Δηλώσεις Πάπα Φραγκίσκου: “Αυτός είναι ένας παγκόσμιος πόλεμος που εξελίσσεται απο όλους και θα απλωθεί παντού.”

30 Σεπτεμβρίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Δηλώσεις Πάπα Φραγκίσκου στην διαθρησκειακή διάσκεψη 15 Σεπτεμβρίου 2022. Αστάνα, Καζακστάν

“Αυτός που κάνει πόλεμο ξεχνά την ανθρωπιά και δεν σκέφτεται πώς ζουν συγκεκριμένοι άνθρωποι. Για αυτόν, τα εγωιστικά συμφέροντα και η εξουσία είναι πάνω από όλα. Τα πραγματικά θύματα οποιασδήποτε σύγκρουσης είναι απλοί άνθρωποι.”

 

 

Τάδε έφη το ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΠΕΤΟ… ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΕΙΣ…

ΑΣΤΑΝΑ… Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ… ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ ΠΑΠΑΣ… (εδώ, εδώ…)

Κρίμα που οι καθολικοί ακόμα τον πιστεύουν…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου. Αστάνα, Καζακστάν. Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε δηλώσεις σε τοπικά και διεθνή μέσα.
Ο Πάπας Φραγκίσκος πιστεύει ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει ξεπεράσει τις διμερείς και έχει περάσει σε καθεστώς παγκόσμιου πολέμου.
Ο Πάπας Φραγκίσκος: Τα πραγματικά θύματά του είναι απλοί άνθρωποι. “Η Ουκρανία είναι θύμα, αλλά βλέπω ότι υπάρχει μια σύγκρουση μεταξύ ιμπεριαλισμών που είτε αισθάνονται ότι απειλούνται είτε βρίσκονται σε παρακμή.
Αυτή δεν είναι μια καουμπόικη ταινία όπου υπάρχουν καλοί και κακοί, ΕΊΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ.”
“Υπάρχει ένας πόλεμος σε εξέλιξη και νομίζω ότι είναι λάθος να πιστεύουμε ότι έχουμε μια καουμπόικη ταινία με καλούς και κακούς. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είμαι κάθετος και τελεία. Όχι. “Αυτός είναι ένας παγκόσμιος πόλεμος που εξελίσσεται απο όλους και θα απλωθεί παντού.
ΕΡΏΤΗΣΗ:Τι πιστεύετε για την γεωπολιτική κατάσταση;
ΑΠΆΝΤΗΣΗ: Ο παγκόσμιος πόλεμος είναι σε εξέλιξη, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό.
ΕΡΏΤΗΣΗ: Πείτε μας για τα αίτια του. Το θύμα της σύγκρουσης είναι η Ουκρανία;
ΑΠΆΝΤΗΣΗ:  Το ερώτημα, μάλλον θα έπρεπε να είναι γιατί δεν μπορούσε να αποφευχθεί ο πόλεμος”, “Ο πόλεμος είναι σαν γάμος, κατά μία έννοια.
Για να καταλάβουμε, είναι απαραίτητο να εντοπίσουμε τη δυναμική της εξέλιξης της σύγκρουσης”, σημείωσε.
“Υπάρχουν διεθνείς παράγοντες που προκάλεσαν τον πόλεμο.
Θυμάμαι πώς ένας αρχηγός κράτους Μου εξέφρασε την ανησυχία του τον περασμένο Δεκέμβριο, γιατί το ΝΑΤΟ γαβγίζει στις πύλες της Ρωσίας, χωρίς να καταλαβαίνει ότι οι Ρώσοι είναι ιμπεριαλιστές και τους ενδιαφέρει η ασφάλεια των συνόρων.
Φοβόταν ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ένοπλη σύγκρουση και δύο μήνες αργότερα άρχισε».
«Γενικά, μιλώντας για τους λόγους, δεν μπορείς να ασχοληθείς με την απλοποίηση. Βλέπω ότι εδώ εμπλέκονται ιμπεριαλισμοί. Όταν αισθάνονται ότι απειλούνται ή παρακμάζουν, αρχίζουν να αντιδρούν.
ΕΡΏΤΗΣΗ: Πώς πιστεύεται θα εξελιχθεί από εδώ και πέρα η παγκόσμια κατάσταση;
ΑΠΆΝΤΗΣΗ: Δεν έχω αμφιβολία ότι τώρα ζούμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι χώρες σήμερα νομίζουν ότι ο πόλεμος θα τους βοηθήσει να ξεκινήσουν από το μηδέν, καθώς και πουλούν και δοκιμάζουν όπλα»,
Έχουμε δει τρεις τέτοιους πολέμους σε έναν αιώνα: το 1914-1918, το 1939-1945 και τώρα.
Ονομάζεται «απελευθέρωση καρδιών από το μίσος», πρόσθεσε ο Πάπας. «Από την αρχή μέχρι χθες, μιλούσα συνεχώς για αυτή τη σύγκρουση, σημειώνοντας ιδιαίτερα τα δεινά της Ουκρανίας.
Την ημέρα της ανεξαρτησίας αυτής της χώρας, η ουκρανική σημαία υψώθηκε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και εγώ ο ίδιος, φυσικά, μίλησα για να μιλήσουμε για τα βάσανα και των δύο λαών και Ουκρανών και Ρώσων.
Όταν γίνονται πόλεμοι, οι άνθρωποι υποφέρουν. Οι δυστυχισμένοι πάντα πληρώνουν.
Από εδώ προέρχεται το μίσος.
Αυτός που κάνει πόλεμο ξεχνά την ανθρωπιά και δεν σκέφτεται πώς ζουν συγκεκριμένοι άνθρωποι. Για αυτόν, τα εγωιστικά συμφέροντα και η εξουσία είναι πάνω από όλα. Τα πραγματικά θύματα οποιασδήποτε σύγκρουσης είναι απλοί άνθρωποι.
Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι την επομένη της έναρξης της σύγκρουσης, πήγα στη ρωσική πρεσβεία.
Ήταν μια ασυνήθιστη χειρονομία, εγώ δεν έχω πάει ποτέ σε πρεσβεία, μόνο δέχομαι προσωπικά τους πρεσβευτές και μόνο όταν του προσκομίσουν τα διαπιστευτήριά τους. Είπα στον Ρώσο πρέσβη ότι θα ήθελα να μιλήσω με τον Πρόεδρο Πούτιν αν μου έδινε έστω και μια μικρή ευκαιρία για διάλογο. Η απάντηση δεν ήταν θετική.
Θλίβομαι για τα δεινά που ήρθαν και έρχονται ακόμα μεγαλύτερα σε όλον τον πλανήτη, το χειρότερο σε όλο αυτό είναι πως φτάσαμε σε μία κατάσταση που κανείς δεν έχει περιθώρια να κάνει πίσω.
πηγή: inosmi.ru

 

Πηγή

Προβολές : 327


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα