Μοναχικότητα και πνευματική αφύπνιση

Μοναχικότητα και πνευματική αφύπνιση

25 Σεπτεμβρίου, 2021 16 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοιράστε το

- 454 προβολές ( Μέτρηση έως 22:23:12 )

 

Πρέπει να κάτσει κανείς μόνος του και ξεχάσει την παλιά του ταυτότητα και να ανακαλύψει το μεγαλείο της ύπαρξής του.

 

 

 

 

Κάποτε τα ειρωνευόμασταν αυτά… χλευάζαμε την μοναχικότητα…

Τώρα, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα και όπως εξελίσσονται, όσοι επέλεξαν την μοναχικότητα, θ’ αντέξουν στα δύσκολα…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Μοναχικότητα και πνευματική αφύπνιση

Γράφει η Πόλα Γεωργιάδου

Η μοναξιά δεν έχει καμία σχέση με την μοναχικότητα.

Είναι φυσικό επακόλουθο της πνευματικής αφύπνισης να προκαλεί στον αναζητητή που προσπαθεί να προσαρμοστεί στον καινούργιο κόσμο που του φανερώνεται, την ανάγκη να είναι μόνος του και να αποκοπεί από την κοινωνία για ένα διάστημα.

Αυτή η περίοδος είναι πραγματικά ευλογία.

Αυτό μπορεί να μη το αντιληφθεί εκείνη την στιγμή αλλά ο χρόνος θα φανερώσει τα δώρα αυτής της απομόνωσης.

Όταν αρχίσει να βλέπει με τα καινούργια του μάτια και να αναζητεί με πάθος την Αλήθεια μέσα του θα χρειαστεί να αφαιρέσει οτιδήποτε δεν είναι αυθεντικό για τον ίδιο και για την καινούργια του αντίληψη.

Άνθρωποι θα φύγουν που θα έχουν εκπληρώσει το σκοπό τους, απόψεις θα αλλάξουν και πτυχές του εαυτού του θα του φανερώσουν τα μηνύματα που πρέπει να λάβει ώστε να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της ζωής του.

Η Αλήθεια είναι δωρεάν αλλά πρέπει να της δώσεις προσοχή, χώρο και χρόνο να σου αποκαλυφθεί.

Τα κατώτερα ένστικτα και το πλούσιο Εγώ δεν θα χαρούν πολύ με αυτή την επιμονή να ανακαλύψει ο αναζητητής την ανώτερη φύση και θα του πετάει σκουπίδια.

Εκεί δεν τα βάζει με το Εγώ.

Το αγαπά, το δέχεται αλλά καταλαβαίνει ότι το Εγώ μοιάζει με ένα παιδί που θέλει να είναι προτεραιότητα αλλά δεν μπορεί πλέον να προσφέρει την τροφή που χρειάζεται για να εξελιχθεί.

Το Εγώ αντιδράει σε κάτι που δεν καταλαβαίνει. Σιγά- σιγά με την παρατήρηση το πέπλο της άγνοιας εξαφανίζεται.

Η αφύπνιση μπορεί να ταυτιστεί με έναν τυφλό που βλέπει για πρώτη φορά. Στη αρχή όλα μοιάζουν θολά αλλά όταν αρχίζει και καθαρίζει το τοπίο αισθάνεται κανείς ότι γύρισε σπίτι. Εκεί αγαπά την ύπαρξή του, την ησυχία και αισθάνεται ασφαλής.

Όταν αποδέχεται πλήρως την μοναξιά και την παρατηρεί γίνεται μαγική. Μετατρέπεται σε μια διαβατήρια τελετή προς την Γνώση. Καμία διαβατήρια τελετή δεν είναι απλή ούτε ανώδυνη. Πρέπει να ξεχάσει αυτό που θεωρούσε ότι ήταν και να μεταμορφωθεί σε αυτό που πραγματικά είναι.

Η σιωπή είναι χρυσός όντως. Είναι φώς.

Πρέπει να κάτσει κανείς μόνος του και ξεχάσει την παλιά του ταυτότητα και να ανακαλύψει το μεγαλείο της ύπαρξής του.

Δεν είναι εύκολο για πολύ κόσμο να μείνει μόνος και ήσυχος χωρίς περισπασμούς.

Αυτοί θα υπάρχουν αλλά ο τρόπος που θα τους αντιλαμβάνεται δεν είναι ο ίδιος.

Αν κάποιος αφουγκραστεί την ησυχία γεύεται το θεϊκό κομμάτι μέσα του.

 

 

Πηγή

(Visited 453 times, 1 visits today)

Ετικέτες: ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μπορείτε να κάνετε δωρεά είτε με τον λογαριασμό σας στην Paypal αν διαθέτετε , η και με Visa ή Mastercard μέσω Paypal

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Μοιράστε το