Λογοθεραπευτής: Αύξηση 364% στα παραπεμπτικά για εξέταση μωρών και νηπίων εξαιτίας της χρήσης μάσκας Τα μικρά παιδιά αναπτύσσουν γνωστικά προβλήματα λόγω της ευρείας χρήσης μασκών

Λογοθεραπευτής: Αύξηση 364% στα παραπεμπτικά για εξέταση μωρών και νηπίων εξαιτίας της χρήσης μάσκας Τα μικρά παιδιά αναπτύσσουν γνωστικά προβλήματα λόγω της ευρείας χρήσης μασκών

29 Ιανουαρίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:473
Μοίρασέ το

 

Σύμφωνα με την Theek, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ.

“Δεν κάνουν καμία προσπάθεια να αρθρώσουν λόγο και δεν επικοινωνούν καθόλου με την οικογένειά τους”, είπε.

 

 

 

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, που δεν μπορούμε ακόμα να διανοηθούμε το μέγεθός τους.

Και μπορεί να γνωρίζουμε πλέον τα πρόσωπα των ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ, , αλλά ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ “ΓΟΝΕΙΣ” ΚΑΙ ΟΙ “ΓΙΑΤΡΟΙ” ΚΑΙ ΟΙ “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ”.

ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΥ ΤΙΜΗΜΑ ΓΙΑ ΟΣΟ ΖΗΣΟΥΝ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Μετάφραση blümlifee

Λογοθεραπεύτρια λέει ότι η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει προκαλέσει αύξηση 364% στις παραπομπές βρεφών και νηπίων για εξέταση.

Η Jaclyn Theek είπε στο WPBF News ότι πριν από την πανδημία, μόνο το 5% των ασθενών ήταν μωρά και νήπια, αλλά αυτό έχει αυξηθεί στο 20%.

Οι γονείς περιγράφουν τα προβλήματα ομιλίας των παιδιών τους ως “καθυστέρηση λόγω COVID-19”, με τις μάσκες να είναι η κύρια αιτία της σοβαρής βλάβης των δεξιοτήτων ομιλίας τους.

Από την ηλικία των 8 μηνών, τα μωρά αρχίζουν να μαθαίνουν πώς να μιλούν διαβάζοντας τα χείλη, ένα άχαρο έργο όταν οι γονείς και οι φροντιστές αναγκάζονται να κρύβονται πίσω από μάσκες για να συμμορφωθούν με τις εντολές.

“Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να βλέπουν το πρόσωπό σου για να μάθουν, επομένως προσέχουν το στόμα σου”, είπε η Theek.

Το δελτίο ειδήσεων φιλοξενούσε μια τέτοια μητέρα, την Briana Gay, η οποία μεγαλώνει πέντε παιδιά αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα ομιλίας με το μικρότερο.

“Σίγουρα κάνει τη διαφορά όταν στον κόσμο στον οποίο μεγαλώνεις δεν μπορείς να αλληλεπιδράσεις με τους ανθρώπους και το πρόσωπό τους, αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα μωρά”, είπε η Gay.

Σύμφωνα με την Theek, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ.

“Δεν κάνουν καμία προσπάθεια να αρθρώσουν λόγο και δεν επικοινωνούν καθόλου με την οικογένειά τους”, είπε.

Όπως τονίσαμε προηγουμένως, το FORBES ΔΙΕΓΡΑΨΕ ένα ΑΡΘΡΟ γραμμένο από ΕΙΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ο οποίος ισχυριζόταν ότι ο ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ των μαθητών να φορούν ΜΑΣΚΕΣ προκαλεί ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑ.

Μια μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Μπράουν διαπίστωσε ότι οι μέσες βαθμολογίες IQ των μικρών παιδιών που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν μειωθεί έως και 22 μονάδες, ενώ η λεκτική, η κινητική και η γνωστική απόδοση έχουν πληγεί ως αποτέλεσμα του lockdown.

Ο Michael Curzon σημείωσε ότι δύο από τις κύριες αιτίες για αυτό είναι οι μάσκες και ο διασκορπισμός των παιδιών με σκοπό να κρατούνται μακριά από άλλα παιδιά.

“Τα παιδιά που γεννήθηκαν τον περασμένο χρόνο κατά την διάρκεια των lockdown – σε μια εποχή που η κυβέρνηση έχει εμποδίσει τα μωρά να βλέπουν ηλικιωμένους συγγενείς και άλλα μέλη της ευρύτερης οικογένειας, να συναναστρέφονται σε πάρκα ή με τα παιδιά των φίλων των γονιών τους και να μελετούν τις εκφράσεις στα πρόσωπα πίσω από τις μάσκες των ντόπιων σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους – έχουν μειώσει σημαντικά τη λεκτική, την κινητική και τη συνολική γνωστική απόδοση σε σύγκριση με τα παιδιά που γεννήθηκαν προ πανδημίας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική μελέτη. Τα τεστ για την πρώιμη μάθηση, τη λεκτική ανάπτυξη και τη μη λεκτική ανάπτυξη παρήγαγαν αποτελέσματα που ήταν πολύ πίσω από αυτά των ετών που προηγήθηκαν του lockdown”, έγραψε.

Ίσως, θα έπρεπε όλοι αυτοί οι “ενάρετοι” που θεωρούν τους εαυτούς τους ηθικά ανώτερους επειδή φορούν μάσκες, να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους, δεδομένου ότι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Ή ίσως και δεν τους νοιάζει καν, δεδομένου ότι η μάσκα έχει καθιερωθεί πλέον ως σύμβολο πολιτικής θέσης ανώτερο από οτιδήποτε άλλο.

 

Μετάφραση blümlifee

 

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

Προβολές : 473


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα