Μην μου πείτε πως δεν κάνατε .... σκονάκια, γιατί δεν θα σας πιστέψω.

Μην μου πείτε πως δεν κάνατε .... σκονάκια, γιατί δεν θα σας πιστέψω.

24 Σεπτεμβρίου, 2021 16 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
Μην μου πείτε πως δεν κάνατε .... σκονάκια, γιατί δεν θα σας πιστέψω.

 

Σκονάκια για τέλειες αντιγραφές…

Να ξεφύγουμε λίγο από όλα όσα μας έχουν κάνει να χάσουμε το χαμόγελο κι έχουν κάνει τις ζωές μπάχαλο;

Ελάτε να σας ταξειδέψω πίσω… πολύ πίσω… στα χρόνια τα μαθητικά μας.

Και μην μου πείτε πως ξεχάσατε τα… σκονάκια στις εξετάσεις, γιατί δεν θα σας πιστέψω.

Όπως δεν θα σας πιστέψω πως δεν κάνατε σκονάκια… εκτός αν ήσασταν σπασίκλες.

Γεγονός είναι πως στα δικά μου χρόνια τα μαθητικά, τα σκονάκια ήταν σε ημερήσια διάταξη.

Θυμάμαι τα μαθηματικά… την βιολογία… όλα τα πρακτικά δηλαδή μαθήματα…

Δεν υπήρχε περίπτωση να τα μάθω, που να γκρεμιζόταν όλη η Αθήνα… τα έκανα λοιπόν, σκονάκια…

“Εσύ Σουφλή, αντέγραψες… αλλά που στα κομμάτια τα έχεις τα σκονάκια”, μου έλεγαν οι καθηγητές…

“Σήκωσε την ποδιά σου”, μου έλεγαν…

“Ξεκούμπωσε την ποδιά, μέχρι το στήθος”… άλλη εντολή…

Έκανα ότι μου έλεγαν…σεμνά… τι καλό παιδί που ήμουν…

Έψαχναν το θρανίο μου… ΤΙΠΟΤΑ.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΣΚΟΝΑΚΙΑ ΜΟΥ… και το “χειρότερο” ήταν, πως είχαν κολλήσει κι άλλες ΤΟ ΚΟΛΠΟ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Τέτοιες εποχές, μια επιστροφή στα παλιά και τα γέλια στα χρόνια τα μαθητικά, είναι ανάσα ζωής.

Υ.Γ.2. Πριν κάποιες δεκαετίες, συνάντησα την καθηγήτρια της βιολογίας και ανάμεσα στα άλλα, με ρώτησε: “Πάντα είχα την περιέργεια, που έβαζες τα σκονάκια σου”.

“Τα έπιανα με λάστιχα, κυρία”…

Κατάλαβε!

 

Μια συζήτηση με τους μαθητές θα σας πείσει για την πρόοδο που έχουν κάνει σε θέματα καλής αντιγραφής τελευταίας τεχνολογίας.

Τη φαντασία τους να οργιάζει έβαλαν πάλι χιλιάδες μαθητές προκειμένου να φτιάξουν το τέλειο σκονάκι που θα τους εξασφαλίσει τον βαθμό που χρειάζονται για να περάσουν την τάξη!

Οι έφηβοι χρησιμοποιούν τις σόλες των υποδημάτων τους, χαράζουν τα στυλό τους, μετατρέπουν την πλάτη του «μπροστινού» σε πίνακα SOS θεμάτων και έχουν απευθείας συνδέσεις χάρη στα κινητά τηλέφωνα με τον εξωσχολικό κόσμο.

Μη νομίζετε ότι το εφευρετικό δαιμόνιό τους σταματάει εδώ.

Διότι, ως γνωστόν, στόχος των μαθητών που αντιγράφουν είναι να γλιτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες από το διάβασμα. Για να γίνει αυτό πρέπει να βάλει το μυαλό του να δουλέψει. «Διότι, αν το σκονάκι δεν είναι έξυπνο και πρωτότυπο, την έβαψες» λέει χαρακτηριστικά ο Θάνος Α., μαθητής Β’ λυκείου και ειδικός στα θέματα αντιγραφής και στα σκονάκια.

«Το να βγάζεις σε πολύ μικρές φωτοτυπίες τα θέματα είναι παλιά ιστορία. Το ίδιο και τα στυλό πάνω στα οποία χαράζουν με την άκρη του διαβήτη θεωρίες ολόκληρες. Οι καθηγητές τα έχουν μάθει αυτά τα κόλπα και σε τσακώνουν εύκολα.

Η καλύτερη μαγκιά είναι να είσαι κορίτσι, να φοράς φούστα και από μέσα να την έχεις γεμίσει με λευκά αυτοκόλλητα όπου πάνω έχεις γράψει όλα τα SOS θέματα. Ο καθηγητής, και να καταλάβει κάτι, αποκλείεται να πει στη μαθήτρια “σήκωσε ή βγάλε τη φούστα σου”. (γέλια)

Εμείς τα αγόρια έχουμε τα φαρδιά παντελόνια, που είναι και στη μόδα.

Με ένα τράβηγμα του παντελονιού στο ύψος της ζώνης, αντιγράφουμε αυτά που γράψαμε πάνω στα αυτοκόλλητα.
Ο καθηγητής δεν πρόκειται να πει “κατεβάστε τα παντελόνια σας” ακόμη και αν δει ότι κάτι κρύβουμε».
Οι μαθητές δείχνουν μεγάλη προτίμηση σε σκονάκια τα οποία, ακόμη και αν πέσουν στην αντίληψη του καθηγητή, είναι δύσκολο να τα αποδείξει.

«Τα φαρδιά ρούχα και τα μακριά μανίκια είναι σώσιμο» λέει η Νέλλη Μ., επίσης μαθήτρια της Β’ λυκείου.

«Ο κόσμος να καίγεται, 50 βαθμούς Κελσίου να έχει έξω, την περίοδο των εξετάσεων όλοι φοράμε μακριά μανίκια και φαρδιά ρούχα. Τίποτε δεν είναι τυχαίο».

Η Νέλλη και ο Θάνος μαζί με άλλους συμμαθητές τους αποκάλυψαν μερικούς έξυπνους τρόπους για καλό σκονάκι. Απολαύστε τους όσοι έχετε τελειώσει το σχολείο και, αν είστε ακόμη μαθητές, ενημερωθείτε για τα νέα σκονάκια της σχολικής πιάτσας…

1. Χαράζετε επάνω σε ένα στυλό (κατά προτίμηση Bic) με την άκρη ενός διαβήτη οτιδήποτε σας είναι δύσκολο να μάθετε. Με τον τρόπο αυτό συμπληρώνετε σωστά την κόλλα σας αντιγράφοντας από το στυλό σας.

2. Προμηθευτείτε λευκά αυτοκόλλητα χαρτάκια τα οποία μπορείτε να κολλήσετε κάτω από τη φούστα, από το πουκάμισο, από το πουλόβερ, μέσα από το μανίκι κτλ.

3. Αγοράστε ένα μικρό μπουκαλάκι νερό και χαράξτε επάνω τα SOS θέματα με την άκρη του διαβήτη. Τοποθετήστε το κατά τη διάρκεια των εξετάσεων πάνω στο θρανίο σας. Καλή αντιγραφή!

4. Φορέστε τιράντες. Συμπληρώστε στο εσωτερικό τους τα δύσκολα θέματα και απολαύστε την αντιγραφή σας.

5. Η σόλα του παπουτσιού σας χωράει κατεβατά ολόκληρα. Με ένα λεπτό μαρκαδοράκι μπορείτε να κάνετε θαύματα. Καθήστε σταυροπόδι για να κάνετε πιο εύκολη την αντιγραφή.

6. Οι μίνι αριθμομηχανές τελευταίας τεχνολογίας έχουν μεγάλη χωρητικότητα στη μνήμη. Περάστε μέσα θεωρίες μαθηματικών, φυσικής και χημείας.

7. Η ζώνη του παντελονιού σας. Κολλήστε επάνω αυτοκόλλητα ή γράψτε με λεπτό μαρκαδοράκι.

8. Το ρολόι σας. Αν και δεν είναι κατάλληλο για πολλά, τουλάχιστον γράψτε δυο-τρεις τύπους που σας είναι αδύνατον να μάθετε.

9. Συμπληρώστε την κόλλα σας προτού μπείτε για εξετάσεις. Προσοχή όμως, αυτή η μέθοδος είναι για τους πολύ τολμηρούς.

10. Βάλτε γάζες στο χέρι σας. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων θα ξετυλίγετε τη γάζα και άνετα θα αντιγράφετε τα θέματά σας.

11. Βγάλτε σε μικρές φωτοτυπίες τις SOS σελίδες του βιβλίου σας. Να τα έχετε στην τσέπη σας, στο παπούτσι σας ή όπου αλλού σας εξυπηρετεί. Ζητήστε κατά τη διάρκεια των εξετάσεων να επισκεφθείτε την τουαλέτα.

12. Η πλάτη του μπροστινού σας μπορεί να κάνει θαύματα…

13. Προτού αρχίσουν οι εξετάσεις μπείτε μία ώρα νωρίτερα στην αίθουσα και γράψτε πάνω στο θρανίο όπου θα καθόσαστε τα SOS θέματα. Προσοχή μη σας αλλάξουν θέση!

14. Γράψτε στο κάτω μέρος της καρέκλας σας (και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να μεριμνήσετε α πό νωρίς). Ανοίγοντας τα πόδια σας αντιγράφετε τις σωστές απαντήσεις. Και πάλι προσοχή μη σας αλλάξουν θέση!

15. Ένα απαραίτητο αξεσουάρ είναι μια συσκευή walkman ¬ κατά προτίμηση η μικρότερη που υπάρχει στην αγορά.

Τοποθετείτε ένα μικρό ακουστικό στο ένα αφτί και αντιγράφετε αυτά που έχετε μαγνητοφωνήσει.
Προσοχή, για να μη φαίνεται στα μάτια των καθηγητών το ακουστικό, πρέπει να έχετε απαραιτήτως μακρύ μαλλί, άρα η μέθοδος αυτή ενδείκνυται μόνο για μακρυμάλληδες μαθητές.

16. Το κινητό τηλέφωνο την περίοδο των εξετάσεων μπορεί να κάνει θαύματα!

Προμηθευτείτε ένα hands-free, βάλτε το στο αφτάκι σας και αφήστε τους άλλους να κάνουν τη δουλειά για σας.

Δυστυχώς όμως και σε αυτή την περίπτωση το μακρύ μαλλί έχει τον πρώτο λόγο.

Γιαβρίδου Σοφία / Το Βήμα

 

 

Πηγή

Προβολές : 566


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα