Αποκάλυψη: Η αγάπη μέχρι παρεξηγήσεως του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για Ρέστη και η σχέση του εφοπλιστή με τη ΝΙΚΗ

Αποκάλυψη: Η αγάπη μέχρι παρεξηγήσεως του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για Ρέστη και η σχέση του εφοπλιστή με τη ΝΙΚΗ

29 Μαΐου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:684
Μοίρασέ το
Στοργή που φτάνει μέχρι παρεξηγήσεως δεδομένου ότι επί τρεις μήνες και χωρίς αυτό να προβλέπεται από τις διαδικασίες του διαγωνισμού δίνει παρατάσεις στον εφοπλιστή προκειμένου αυτός να καταβάλλει ποσό 8,7 εκ ευρώ.

Στον εφοπλιστή του οποίου ο στενός συνεργάτης κ. Ανδρέας Βορύλλας είναι υποψήφιος με τον κόμμα ΝΙΚΗ.

Αρχίζει πλέον να γίνεται κατανοητό, γιατί τρεις μέρες πριν, έγραψα:

Το… “παιντί” ξύπνησε και “το παίζει σκληρός”!!! Τώρα “ανακάλυψε” την ΧΡΙΣΤΟΚΑΠΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΣΙΟΥ

Αντιλαμβάνεστε γιατί καλούσα τον Νατσιό να πάρει θέση;;;

Κύριε Νατσιέ, πάρτε θέση και ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ανατρέψτε τα πρωτοσέλιδα.

Γίνεται κατανοητό, γιατί έγραψα:

Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΔΩΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. Εκκλησία και κάλπη χρησιμοποιούνται ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για καθεστώτα που έκλεισαν τις εκκλησιές, πολώνουν και διαιρούν το κοινωνικό σώμα και υποδαυλίζουν περαιτέρω το διχασμό της εθνικής ενότητας που κατά τ΄άλλα υπόσχονται..

Μήπως επιβεβαιώνεται πριν καν μπει στη Βουλή το κόμμα του Νατσιού, πως… η ΝΙΚΗ του, είναι ΑΠΤΕΡΟΣ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΥΛΗ…

ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΘΕΙ ΚΑΙΡΙΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΟΥΝ, ΤΟΝ “ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΡΟΛΟ” ΤΟΥ ΝΑΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ…

Ποιός έχει την τόλμη να καταδείξει επ’ αυτοφόρω τον Μητσοτάκη κλέπτοντα οπώρας (ψήφους δηλαδή); Εν αναμονή λοιπόν να δούμε αν η ΝΙΚΗ είναι πράγματι ΝΙΚΗ ή άπτερος Νίκη ή και “κουλή” Νίκη… (με κομμένα χέρια, ε;;;). 

Η παρακάτω φωτογραφία που έχει αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο μου, μήπως αποδεικνύει πολλά…;;;
Τελικά, τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ, ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ;;;
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ.1. Και παραπέμπω στις θέσεις του κόμματος του Νατσιού, για τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, (ακολουθεί σχετική ανάρτηση), αλλά και το γεγονός πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει ψηφίσει τον ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟ 95% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ, ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟΒΟΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΕΝΟΣ ΦΩΤΟΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ.
Υ.Γ.2. Το φωτογραφικό υλικό και οι συνθέσεις, είναι από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ.
Όλο το παρασκήνιο του διαγωνισμού για τη μίσθωση του Ορφανοτροφείου
Μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να διαρρηγνύει τα ιμάτια του ότι δεν έχει καμία σχέση με όσους κινούν στα νήματα στη ΝΙΚΗ και να προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχθεί τη χυδαία απόπειρα όπως τη χαρακτηρίζει χρησιμοποίησης της Εκκλησίας αλλά φαίνεται ότι επιφυλάσσει ειδική μεταχείριση σε όσους φαίνεται να κινούν τα νήματα στο συγκεκριμένο κόμμα.
Και ως τέτοιοι μπορούν να χαρακτηριστούν οι συνεργάτες του εφοπλιστή κ. Βίκτωρα Ρέστη τον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος περιβάλλει με απέραντη στοργή στην υπόθεση του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης.
Στοργή που φτάνει μέχρι παρεξηγήσεως δεδομένου ότι επί τρεις μήνες και χωρίς αυτό να προβλέπεται από τις διαδικασίες του διαγωνισμού δίνει παρατάσεις στον εφοπλιστή προκειμένου αυτός να καταβάλλει ποσό 8,7 εκ ευρώ. Στον εφοπλιστή του οποίου ο στενός συνεργάτης κ. Ανδρέας Βορύλλας είναι υποψήφιος με τον κόμμα ΝΙΚΗ.
Το ΒΝ έγκαιρα είχε αποκαλύψει την απίστευτη αυτή υπόθεση (δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα) μίσθωσης του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης όπου επί μήνες ο εφοπλιστής κ. Ρέστης δεν καταβάλλει το τίμημα που προβλέπει ο διαγωνισμός και παίρνει συνεχώς παρατάσεις ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει βροχή εξωδίκων από τον δεύτερο του διαγωνισμού που δεν φαίνεται να κάνουν να ιδρώνει κανενός το αυτί στην Αρχιεπισκοπή.

Ο… μεσολαβητής

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι με μεσολαβητή τον ανιψιό του Αρχιεπισκόπου, ο εφοπλιστής επιχείρησε να μην πληρώσει ζητώντας να περιμένει τους όρους δόμησης από τον ΕΣΧΑΣΕ αλλά και να κατεβάσει την ετήσια αναπροσαρμογή του μισθώματος από το 8,75% που είχε προσφέρει στο διαγωνισμό ο εφοπλιστής στο 3%.

Μάλιστα αυτό φαίνεται να το δέχτηκε αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος παρά το γεγονός ότι μια τέτοια ενέργεια συνιστά αλλοίωση του διαγωνισμού και παρά το γεγονός ότι κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού υπήρξε ενδιαφερόμενος που έδωσε προσφορά με την αίρεση των όρων δόμησης από τον ΕΣΧΑΣΕ αλλά αποκλείστηκε γιατί αυτό δεν προβλεπόταν από τη διαγωνιστική διαδικασία.
Η νέα παράταση

 

Στη συνέχεια όμως όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες και υπό τον κίνδυνο υποβολής μηνύσεων ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε νέα παράταση στο Βίκτωρα Ρέστη να καταβάλλει τα 8,7 εκ ευρώ έως μεθαύριο Τετάρτη 31 Μαΐου προκειμένου να γίνει η σύνταξη του οριστικού συμβολαίου.
Σημειώνεται ότι ο εφοπλιστής έχει καταβάλλει με μεγάλη καθυστέρηση το αρχικό ποσό που προβλεπόταν από το αποτέλεσμα του διαγωνισμού δηλαδή 2,4 εκ ευρώ.

Είναι άγνωστο βέβαια αν στην παράταση αυτή θα δοθεί και άλλη παράταση αλλά αν δεν υπάρξει παράταση τότε ο Βίκτωρας Ρέστης θα τεθεί εκτός και η Αρχιεπισκοπή αναμένεται να καλέσει το δεύτερο πλειοδότη που είναι ο Ισραηλινός Κολοσσός Vivion ο οποίος υπέβαλε προσφορά μέσω της εταιρίας Toriasse.

Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί και ο δεύτερος πλειοδότης τότε ο διαγωνισμός ακυρώνεται και επαναπροκηρύσσεται με τους δύο πρώτους πλειοδότες δηλαδή Ρέστη και Vivion να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής εκ νέου.

 

Το χρονικό του διαγωνισμού

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός που κατακυρώθηκε στο Βίκτωρα Ρέστη (κοινοπραξία με εταιρία D-Melia) αφορά στην μακροχρόνια μίσθωση ακινήτων του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης που είναι ΝΠΙΔ και ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ενώ τα ακίνητα βρίσκονται στην περιοχή Μεγάλο Καβούρι της Βουλιαγμένης το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα φιλέτα real estate της Ελλάδας.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε την 12η Ιανουαρίου και μέχρι το τέλος του μήνα έπρεπε να καταβληθούν 2,4 εκ ευρώ τα οποία καταβλήθηκαν με καθυστέρηση από τον υπερθεματιστή δηλαδή το σχήμα του κ. Βίκτωρα Ρέστη.
Η προσφορά Ρέστη ήταν τίμημα 3,4 εκ ευρώ ετησίως αναπροσαρμοζόμενο κάθε έτος κατά το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή Προσαυξημένο κατά 8,75%.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα και μηδενικό πληθωρισμό (πράγμα εντελώς απίθανο) στη δεκαετία το ετήσιο μίσθωμα στα δέκα χρόνια θα είναι τουλάχιστον 7,23 εκ ευρώ το χρόνο και στα 20 χρόνια θα εκτιναχθεί στα 16,7 εκ ευρώ.
Δηλαδή στα είκοσι πρώτα έτη ο μισθωτής θα έχει πληρώσει με μηδενικό πληθωρισμό 170 εκ ευρώ μισθώματα και μέσο ετήσιο πληθωρισμό 1% περί τα 200 εκ ευρώ !!! χωρίς να λαμβάνονται υπό όψιν και οι επενδύσεις που θα κάνει για να αξιοποιήσει το μισθίο.

Προφανώς εκ των υστέρων ο εφοπλιστής αντιλήφθηκε ότι η … άσκηση δεν βγαίνει και άρχισε να «παζαρεύει» την μείωση της προσαύξησης του επιτοκίου και τη μη καταβολή των 8,7 εκ ευρώ.

Νίκος Καρούτζος

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 684


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα