Δεν μ’ αφήνουν ν’ αγιάσω... Κι ερωτώ: Τι σχέση έχουν η Κατίνα, ο τούρκος υπήκοος Yasam Ayavefe, ο τσεκουράτος, ο Άδωνης και ο Χατζησάββας;;;

Δεν μ’ αφήνουν ν’ αγιάσω... Κι ερωτώ: Τι σχέση έχουν η Κατίνα, ο τούρκος υπήκοος Yasam Ayavefe, ο τσεκουράτος, ο Άδωνης και ο Χατζησάββας;;;

1 Απριλίου, 2024 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:660
Μοίρασέ το

 

Παραθέτω τα στοιχεία και ενώστε τα γεγονότα…

Γράφει η Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Ούτε ν’ αγίασω δεν μ’ αφήνουν… δες αυτό, δες εκείνο… και να η πίεση να μεγαλώνει, να και τα χτυποκάρδια όχι στο θρανίο, αλλά μπροστά στην οθόνη… σ΄ αυτή την οθόνη που εμφανίζει μόνο τα σκοτάδια που μας περιτριγυρίζουν…

Όπου και να κοιτάξεις, ΜΠΟΧΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ…

Όλα κινούνται γύρω από το χρήμα και την εξουσία… και δυστυχώς ο τίτλος δεν είναι τυχαίος… όλοι αυτοί έχουν σχέση… όχι την ίδια φυσικά…

Άλλοι έχουν σχέση με την ΑΠΑΤΗ από τη μια πλευρά και με ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ από την άλλη…

Παραθέτω τα στοιχεία και ενώστε τα γεγονότα…

 

ΣΤΟΙΧΕΙΟ 1ο…

 

ΜΟΝΡΟΒΙΑ – Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο τότε Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής όρισε τον Andrew Wonplo, ο οποίος ήταν τότε Διευθυντής Διαβατηρίων και Θεωρήσεων της Λιβερίας για την υποτιθέμενη συμμετοχή του σε «απάτη διαβατηρίων που υπονόμευσε το κράτος δικαίου, μείωσε την πίστη του λιβεριανού κοινού στο τη διαχείριση της κυβέρνησής τους των ταυτοτήτων και των ταξιδιωτικών εγγράφων και έθεσε σε κίνδυνο την ακεραιότητα και την ασφάλεια των διαδικασιών μετανάστευσης».

Τρία χρόνια μετά, η παράνομη έκδοση διπλωματικών διαβατηρίων της Λιβερίας παραμένει μια απειλή με την οποία η χώρα αντιμετωπίζει.

 


Από τον Lennart Dodoo, [email protected]


 

 

Ο Wonplo, στον οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τον ορισμό του, έκανε πολλές συγκλονιστικές αποκαλύψεις καλώντας τα ονόματα ορισμένων τότε υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης της Λιβερίας, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Υπουργού Εξωτερικών, Gbezhongar Findley, πρώην Υπουργού Προεδρικών Υποθέσεων, Ο Nathaniel McGill, μεταξύ άλλων.

Υποστήριξε τότε ότι η Λιβερία βρισκόταν σε μια ωρολογιακή βόμβα, καθώς υπήρχε ένα καρτέλ εντός της κυβέρνησης που τον ενέπλεξε λόγω της άρνησής του να συνεργαστεί με το συνδικάτο τους.

Παρά τους ισχυρισμούς αυτούς, η διερεύνηση της παράνομης πώλησης λιβεριανών διαβατηρίων έχει συχνά αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από την κυβέρνηση. Ωστόσο, τον Μάιο του 2022, ο Πρόεδρος Weah διέταξε την άμεση διακοπή της έκδοσης διπλωματικών διαβατηρίων μετά από μια αναφορά του FrontPage Africa ότι ένα λιβεριανό διπλωματικό διαβατήριο βρέθηκε στο σπίτι του Sheik Bassirou Kante κατά τη διάρκεια έρευνας από τις αρχές των ΗΠΑ.

Ο κ. Kante συνελήφθη για φερόμενη συνωμοσία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ηλεκτρονική απάτη από πράκτορες του FBI στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Απρίλιο του 2022 και βρίσκεται επί του παρόντος σε προφυλάκιση.

Ο Kante , ένας δημοφιλής Λιβεριανός επιχειρηματίας, δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει εγγύηση, καθώς το δικαστήριο έλαβε υπόψη πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της κατοχής λιβεριανού διπλωματικού διαβατηρίου και των πολύ στενών δεσμών του με την κυβέρνηση της Λιβερίας. Το FBI ανακάλυψε ότι ο Kante είχε επίσης πολύ στενή σχέση με τον αντιπρόεδρο Jewel Howard Taylor.

Η έρευνα του FBI αποκάλυψε: «Οι δεσμοί του κατηγορούμενου με τη Λιβερία, επιπλέον, είναι ιδιαίτερα βαθείς. Η παραγωγή εντάλματος αναζήτησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκάλυψε ότι ο κατηγορούμενος έχει στενή προσωπική σχέση με τον Αντιπρόεδρο της Λιβερίας».

Στον απόηχο αυτής της έκθεσης, ο Πρόεδρος Weah επέβαλε κυρώσεις στον Υπουργό Εξωτερικών, Dee-Maxwell Kemayah να αναστείλει αμέσως την έκδοση διπλωματικών διαβατηρίων. Ο Πρόεδρος έδωσε επίσης εντολή στον υπουργό Kemayah να διερευνήσει τις συνθήκες που οδήγησαν στην έκδοση του διπλωματικού διαβατηρίου της Λιβερίας στον Sheik Bassirou Kante.

Ο Υπουργός Kemayah έλαβε εντολή από τον Πρόεδρο να υποβάλει μια πλήρη έκθεση που θα περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο έκδοσης των διπλωματικών διαβατηρίων της Λιβερίας. Έπρεπε να αναφερθεί στον Πρόεδρο σε μία εβδομάδα από τις 10 Μαΐου 2022.

Μέχρι σήμερα, το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό στο κοινό. Και παραμένει ασαφές πώς ο κ. Kante απέκτησε το διπλωματικό διαβατήριο, καθώς δεν ήταν υπάλληλος της κυβέρνησης της Λιβερίας, ούτε ήταν γνωστός ότι ήταν εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε κάποια από τις Εξωτερικές Αποστολές της Λιβερίας.

Αρκετές απόπειρες που έγιναν από το FrontPageAfrica να αποκτήσει ένα αντίγραφο της έκθεσης αποδείχθηκαν μάταιες, καθώς τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και το Γραφείο του Προέδρου ήταν μαμάδες στην έκθεση.

Το FrontPageAfrica απέκτησε και πάλι άλλη μια παρτίδα διπλωματικών διαβατηρίων που εκδόθηκαν σε αλλοδαπούς μόλις τον Αύγουστο του 2023.

Ένας Βρετανός υπήκοος, ο Patrick John McCaffery, έλαβε ένα λιβεριανό διπλωματικό διαβατήριο με αριθμό DP000800. Αυτό το διαβατήριο εκδόθηκε στις 11 Αυγούστου 2023 και το επάγγελμά του αναφέρεται ως Ειδικός Απεσταλμένος της Κυβέρνησης της Λιβερίας.

Ο Stephen Ochieng Nyahera, ένας υπήκοος Κένυας, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι πρόσωπο επικοινωνίας μεταξύ του συνδικάτου της Λιβερίας και των αλλοδαπών που θέλουν διπλωματικά διαβατήρια της Λιβερίας, έλαβε επίσης ένα λιβεριανό διπλωματικό διαβατήριο τον Ιανουάριο του 2022. Η FrontPageAfrica έχει δει πολλές φωτογραφίες του Stephen με τον αντιπρόεδρο Jewel Howard-Taylor . Ενώ το λιβεριανό διπλωματικό του διαβατήριο τον αναφέρει ως Ειδικό Απεσταλμένο που συνεργάζεται με την Επιτροπή Επενδύσεων της Λιβερίας, δεν είναι σαφές ποιος ρόλος εκτελεί για την Επιτροπή.

Ο Yasam Ayavefe, Τούρκος υπήκοος, φέρει επίσης λιβεριανό διπλωματικό διαβατήριο με αριθμό DP0002945 και είναι καταχωρισμένος ως Διπλωμάτης στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ένας άλλος Βρετανός υπήκοος, ο Ντέιβιντ Μπάρι, φέρει διπλωματικό διαβατήριο Λιβερίας DP0002508 και αναφέρεται ως Επίτιμος Πρόξενος στην Αθήνα, Ελλάδα. Το διαβατήριό του εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2022.

Ο Ντένις Ιβόσεβιτς, Κροάτης, φέρει τον τίτλο Επιχειρηματικός Σύμβουλος, Εθνική Επιτροπή Επενδύσεων, στο Λιβεριανό Διπλωματικό Διαβατήριό του. Ενώ λέγεται ότι είναι Κροάτης με το Λιβεριανό Διπλωματικό Διαβατήριο, πηγές ενημέρωσαν το FrontPageAfrica Ivosevic είναι Ρώσος στην εθνικότητα και πιστεύεται ότι εμπλέκεται στο εμπόριο όπλων για τη Ρωσία. Ωστόσο, το FrontPageAfrica δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αυτές τις πληροφορίες.

Και πάλι, το Υπουργείο Εξωτερικών ήταν μαμά για το θέμα παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να ληφθούν σχόλια.

Ωστόσο, πηγές που γνωρίζουν την πρόσφατη έκδοση αποκάλυψαν στο FrontPageAfrica ότι ορισμένοι αξιωματούχοι του Κογκρέσου για τη Δημοκρατική Αλλαγή (CDC) και σημαντικοί νομοθέτες του CDC συνεργάζονται με ανώτερους αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών και διαφόρων κυβερνητικών υπουργείων και υπηρεσιών για να διευκολύνουν την έκδοση διπλωματικών διαβατηρίων σε αλλοδαπούς με αντάλλαγμα πληρωμές που κυμαίνονται από 200.000 έως 350.000 δολάρια ΗΠΑ ανά διαβατήριο.

 

Πηγή  https://frontpageafricaonline-com.translate.goog/news/illicit-issuance-of-liberian-diplomatic-passports-continues-to-plague-weah-led-administration/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el

 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΟ 2ο

Και πιο κάτω,  τα “μπουμπούκια” της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ένας Μητροπολίτης… όλοι  για την ψυχή της μανούλας τους το έκαναν…

Και ο Μανώλης Χατζησάββας, τους… περιποιείται καταλλήλως, αφήνοντας και αιχμές για… “άλλα κόλπα”…

ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΝΑΩ;;;

ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΡΕ 41τακατό…;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Και οι εικόνες πιο κάτω, για την περίπτωση που ξαναρίξουν την σελίδα του Μανώλη Χατζησάββα…

 


 

 

πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 660


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα