των ασθενών, είτε επειδή, αντιστρόφως, ορισμένα φάρμακα μπορεί να μειώσουν τη δραστηριότητα του ίδιου του Paxlovid. 

Ο κατάλογος των φαρμάκων που δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται με το Paxlovid περιλαμβάνεται στις προτεινόμενες συνθήκες χρήσης. 

Αυτή η λίστα περιλαμβάνει έναν πολύ μεγάλο αριθμό φαρμάκων και συμπληρωμάτων που χρησιμοποιούνται από πολλά εκατομμύρια ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων, για παράδειγμα, του Lipitor και του St. John’s Wort. 

Το Paxlovid δεν πρέπει επίσης να χρησιμοποιείται σε ασθενείς με σοβαρά μειωμένη νεφρική ή ηπατική λειτουργία.

Η χρήση του Paxlovid δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και σε γυναίκες που μπορούν να μείνουν έγκυες και που δεν χρησιμοποιούν αντισύλληψη. 

Ο θηλασμός πρέπει να διακόπτεται κατά τη διάρκεια της θεραπείας. 

Αυτές οι συστάσεις είναι επειδή εργαστηριακές μελέτες σε ζώα υποδηλώνουν ότι οι υψηλές δόσεις Paxlovid ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ.

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά, δήλωσε πρόσφατα ότι η εταιρεία μπορεί να κατασκευάσει 80 εκατομμύρια παρτίδες το 2022, με 30 εκατομμύρια διαθέσιμες το πρώτο εξάμηνο του έτους. 

Αυτό δεν αρκεί για να εξυπηρετήσει πολλά εκατομμύρια Αμερικανούς με συμπτώματα και θετικό αποτέλεσμα.

Επίσης ειπώθηκε ότι δεκάδες χιλιάδες χάπια θα αποσταλούν στις ΗΠΑ πριν από το τέλος του 2021 και εκατοντάδες χιλιάδες άλλα αναμένονται στις αρχές του 2022, δήλωσε εκπρόσωπος της Pfizer  στη Wall Street Journal . 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταβάλλει στην Pfizer 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια για 10 εκατομμύρια θεραπευτικά προγράμματα που θα παραδοθούν μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, σύμφωνα με την εφημερίδα. 

Θα καλύπτει, άραγε, η ιατρική ασφάλιση 530 $ την παρτίδα;

 

ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ. 

 

Πριν από έναν μήνα, ο αναλυτής της SVB Leerink, Geoffrey Porges, προέβλεψε ότι το φάρμακο θα αποφέρει 24,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις το 2022. 

Μαζί με τη μεγάλη εμπορική επιτυχία της εταιρείας με το m-volιο COVID-19, η Pfizer θα μπορούσε να καταγράψει 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε κορυφαίες πωλήσεις πανδημικών m-volίων και φαρμάκων, έγραψε νωρίτερα αυτό το μήνα η αναλύτρια του Cantor Fitzgerald, Louise Chen. 

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένα κορυφαία στελέχη της Pfizer έγιναν δισεκατομμυριούχοι.

ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ;

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ Ή ΚΑΤΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ PFIZER;

– – –

για τον συγγραφέα:

Ο Δρ Joel S. Hirschhorn έχει διδακτορικό στη μηχανική, αλλά έχει εργαστεί σε θέματα υγείας για δεκαετίες. Είναι ο συγγραφέας του  “Pandemic Blunder”  και πολλών άρθρων για τις πανδημίες. 

Ως τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin, Madison, διηύθυνε ένα πρόγραμμα ιατρικής έρευνας μεταξύ των κολεγίων μηχανικής και ιατρικής. 

Ως ανώτερος αξιωματούχος στο Γραφείο Αξιολόγησης Τεχνολογίας του Κογκρέσου και στην Ένωση των Εθνικών Κυβερνητών, διηύθυνε σημαντικές μελέτες σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία, κατέθεσε σε περισσότερες από 50 ακροάσεις της Γερουσίας και της Βουλής των ΗΠΑ και έγραψε εκατοντάδες άρθρα σε μεγάλες εφημερίδες. 

Έχει υπηρετήσει ως εκτελεστικός εθελοντής σε μεγάλο νοσοκομείο για περισσότερα από 10 χρόνια. 

Είναι μέλος της Ένωσης Αμερικανών Ιατρών και Χειρουργών και των Γιατρών της Πρώτης γραμμής της Αμερικής. 

Έχει δώσει διαλέξεις σε πολλά πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένου του Army War College. 

 

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

Προβολές : 676


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα