ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ... «Βόμβα« από τα ρωσικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα ετοιμάζεται να αφήσει ανυπεράσπιστο τον εναέριο χώρο της απέναντι στην Tουρκία»

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ... «Βόμβα« από τα ρωσικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα ετοιμάζεται να αφήσει ανυπεράσπιστο τον εναέριο χώρο της απέναντι στην Tουρκία»

28 Νοεμβρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:425
Μοίρασέ το

 

 

Η Ελλάδα είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Η ασφάλεια της χώρας απειλείται άμεσα από τη γειτονική Τουρκία, η οποία διεκδικεί μια σειρά από νησιά που ελέγχονται από την Αθήνα και, κατά συνέπεια, χωρικά ύδατα στο Αιγαίο Πέλαγος. Πάνω από μία ή δύο φορές, τα δύο κράτη ήταν στα πρόθυρα μιας άμεσης έναρξης εχθροπραξιών.  

 

Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει μέρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης Ουκρανών στρατιωτών – τουλάχιστον τρία στρατόπεδα διατίθενται για αυτό.

Ή που θα ξυπνήσουμε και θα πάρουμε την Πατρίδα στα χέρια μας, ή που θα μας τελειώσουν Κυβέρνηση Μητσοτάκη και λοιπές “αντιπολιτευόμενες” συμμορίες…
Λέτε τυχαία να έρχεται η βόμβα από τα ρωσικά ΜΜΕ, σε μια στιγμή που ο Ερντογάν ζητά τον ξεσηκωμό του Ισλαμικού στοιχείου σε βάρος της Ελλάδας;;;
Διαβάστε το σχόλιό μου (εδώ), γιατί δεν ήταν τυχαίο…
ΟΛΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ…
Η ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΕΓΙΝΕ ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΟΥ ΒΑΘΕΩΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΛΩΡΟΥ… ΤΟΥ ΕΠΙΒΗΤΟΡΑ ΤΗΣ ΧΑΖΑΡΑΣ ΑΔΕΛΦΟΜΑΝΑΣ…
ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ… ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 301…
ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, Ή ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΡΑΚΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ… ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ… ΙΣΡΑΗΛ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Έρχονται και ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ…
ΤΟ ΤΑΓΜΑ AZOV  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…;;;
ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ…
ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΤΟΥ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗ ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΗ ΚΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ…
Κι εμείς τα γράφουμε όλα εκεί που δεν πιάνει μελάνη και πάμε για Black Friday…!!!

Τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν εκ νέου πως η Ελλάδα έχει πειστεί από τους Αμερικανούς να παραδώσει το αντιαεροπορικό σύστημα S-300 στην Ουκρανία και όπως τονίζουν με νόημα «εάν εγκαταλείψουν τα ρωσικά όπλα, η Ελλάδα θα παραμείνει ανυπεράσπιστη απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα».

Αποκαλύπτουν επίσης πως η Ελλάδα θα διαθέσει τρία στρατόπεδα για την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ρωσική εφημερίδα VZGLYAD «Η Ουκρανία ενδέχεται να λάβει ρωσικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300, οι ΗΠΑ επιμένουν σε αυτό και οι σχετικές διαπραγματεύσεις για τη μεταφορά τους στο καθεστώς του Κιέβου βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη με την Ελλάδα».

«Η Ελλάδα είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Η ασφάλεια της χώρας απειλείται άμεσα από τη γειτονική Τουρκία, η οποία διεκδικεί μια σειρά από νησιά που ελέγχονται από την Αθήνα και, κατά συνέπεια, χωρικά ύδατα στο Αιγαίο Πέλαγος. Πάνω από μία ή δύο φορές, τα δύο κράτη ήταν στα πρόθυρα μιας άμεσης έναρξης εχθροπραξιών.

Από την άποψη αυτή, η πιθανή μεταφορά των S-300 στην Ουκρανία θα προκαλέσει «ριζικές αλλαγές στη δομή της αεράμυνας των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, η οποία καθίσταται κρίσιμη στο πλαίσιο των απειλών από την Τουρκία. και τη βαθιά ενσωμάτωση των drones στην έννοια των επιθετικών επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού».

Η εφημερίδα προσθέτει ότι «Στο πλαίσιο μιας πανευρωπαϊκής προσπάθειας υποστήριξης του Κιέβου, οι Έλληνες έχουν ήδη προμηθεύσει όπλα στην Ουκρανία, συγκεκριμένα, εκσυγχρονισμένα σοβιετικής κατασκευής BMP-1.

Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει μέρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης Ουκρανών στρατιωτών – τουλάχιστον τρία στρατόπεδα διατίθενται για αυτό.

[…]

Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για την Ουκρανία. Τον Οκτώβριο του 2022, κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στο Κίεβο, ο Ντμίτρι Κουλέμπα, ευχαρίστησε την Αθήνα «για τα όπλα που προμηθεύει η Ελλάδα στην Ουκρανία για την προστασία της εδαφικής της ακεραιότητας».

Οι Ουκρανοί άρχισαν και πάλι να ζητούν από τους Έλληνες να προμηθεύσουν το Κίεβο με τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-300 που διαθέτουν οι Έλληνες. Ωστόσο, οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας μεταφοράς γίνονται από τον Μάρτιο.

Οι Ουκρανοί βασίστηκαν στο γεγονός ότι αυτά τα συστήματα θα γίνονταν τελικά στους Έλληνες νεκρό βάρος, εξάλλου, δεν αρκεί η αγορά S-300, πρέπει ακόμα να συντηρούνται συνεχώς επιπλέον, από τον πωλητή, δηλαδή τη Ρωσία.

Και τα ελληνικά ΜΜΕ (ορισμένα) συμφώνησαν ότι «η Αθήνα αναγκάζεται να απαλλαγεί από τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας λόγω της αδυναμίας τακτικής συντήρησής τους υπό τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας».

Ναι, το 2018-2019, ο εκσυγχρονισμός που έγινε από Ρώσους ειδικούς, σύμφωνα με ορισμένες τουρκικές πηγές, έφερε τα συστήματα S-300 σε υπηρεσία με την Ελλάδα σχεδόν στο επίπεδο των S-400!

Όμως η Αθήνα κατανοεί ότι στο μέλλον τέτοιες ενέργειες θα είναι αδύνατες λόγω κυρώσεων – ενώ τα τουρκικά όπλα (συμπεριλαμβανομένων και των ρωσικής κατασκευής) θα εκσυγχρονιστούν.

Και έτσι η στρατιωτική υπεροχή της Άγκυρας έναντι της Αθήνας θα συνεχίσει να αυξάνεται.

[…]

Ωστόσο, η πιο σημαντική στρατιωτικο-τεχνική στιγμή παραμένει. Τα σύγχρονα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα είναι εξαιρετικά πολύπλοκα οπλικά συστήματα.

Απαιτούνται χρόνια για την ανάπτυξή τους και υψηλής ποιότητας εκπαίδευση σε αυτά.

Ακόμα κι αν η Ελλάδα λάβει τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας Patriot αύριο, θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τα φέρει σε πραγματική ετοιμότητα μάχης.

Και όλο αυτό το διάστημα ο ουρανός της Ελλάδας θα είναι ουσιαστικά ανυπεράσπιστος ενάντια στην τουρκική Αεροπορία».

 

Πηγή

Προβολές : 425


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα