Δε σκοτώνεις τα παιδιά σου...Δεν... (για γονείς)

Δε σκοτώνεις τα παιδιά σου...Δεν... (για γονείς)

15 Ιουνίου, 2024 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:516
Μοίρασέ το

 

Δε θεωρείς δεδομένο κανενα παιδί, δεν σου ανήκουν τα παιδιά σου, είσαι ένας περαστικός φροντιστής τους που στο τέλος θα σε θυμούνται με αγάπη απο τα αποτυπώματα που άφησες στη ψυχή τους.

Δεν τα τοποθετείς κάτω απο κανέναν και τίποτα γιατί η αγάπη είναι αγάπη μόνο όταν έχει μέσα της ζωή και αλήθεια και τα παιδιά διψούν ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ όσο για τίποτε άλλο.

 

Κανείς μας δεν είναι τέλειος… κανείς μας δεν γεννήθηκε με γνώσεις…

Στο σχολείο μας έμαθαν εκατομμύρια ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΕΥΣΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ…

Αν ήταν στο χέρι μου, σχεδόν όλα αυτά που μάθαμε στο σχολείο θα τα πέταγα στον κάλαθο των αχρήστων και θα έβαζα σαν κύρια μαθήματα την διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς…

Διαβάζοντας όσα γράφει η Χριστίνα Μπογιατζή, διαπιστώνω πόσα λάθη έκανα άθελά μου, και εν αγνοία μου, στην ανατροφή των παιδιών μου…

Κι αν θέλετε να είστε ειλικρινείς κι εσείς με τον εαυτό σας, το ίδιο θα παραδεχθείτε…

Τουλάχιστον όσοι έχετε εγγόνια, διδάξτε τα παιδιά σας πως να τους φερθούν… κι ας ευχηθούμε, σύντομα να βγουν όλα τα άχρηστα και κυρίως τα της έμφυλης παιδείας από τα σχολεία των παιδιών και των εγγονιών μας, και ας μπουν μαθήματα ανατροφής των παιδιών, και εκπαιδευτικοί σαν την Χριστίνα Μπογιατζή… γιατί αυτό έχουμε άμεση ανάγκη για να φτιάξουμε ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΑΠΙΣΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ, Η ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΕΣΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.

 

 

Καλλιόπη

 

Υ.Γ. Έχει χαραχθεί στο μυαλό μου, μια φράση του Κάρλ Γιούνγκ…:

“Το βαρύτερο φορτίο για ένα παιδί, είναι η ζωή που δεν έζησαν οι γονείς του”…

Πόσο αληθινή…

ΔΕΝ… (για γονεις)
1. Δεν τα γεννάς για να τα εργαλειοποιήσεις, τα γεννάς για να τα γνωρίσεις. Μη γεννήσεις αν χρειάζεσαι εργαλεία. Πήγαινε για shopping therapy. Θα βρεις πολλά.
2. Δεν τα μαλώνεις επειδή είναι διαφορετικά απο σένα, τα καμαρώνεις γιατί σε ξεπέρασαν. Γιατί μέσα απο αυτά, εσύ έγινες καλύτερος άνθρωπος.
3. Δεν τα κρίνεις που έχουν αρνητικά συναισθήματα, δεν τους προκαλείς ντροπή, αφουγκράζεσαι όλα όσα νιώθουν και προσπαθείς να τους εμπνεύσεις εμπιστοσύνη για να εμπιστεύονται τον εαυτό τους ακόμη και όταν θα έχεις πεθάνει.
4. Δεν φαντάζεσαι ποτέ, δε διανοείσαι οτι σου είναι βάρος, αναγνωρίζεις κάθε λεπτό που τα κοιτάς οτι είναι η μεγαλύτερη ευλογία της ζωής σου όσο κουρασμένη-ος και αν είσαι, γιατί μέσα απο αυτά θα πάρεις εσύ την απόλυτη αγάπη και στο τέλος θα εξανθρωπιστείς.
5. Δεν τα τοποθετείς κάτω απο κανέναν και τίποτα γιατί η αγάπη είναι αγάπη μόνο όταν έχει μέσα της ζωή και αλήθεια και τα παιδιά διψούν ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ όσο για τίποτε άλλο.
6. Δεν σηκωνεις χέρι, δε δενεις χέρια με σκοινια. Το σώμα είναι ναός, κανείς δεν το ακουμπαει παρά μόνο να το φροντίσει.
7. Δεν τραυματίζεις με λέξεις γιατί οι λέξεις έχουν ηχώ και η ηχώ γινεται συνείδηση και χαρακτήρας αν την ακους πολλά χρόνια. Και μετά θα έχεις βάλει αυτο-άνοσο μεσα τους.
8. Δε θεωρείς δεδομένο κανενα παιδί, δεν σου ανήκουν τα παιδιά σου, είσαι ένας περαστικός φροντιστής τους που στο τέλος θα σε θυμούνται με αγάπη απο τα αποτυπώματα που άφησες στη ψυχή τους.
9. Δεν σκοτωνεις τα παιδιά ούτε με εγκαταλειψη γιατί κι αυτο θάνατος είναι. Μην μπαινοβγαίνεις στη ζωή τους. Αν δεν μπορείς να μείνεις, φύγε και πες αντίο.
10. Δεν τους προσφέρεις κενόδοξα σχέδια να κατακτήσουν τον κόσμο ενώ εσυ ρημάζεις τον εσωτερικό τους κόσμο. Δεν ειναι εργαλεία σου να σε βγάλουν ασπροπρόσωπη/ο. Είναι πρόσωπα που εκπροσωπούν μόνο τον εαυτο τους όπως εσύ το δικό σου.
Δε σκοτώνεις τα παιδιά σου…Δεν…
Χριστίνα Μπογιατζή
Παιδοψυχολόγος-Λογοπαθολόγος
Υπ. Διδακτωρ ΕΚΠΑ

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 516


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα