ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΡΟ-ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ (βίντεο)

ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΡΟ-ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ (βίντεο)

16 Ιανουαρίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΡΟ-ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ (βίντεο)

 

 

“Τα μωρά που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, είχαν ελαφρώς χαμηλότερες βαθμολογίες στις λεπτές και αδρές ​​κινητικές δεξιότητες και τις δεξιότητες κοινωνικής ανάπτυξης ή στην προσωπική αλληλεπίδραση”. Αυτά τα πρώτα ευρήματα από ερευνητές στη Νέα Υόρκη, που δημοσιεύτηκαν στο “JAMA Pediatrics” “υποστηρίζουν την ανάγκη για μακροπρόθεσμη παρακολούθηση των παιδιών που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19”.

 

 

 

 

Γνώμες που διίστανται και ο χρόνος πολύ λίγος, για να εξαχθούν σωστά αποτελέσματα… άλλα ισχυρίζονται οι μεν και άλλα οι δε των πανεπιστημιακών ερευνών…

Και είναι γνωστό ποιο ίδρυμα χρηματοδοτεί τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ… και όχι μόνον…

Το Ίδρυμα Ρόκφέλλερ – Ρότσιλντ, που έχουν αλλάξει πάνω από εκατό χρόνια, την ατζέντα της Ιπποκράτειας Επιστήμης.

ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ CDC, που χρηματοδοτείται από τις ΦΑΡΜΑΚΟΜΑΦΙΕΣ.

Τα αποτελέσματα αν ποτέ τα πληροφορηθούμε, θα φανούν στην πορεία του χρόνου…

Είναι γνωστό όμως πως η συναισθηματική κατάσταση μιας εγκυμονούσας, επηρεάζει το έμβρυο…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΡΟ-ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ (βίντεο)

Μετάφραση blümlifee

Πρόσφατες μελέτες για τον κοροναϊό της Γουχάν (COVID-19) έδειξαν, ότι τα μωρά που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν ελαφρώς χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης σε σύγκριση με τα μωρά πριν από την πανδημία.

Ωστόσο, οι γονείς και ιδιαίτερα οι μητέρες που μολύνθηκαν με τον COVID-19, δεν χρειάζεται να ανησυχούν ή να αισθάνονται ενοχές για αυτήν τη διαφορά στο IQ, η οποία είναι, ευτυχώς, αναστρέψιμη.

“Τα μωρά που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, είχαν ελαφρώς χαμηλότερες βαθμολογίες στις λεπτές και αδρές ​​κινητικές δεξιότητες και τις δεξιότητες κοινωνικής ανάπτυξης ή στην προσωπική αλληλεπίδραση”. Αυτά τα πρώτα ευρήματα από ερευνητές στη Νέα Υόρκη, που δημοσιεύτηκαν στο “JAMA Pediatrics” “υποστηρίζουν την ανάγκη για μακροπρόθεσμη παρακολούθηση των παιδιών που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19”.

Μια άλλη ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον παιδίατρο Sean Deoni του Πανεπιστημίου της Βοστώνης είχε τα ίδια ευρήματα. Ο Deoni, επικεφαλής συγγραφέας της διαχρονικής μελέτης με τη συμμετοχή 672 παιδιών από το Ρόουντ Άϊλαντ, η οποία ξεκίνησε το 2011, είπε ότι τα μωρά που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας παρουσίασαν πτώση 22 βαθμών από τη μέση βαθμολογία IQ 78 από προηγούμενες ομάδες.

Σύμφωνα με τον Δρ Dani Dumitriu του Πανεπιστημίου Columbia και του New York State Psychiatric Institute, οι ερευνητές παρακολούθησαν 255 βρέφη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων 144 των οποίων οι μητέρες είχαν COVID-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και τα συνέκριναν με 62 βρέφη που γεννήθηκαν πριν από την πανδημία.

Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΕ COVID-19 ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ

Η μελέτη δεν βρήκε να υπάρχει “καμία απολύτως επίδραση της λοίμωξης με SARS-CoV-2 της μητέρας στη νευροανάπτυξη”.

Ο Dumitriu επίσης διευκρίνισε ότι τα ευρήματα δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι τα βρέφη που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα υποστούν μακροπρόθεσμες συνέπειες, καθώς “οι αξιολογήσεις στους έξι μήνες είναι κακοί προγνωστικοί παράγοντες μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων”.

ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΤΗΝ άμεση ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΒΡΕΦΩΝ, καθώς οι μολυσμένες μητέρες αποκλείστηκαν από την ανάλυση, οι ερευνητές της Νέας Υόρκης επεσήμαναν ότι “Η ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ Η ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ”, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ Ή ΤΟΥΣ ΣΤΡΕΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΠΟΥ ΕΝΟΙΩΘΑΝ ΟΙ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΟΥΣ.

Μια άλλη μελέτη που κάλυψε 281 μητέρες που ήταν έγκυες κατά το αρχικό ξέσπασμα του COVID-19 στη βόρεια Ιταλία διαπίστωσε ότι ΟΣΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΗΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ COVID-19 “ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΡΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ” (π.χ. παρατεταμένη θλίψη, ευερεθιστότητα ή άγχος, αισθήματα ενοχής, δυσκολία συγκέντρωσης) και ότι χρειάζονται ειδικά προληπτικά προγράμματα που θα “παρέχουν επαρκή υποστήριξη και φροντίδα για την ψυχική υγεία της μητέρας κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία”.

Ο Δρ John Torres, ανώτερος ιατρικός ανταποκριτής του NBC News, επιβεβαίωσε ότι το άγχος που υπομένουν οι μητέρες στην αρχή της εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάσει τα μωρά τους μόλις γεννηθούν. Ανέφερε, ότι η μελέτη της Νέας Υόρκης έδειξε ότι ΤΟ ΠΑΝΔΗΜΙΚΟ ΣΤΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟ ΜΩΡΟ.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΛΕΝΕ, ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΣΤΕΝΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΜΗ ΦΑΣΗ, για να βεβαιωθείτε ότι θα είναι καλά και ότι θα μπορούσαν να λάβουν τη βοήθεια που χρειάζονται, εάν και όταν ειναι απαραίτητο.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΛΗΛΕΠΡΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Σε μια συνέντευξη NBC4 που μεταδόθηκε ζωντανά, η παιδοψυχολόγος, η Δρ.Tyanna Snider είπε ότι η συνεχής ανθρώπινη αλληλεπίδραση συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της ανάπτυξης του παιδιού, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

Η Snider ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΟΥΣ, ανεξάρτητα από το αν γεννήθηκαν πριν ή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και να συνεχίσουν να το κάνουν από τη βρεφική τους ηλικία έως τη μέση παιδική ηλικία.

Σε μια άλλη συνέντευξη μέσω Zoom, ο Δρ John Williams , επικεφαλής Παιδιατρικών Λοιμωδών Νοσημάτων στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ (UPMC), είπε ότι είναι πρόωρο να συμπεράνουμε ότι τα βρέφη και τα νήπια χάνουν μονάδες IQ, καθώς “αυτό δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομότιμες μελέτες.”

Ο Williams τόνισε ότι η τακτική και συνεχής “αλληλεπίδραση είναι το κλειδί” για την ανάκτηση αυτών των σημείων.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εντόπισαν τις έγκυες γυναίκες ως ευάλωτο τομέα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αν και ο COVID-19 σπάνια βρίσκεται σε αναπτυσσόμενο έμβρυο ή σε νεογέννητα με μολυσμένες μητέρες, υπάρχουν άλλες ανησυχίες, όπως το άγχος, καθώς ΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΣΤΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΥΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΛΟΚΕΣ, ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΗΣ ΕΜΒΡΪΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΧΑΜΗΛΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

Το καλό είναι ότι η επίδραση αυτών των παραγόντων στα μωρά, μπορεί να εντοπιστεί και να διορθωθεί.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με τις νέες συμβουλές για τις εγκύους σχετικά με τους κινδύνους του m-volιασμού κατά του COVID-19.

Το βίντεο αυτό είναι από το κανάλι DTrain στο Brighteon.com.


Μπείτε στο Pandemic.news για να διαβάσετε τα πιο πρόσφατα άρθρα σχετικά με την επίδραση του COVID-19 στις μητέρες και τα παιδιά.

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

Reuters.com

BMJ.com

PubMed.NCBI.NLM.NIH.gov

Brighteon.com

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

Προβολές : 173


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα