Εξαιρετικά υψηλή και επικίνδυνη για την υγεία ακτινοβολία από το 5G

Εξαιρετικά υψηλή και επικίνδυνη για την υγεία ακτινοβολία από το 5G

16 Νοεμβρίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:383
Μοίρασέ το

 

Η Αρχή Ακτινοπροστασίας παρέχει σοβαρά εσφαλμένες και παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με κινδύνους για την υγεία με σταθμούς βάσης για 5G.

Η επέκταση του 5G ενέχει τέτοιους κινδύνους για την υγεία που η επέκταση θα πρέπει να σταματήσει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του 2ου κεφαλαίου του περιβαλλοντικού κώδικα και σύμφωνα με τις συστάσεις μιας αυξανόμενης ομάδας ερευνητών και γιατρών.

 

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Σε μετρήσεις της ακτινοβολίας μικροκυμάτων από σταθμούς βάσης για 5G, έχουν μετρηθεί εξαιρετικά υψηλά επίπεδα τα τελευταία χρόνια. Στην περιοχή της Στοκχόλμης, πάνω από 2.500.000 μικροβάτ ανά τετραγωνικό μέτρο μετρήθηκαν τον Ιανουάριο σε μια κατοικημένη περιοχή σε ένα μπαλκόνι περίπου 60 μέτρα από έναν ευρέως χρησιμοποιούμενο σταθμό βάσης 5G.

Επιπλέον, μετρήθηκαν 1.120.000 μικροβάτ ανά τετραγωνικό μέτρο σε παιδική χαρά 50 μέτρα από σταθμό βάσης 5G.

Αυτά είναι εξαιρετικά υψηλά επίπεδα που προκαλούν συμπτώματα κακής υγείας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε προηγουμένως απολύτως υγιή άτομα.

Ήδη το 2018 , περιγράψαμε, με βάση τα δεδομένα της Ericsson, ότι το 5G θα αυξήσει τρομερά την έκθεση των ανθρώπων στην ακτινοβολία μικροκυμάτων.

 

Η Ericsson είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στο 5G και πιθανώς επίσης το κορυφαίο κόμμα που οδηγεί την ανάπτυξη του 5G. Σε παρουσίαση του υπεύθυνου της εταιρείας για κινδύνους για την υγεία με την ακτινοβολία μικροκυμάτων από τον εξοπλισμό της Ericsson, αναφέρθηκε ότι η ακτινοβολία θα αυξανόταν τόσο πολύ που θα ήταν δύσκολο ή αδύνατο να επεκταθεί το 5G εάν κάποιος έπρεπε να συμμορφωθεί με τις οριακές τιμές που εφαρμόστηκε το 2018, για παράδειγμα, στις Βρυξέλλες, την Ιταλία ή την Ελβετία.

Ακόμη και οι ερευνητές που έχουν υπογράψει την Έκκληση 5G από το 2017 έχουν δηλώσει ότι το 5G θα αύξανε την έκθεση των ανθρώπων σε παρόμοια μορφή ακτινοβολίας που αποδεδειγμένα είναι επιβλαβής:

«Το 5G θα αυξήσει σημαντικά την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων (RF-EMF) πάνω από τα 2G, 3G, 4G, Wi-Fi κ.λπ. για τηλεπικοινωνίες που ήδη υπάρχουν. Το RF-EMF έχει αποδειχθεί ότι είναι επιβλαβές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Μέτρηση 5G Ιανουάριος 2023

 

Η παραπάνω εικόνα δείχνει έναν τυπικό σταθμό βάσης για 5G. Από αυτόν τον σταθμό βάσης, μετρήθηκε η μέγιστη τιμή 2.500.000 μικροβάτ ανά τετραγωνικό μέτρο (μW/m 2 ) εντός 15-30 δευτερολέπτων σε μπαλκόνι στον 2ο όροφο μιας κατοικίας σε απόσταση περίπου 60 μέτρων. Η μέγιστη τιμή μπορεί να ήταν σημαντικά υψηλότερη επειδή ο μετρητής Safe and Sound Pro II που χρησιμοποιείται δεν μπορεί να μετρήσει υψηλότερες τιμές από 2.500.000 μW/m 2.

Το άτομο που μένει στο εν λόγω διαμέρισμα, 60 μέτρα από το σταθμό βάσης, αισθάνεται πολύ αδιαθεσία και αντιμετωπίζει ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων, όπως πονοκεφάλους, ζάλη, πόνο στις αρθρώσεις, αλλαγές στο δέρμα, δύσπνοια, πίεση στο στήθος, όλα τυπικά σύνδρομο μικροκυμάτων. Το σύνδρομο μικροκυμάτων ή η ασθένεια των ραδιοσυχνοτήτων είναι συμπτώματα που εμφανίζονται μετά από έκθεση σε αυξημένη ακτινοβολία μικροκυμάτων και η ομάδα συμπτωμάτων περιγράφεται στην επιστημονική βιβλιογραφία εδώ και 50 χρόνια .

Σε μια παιδική χαρά περίπου 50 μέτρα από το σταθμό βάσης, μετρήθηκε ένα εξαιρετικά υψηλό 1.120.000 μW/m 2 . Πρόκειται για επίπεδα τα οποία, σύμφωνα με την εμπειρία, προκαλούν συμπτώματα κακής υγείας, για παράδειγμα πονοκέφαλο, πίεση στο στήθος, εμβοές, ζάλη, μέσα σε 30 λεπτά.

 

Πρώτη μελέτη περίπτωσης: Το 5G αυξάνει μαζικά την ακτινοβολία και προκαλεί σύνδρομο μικροκυμάτων

 

Τον Φεβρουάριο του 2022, δημοσιεύτηκε η πρώτη μελέτη περίπτωσης των επιπτώσεων στην υγεία από την έκθεση σε πραγματική ακτινοβολία 5G από σταθμό βάσης.

 

Μια πιο λεπτομερής αναφορά δημοσιεύθηκε επίσης στις 11 Ιανουαρίου 2023 σε ένα διεθνές επιστημονικό περιοδικό με τίτλο The Microwave Syndrome after Installation of 5G Impresse the Need for Protection from Radio Frequency Radiation .

 

Έδειξε ότι η αντικατάσταση των σταθμών βάσης 3G και 4G με 5G προκάλεσε ακραία αύξηση της ακτινοβολίας μικροκυμάτων στο σπίτι ακριβώς κάτω από το σταθμό βάσης.

 

Οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί ανέπτυξαν τόσο σοβαρό σύνδρομο μικροκυμάτων μέσα σε λίγες μέρες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το διαμέρισμα. Οι άνθρωποι έμεναν στο διαμέρισμα χωρίς προβλήματα υγείας επί σειρά ετών. Η ακτινοβολία αυξήθηκε από τα μετρημένα 9.000 μW/m 2 σε πάνω από 2.500.000 μW/m 2 με 5G.

Ο κορυφαίος ενδιαφερόμενος φορέας 5G Ericsson προσπάθησε να λογοκρίνει το άρθρο χρησιμοποιώντας σοβαρά ελαττωματικά επιχειρήματα.

Πόσο ψηλά είναι τα 1.200.000 και τα 2.500.000 μW/m 2 ;

 

Για να έχουμε μια ιδέα για το πόσο εξαιρετικά υψηλά είναι τα επίπεδα ακτινοβολίας που μετρήθηκαν σε αυτά τα δύο παραπάνω παραδείγματα, όπου μετρήθηκαν 1.120.000 στην παιδική χαρά και πάνω από 2.500.000 σε δύο διαφορετικά σπίτια, πρέπει να συγκρίνουμε με ό,τι δείχνει η έρευνα και η εμπειρία. κακής υγείας και ακτινοβολίας μικροκυμάτων.

 

Ακόμη και σε επίπεδα που ξεκινούν από 100 μW/m 2, η έρευνα έχει δείξει ότι ο κίνδυνος εμφάνισης συμπτωμάτων του συνδρόμου μικροκυμάτων αυξάνεται μεταξύ εκείνων που ζουν κοντά σε σταθμούς βάσης ή πύργους κυττάρων. Σε επίπεδα 2.800 μW/m2, η έρευνα έδειξε αυξημένη συχνότητα βλάβης του DNA μεταξύ των κατοίκων της περιοχής. Αυξημένος κίνδυνος καρκίνου έχει επίσης αποδειχθεί σε αυτά τα σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα.

 

Τουλάχιστον 30 μελέτες έχουν δείξει ότι οι πύργοι κυψελών και οι σταθμοί βάσης αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου και τα συμπτώματα του συνδρόμου μικροκυμάτων σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που βρίσκονται τώρα συνήθως κοντά σε σταθμούς βάσης 5G.

Η έκθεση BioInitativ συνιστούσε ήδη το 2012 οριακή τιμή 30-60 μW/m2 και ακόμη χαμηλότερη για ευαίσθητα άτομα και παιδιά 3-6 μW/m2 Κατευθυντήριες γραμμές από μια άλλη επιστημονική έκθεση από μια ομάδα γιατρών και ερευνητών, την EUROPAEM EMF, που προτείνεται στο 2016 οριακή τιμή μέγιστης 10-1.000 μW/m2 , χαμηλότερη νυχτερινή ώρα 1-100 μW/m2 και για ευαίσθητα άτομα 0,1-10 μW/m2 .

Τα τώρα μετρούμενα επίπεδα μεταξύ 1.120.000 και άνω των 2.500.000 μW/m2 είναι επομένως εξαιρετικά πολύ υψηλότερα από αυτές τις επιστημονικά βασισμένες συστάσεις.

Το παρακάτω διάγραμμα αντικατοπτρίζει τα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα στα οποία εκτίθενται οι άνθρωποι σε σχέση εν μέρει με τις συστάσεις ερευνητών και ιατρών με ειδίκευση στο θέμα και εν μέρει με τα επίπεδα από τα οποία η έρευνα ανέφερε ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος κακής υγείας.

Δεν υπάρχουν μελέτες που να δείχνουν ότι η χρόνια έκθεση ολόκληρου του σώματος στα επίπεδα που μετρώνται στα σπίτια των ανθρώπων ή στην παιδική χαρά, 50 μέτρα από έναν ευρέως χρησιμοποιούμενο σταθμό βάσης 5G δεν ενέχει κίνδυνο συνδρόμου μικροκυμάτων ή καρκίνου ή άλλες συνέπειες για την υγεία. Ωστόσο, αυτή η αναγκαστική έκθεση των ανθρώπων επιτρέπεται στα σπίτια τους και στις παιδικές χαρές παρά την παντελή έλλειψη μελετών που να δείχνουν ότι δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία.

Πιστεύουμε ότι η επέκταση του 5G συνιστά σοβαρή παραβίαση των συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και της σουηδικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας, η οποία θέτει το βάρος της απόδειξης στον φορέα εκμετάλλευσης.

Οι αρχές λένε ψέματα για γνωστούς κινδύνους

Για αρκετά χρόνια, αξιωματούχοι της Αρχής Ασφάλειας Ακτινοβολίας (SSM) υποβαθμίζουν τους κινδύνους του 5G σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης. Το 2020 ο Jimmy Estenberg ισχυρίστηκε στο Sveriges Radio, για παράδειγμα, ότι το 5G θα παρείχε «παρόμοια επίπεδα έκθεσης με τα τρέχοντα συστήματα». Αυτό ήταν σε μια εποχή που η SSM έπρεπε να γνωρίζει ότι το 5G αυξάνει την ακτινοβολία μαζικά.

Στον ιστότοπο της Αρχής Ακτινοπροστασίας, το ακόλουθο σοβαρά παραπλανητικό κείμενο απαντά στην ερώτηση “Πρέπει να ανησυχώ για έναν κινητό ιστό (σταθμό βάσης) κοντά στο σπίτι μου;”:

«Η Αρχή Ακτινοπροστασίας έχει μετρήσει την έκθεση σε ραδιοκύματα σε διάφορα μέρη της κοινωνίας. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι ακόμη και αν αθροίσουμε την έκθεση από διαφορετικούς τύπους πομπών, η συνολική έκθεση σε ραδιοκύματα είναι συνήθως χαμηλή σε μέρη όπου μένει το κοινό. Με βάση τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα δεδομένα, η αρχή εκτιμά ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία από την έκθεση από σταθμούς βάσης κινητών τηλεφώνων, ασύρματα δίκτυα υπολογιστών και παρόμοιους πομπούς. Παγκοσμίως, έχει διεξαχθεί επίσης εκτεταμένη έρευνα χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία που σχετίζεται με την ακτινοπροστασία, καθώς μπορεί να διασφαλιστεί η χρήση κινητού τηλεφώνου».

Η SSM αποφεύγει να πει ότι βασίζεται στην άποψη ότι η ακτινοβολία μικροκυμάτων από σταθμούς βάσης και άλλο ασύρματο εξοπλισμό μπορεί να προκαλέσει βλάβη μόνο εάν είναι τόσο έντονη που θερμαίνει το σώμα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατά 1 βαθμό. Αυτή η εσφαλμένη αντίληψη είναι η βάση για την τιμή αναφοράς του SSM των 10.000.000 μW/m2 κατά μέσο όρο σε 6 λεπτά και τη μέγιστη ανεκτή τιμή που είναι 1.000 φορές υψηλότερη, δηλαδή 1.000 x 10.000.000 μW/m2. Δεν έχει καθόλου επιστημονική βάση. Με άλλα λόγια: δεν υπάρχουν καθόλου επιστημονικές μελέτες που να δείχνουν ότι η έκθεση ολόκληρου του σώματος σε ακτινοβολία 5G, 4G, 3G ή 2G στην τιμή αναφοράς SSM δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία.

Όταν το SSM συγκρίνει με μια εξαιρετικά υψηλή και εσφαλμένη τιμή αναφοράς, το SSM συμπεραίνει ότι η ακτινοβολία στο περιβάλλον σήμερα θα ήταν “χαμηλή” – όχι όταν οι τιμές συγκρίνονται με τα επίπεδα που έχουν βιώσει και σε επαναλαμβανόμενες επιστημονικές μελέτες. αποδεικνύεται ότι προκαλεί επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία. Το SSM δεν μετρά σε σπίτια όπου οι άνθρωποι μένουν και κοιμούνται, αλλά οι αξιωματούχοι του SSM έχουν ταξιδέψει με αυτοκίνητο και μετρούν κυρίως κατά μήκος των δρόμων. Η SSM επίσης δεν έχει μετρήσει την ακτινοβολία από σταθμούς βάσης 5G. Οι μετρήσεις που αναφέρονται έγιναν πριν από την κυκλοφορία του 5G.

Μια ομάδα κορυφαίων ερευνητών στον τομέα που αποτελούν μέρος του ICBE-EMF δήλωσε τον Οκτώβριο του 2022 ότι η τιμή αναφοράς του SSM βασίζεται σε μια σειρά εσφαλμένων υποθέσεων και ότι υπάρχουν εκτεταμένες ενδείξεις επιβλαβών επιπτώσεων στην υγεία σε επίπεδα κάτω από αυτά. Ακόμη και 256 επιστήμονες , όλοι δραστηριοποιούνται στον τομέα, εξάγουν παρόμοια συμπεράσματα: τα στοιχεία αυξάνονται για επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία και η τιμή αναφοράς του SSM πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά για την προστασία από αποδεδειγμένους κινδύνους για την υγεία.

Η Αρχή Ακτινοπροστασίας στο 5G

Το ακόλουθο πολύ παραπλανητικό κείμενο με έναν ευθέως εσφαλμένο ισχυρισμό ότι το 5G δεν θα οδηγήσει σε σημαντικά αυξημένο επίπεδο έκθεσης βρίσκεται στον ιστότοπο της Αρχής Ακτινοπροστασίας (SSM):

«Η εκτίμηση κινδύνου της Αρχής Ακτινοπροστασίας

Το 5G, όπως και οι προηγούμενες γενιές συστημάτων κινητής τηλεφωνίας, χρησιμοποιεί ραδιοκύματα για τη μετάδοση πληροφοριών ασύρματα. Δεν υπάρχουν εγγυημένοι κίνδυνοι για την υγεία με τα ραδιοκύματα, εφόσον δεν γίνεται υπέρβαση των τιμών αναφοράς. Οι τιμές αναφοράς βασίζονται σε συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμφανίζονται στις γενικές συμβουλές της Αρχής Ασφάλειας στην Ακτινοβολία (SSMFS 2008:18) σχετικά με τον περιορισμό της έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Οι προηγούμενες γενιές κινητών σταθμών βάσης μεταδίδουν ραδιοκύματα προς όλες τις κατευθύνσεις, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται ο δέκτης. Αντίθετα, η τεχνολογία 5G χρησιμοποιεί προσαρμοστικούς λοβούς, πράγμα που σημαίνει ότι τα ραδιοκύματα κατευθύνονται για να ελαχιστοποιήσουν τη συνολική ισχύ του πομπού. Η τεχνολογία αναμένεται να αυξήσει τη διακύμανση της έκθεσης περιορίζοντας ταυτόχρονα τη μέση έκθεση…Σύμφωνα με πληροφορίες από τον κλάδο, ωστόσο, η τεχνολογία 5G δεν θα παρέχει σημαντικά αυξημένο επίπεδο έκθεσης, πράγμα που σημαίνει γενικά συνεχή καλά περιθώρια στα τρέχοντα επίπεδα τιμών αναφοράς. ”

Η αλήθεια είναι ότι οι μετρήσεις των τελευταίων ετών δείχνουν ότι το 5G οδηγεί σε δραματική αύξηση της ακτινοβολίας μικροκυμάτων στο εξωτερικό και το εσωτερικό μας περιβάλλον:

Απολογισμός 2019-2022

Μέτρηση Skeppsbron Στοκχόλμη

Σύνδρομο μικροκυμάτων μετά την εγκατάσταση του 5G

Επιπλέον, η SSM κάνει τον ακόλουθο σοβαρά εσφαλμένο ισχυρισμό:

«Η εκτεταμένη έρευνα για τους κινδύνους για την υγεία από την έκθεση σε ραδιοκύματα συνεχίζεται για περισσότερα από 20 χρόνια και μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατή η διασφάλιση άμεσης αιτιώδους συνάφειας μεταξύ της ασθενής έκθεσης σε ραδιοκύματα, που συνήθως έχουμε στην κοινωνία, και των κινδύνων για την υγεία . Αυτό σημαίνει ότι οι αιτιώδεις σχέσεις μεταξύ των ασθενών ραδιοκυμάτων και των κινδύνων για την υγεία που έχουν διερευνηθεί διεξοδικά είτε δεν υπάρχουν είτε είναι τόσο αδύναμες που δεν μπορούν να εξακριβωθούν».

Δεν είναι μια «αδύναμη» έκθεση που προκαλεί το 5G. Μπορεί να υπάρχουν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα 60 μέτρα από έναν σταθμό βάσης 5G, όπως στην τελευταία μέτρηση από τον Ιανουάριο του 2023. Αυτά τα επίπεδα μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους, πίεση στο στήθος, εμβοές με πολλά συμπτώματα που περιλαμβάνονται στο σύνδρομο μικροκυμάτων που περιγράφηκε πριν από 50 χρόνια ήδη σε λίγες ώρες σε υγιείς ανθρώπους. Υπάρχει εκτεταμένη έρευνα που δείχνει ότι μια τέτοια ακτινοβολία προκαλεί επιβλαβείς επιπτώσεις, ενώ υπάρχει παντελής έλλειψη έρευνας που να δείχνει ότι αυτά τα ακραία επίπεδα δεν ενέχουν κινδύνους για την υγεία.

30 μελέτες έχουν επανειλημμένα δείξει κινδύνους, τους οποίους ο SSM ισχυρίζεται ότι δεν θα εμφανίζονταν.

Οι SVT και SR έχουν διαδώσει λανθασμένους ισχυρισμούς σχετικά με το 5G

 

Τα λεγόμενα κανάλια δημόσιας υπηρεσίας SVT και SR συνέβαλαν στη διάδοση εσφαλμένων πληροφοριών σχετικά με τους κινδύνους του 5G.

 

Διεξήγαγαν μια σαφή εκστρατεία δημοσίων σχέσεων για το 5G, λειτουργώντας ως μη κρίσιμα μεγάφωνα για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και τις αρχές, και συκοφαντώντας όσους επικρίνουν την ανάπτυξη.

 

Ένα από τα χειρότερα παραδείγματα των τελευταίων ετών είναι το χαρακτηριστικό του SVT με τον καθηγητή Ödling από έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους του 5G, τη διεφθαρμένη εταιρεία Ericsson. Το SVT επέτρεψε στον Ödling, χωρίς αμφισβήτηση, να αναμίξει τις συκοφαντίες από τους επικριτές με τον ακόλουθο ψευδή ισχυρισμό :

«Δεν υπάρχει καμία υποστήριξη ότι οτιδήποτε από αυτά θα ήταν επικίνδυνο. Μπορείτε να τυλίξετε το σώμα σας γύρω από έναν πομπό κινητού τηλεφώνου και εξακολουθεί να είναι λιγότερο επικίνδυνο από το να στέκεστε έξω στο φως του ήλιου».

Συμπέρασμα

 

Η ανάπτυξη του 5G οδηγεί σε ακραία αύξηση της ανθρώπινης έκθεσης σε γνωστή επιβλαβή ακτινοβολία μικροκυμάτων. Η μετρούμενη ακτινοβολία είναι χιλιάδες φορές πάνω από τα επίπεδα όπου η έρευνα έχει δείξει στο παρελθόν επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία σε μελέτες που βασίζονται σε συστήματα τηλεπικοινωνιών όπως το 2G και το 3G.

Οι μετρήσεις τα τελευταία δύο χρόνια επιβεβαιώνουν ότι το 5G αυξάνει την ακτινοβολία 10-100 φορές και ότι προβλήματα υγείας μετά την εγκατάσταση σταθμών βάσης 5G εμφανίζονται μέσα σε λίγες μέρες λόγω της εξαιρετικά υψηλής ακτινοβολίας.

Υπεύθυνη αρχή.  Η Αρχή Ακτινοπροστασίας παρέχει σοβαρά εσφαλμένες και παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με κινδύνους για την υγεία με σταθμούς βάσης για 5G.

Η επέκταση του 5G ενέχει τέτοιους κινδύνους για την υγεία που η επέκταση θα πρέπει να σταματήσει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του 2ου κεφαλαίου του περιβαλλοντικού κώδικα και σύμφωνα με τις συστάσεις μιας αυξανόμενης ομάδας ερευνητών και γιατρών.

 

 

Πηγή

Προβολές : 383


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα