«Απαράδεκτη και ανιστόρητη η απαξίωση»! – Σφοδρή επίθεση σε Σκέρτσο για τις γερμανικές αποζημιώσεις

«Απαράδεκτη και ανιστόρητη η απαξίωση»! – Σφοδρή επίθεση σε Σκέρτσο για τις γερμανικές αποζημιώσεις

12 Μαΐου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:192
Μοίρασέ το

 

Βέλη του ΣΥΡΙΖΑ για την απαξίωση του διαχρονικού αγώνα της Ελλάδας – Για τοποθέτηση «αναθεωρητική της πάγιας εθνικής γραμμής» μιλά ο Γιώργος Κατρούγκαλος

 

 

 

Καλά θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, να θυμηθεί την δική του στάση στο θέμα των ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ…

Μια καλή υπενθύμιση είναι εδώ… και εδώ… έτσι για να μην μας ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ.

ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ…

ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΡΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ… 

 

ΩΣ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ, ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΣΑΝΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ;;;

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ;;;

   ΤΙΠΟΤΑ!!!

 

Πότε θα καταλάβει πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΟΣΙΩΝ;;;

 

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ο Άκης Σκέρτσος μιλώντας στο θεσσαλικό TRT, με μια… μονοκοντυλιά διέγραψε τις πολεμικές επανορθώσεις και ουσιαστικά «χάρισε» τις γερμανικές αποζημιώσεις, παρεκκλίνοντας της εθνικής γραμμής, κάτι το οποίο καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει τολμήσει να κάνει στο παρελθόν.

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του «απαράδεκτο και ανιστόρητο» το ότι ο κ.Σκέρτσος «απαξιώνει τον διαχρονικό αγώνα της Ελλάδας για τις γερμανικές αποζημιώσεις ως δευτερεύον και παρωχημένο ζήτημα, δίνοντας μήνυμα παραίτησης από τη διεκδίκησή τους και μάλιστα επειδή αποτελούν “ζήτημα του παρελθόντος”».

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο, πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος επίσης αντέδρασε έντονα στη δήλωση Σκέρτσου, ζήτησαν αποπομπή του από την Κυβέρνηση…

  • Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Είναι απαράδεκτο και ανιστόρητο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να απαξιώνει τον διαχρονικό αγώνα της Ελλάδας για τις γερμανικές αποζημιώσεις ως δευτερεύον και παρωχημένο ζήτημα, δίνοντας μήνυμα παραίτησης από τη διεκδίκησή τους και μάλιστα επειδή αποτελούν “ζήτημα του παρελθόντος”.

Κάθε μέρα που περνάει γίνεται πιο ξεκάθαρο πόσο η παραμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εξουσία υπονομεύει και τα εθνικά συμφέροντα.

Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ως κυβέρνηση προώθησε ενεργά την ιστορική αυτή απαίτηση, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για Έκθεση-Πόρισμα Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής (17/4/2019) και είναι το μόνο κόμμα που ρητά την περιέλαβε στο κυβερνητικό του πρόγραμμα (παρ. 8.1.11 του κεφαλαίου για την εξωτερική πολιτική) τονίζοντας ότι θα πρέπει να εκπονηθεί εθνική στρατηγική σε αυτήν τη βάση.

 

Κατρούγκαλος: «Η παραμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εξουσία υπονομεύει και τα εθνικά συμφέροντα»

Με τη σειρά του, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, έκανε επίσης λόγο για «απαξίωση» και σημείωσε ότι «είναι πια προφανές ότι η παραμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εξουσία υπονομεύει και τα εθνικά συμφέροντα».

  • Η ανάρτηση του κ.Κατρούγκαλου:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαξίωσε πλήρως το αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις ως δευτερεύον και παρωχημένο ζήτημα, εκφράζοντας ουσιαστικά την παραίτηση της κυβέρνησης από την διεκδίκηση τους. Δήλωσε συγκεκριμένα: «νομίζω ότι αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα τα οποία αφορούν το παρελθόν, χάνουμε τη μάχη για το μέλλον», γιατί «το πρωτεύον είναι η προσέλκυση καλών επενδύσεων στην Ευρώπη». Πρόκειται για απαράδεκτη κ ανιστόρητη τοποθέτηση, αναθεωρητική της πάγιας εθνικής γραμμής. Είναι πια προφανές ότι η παραμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εξουσία υπονομεύει και τα εθνικά συμφέροντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ως κυβέρνηση προώθησε ενεργά την ιστορική αυτή απαίτηση, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για Έκθεση-Πόρισμα Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής (17/4/2019) και είναι το μόνο κόμμα που ρητά την περιέλαβε στο κυβερνητικό του πρόγραμμα (παρ. 8.1.11 του κεφαλαίου για την εξωτερική πολιτική).

 


 

 

Πηγή

Προβολές : 192


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα