Γύφτικες πολιτικές

Γύφτικες πολιτικές

9 Δεκεμβρίου, 2022 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:890
Μοίρασέ το

 

Γύφτους, Τσιγγάνους, Αθίγγανους, Κατσίβελους τους λέει ο λαός μας, εδώ και αιώνες τώρα. Τον «Δωδεκάλογο του Γύφτου» και όχι του… Ρομά. Είναι πολλές οι αναφορές του όρου, ξεκινώντας από βυζαντινά κείμενα και φτάνοντας έως τον Παπαδιαμάντη και τον Μάριο Χάκκα.

Θέτει κάποιες σωστές προτάσεις ο Φ. Κρανιδιώτης, αλλά δεν λέει όλη την αλήθεια… και αναρωτιέμαι γιατί καλύπτει τα κολλητηλίκια των γιούφτων με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…και το χρήμα που ρέει άφθονο από τα ευρωπαϊκά κονδύλια, στις τσέπες κάποιων ΠΩΛΗτικών…

Παραθέτω φωτογραφικό υλικό από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, και τα συμπεράσματα δικά σας…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

  • Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ο τεράστιος Κώστας Χατζής έτσι αυτοαποκαλείται και ονομάζει τη ράτσα του. Παράγκα του Γύφτου ονόμασε την πρώτη του μπουάτ στην Πλάκα. Το «Ρομά» είναι φρέσκο φρούτο, στο πλαίσιο του γνωστού παιχνιδιού τις νέας αριστεράς με τις λέξεις. Μια μπούρδα και μισή, που δεν έλυσε ούτε μισό πρόβλημα.

Εγραφα δε πριν από λίγα χρόνια στη «δημοκρατία» στο «Ας μιλήσουμε για Γύφτους: “Γύφτος είναι παραφθορά του Αιγύπτιος, διότι υπήρχε η εσφαλμένη εντύπωση πως οι Γύφτοι κατάγονται από την Αίγυπτο.

Ινδοί είναι, η γλώσσα τους είναι ινδική διάλεκτος, με προσμείξεις ελληνικών, αρμενικών και σλαβικών λέξεων.

Μια ενδιαφέρουσα θεωρία, που μου ανέλυσε ελληνοαμερικανός Ιστορικός, είναι πως το Γύφτος προέρχεται από το Gupta, από την ομώνυμη Ινδική Αυτοκρατορία που άκμασε από τον 3ο Αιώνα έως το 590 μ.Χ., περίοδο ακμής της Ινδικής Υποηπείρου, κατά την οποία διαμορφώθηκαν στην τελική τους μορφή και τα Ινδικά Επη, όπως η Μαχαμπαράτα. Την κατέλυσαν οι εισβολές φυλών Ούνων, όμως το όνομά της έμεινε συνώνυμο της Ινδίας και υπάρχει ακόμη διαδεδομένο ως επώνυμο.

Αρα είναι πιθανό το Γύφτος να μην έχει καμία σχέση με την Αίγυπτο και απλά να σημαίνει Ινδός, αυτός που κατάγεται από την Αυτοκρατορία των Gupta…

Τα περί Ρομ, Ρομά και Ρομάνι, μάλλον προέρχονται από τη διαβίωσή τους στα μέρη της Αυτοκρατορίας μας, ήτοι Ρωμαίοι, Ρωμιοί, Ρωμανία, είναι φρέσκα κουλούρια της “πολιτικής ορθότητας”, πως τάχα μου θα αλλάζαμε το όνομα και κάτι θα έτρεχε στα… γύφτικα. Μικρός πάντως ποτέ δεν άκουσα Γύφτο να αυτοπροσδιορίζεται ως Ρομ. Η ηλιθιότητα της “πολιτικής ορθότητας” ευαγγελίζεται πως οι λέξεις παράγουν τα κοινωνικά προβλήματα κι αν τις αλλάξεις θα πιάσεις τα αυτά του Πάπα».

Οι Γύφτοι κάποτε ήταν μάγοι, τσαμπάσηδες, δηλαδή έμποροι αλόγων, γαϊδουριών και μουλαριών, ταχυδακτυλουργοί, αρκουδιάρηδες – οι ταλαίπωρες αρκούδες, γανωματήδες, σιδεράδες, ακονιστές μαχαιριών, καρεκλάδες. Νομάδες και φορείς μιας τόσο ισχυρής ομάδας, επαγγέλματα που τα έσβησαν ο χρόνος, η πρόοδος της τεχνολογίας και η αλλαγή των παραγωγικών σχέσεων. Οσοι επέλεξαν τη μόνιμη εγκατάσταση και πήραν το πλανόδιο εμπόριο στα χέρια τους κι έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο, βρήκαν χώρο στη νέα εποχή. Οσοι παρέμειναν στο περιθώριο, βούλιαξαν βαθύτερα στον παρασιτισμό, στη μάστιγα των ναρκωτικών, στις κλοπές και τις ληστείες.

Η συμμετοχή τους στην εγκληματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη της πληθυσμιακής αναλογίας τους. Οι φωταδιστές του αριστερόστροφου φασισμού δεν θα σας μαρτυρήσουν π.χ. πως ο μέσος όρος ζωής τους είναι πολύ χαμηλότερος του γενικού πληθυσμού, διότι τέτοια ομολογία πλήρους αποτυχίας του δικαιωματισμού και των επιδομάτων δεν είναι για κόρδωμα. Γύφτικες πολιτικές από καψοκαλύβηδες πολιτικούς.

Από τις αρχές του 1990 η κατάσταση άρχισε να εκτραχύνεται. Μαζί με τα παιχνίδια με τις λέξεις που έκαναν οι δικαιωματιστές, ήρθαν τα επιδόματα, ακόμη και για τα αυτονόητα, π.χ. για να στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο. Πλήρης αποτυχία.

Η χώρα λεηλατείται από μερίδα αυτών αλλά και εισαγόμενων ομοφύλων τους από τις άλλες βαλκανικές χώρες.

Ξηλώνουν σωλήνες, ηλιακούς, προτομές ηρώων, καλώδια, καπάκια φρεατίων πομόνες, κάνουν ζημιά χιλιάδων ευρώ, για να εισπράξουν 20 ευρώ για το μέταλλο.

Πρώτα θύματα της εγκληματικότητάς τους τα παιδιά τους, τα εκπαιδεύουν στο έγκλημα, από κλοπή ως διακίνηση ναρκωτικών, εκμεταλλευόμενοι το ατιμώρητο των πολύ μικρών παιδιών από τον Νόμο. Βάλτε και τις άθλιες συνθήκες υγιεινής, τη μη παρακολούθηση της υποχρεωτικής παιδείας από πολλά από αυτά και είναι κομπλέ όλες οι προϋποθέσεις για να τους αφαιρείται η γονική μέριμνα των παιδιών αλλά δεν γίνεται, διότι ο Νόμος κάνει την πάπια.

Ο δικαιωματισμός και τα επιδόματα βοήθησαν στην περιθωριοποίηση και η ανοχή και η μικροπολιτική συναλλαγή στην ατιμωρησία που αποθρασύνει.

Το έγκλημα, λοιπόν, έχει ενσκήψει, είναι πλέον αργά να μιλήσουμε για πρόληψη, ίσως μόνο για τους Γύφτους/Ρομά, Σείριους/Βαβυλώνιους που γεννιούνται τώρα.

Η πολιτική μας πρόταση για να σταματήσουν η λεηλασία ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, το κύμα εγκληματικότητας, οι απώλειες ζωών πολιτών και αστυνομικών, η αποθράσυνση των παρανόμων, οι εικόνες της ανομίας σε δημόσια νοσοκομεία, είναι μία: σοκ, δέος με ανελέητη εφαρμογή του Νόμου.

Οι παράνομοι να χορτάσουν φυλακή κι όποιος σηκώνει χέρι να του το τσακίζουν, όποιος αντιδρά στην εφαρμογή του Νόμου, το ίδιο, όποιος τολμά να σηκώνει όπλο ή να απειλεί με άλλο τρόπο τη ζωή αστυνομικών ή βίαια να αρνείται τον έλεγχο, να εξουδετερώνεται, με σαφείς νέους κανόνες εμπλοκές και καταδίωξης. Παραπομπή των γονέων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και αφαίρεση της γονικής μέριμνας, με εγκλεισμό και εκπαίδευση σε ειδικά ιδρύματα.

Στηρίζουμε την Αστυνομία, την Εσωτερική Φρουρά της Δημοκρατίας και η αριστερά που ενθαρρύνει τη βία και την ανομία των ψευτοευπαθών επιδοματιών, να το βουλώσει επιτέλους…

 

Δικηγόρος, Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, Αντιπρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
www.neadexia.gr

 

Πηγή

Προβολές : 890


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα