Εκλεκτός του καγκελαρίου Σολτς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι ζητά το Βερολίνο από την κυβέρνηση για χιλιάδες αλλοδαπούς. Η μυστική απόφαση του ΚΥΣΕΑ

Εκλεκτός του καγκελαρίου Σολτς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι ζητά το Βερολίνο από την κυβέρνηση για χιλιάδες αλλοδαπούς. Η μυστική απόφαση του ΚΥΣΕΑ

18 Δεκεμβρίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:264
Μοίρασέ το

 

 

Η νομιμοποίηση μεταναστών και το ευρωπαϊκό αξίωμα

Αν το ευρωπαϊκό αξίωμα περνά εκτός από τη διάθεση όπλων στην Ουκρανία, την κατάργηση του βέτο, το προξενιό Τουρκίας – ΗΠΑ και μέσα από τη νομιμοποίηση 300.000 παράνομων μεταναστών, να είστε βέβαιοι ότι θα το κάνει.
Και δεν θα υπολογίσει τον Αντώνη Σαμαρά.

Ούτε θα τον πειράξει που συγκυβερνά και νομοθετεί μαζί με τον κάποτε μισητό ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι ένοχος μόνον ο Μητσοτάκης… είναι όλα τα πολιτικά κτήνη του ΚΥΝΟβουλίου…
Αν θέλουν να μην περάσει ο ανθελληνικός κατάπτυστος νόμος, παραιτούνται οι δήθεν “μπατριώτες” με τρόπο ώστε να καθυστερήσουν όχι μόνο την ψηφιση του νομοσχεδίου, αλλά και να ρίξουν τον Μητσοτάκη που δήθεν κατηγορούν…
Οι δήθεν κορώνες, είναι για να εμπαίζουν το πόπολο…
Καλλιόπη Σουφλή

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2023 οι «Financial Times» του Λονδίνου κυκλοφόρησαν με το εξής πρωτοσέλιδο: «Η Ελλάδα σχεδιάζει να νομιμοποιήσει έως και 300.000 μετανάστες για να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες ελλείψεις στην αγορά εργασίας», αναδεικνύοντας το δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι δεξιές κυβερνήσεις όταν προσπαθούν να περιορίσουν τις παράνομες αφίξεις.

Ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης δήλωσε την Τρίτη ότι το σχέδιο αποσκοπεί στην ανακούφιση των οξυμένων ελλείψεων στη γεωργία, στον τουρισμό και στις κατασκευές, και περιλαμβάνει μετανάστες των οποίων οι άδειες παραμονής έχουν λήξει ή είναι χωρίς έγγραφα.

Ο Καιρίδης υποστήριξε ότι η πρωτοβουλία δεν θα ενθαρρύνει περισσότερη παράνομη μετανάστευση, αλλά «θα ενισχύσει τα δημόσια έσοδα με φόρους και εισφορές για την απασχόληση και θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση δραματικών ελλείψεων σε ορισμένους τομείς». Το σχέδιο συζητήθηκε την Τρίτη σε σύσκεψη για την εθνική ασφάλεια, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί.

Αμέσως μετά την κυκλοφορία της εφημερίδας προκλήθηκε σάλος στην Αθήνα. Ο ίδιος ο υπουργός διέψευσε ότι είχε μιλήσει στην εφημερίδα, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. «Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις» δήλωσε συγκεκριμένα. Ψευδώς, όπως αποδεικνύεται σήμερα.

Στις 17 Νοεμβρίου 2023 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Βερολίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον καγκελάριο Σολτς η Γερμανία επέμεινε να δεχτεί η Ελλάδα πίσω στο έδαφός της τουλάχιστον 30.000 πρόσφυγες, οι οποίοι αξιοποίησαν το άσυλο που τους έδωσε η Ελληνική Δημοκρατία και με τα προσωρινά διαβατήρια μετανάστευσαν στη Γερμανία.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε το περιεχόμενο της διακήρυξης αρχών Ελλάδας – Τουρκίας, που στην πραγματικότητα αποτελούσε το κείμενο που είχαν ετοιμάσει οι Γερμανοί το 2021, αλλά εγκαταλείφθηκε άρον άρον από τους ενοχλημένους Τούρκους μετά τη συμφωνία οριοθέτησης αποκλειστικής οικονομικής ζώνης Ελλάδας – Αιγύπτου των Δένδια – Σούκρι.

Τέλος, ο καγκελάριος, που τρέφει πλέον ιδιαίτερη συμπάθεια προς τον πρωθυπουργό και μάλλον όχι μεγάλη στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έκανε και μια γενικότερη επισκόπηση των ευρωπαϊκών εξελίξεων και της κουζίνας των Βρυξελλών, εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών. Αίφνης, λίγο πριν από την ψήφιση του Προϋπολογισμού και το κλείσιμο της Βουλής για τις διακοπές των Χριστουγέννων, ο κύριος Καιρίδης φέρνει τροπολογία στη Βουλή, με την οποία υλοποιεί αυτό που αποκάλυψαν οι «Financial Times», ότι συζητήθηκε μυστικά στο κυβερνητικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής και άμυνας για τους 300.000 μετανάστες και το οποίο ο ίδιος και η κυβέρνηση διέψευδαν μετά βδελυγμίας.

Η ανακοίνωση του νομοσχεδίου αιφνιδίασε δυσάρεστα τη βάση της Νέας Δημοκρατίας και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία-σκάνδαλο.

Στον κύριο Σαμαρά ανέλαβε να απαντήσει το πολιτικό του τέκνο, ο Αδωνις Γεωργιάδης, τον οποίο, όπως υπενθυμίζουν άσπονδοι φίλοι του μέσα στη Ν.Δ. παρακολουθούσε η κυβέρνηση με τις υποκλοπές και γνωρίζει πολλά για τη δράση του. Το υπονοούμενο,προφανές.

Την ίδια ώρα, φιλοκυβερνητικές εφημερίδες επισήμαιναν με νόημα σε ρεπορτάζ τους ότι «ανεβαίνουν οι μετοχές του κύριου Μητσοτάκη στην Ευρώπη» και υπενθύμιζαν το πυκνό πρόγραμμα των ταξιδιών του από τον Ιούνιο έως σήμερα στις Βρυξέλλες, στη Ρίγα της Λετονίας, στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στη Νέα Υόρκη, στη Βαλέτα της Μάλτας, στη Γρανάδα της Ισπανίας, στη Βάρνα της Βουλγαρίας, στα Τίρανα της Αλβανίας, στο Λονδίνο, στο Βερολίνο και αλλού. Οι ίδιες εφημερίδες παρατηρώντας την κινητικότητα που επιδεικνύουν κορυφαία πολιτικά πρόσωπα της παράταξης την αποδίδουν στις πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός αναζητεί ευρωπαϊκό ρόλο. Χωρίς να το διαψεύδουν.

Και το πλέον ενδιαφέρον: Ενας από τους πλέον πληροφορημένους Ελληνες, με τον οποίο μοιράστηκε η στήλη μας το παζλ αυτών των εξελίξεων και των πληροφοριών, υποστήριξε ότι «ο Σολτς θα ήθελε τον πρωθυπουργό σε ευρωπαϊκή θέση, υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο, που θα κριθούν οι θέσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του ύπατου αρμοστή, δεν θα έχει υποπέσει σε άλλο σοβαρό πολιτικό σφάλμα, όσο οι υποκλοπές».

Η εικόνα ολοκληρώνεται από το γεγονός ότι υπουργοί που φέρεται ότι θα ήθελαν να διαδεχθούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία ύστερα από ψηφοφορία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα επιδεικνύουν εσχάτως τεράστια κινητικότητα και δεν απουσιάζουν από καμιά κοινωνική εκδήλωση. Ενώ με τις μακρόσυρτες κοινοβουλευτικές διαδικασίες της εξεταστικής για τα Τέμπη και της δίκης-express για τους αξιωματούχους των σιδηροδρόμων ο πρωθυπουργός καθυστερεί τις δικαστικές εξελίξεις για τις υποκλοπές και «κερδίζει χρόνο», όπως λέει, μέχρι την κρίσιμη περίοδο που θα κριθεί ποιοι θα καταλάβουν τις ευρωπαϊκές θέσεις.

Η στήλη έχει αποκαλύψει στο παρελθόν αυτές τις φιλοδοξίες, έστω κι αν ο πρωθυπουργός επιχείρησε να τις διαψεύσει στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, με την προσθήκη ότι… θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτόν. Μάλλον ο ίδιος θέλει να απαλλαγεί από την Ελλάδα.

 

Σήμερα επανερχόμαστε σε συνέχεια προηγούμενων σημειωμάτων μας για τον γάμο των ομοφύλων, για τον οποίο επισημάναμε ότι αν νομοθετηθεί πριν από τις ευρωεκλογές, θα σηματοδοτεί τη βούληση του πρωθυπουργού για τη μετακίνησή του σε ευρωπαϊκό αξίωμα.

Επανερχόμαστε για να σημειώσουμε τα εξής: Πρώτον, ο συσχετισμός είναι ακόμα ρευστός και δεν ευνοεί τη μετακίνηση του πρωθυπουργού στο αξίωμα που επιθυμεί.

Η άνοδος της Ακροδεξιάς ανατρέπει τους συσχετισμούς και δυσκολεύει τα πράγματα.

Δεύτερον, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιδιώξει με στρατηγικές κινήσεις να αποτελέσει τον ιδανικό υποψήφιο, σε περίπτωση που ο συσχετισμός τού το επιτρέψει. Θα κάνει τα πάντα.

Μέσω της προσέγγισής του με τον Ερντογάν διά των υποχωρήσεων διευκολύνει πρωτίστως τη Δύση να τα βρει μαζί του. Big game. Τρίτον, όλες του οι κινήσεις στη σκακιέρα, διεθνή και εσωτερική, θα πρέπει να μελετώνται με βάση και τη ρήτρα φιλοδοξίας του πρωθυπουργού.

Αν το ευρωπαϊκό αξίωμα περνά εκτός από τη διάθεση όπλων στην Ουκρανία, την κατάργηση του βέτο, το προξενιό Τουρκίας – ΗΠΑ και μέσα από τη νομιμοποίηση 300.000 παράνομων μεταναστών, να είστε βέβαιοι ότι θα το κάνει. Και δεν θα υπολογίσει τον Αντώνη Σαμαρά.

Ούτε θα τον πειράξει που συγκυβερνά και νομοθετεί μαζί με τον κάποτε μισητό ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός, ως έξυπνος πολιτικός που είναι, εφόσον συντρέξουν οι προϋποθέσεις, θα επιλέξει να φύγει στο πικ του, όχι στο ναδίρ του.

 

Το ερώτημα που απομένει είναι αν η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. γνωρίζει σε τι συμπράττει ή απλώς κρατά το φανάρι. Διότι όταν οι βουλευτές διεκδικήσουν την επανεκλογή τους, ο κύριος Μητσοτάκης θα έχει απομακρυνθεί από το ταμείο.

 

 

Πηγή

Προβολές : 264


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα