Επαναφέρουν το COVID... Και Αυτή τη Φορά Θα Παραμείνει Μόνιμα

Επαναφέρουν το COVID... Και Αυτή τη Φορά Θα Παραμείνει Μόνιμα

23 Ιουλίου, 2022 12 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,660
Μοίρασέ το

Το μήνυμα είναι αρκετά σαφές – δεν υπάρχει επιστροφή στο φυσιολογικό. Το ενδημικό Covid, ένας μη δυνάμενος να κερδηθεί πόλεμος για πάντα, αυτό είναι το τελικό παιχνίδι.

Σε μια πιο ελπιδοφόρα ανάγνωση, η επιστροφή του Covid πιθανότατα σημαίνει ότι η συμμορία της Μεγάλης Επανεκκίνησης αρχίζει να απελπίζεται λίγο.

Η ευλογιά των πιθήκων είναι ανόητη, η πολιομυελίτιδα ήταν νεκρή κατά την άφιξη, ο καύσωνας έχει ήδη τελειώσει και οι άνθρωποι έχουν βαρεθεί την Ουκρανία. Πρέπει να επιστρέψουν στο Covid επειδή δεν έχουν τίποτα άλλο.

Είναι σαν μια γερασμένη ροκ μπάντα που επιστρέφει απρόθυμα στις κλασικές της επιτυχίες αργά στο σκηνικό, αφού το κοινό ροχαλίζει το νέο πειραματικό άλμπουμ της.

 

 

 

Το κοινό θα συνεχίσει να ροχαλίζει…και το μέλλον προαλείφεται τραγικό για όλους μας…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 
 
 

Το Covid επιστρέφει σε όλους τους τίτλους. Καθώς το πλήθος της νέας κανονικότητας προσπαθεί απεγνωσμένα να τρομάξει τους ανθρώπους για να αποδεχτούν τη Μεγάλη Επανεκκίνηση, επιστρέφουν στο παλιό τους προσφιλές κόλπο για να μας συνηθίσουν στην “πανδημία” για πάντα.

Τα “κρούσματα Covid” στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχονται (προφανώς) σε 3,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο άσχημα είναι και στην ΕΕ, όπου τα “κρούσματα” (υποτίθεται ότι) τριπλασιάστηκαν μέσα σε έξι εβδομάδες.

Τα πράγματα φαίνονται αρκετά ζοφερά και στην άλλη πλευρά της λίμνης, με τα “κρούσματα” να “αυξάνονται” σε όλες τις ΗΠΑ.

Δεν είναι καλύτερα στην άλλη πλευρά του (υποτιθέμενου) ιδεολογικού χάσματος. Η Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία – παρά το γεγονός ότι είναι γενναίοι πολυπολικοί πολεμιστές που έχουν εγκλωβιστεί σε έναν σκακιστικό αγώνα 5D ενάντια στις μηχανορραφίες της παγκοσμιοποιητικής ελίτ – έχουν επίσης δει “κρούσματα” της “νέας παραλλαγής”.

Ανεξάρτητα από το πού ζείτε, τα “κρούσματα” βρίσκονται σε έξαρση. Αλλά, όπως όλοι γνωρίζουμε, “κρούσματα” σημαίνει στην πραγματικότητα “άνθρωποι που εξετάστηκαν θετικά” και είναι μια παραποιημένη στατιστική που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για προπαγανδιστικούς σκοπούς.

Το νέο “κύμα” είναι στην πραγματικότητα απλώς η πώληση μιας μεγάλης ιδέας: Η “πανδημία” δεν θα τελειώσει ποτέ.

Το Marketwatch πρωτοστατεί σε ό,τι αφορά τους πρωτοσέλιδους τίτλους, με:

Η πανδημία απέχει πολύ από το να τελειώσει – αυτό είναι το σκληρά κωδικοποιημένο μήνυμα που κάνει το γύρο του κόσμου αυτή τη στιγμή, και δεν είναι καθόλου διακριτικό. Ο ΠΟΥ το είπε κυριολεκτικά, σχεδόν λέξη προς λέξη:

Αλλάζουν και τα συμπτώματα, με την “υπο-παραλλαγή BA.5” να παράγει νέα συμπτώματα που περιλαμβάνουν “πονόλαιμο και βραχνή φωνή”.

Σε μια ιδιοφυή κίνηση πρόσθεσαν ακόμη και νυχτερινές εφιδρώσεις και δυσκολία στον ύπνο στον κατάλογο των συμπτωμάτων του Covid… εν μέσω καύσωνα. Λαμπρά πράγματα.

Αυτό το “κύμα” είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνεται καθώς οι αξιωματούχοι του ΠΟΥ απαιτούν από τα έθνη να “ενισχύσουν την παρακολούθηση, πράγμα που σημαίνει περισσότερα τεστ, πράγμα που σημαίνει περισσότερα κρούσματα. Είναι ένα παιχνίδι που όλοι γνωρίζουμε καλά και το οποίο δεν έχει κανένα νόημα.

Εξίσου ανούσια είναι και η συζήτηση για τη νέα παραλλαγή του “Κενταύρου”.

Έπρεπε να πάνε με το “Κενταύρος”, ή κάτι νέο, επειδή το επόμενο ελληνικό γράμμα μετά το όμικρον είναι το π, και κανείς δεν πρόκειται να φοβηθεί την παραλλαγή της πίτας.

Σε τι διαφέρει η παραλλαγή του “Κενταύρου”; Προφανώς, μπορεί να είναι πιο μεταδοτική και μπορεί να είναι πιο σοβαρή. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι..:

Αυτό είναι, φυσικά, ζωτικής σημασίας αν πρόκειται να μαζέψετε αυτά τα γλυκά, γλυκά χρήματα για τα αναμνηστικά εμβόλια.

Για να υπογραμμίσουν αυτό το σημείο στο κοινό, έβαλαν ακόμα και τον καημένο τον γέρο Sleepy Joe να βγει θετικός στο Covid, παρόλο που ήταν “εμβολιασμένος” μέχρι τα μπούνια.

Το τι σημαίνει αυτό για το μακροπρόθεσμο μέλλον του μένει να το δούμε. Ίσως ο Joe πρόκειται να πάρει – χμ – σύνταξη, ποιος ξέρει.

Μην ξεχνάτε ότι οι ειδήσεις είναι ένα κατασκεύασμα – και αν ο Joe είχε βρεθεί θετικός και δεν ήταν βολικό για την αφήγηση, απλά δεν θα το ακούγαμε ποτέ.

Διάολε, ξέρουμε ότι δεν φορούν μάσκες όταν οι κάμερες δεν είναι πάνω τους, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι όντως μπαίνουν στον κόπο να κάνουν εξετάσεις. Εννοώ, γιατί να το κάνουν;

Απλώς ανακοινώνουν ένα “θετικό τεστ” για κάθε πολιτικό που χρειάζεται να πάρει λίγο χρόνο άδεια, να δημιουργήσει συμπάθεια ή να ενισχύσει την αληθοφάνεια της ιστορίας.

Είναι πάντα μια ενδιαφέρουσα γραμμή που περπατούν όταν αρχίζουν να βάζουν τους “πλήρως εμβολιασμένους” να κάνουν θετικό τεστ. Από τη μία πλευρά, χρειάζονται τα “εμβόλια” να δουλέψουν για να πείσουν τους ανεμβολίαστους να κάνουν το εμβόλιο… αλλά από την άλλη, χρειάζονται τα “εμβόλια” να μην δουλέψουν, για να πείσουν τους εμβολιασμένους να κάνουν το αναμνηστικό τους.

Προφανώς, αυτή τη στιγμή, βλέπουν περισσότερα χρήματα στον επανεμβολιασμό παρά στον νέο εμβολιασμό. Το οποίο είναι λογικό, κάθε ανεμβολίαστος που παραμένει ανεμβολίαστος είναι μάλλον μια χαμένη υπόθεση από την οτική τους γωνία τους.

Τώρα, από την άποψη της μεγάλης εικόνας, τι σημαίνει αυτό;

Λοιπόν, ενδεχομένως, σημαίνει επιστροφή στις εντολές μάσκας, κοινωνική αποστασιοποίηση και προσθήκη 5ου/6ου/7ου “ενισχυτικού” στο ήδη αρκετά γεμάτο πρόγραμμα εμβολίων. (Ίσως σας κάνουν μια συμφωνία αν κάνετε ταυτόχρονα πολιομυελίτιδα, ευλογιά των πιθήκων και 2 ή 3 εμβόλια Covid).

Ίσως να έχουμε ένα ωραίο φθινοπωρινό λουκέτο και τα σχολεία να καθυστερήσουν να ανοίξουν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Ίσως υπάρχει μια μεγαλύτερη αφήγηση στα σκαριά. Η εφημερίδα ” I ” προετοιμάζει ήδη το σκηνικό για έναν “κακό χειμώνα”.

Γενικότερα, το σχέδιο είναι απλώς να κανονικοποιηθεί η ημιμόνιμη “πανδημία”.

Ο Guardian λέει ήδη ότι αυτό το κύμα “κορυφώνεται” και ότι πρέπει να “προετοιμαστούμε για το επόμενο”. Οι New York Times είναι πιο ωμοί:

Το Atlantic προχώρησε σε μια παραλλαγή (χεχ) του ίδιου τίτλου:

Ενώ η εφημερίδα San Francisco Chronicle χρησιμοποιεί πραγματικά χωρίς ειρωνεία τη φράση “νέα κανονικότητα” στον τίτλο της.

Εν τω μεταξύ, τόσο το Bloomberg όσο και η Washington Post έθεσαν το θετικό τεστ του Μπάιντεν στο επίκεντρο, υποστηρίζοντας ότι : “δείχνει τη δύναμη παραμονής της πανδημίας” και “δοκιμάζει τη στρατηγική του για επιστροφή στο φυσιολογικό”.

Το μήνυμα είναι αρκετά σαφές – δεν υπάρχει επιστροφή στο φυσιολογικό. Το ενδημικό Covid, ένας μη δυνάμενος να κερδηθεί πόλεμος για πάντα, αυτό είναι το τελικό παιχνίδι.

Σε μια πιο ελπιδοφόρα ανάγνωση, η επιστροφή του Covid πιθανότατα σημαίνει ότι η συμμορία της Μεγάλης Επανεκκίνησης αρχίζει να απελπίζεται λίγο.

Η ευλογιά των πιθήκων είναι ανόητη, η πολιομυελίτιδα ήταν νεκρή κατά την άφιξη, ο καύσωνας έχει ήδη τελειώσει και οι άνθρωποι έχουν βαρεθεί την Ουκρανία. Πρέπει να επιστρέψουν στο Covid επειδή δεν έχουν τίποτα άλλο.

Είναι σαν μια γερασμένη ροκ μπάντα που επιστρέφει απρόθυμα στις κλασικές της επιτυχίες αργά στο σκηνικό, αφού το κοινό ροχαλίζει το νέο πειραματικό άλμπουμ της.

Είναι σχεδόν λυπηρό, ειλικρινά.

***************

Δικτυογραφία

They’re bringing COVID back…& this time its permanent – OffGuardian

https://off-guardian.org/2022/07/22/theyre-bringing-covid-back-this-time-its-permanent/

 

Πηγή και μετάφραση ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ

Προβολές : 1,660


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα