Αυτή η ανάρτηση, ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!!!

Αυτή η ανάρτηση, ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!!!

8 Απριλίου, 2024 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:832
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω, ανατριχιάζω και προτείνω…

 

 

Χτυπάει κόκκινο η παραβατικότητα ανηλίκων

Το τελευταίο δίμηνο πραγματοποιήθηκαν 500 συλλήψεις

 

Είτε έχουμε παιδιά, είτε έχουμε εγγόνια, είτε δεν έχουμε, το θέμα της διάπλασης των παιδιών της Ελλάδας, ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

Το παρόν και το μέλλον ενός έθνους, είναι τα παιδιά…

Κι απ’ ότι φαίνεται τα παιδιά τις τελευταίες δεκαετίες, παίρνουν την χείριστη ανατροφή…

Το πρόβλημα είναι οι γονείς… κι από εκεί, δεν ξεκινάει κανένας φορέας του κράτους…

Αστυνομικές δράσεις και του κώλου τα εννιάμερα…

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ.

Κανένας γονιός να μην μπορεί να γράψει το παιδί του από το Νηπιαγωγείο εως και το Λύκειο, αν δεν έχει φοιτήσει στις ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ.

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΠΩΣ ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΨΥΧΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ;;;

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προφανώς, η είδηση δεν εκπλήσσει κάποιον. Ωστόσο τα στοιχεία και μόνο μαρτυρούν το μέγεθος του σοβαρού προβλήματος με την παραβατικότητα ανηλίκων στην κοινωνία. Ένα ανησυχητικό φαινόμενο… και με αποδείξεις.

Αριθμοί που προκαλούν έντονο προβληματισμό ανακοινώθηκαν ήδη από Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ΕΛ.ΑΣ.

 

Από τέλη Ιανουαρίου υλοποιείται δέσμη δράσεων, οι οποίες στοχεύουν στην αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας, που εκδηλώνεται μεταξύ νέων.

 

Αυτά ανέφερε το υπουργείο σχετικά με την υλοποίηση του σχεδίου, σημειώνοντας ότι το τελευταίο δίμηνο πραγματοποιήθηκαν 500 συλλήψεις κατά την διενέργεια συνολικά 40.638 ελέγχων!

Όπως αναφέρει το υπουργείο «τις βραδινές ώρες Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής υλοποιείται δράση ήπιας αστυνόμευσης, από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά παραβατικότητας.

 

Η δράση στοχεύει στην αποτροπή εκδηλώσεων βίας και επιθέσεων σε βάρος των νέων και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων και των γονέων τους, μέσω της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας». Οσον αφορά περιπτώσεις που εκδηλώθηκαν περιστατικά βίας και παραβατικότητας, το υπουργείο επισημαίνει ότι «πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές και συλλήψεις. Η δράση ήπιας αστυνόμευσης έχει αποτιμηθεί θετικά από τους ανηλίκους και τους γονείς, οι οποίοι πλησιάζουν τους αστυνομικούς, συνομιλούν μαζί τους και ενημερώνονται για ζητήματα που τους απασχολούν».

Τα αριθμητικά στοιχεία των συγκεκριμένων δράσεων της ΕΛΑΣ, είναι τα ακόλουθα: «Ο σχεδιασμός υλοποιείται σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 13.500 αστυνομικών, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει: 40.638 ελέγχους ανηλίκων, 1.418 προσαγωγές και 500 συλλήψεις ανηλίκων. Μεταξύ άλλων, 50 για ναρκωτικές ουσίες, 40 για κλοπές – διαρρήξεις, 19 για κατοχή όπλων και 13 για σωματικές βλάβες. Στην Αττική πραγματοποιήθηκαν 8.078 έλεγχοι, έγιναν 135 προσαγωγές και 9 συλλήψεις ανηλίκων, ενώ στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, 2.345 έλεγχοι και 7 προσαγωγές ανηλίκων. Η ΕΛΑΣ έχει χαρτογραφήσει τις περιοχές και τα σημεία, στα οποία εκδηλώνεται συνεχής και αυξανόμενης παραβατικότητα, με στόχο την υλοποίηση συγκεκριμένων παρεμβάσεων, ενώ υλοποιείται σημαντικός αριθμός δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε συνεργασία με φορείς της εκπαίδευσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας των Πολιτών».

 

 

Πηγή

 

 

Εφιάλτης σε σχολική εκδρομή για 15χρονο: Ο πατέρας κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση του γιου του!

Το παιδί θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση – Οι γονείς των ανήλικων δραστών δεν συνελήφθησαν

 

 

Την απόλυτη φρίκη βίωσε ένα ανήλικο αγόρι καθώς έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από συμμαθητές του στη διάρκεια σχολικής εκδρομής στα Ιωάννινα. Ο πατέρας του παιδιού κατήγγειλε το περιστατικό στο Α.Τ. Νοτίου Πηλίου, ενώ οι Αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 15χρονος ενώ κοιμόταν, ξύπνησε από μια έντονη πίεση που αισθάνθηκε από χέρι στον πρωκτό του και είδε δίπλα και πάνω στο κρεβάτι του τον 15χρονο δράστη και μαθητή της Γ’ Γυμνασίου του ιδίου σχολείου να γελάει, ενώ στο άλλο κρεβάτι βρίσκονταν δύο ακόμη μαθητές της ίδιας τάξης και γελούσαν και αυτοί με τις αποτρόπαιες πράξεις σε βάρος του παιδιού. Άμεσα υπήρξε ενημέρωση τόσο του εισαγγελέα Υπηρεσίας ανηλίκων όσο και των γονέων των ανήλικων δραστών, οι οποίοι και μετέβησαν στο Τμήμα, ενώ οι τρεις 15χρονοι συνελήφθησαν. Όμως, σύμφωνα με εισαγγελική παραγγελία, δεν συνελήφθησαν οι γονείς των ανήλικων δραστών, ενώ κλήθηκε να εξεταστεί και η διευθύντρια του Γυμνασίου. Το θύμα θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση. Επίσημη ανακοίνωση από τις αστυνομικές αρχές δεν έχει εκδοθεί, ωστόσο, η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι έγινε καταγγελία από τον γονέα ότι το παιδί του κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συμμαθητές του. Το περιστατικό φέρεται να έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 832


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα