Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗ ΣΙΓΑΣΗ

Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗ ΣΙΓΑΣΗ

4 Μαρτίου, 2022 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:182
Μοίρασέ το

 

Αυτό το δικαίωμα το αρνήθηκαν στον Noah, ένα 4χρονο αγόρι από το Ουισκόνσιν: ένα παιχνιδιάρικο, κοινωνικό παιδί που πάσχει από σοβαρή κώφωση, όταν περνούσε κάθε μέρα του περασμένου έτους στο σχολείο με μασκοφόρους, ανέκφραστους εκπαιδευτικούς, χωρίς να απολάμβανει την ευλογία των δικαιωμάτων που προσφέρουν τα δημόσια καταλύματα, ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΒΟΥΒΟ και αποκομμένο από τη γλώσσα καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής του ημέρας, γιατί κατά τη διάρκεια αυτού του κρίσιμου σταδίου γλωσσικής ανάπτυξης ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΠΟΤΕ ΔΙΑΒΑΖΕ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΩΝ ΤΟΥ.

 

 

 

Πόσες περιπτώσεις παιδιών με ειδικές ανάγκες δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα πλήξει η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΑΤΗ…

Πόσες παιδικές ψυχές δεν καταστρέφονται από σατανικές ψυχές αυτών που διοργάνωσαν και εφάρμοσαν όλη αυτή την παράνοια…

Κι αναρωτιέμαι, αν ο Θεός έχει γι αυτά τα παιδιά ίχνος αγάπης… και είναι οι μοναδικές φορές που τον αμφισβητώ …

 

Καλλιόπη Σουφλή

Μετάφραση blümlifee

 

της MEGAN MANSELL

 

Πολλοί από εμάς δεν πληρούσαμε ακριβώς την κορυφαία εκδοχή του εαυτού μας, όταν τα λόκνταουν έκλεισαν την κοινωνία. Αλλά τότε δεν είχαμε μπει ακόμη αρκετά μέσα στην χιονοστιβάδα της φθίνουσας υγείας και ευεξίας.

Μέσα από τα τελευταία δύο χρόνια, βγήκαμε ανεμοδαρμένοι και ταλαιπωρημένοι από το άγχος και την απομόνωση του να ζούμε σε τόσο διχαστικούς καιρούς. Πολλά από τα προβλήματά μας είναι πιθανότατα κάτι που μπορούμε να ξεπεράσουμε, χωρίς να επηρεάζουν μόνιμα την ικανότητά μας να πάρουμε τα “πάνω” μας τελικά.

Ωστόσο, αυτή την πολυτέλεια του χρόνου και της τελικής προόδου στερούνται τα ξεχασμένα παιδιά που κάποτε υπηρετούσαμε πραγματικά και ουσιαστικά.

Αυτό το δικαίωμα το αρνήθηκαν στον Noah, ένα 4χρονο αγόρι από το Ουισκόνσιν: ένα παιχνιδιάρικο, κοινωνικό παιδί που πάσχει από σοβαρή κώφωση, όταν περνούσε κάθε μέρα του περασμένου έτους στο σχολείο με μασκοφόρους, ανέκφραστους εκπαιδευτικούς, χωρίς να απολάμβανει την ευλογία των δικαιωμάτων που προσφέρουν τα δημόσια καταλύματα, ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΒΟΥΒΟ και αποκομμένο από τη γλώσσα καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής του ημέρας, γιατί κατά τη διάρκεια αυτού του κρίσιμου σταδίου γλωσσικής ανάπτυξης ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΠΟΤΕ ΔΙΑΒΑΖΕ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΩΝ ΤΟΥ.

Ο Noah ξεκίνησε με νευροτυπική γλωσσική πρόοδο, αλλά πάσχει από μια εκφυλιστική μορφή απώλειας ακοής που έχει επιδεινωθεί όσο περνάει ο καιρός. Αρχικά, μπορούσε να ανεχθεί ένα ακουστικό βαρηκοΐας μόνο για περίπου 45 λεπτά, θεωρώντας το υπερβολικά διεγερτικό και άβολο, αλλά πρόσφατα είχε συνηθίσει να το φοράει καθ’ όλη τη διάρκεια της μισής ημέρας που περνούσε στο προνήπιο.

Γνωρίζει περίπου εκατό χειρονομίες της Αμερικανικής Νοηματικής Γλώσσας (ASL), ωστόσο Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΧΕΙΛΙΩΝ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΤΗΝ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

Μέχρι πρόσφατα δεν του είχε παρασχεθεί διερμηνέας, και η περιφέρεια δεν είχε την προνοητικότητα να προσλάβει έναν υπάλληλο που επέλεξε να μην φορέσει μάσκα, έτσι λοιπόν ένα άλλο εμπόδιο το οποίο η οικογένεια καλείται να αντιμετωπίσει, είναι ότι ο μοναδικός υπάλληλος που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του παιδιού θα κρύβεται πίσω από μια θολή από την ανάσα προστατευτική ασπίδα.

Όπως και η παλινδρόμηση της ακοής του, έτσι και η επικοινωνία του στο σύνολό της έχει γνωρίσει μια αξιοσημείωτη πτώση.

ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ πλέον ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ και είναι πιο δύσκολο να τον κάνεις να επικεντρωθεί σε κάποιον που προσπαθεί να ασχοληθεί μαζί του.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΛΕΚΤΙΚΟΣ, ωστόσο ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ.

Ο Noah παίζει όμορφα με τα παιδιά των γειτόνων και δεν αποσύρεται κατά τη διάρκεια κοινωνικών δραστηριοτήτων από τους συνομηλίκους του.

Αυτή η γλωσσική παρακμή δεν είναι εγγενής. Προσπαθεί. Του γίνεται η οπισθοδρόμηση που έχει εκδηλωθεί ως αποτέλεσμα αυτής της “εκπαιδευτικής” εμπειρίας. Η κατάστασή του είναι το προϊόν μιας κατηγορηματικής άρνησης παροχής δημοσίου καταλύματος για ένα παιδί με πραγματικές, άμεσες ανάγκες, από ΕΝΑ ΟΚΝΗΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ.

Στον Noah αρέσει να ασχολείται με τα βιντεοπαιχνίδια και ενδιαφέρεται να εξερευνήσει και να αποσυναρμολογήσει τον κόσμο γύρω του.

Όπως το κουμπί της έντασης ήχου της κοινωνικής μας τυραννίας τον τελευταίο καιρό, έτσι και το δικό του έχει αποδυναμωθεί εντελώς και ΕΧΕΙ ΦΙΜΩΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ.

Η ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΥΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ.

Η αδερφή του Sarah, 10 ετών, πάσχει επίσης από σημαντική απώλεια ακοής, αλλά είχε ήδη δημιουργήσει φιλίες πριν από την εμφάνιση της κοινής γενετικής τους κατάστασης και είναι σε θέση να ανέχεται να φορά ακουστικά βαρηκοΐας κατά τη διάρκεια της σχολικής της ημέρας.

Η ίδια η κατάστασή τους είναι φθίνουσα. Η Sarah κάποτε είχε την ακουστική οξύτητα να μπορεί να κατανοεί λέξεις με κλειστά μάτια, αλλά τώρα δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει αυτό που λέγεται, εκτός αν μπορεί να διαβάσει τα χείλη. Της ζητήθηκε να προσπαθήσει περισσότερο για να ακούσει την μασκοφόρο, φιμωμένη δασκάλα της, όταν η Sarah ζήτησε από εκείνη να επαναλάβει αυτά που έλεγε, καθώς βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο διάβασμα των χειλιών, καθώς τα ακουστικά της λειτουργούν συμπληρωματικά.

Είναι πιο συναισθηματική και δυσκολεύεται με τους διοικητικούς υπαλλήλους που προσπαθούν να βρουν την εύκολη λύση αντί να παρέχουν ουσιαστικές προσαρμογές, όπως η αποτυχία τους να της παρέχουν το απομαγνητοφωνημένο κείμενο των podcast που πρέπει να ακούσει για το μάθημα.

Η απώλεια της ακοής της είναι τώρα σοβαρή στο ένα αυτί, ενώ αντιμετωπίζει βαθιά απώλεια ακοής στο άλλο.

Της αρέσει να μιλάει με φίλους στο Διαδίκτυο και μέσω FaceTime και της αρέσει να κάνει το μακιγιάζ της, να βάφει τα νύχια της, τα ακολουθεί τα μαθήματα ιππασίας, την κολύμβηση και τη γυμναστική.

Η Sarah αντιμετωπίζει επίσης κάποια προβλήματα ισορροπίας, αλλά εξακολουθεί να είναι εξωστρεφής και παρ’ όλα αυτά απολαμβάνει να συμμετέχει σε αυτές τις δραστηριότητες.

Είναι ένα παιδί με υψηλή λειτουργικότητα λόγω της έγκαιρης παρέμβασης και των ουσιαστικών, στοχευμένων εκπαιδευτικών και επικοινωνιακών προσαρμογών, που μπορεί να κάνουν κάποιους να την αντιληφθούν ως λιγότερο επηρεασμένη από την αναπηρία της από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Ευτυχώς, τώρα που έχουν αρθεί οι τοπικές εντολές για την χρήση της μάσκας, η Sarah έχει περισσότερους συνομηλίκους που δεν καλύπτουν τα πρόσωπά τους.

Ο Noah από την άλλη δεν έχει υπάρξει το ίδιο τυχερός, καθώς δεν υπάρχει καμία εγγύηση από το σχολικό σύστημα, ώστε να βρίσκεται αποκλειστικά με μαθητές των οποίων τα πρόσωπα θα μπορεί να δει. Αυτό είναι κάτι που θα απαιτούσε απίστευτα ελάχιστη προσπάθεια εκ μέρους της σχολικής περιφέρειάς του, με τη μορφή μιας σύντομης έρευνας, ωστόσο ακόμη και αυτό παραμένει χωρίς λύση.

Όταν τα παιδιά προσπαθούν να επικοινωνήσουν, αλλά αποτυγχάνουν συνεχώς να προκαλέσουν απάντηση από τους άλλους, ΑΠΛΩΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ. ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ ΓΛΩΣΣΙΚΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ.

Αυτά τα αδέρφια είναι οι μόνοι μαθητές με σοβαρές ειδικές ανάγκες στο σχολείο τους, επομένως δεν είναι σαν να κατακλύζεται η ηγεσία του σχολείου από ανάγκες στις οποίες πρέπει να ανταποκριθούν. Και τα δύο παιδιά έχουν τον ίδιο κωφό και βαρήκοο δάσκαλο για μικρά διαστήματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ως μοναδική πρόσβαση σε κάποιον που μιλά τη γλώσσα τους.

Το γεγονός ότι δεν έχουν προνοήσει ώστε ο Noah να εργάζεται με αυτόν τον παιδαγωγό κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι ένα πραγματικό λάθος και είναι πέρα ​​από την κατανόησή μου. Είναι σαν να τους λείπει η προνοητικότητα και η εκπαίδευση στην ανθρώπινη ανάπτυξη για να δουν το αποτέλεσμα αυτών των ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ.

Όταν τα παιδιά μετακομίζουν στη χώρα μας από το εξωτερικό, οι γονείς τους απολαμβάνουν κατ’ οίκον γλωσσομάθεια όπως και ειδικούς γλωσσολόγους εντός του σχολείου, βοηθώντας τα να περάσουν τη γέφυρα από τη μητρική τους γλώσσα στην περιοχή της δεύτερης γλώσσας.

Αλλά σε επίπεδο κοινότητας, η αδιαφορία μας να αφήνουμε τους ειδικούς πληθυσμούς μας να υποστούν τις συνέπειες του κακού σχεδιασμού, είναι παροιμιώδης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, οι σχολικές επιτροπές σε όλη τη χώρα μεταδίδουν σημαντικές πληροφορίες χωρίς μεταφραστές στη νοηματική γλώσσα, κλειστούς υπότιτλους ή μεταφραστικές υπηρεσίες της μητρικής γλώσσας, μια πρακτική που εξακολουθεί να είναι συνηθισμένη μετά από δύο χρόνια. Η μυωπική κατανόησή μας για το φάσμα των ειδικών αναγκών που συνθέτει τον εκπαιδευτικό μας πληθυσμό μεταφράζεται σε τεράστιες μάζες ανεκπλήρωτων αναγκών.

Τελικά, όλες οι θυσίες που έκαναν ο Noah και η Sarah ήταν για το τίποτα. Αυτό το σχολικό σύστημα εγκατέλειψε πρόσφατα τις εντολές για μάσκα, αλλά εξακολουθεί να αρνείται να βάλει τον Noah με έναν φροντιστή του οποίου θα εγγυηθούν ότι μπορεί να δει το πρόσωπο. Ο σημερινός δάσκαλός του προτίμησε να φοράει μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Μια υφασμάτινη μάσκα. Όχι N95. Ένα κομμάτι ύφασμα – μη ρυθμισμένο, μη δοκιμασμένο και ξεκάθαρα γνωστό ότι δεν μετριάζει τα αερολύματα σύμφωνα με κάθε ένα από τα πρότυπα ενσωμάτωσης στο χώρο εργασίας των υπηρεσιών προστασίας της αναπνοής για την αερομεταφερόμενη ιογενή ύλη.

Ωστόσο, αντί να αξιολογούν τους δασκάλους τους ώστε να βρουν τον κατάλληλο, κάποιον που δεν θα τον πειράζει να δώσει σε ένα παιδί την παραμικρή αξιοπρέπεια (με το να είναι κάτι περισσότερο από κάποιος που λαμβάνει πρόσθετη χρηματοδότηση για τη σχολική του περιφέρεια επειδή περιλαμβάνει ειδικούς πληθυσμούς ), η μοναδική ικανότητα του Νοah να επικοινωνεί, παραμένει στην ευχέρεια του φοβισμένου και παραπληροφορημένου δασκάλου του.

Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες οι επιθυμίες ενός εργαζόμενου απλά δεν μπορούν να έχουν προτεραιότητα μπροστά στις πραγματικές ανάγκες ενός παιδιού. Δεν μπορώ να φανταστώ ένα πιο περιοριστικό περιβάλλον για ένα παιδί με βαθιά απώλεια ακοής, ενώ κατανοώ ότι όλοι οι μαθητές έχουν το δικαίωμα στο λιγότερο περιοριστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον σύμφωνα με την εκπαιδευτική νομοθεσία των ΗΠΑ.

Η κατάσταση του Noah και της Sarah απαιτούν μια άμεση, προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους, εκτεταμένη, ειλικρινά απολογητική απάντηση και άμεσες στρατηγικές γλωσσικής και κοινωνικής παρέμβασης που πρέπει να εφαρμοστούν για αυτό το ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ ΑΓΟΡΑΚΙ.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής εμπειρίας του Noah, οι φροντιστές έθεσαν προτεραιότητα στις δικές τους ανάγκες, αγνοώντας παντελώς τις ανάγκες του παιδιού, την διαρκή επίδρασή τους στη ζωή του και τη μακροπρόθεσμη ικανότητά του να επικοινωνεί, εγκαταλείποντάς τον άσπλαχνα εκτοπισμένο από το θέατρο ασφαλείας που επιβάλλει το σχολικό του σύστημα.

Πρέπει να το σταματήσουμε αυτό.

[Τα ονόματα έχουν αλλάξει για το απόρρητο της οικογένειας, κάτι που δυστυχώς καθιστά ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ.]

– – –

για την συγγραφέα:

Η Megan Mansell είναι πρώην περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης, υπεύθυνη για την ενσωμάτωση των ειδικών κατηγοριών πληθυσμού, εξυπηρετώντας μαθητές με βαθιά αναπηρία, ανοσοκατεσταλμένους, χωρίς έγγραφα, αυτιστικούς και με προβλήματα συμπεριφοράς. Έχει επίσης ένα υπόβαθρο σε εφαρμογές ΜΑΠ για επικίνδυνα περιβάλλοντα. Έχει εμπειρία στη συγγραφή και παρακολούθηση της εφαρμογής πρωτοκόλλου για ανοσοκατεσταλμένη πρόσβαση στο δημόσιο τομέα υπό πλήρη συμμόρφωση με το ADA/OSHA/IDEA. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο [email protected].

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

Προβολές : 182


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα