Η DARPA ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΜΕ 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ

Η DARPA ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΜΕ 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ

17 Δεκεμβρίου, 2021 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:291
Μοίρασέ το

 

Οι αξιωματούχοι της DARPA λένε ότι ζυγίζουν με προσοχή τις ηθικές ανησυχίες που προκύπτουν από την τεχνολογία των εμφυτευμάτων μνήμης, συμπεριλαμβανομένης της διαβούλευσης με μια ομάδα νευροεπιστημόνων σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν τι είδους αρνητικές επιπτώσεις θα μπορούσαν να προκύψουν.

“Σαφώς και είναι επικίνδυνο, κάτι που μας χαρακτηρίζει άλλωστε εδώ στη DARPA”, δήλωσε στο Agence-France Presse ο Geoffrey Ling, διευθυντής του Γραφείου Βιολογικών Τεχνολογιών της DARPA.

 

Η DARPA, που συνεργάζεται με τον Μπιλ Γκέιτς και στον τομέα του κορονο-εμβολίου, ενδιαφέρεται για τους αμερικανούς στρατιώτες που έχουν υποστεί απώλεια μνήμης…!!!

Να γελάσω, ή να ουρλιάξω γι αυτά που ετοιμάζονται να κάνουν στην ανθρωπότητα, μια κλίκα διεστραμμένων;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Μετάφραση blümlifee

 

Το κορυφαίο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης του Πενταγώνου, η DARPA, έχει επιχορηγήσει με 40 εκατομμύρια δολάρια δύο αμερικανικά πανεπιστήμια για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη “τεχνολογιών αποκατάστασης της μνήμης” που η υπηρεσία λέει ότι στοχεύουν στο να βοηθήσουν το στρατιωτικό προσωπικό να αντιμετωπίσει εγκεφαλικές κακώσεις, ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ.

Η DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) δήλωσε σε δελτίο τύπου ότι η νέα τεχνολογία, “Restoring Active Memory” (αποκατάσταση/επαναφορά ενεργούς μνήμης), ή RAM, θα βοηθήσει στο σχεδιασμό και την “ανάπτυξη ασύρματων, πλήρως εμφυτεύσιμων ιατρικών συσκευών νευρικής διεπαφής που μπορούν να χρησιμεύσουν ως “νευροπροσθετικά”.

Στη δήλωσή της, η DARPA ανέφερε ότι ο οργανισμός θα συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, καθένα από τα οποία θα είναι επικεφαλής μιας ομάδας επιστημόνων.

Οι ερευνητές θα προσπαθήσουν να αναπτύξουν ηλεκτρονικά εμφυτεύματα που θα είναι ικανά να εντοπίζουν κενά μνήμης στον εγκέφαλο και να τα αποκαθιστούν, φαινομενικά.

Το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (U-Penn) θα λάβει 22,5 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε τέσσερα χρόνια. το UCLA (Παν/μιο της Καλιφόρνια) θα λάβει 15 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα. Το καθένα θα λάβει πλήρη χρηματοδότηση εάν είναι σε θέση να ολοκληρώσει συγκεκριμένα ορόσημα στην έρευνά του.

Επιπλέον, ο οργανισμός έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας αξίας έως και 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων με το Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Livermore, για την ανάπτυξη μιας συσκευής για το τμήμα της έρευνας που ηγείται το UCLA.

“ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ”

“η έναρξη του προγράμματος Επαναφοράς/Αποκατάστασης Ενεργής Μνήμης σηματοδοτεί μια συναρπαστική ευκαιρία να αποκαλύψουμε πολλές νέες πτυχές της ανθρώπινης μνήμης και να μάθουμε για τον εγκέφαλο με τρόπους που δεν ήταν ποτέ μέχρι τώρα δυνατό”, δήλωσε ο Διευθυντής Προγράμματος της DARPA, Justin Sanchez.

“‘Οποιος έχει δει τις επιπτώσεις της απώλειας μνήμης σε άλλο άτομο γνωρίζει τί σημαίνει, και πόσο λίγες επιλογές είναι διαθέσιμες για την αντιμετώπισή της.

Θα εφαρμόσουμε τη γνώση και την κατανόηση που αποκτήσαμε με τη μνήμη RAM για να αναπτύξουμε νέες επιλογές θεραπείας μέσω της τεχνολογίας.”

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου λένε ότι η προσπάθεια στοχεύει στη διόρθωση των επιπτώσεων της τραυματικής εγκεφαλικής βλάβης, ή TBI (traumatic brain injury) – από την οποία πάσχουν δεκάδες βετεράνοι μετά από επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (Ιmprovised Εxplosive Device -IED) στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Μερικοί βετεράνοι έχουν επιβιώσει από πολλαπλές εκρήξεις, χάρη στην τεχνολογία των εξειδικευμένων στρατιωτικών οχημάτων των ΗΠΑ που χρησιμοποιούνται στις εμπόλεμες ζώνες.

Η διάγνωση της τραυματικής εγκεφαλικής βλάβης, έχει γίνει σε περισσότερα από 270.000 μέλη της υπηρεσίας από το 2000. επηρεάζει επίσης περίπου 1,7 εκατομμύρια πολίτες κάθε χρόνο.

Η πάθηση συχνά οδηγεί σε μειωμένη ικανότητα ανάκτησης αναμνήσεων που σχηματίστηκαν από τον πάσχοντα πριν από τον τραυματισμό του, καθώς και σε μειωμένη ικανότητα σχηματισμού νέων αναμνήσεων αφότου συμβεί ο τραυματισμός.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η DARPA:

Παρά την ευρεία κλίμακα του προβλήματος, δεν υπάρχουν επί του παρόντος αποτελεσματικές θεραπείες για τον μετριασμό των μακροπρόθεσμων συνεπειών της τραυματικής εγκεφαλικής βλάβης στη μνήμη.

Μέσω του προγράμματος RAM, η DARPA επιδιώκει να επιταχύνει την ανάπτυξη της τεχνολογίας που απαιτείται για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης για την δημόσια υγεία, και να βοηθήσει τα μέλη της υπηρεσίας και άλλους να ξεπεράσουν τα ελλείμματα μνήμης, αναπτύσσοντας νέα νευροπροσθετικά, που θα γεφυρώσουν τα κενά στον τραυματισμένο εγκέφαλο.

ΕΜΦΥΤΕΥΣΙΜΕΣ ΜΝΗΜΕΣ;

“Το οφείλουμε στους στρατιώτες μας να επιταχύνουμε την έρευνα, που μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των τραυματισμών τους”, είπε ο Sanchez.

“Παρά τις ολοένα και πιο επιθετικές προσπάθειες πρόληψης, η τραυματική εγκεφαλική βλάβη παραμένει σοβαρό πρόβλημα για τους στρατιωτικούς και πολιτικούς τομείς.

Μέσω του προγράμματος Επαναφοράς/Αποκατάστασης της Ενεργής Μνήμης (Restoring Active Memory – RAM), η DARPA στοχεύει να κατανοήσει καλύτερα την υποκείμενη νευρολογική βάση της απώλειας μνήμης και να επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών.”

Ο οργανισμός λέει ότι θα ξεκινήσει την προσπάθειά του υποστηρίζοντας την ανάπτυξη μοντέλων υπολογιστών πολλαπλής κλίμακας με υψηλή χωρική και χρονική ανάλυση που θα περιγράφει πώς οι νευρώνες κωδικοποιούν τις δηλωτικές μνήμες – δηλαδή, “αυτά τα καλά καθορισμένα πακέτα γνώσης που μπορεί κανείς να ανακαλέσει συνειδητά και να περιγράψει με λέξεις, όπως γεγονότα, χρόνοι και τόποι”, αναφέρει το δελτίο τύπου του πρακτορείου.

Οι αξιωματούχοι της DARPA λένε ότι ζυγίζουν με προσοχή τις ηθικές ανησυχίες που προκύπτουν από την τεχνολογία των εμφυτευμάτων μνήμης, συμπεριλαμβανομένης της διαβούλευσης με μια ομάδα νευροεπιστημόνων σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν τι είδους αρνητικές επιπτώσεις θα μπορούσαν να προκύψουν.

“Σαφώς και είναι επικίνδυνο, κάτι που μας χαρακτηρίζει άλλωστε εδώ στη DARPA”, δήλωσε στο Agence-France Presse ο Geoffrey Ling, διευθυντής του Γραφείου Βιολογικών Τεχνολογιών της DARPA.

 

πηγές:
http://www.natureworldnews.com
http://www.darpa.mil
http://medicalxpress.com

 

Πηγή σχολίου

πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

Προβολές : 291


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα