Δεν υπάρχει σωτηρία... ο ελληνόφωνος λαός, ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ!

Δεν υπάρχει σωτηρία... ο ελληνόφωνος λαός, ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ!

27 Αυγούστου, 2022 30 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,276
Μοίρασέ το

 

Gov.gr Wallet: Σε έναν μήνα πάνω από 700.000 πολίτες «κατέβασαν» στο κινητό την ταυτότητά τους

Ακόμη, 563.072 άνθρωποι «κατέβασαν» το δίπλωμα οδήγησης στο «έξυπνο κινητό» τους.

Gov.gr Wallet
Λίγες μέρες πριν δημοσίευαν τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, δήλωση του Μανώλη Σφακιανάκη:
Μανώλης Σφακιανάκης: ” Με αυτό το λογισμικό αν σας στοχοποιήσουν μπορούν να πάρουν τον έλεγχο ακόμη και σε αυτοκίνητο, που είναι συνδεμένο με Android και iOS συσκευή. Μπορούν να το καταλάβουν ή να το σταματήσουν εξ’ αποστάσεως. Είναι κάτι τρομακτικό και επικίνδυνο”. (εδώ)
Δεν πάνε δυο μήνες, που τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, δημοσίευαν μια είδηση ΣΕΙΣΜΟ και τις δηλώσεις Αυστραλού Γερουσιαστή για τις ψηφιακές ταυτότητες;

Γερουσιαστής Malcolm Roberts:

” Η ψηφιακή ταυτότητα είναι το τέλος τoυ προσωπικού απορρήτου, της ανωνυμίας, της εμπιστευτικότητας, της κυριαρχίας και της επιλογής.

Αυτό το νομοσχέδιο θα δώσει στους πρωθυπουργούς και τον πρωθυπουργό την εξουσία να λαμβάνουν τέτοια μέτρα ανά πάσα στιγμή. Τι τρομακτική προοπτική!

Για αυτή την κυβέρνηση, μόλις το κοινό καταλάβει πόσα πρόκειται να χάσουμε με την παγκόσμια επανεκκίνηση, την καταπίεση να γίνεται απαραίτητη. Αυτό το νομοσχέδιο γίνεται το πλαίσιο για αυτή την καταπίεση.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή μετρά έναν μήνα λειτουργίας, μέσω της οποίας οι πολίτες προσθέτουν στο κινητό τους τηλέφωνο, ψηφιακό αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας και της άδειας οδήγησης.

Συγκεκριμένα, από την αρχή λειτουργίας της εφαρμογής (27η Ιουλίου) έως σήμερα, 710.041 πολίτες «κατέβασαν» την ταυτότητα στο κινητό τους και 563.072, το δίπλωμα οδήγησης.

Η αποθήκευση του διπλώματος και της ταυτότητας μπορεί να γίνει μόνο σε μία κινητή συσκευή. Τα ψηφιακά αντίγραφα έχουν ακριβώς την ίδια ισχύ με τα έγχαρτα πιστοποιητικά εντός της χώρας, με μόνη εξαίρεση τα διεθνή ταξίδια.

Με αυτόν τον τρόπο, οι Έλληνες μπορούν να χρησιμοποιούν το κινητό τους για οιαδήποτε συναλλαγή εντός Ελλάδας. Επόμενος στόχος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης μετά την ταυτότητα και το δίπλωμα, είναι να προστεθούν στην εφαρμογή περισσότερα έγγραφα, όπως τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας, της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, το αποτέλεσμα του Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) και η ημερομηνία του επόμενου ελέγχου, τα στοιχεία ασφάλισης κ.ά.

Περαιτέρω, μελλοντικά θα είναι δυνατή και η αυθεντικοποίηση στο gov.gr μέσω του Gov.gr Wallet.

 

Έλεγχος εγκυρότητας των ψηφιακών αντιγράφων

 

Το θέμα ελέγχου γνησιότητας έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς τα ψηφιακά αντίγραφα δημοσίων εγγράφων στο wallet αποτελούν αναβάθμιση σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των συναλλαγών του πολίτη με το κράτος και τον ιδιωτικό τομέα.

Αυτά τα έγγραφα, π.χ. το ψηφιακό αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας, είναι πλέον επαληθεύσιμα και μπορεί (πάντα με την άδεια και την συγκατάθεση του πολίτη) να γίνει έλεγχος γνησιότητας.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, σε συναλλαγές για παράδειγμα στις τράπεζες ή την κινητή τηλεφωνία. Ωστόσο, πρέπει να διευκρινισθεί πως η απλή επίδειξη ενός εγγράφου στο wallet δεν αρκεί και απαιτείται –σε κάθε περίπτωση– το σκανάρισμα του QR κωδικού, ώστε να υπάρχει βεβαιότητα πως το έγγραφο είναι έγκυρο.

Ως εκ τούτου, ο έλεγχος εγκυρότητας του εγγράφου πραγματοποιείται δείχνοντας στον ελεγκτή το QR του εκάστοτε εγγράφου.

Αφού ο ελεγκτής «σκανάρει» με τη δική του συσκευή τον QR κωδικό, τότε θα πρέπει ο χρήστης να δώσει (ή όχι) έγκριση για τον έλεγχο αυτό μέσα από την εφαρμογή του Gov.gr Wallet.

Αν δώσει έγκριση, τότε θα εμφανιστεί ένας εξαψήφιος κωδικός, τον οποίο μπορεί να αναφέρει ή δείξει στον ελεγκτή. Μόνο –και μόνον τότε– όταν ο ελεγκτής εισάγει επιτυχώς αυτόν τον κωδικό, θα μπορεί να δει τα στοιχεία του ψηφιακού δελτίου ταυτότητας ή της άδειας οδήγησης.

Το Gov.gr Wallet είναι διαθέσιμο στα καταστήματα εφαρμογών των λογισμικών iOS και Android· εναλλακτικά, ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή μέσω της σελίδας wallet.gov.gr.

Για να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Gov.gr Wallet θα χρειασθεί:

Ή τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και πιστοποιημένο αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Ή τους προσωπικούς του κωδικούς web banking.

Πηγή

Προβολές : 1,276


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα