Ετοιμαστείτε για αγώνα με την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ!!!

Ετοιμαστείτε για αγώνα με την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ!!!

3 Οκτωβρίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:744
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και εξανίσταμαι… ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ;;;

Ολοκληρωτικό καθεστώς: Η Εφορία θα μπορεί να εισβάλει στα σπίτια 4.000.000 Ελλήνων που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο

Ο μισός πληθυσμός της χώρας κινδυνεύει με κατασχέσεις!

 

 

Τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, είχαν γράψει πριν μήνες, για την έφοδο με κάθε τρόπο, εναντίον του ελληνικού λαού, τον Οκτώβριο…

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ… (εδώ) και (εδώ)

Ετοιμαστείτε να αγωνιστείτε για τα δικαιώματά σας, σύμφωνα με το Σύνταγμα…

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ… Διαβάστε τι έχουν γράψει τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ για την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΑΔΕ, και ακούστε προσεκτικά το βίντεο με τον Γιώργο Βούλγαρη, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ… (εδώεδώεδώεδώεδώ…  και εδώ)… Διαβάστε προσεκτικά και τις αναρτήσεις του ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ (εδώ)…ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ…

Η “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ”, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ.

ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΞΕΛΕΞΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΕΝΑΝ … ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΟ ΚΙΝΑΙΔΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΚΙΝΑΙΔΟ…

Για σκεφθείτε… “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ”… ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΡΑΤΙΚΗ Ή ΕΘΝΙΚΗ;;;

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΧΘΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ…

Ας μας εξηγήσουν γιατί ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟ-ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ;;;

ΠΟΛΕΜΟ ΘΕΛΟΥΝ; ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ…

Ας καλωσορίσουν… θα τους τρατάρουμε κοκκινιστό κόκορα με φασόλια γίγαντες…

ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ…

ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ…

 

Καλλιόπη Σουφλή 

 

 

Υ.Γ. ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΡΕ ΚΑΡΑΜΝΠΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ;;;

 

Η Εφορία μετατρέπεται σε ένα είδος ολοκληρωτικού καθεστώτος με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη καθώς θα μπορεί να πραγματοποιεί εισβολές στα σπίτια των 4.000.000 οφειλετών του Δημοσίου προκειμένου να κατασχέσει κινητά αντικείμενα του οφειλέτη.

Πρακτικές δηλαδή που συμβαίνουν σε καθεστώτα ολοκληρωτικού τύπου για το «γενικό καλό».

Φυσικά, όταν αναφέρεται η λέξη «οφειλέτης» μέσα σε αυτή περιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε χρωστάει στην Εφορία που δεν μπορεί με τα πενιχρά του εισοδήματα να αποπληρώνει τους υπέρογκους φόρους του ελληνικού κράτους.

Εντέχνως όλα αυτά καλύπτονται πίσω από τη λέξη «οφειλέτης», για να θεωρείται πως πρόκειται για κάποιους… εύπορους που δε θέλουν να πληρώσουν τους φόρους τους.

Με τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία να παραμένουν σταθερά πάνω από τα 100 δισ. ευρώ, οι σχεδόν 4.000.000 οφειλέτες του Δημοσίου κινδυνεύουν με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Δηλαδή πρόκειται για τον μισό πληθυσμό της χώρας!

Πριν από σχεδόν έναν χρόνο, με τον νέο Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) αυστηροποιήθηκε ακόμα περισσότερο η διαδικασία των κατασχέσεων σε βάρος των οφειλετών που χρωστάνε στην Εφορία.

Σημειώνεται πως περισσότεροι από 1.750.000 ΑΦΜ έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία και οφείλουν πάνω από 500 ευρώ, που είναι και το όριο ενεργοποίησης των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης από πλευράς Δημοσίου.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο στο τέλος του Ιουλίου του 2023 διαμορφώθηκε στα 105,1 δισ. ευρώ, μειωμένο κατά 7,6 δισ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούλιο του 2022.

Υπενθυμίζεται πως από το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος των ιδιωτών, τα 26,3 δισ. ευρώ αφορούν οφειλές που χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτες είσπραξης, με αποτέλεσμα το πραγματικό ληξιπρόθεσμο χρέος να αγγίζει τα 78,8 δισ. ευρώ.

Οι φοροεισπράκτορες έχουν δυνατότητα να κάνουν άνω κάτω τις κατοικίες, ανοίγοντας πόρτες, ντουλάπες, διάφορα έπιπλα, βάζα, σκεύη και δοχεία, σε αναζήτηση χρημάτων ή αντικειμένων αξίας που μπορούν να κατασχεθούν έναντι της οφειλής.

Με λίγα λόγια θα πρόκειται για κανονική έρευνα αστυνομικού επιπέδου!

Επίσης, στις περιπτώσεις αντικειμένων που είναι ασφαλισμένα, κατάσχεται και η αποζημίωση που οφείλεται από την ασφάλιση!

Ο μόνος περιορισμός που θα υπάρχει στις εισβολές στα σπίτια θα έχει να κάνει με το ωράριο και τις μέρες.

Δεν μπορούν να γίνονται νυχτερινές ώρες, Κυριακές και αργίες, εκτός κι αν υπάρχουν πληροφορίες ότι ο οφειλέτης ετοιμάζεται «να το σκάσει» στο εξωτερικό, και θα πρέπει να παρίσταται ως μάρτυρας δήμαρχος ή πρόεδρος συμβουλίου δημοτικής κοινότητας ή πρόεδρος δημοτικής κοινότητας ή δημοτικός σύμβουλος ή σύμβουλος δημοτικής κοινότητας ή δημόσιος υπάλληλος ή αστυνομικό όργανο.

Σε βάρος επιχειρήσεων που λειτουργούν και κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα και έχουν συνολική βεβαιωμένη ληξιπρόθεσμη οφειλή, αποκλειστικά προς το Δημόσιο, άνω του ποσού των 50.000 ευρώ επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση του προηγούμενου εδαφίου, η κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη εντός της επιχείρησης κατά τις ώρες λειτουργίας αυτής και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στην κατάσχεση τις νυχτερινές ώρες παρίσταται ως μάρτυρας δημόσιος υπάλληλος ή αστυνομικό όργανο.

Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο, εάν τα κατασχεμένα πράγματα είναι ασφαλισμένα, η κατάσχεση ισχύει και για την αποζημίωση που οφείλεται από την ασφάλιση, ενώ η καταβολή της αποζημίωσης στον καθ’ ου η εκτέλεση από τον ασφαλιστή είναι άκυρη μετά την έγγραφη ειδοποίηση του ασφαλιστή από τον κατασχόντα για την επιβολή της κατάσχεσης.

Από την άλλη πλευρά, εάν τα κατασχεμένα κινητά είναι χρήματα σε ευρώ, μετά την αφαίρεση των εξόδων εκτέλεσης γίνεται από τον κατασχέτη άμεση κατάθεσή τους στην υπηρεσία της ΑΑΔΕ που επέβαλε την κατάσχεση, για την οποία εκδίδεται αποδεικτικό είσπραξης, ή σε λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, για την οποία εκδίδεται αποδεικτικό κατάθεσης, σε πίστωση της οφειλής.

Για όποιο πλεονάζον ποσό, εφόσον ο οφειλέτης δεν είναι παρών ή δεν δέχεται να του αποδοθεί αυτό αμέσως, εκδίδεται υπέρ αυτού γραμμάτιο παρακαταθήκης.

Επισημαίνεται ότι για την κατάσχεση συντάσσεται, παρουσία όσων συμπράττουν και του τυχόν παρόντος οφειλέτη, έκθεση, στην οποία περιγράφονται συνοπτικά τα κατασχεθέντα και αναφέρεται η κατ’ εκτίμηση του ενεργούντος την κατάσχεση αξία αυτών, καθώς και:

ο τόπος και ο χρόνος της κατάσχεσης, ο αριθμός και η χρονολογία της παραγγελίας κατάσχεσης, καθώς και το ονοματεπώνυμο του παραγγέλλοντος, το ονοματεπώνυμο και το όνομα πατρός των συμπραττόντων προσώπων, το συνολικό ποσό του χρέους του οφειλέτη, όπως αυτό αναγράφεται στην παραγγελία κατάσχεσης.

Εάν η εκτίμηση της αξίας των κατασχεμένων κινητών απαιτεί ειδικές γνώσεις, αυτός που παραγγέλλει την κατάσχεση μπορεί να διορίσει πραγματογνώμονα που χρησιμεύει και ως μάρτυρας, ενώ η έκθεση κατάσχεσης υπογράφεται από αυτόν που διενεργεί την κατάσχεση, τον μάρτυρα και τον τυχόν παρόντα οφειλέτη, εφόσον αυτός δέχεται να υπογράψει, και παραδίδεται ή αποστέλλεται εντός δύο ημερών από τη διενέργεια της κατάσχεσης στον επισπεύδοντα.

Μόλις περατωθεί η κατάσχεση, αντίγραφο της έκθεσης παραδίδεται από τον ενεργούντα την κατάσχεση, με πειθαρχική ευθύνη του και υποχρέωση αποζημίωσης του Δημοσίου, στον παρόντα οφειλέτη ή, εάν ο οφειλέτης ήταν απών, του επιδίδεται εντός τεσσάρων ημερών από την ημέρα της κατάσχεσης.

Η προθεσμία επίδοσης παρατείνεται για επιπλέον οκτώ ημέρες για οφειλέτες που κατοικούν εκτός της περιφέρειας του Πρωτοδικείου του τόπου της κατάσχεσης, ενώ, εάν ο καθ’ ου η κατάσχεση είναι παρών και αρνείται να παραλάβει το αντίγραφο της έκθεσης κατάσχεσης, συντάσσεται και υπογράφεται πράξη από τον κατασχέτη σχετικά με την άρνηση, που περιλαμβάνεται στο τέλος της έκθεσης κατάσχεσης.

 

 

Πηγή

Προβολές : 744


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα