Η κατάρρευση της εφοδιαστικής αλυσίδας επιδεινώνεται καθώς η Ford λέει ότι πρέπει να σταματήσει, να μειώσει την παραγωγή σε πολλά εργοστάσια λόγω έλλειψης τσιπ

Η κατάρρευση της εφοδιαστικής αλυσίδας επιδεινώνεται καθώς η Ford λέει ότι πρέπει να σταματήσει, να μειώσει την παραγωγή σε πολλά εργοστάσια λόγω έλλειψης τσιπ

13 Φεβρουαρίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:216
Μοίρασέ το

 

“Η έλλειψη chip εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλο πρόβλημα”, δήλωσε ο Sam Fiorani, αντιπρόεδρος παγκόσμιας πρόβλεψης οχημάτων στην AutoForecast Solutions, στον τεχνολογικό ιστότοπο CNET. “Αυτό δεν είναι ένα ζήτημα που επιλύεται γρήγορα”.

Ο ιστότοπος συνέχισε σημειώνοντας ότι η Ford έχασε στην πραγματικότητα περισσότερες από ένα εκατομμύριο επιπλέον πωλήσεις λόγω της έλλειψης chip

 

 

 

 

Όλες οι βιομηχανίες και όλες οι παραγωγές θα πληγούν… δεν ενδιαφέρει τους Καμπαλιστές το κόστος που θα πληρώσει όλη η ανθρωπότητα, αρκεί να μειωθεί και να ελεγχθεί απ’ αυτούς ότι απομείνει.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΕΙ… ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Image: Supply chain collapse worsens as Ford says it must halt, cut production at several plants due to chip shortage

Μετάφραση blümlifee

Η παγκόσμια κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας επιδεινώνεται, εν μέρει λόγω των παράλογων και περιττών εντολών m-volίων για οδηγούς φορτηγών, καθώς και για εργάτες αποθηκών και εργοστασίων, όπως αποδεικνύεται από μια ανακοίνωση μιας από τις παλαιότερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Αμερικής.

Αξιωματούχοι της Ford Motor Co. ανακοίνωσαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι η εταιρεία θα πρέπει να μειώσει ή να σταματήσει εντελώς την παραγωγή σε οκτώ από τα εργοστάσιά της λόγω τεράστιας έλλειψης τσιπ υπολογιστών, σύμφωνα με το Fox Business.

Η επιβράδυνση της εργασίας θα συμβεί μόνο στα εργοστάσια της Βόρειας Αμερικής.

Η ανακοίνωση ήρθε αφότου η Ford είπε ότι η έλλειψη τσιπ υπολογιστών θα επηρεάσει πιθανώς τις ποσοστώσεις παραγωγής, πράγμα που σημαίνει ότι οι οικονομίες και οι εργαζόμενοι του κόσμου εξακολουθούν να πληρώνουν για τη βλακεία του κλειδώματος του εργοστασίου λόγω ενός ιού με ποσοστό επιβίωσης 99%.

“Η παραγωγή σε εργοστάσια στο Μίσιγκαν του Σικάγο και στο Cuatitlan Μεξικού θα ανασταλεί. Στο Κάνσας Σίτι, η παραγωγή των φορτηγών της F-150 θα παραμείνει σε αδράνεια, ενώ μία βάρδια θα λειτουργεί για την παραγωγή των Transit van”, ανέφερε επίσης το Reuters.

“Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ θα εκτελέσει επίσης μία βάρδια ή μειωμένο ωράριο στα εργοστάσιά της στο Ντήμπορν, το Κεντάκι και το Λούισβιλ, ενώ θα αφαιρέσει τις υπερωρίες στο εργοστάσιό της στο Όακβιλ στον Καναδά”, συνέχισε, προσθέτοντας ότι οι στάσεις εργασίας θα ξεκινήσουν στις 7 Φεβρουαρίου.

Η παγκόσμια έλλειψη μικροτσίπ ξεκίνησε σοβαρά πέρυσι, αλλά προφανώς, δεν έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στην αύξηση των επιπέδων παραγωγής για την κάλυψη της ζήτησης. Και επιπλέον, δεν υπάρχει πρόσθετη ικανότητα κατασκευής τσιπ προς το παρόν, επομένως οι ελλείψεις θα συνεχιστούν στο άμεσο μέλλον.

“Η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών συνεχίζει να επηρεάζει τα εργοστάσια της Ford στη Βόρεια Αμερική – μαζί με τις αυτοκινητοβιομηχανίες και άλλες βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο”, ανακοίνωσε η Ford σε δήλωση που εστάλη μέσω email, όπως αναφέρει το CNBC. “Πίσω από τα παρασκήνια, έχουμε ομάδες που εργάζονται για το πώς να μεγιστοποιήσουμε την παραγωγή, με συνεχή δέσμευση να κατασκευάζουμε κάθε όχημα υψηλής ζήτησης για τους πελάτες μας με την ποιότητα που περιμένουν”.

Είναι ενδεικτικό ότι η Ford μειώνει την παραγωγή ορισμένων από τα πιο δημοφιλή και κερδοφόρα μοντέλα της όπως τα Bronco, τα φορτηγά F-150 και το Mach-E. Η εταιρεία πούλησε 1,9 εκατομμύρια μοντέλα στις ΗΠΑ το 2021, σημειώνοντας μείωση 6,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.


“Η έλλειψη chip εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλο πρόβλημα”, δήλωσε ο Sam Fiorani, αντιπρόεδρος παγκόσμιας πρόβλεψης οχημάτων στην AutoForecast Solutions, στον τεχνολογικό ιστότοπο CNET. “Αυτό δεν είναι ένα ζήτημα που επιλύεται γρήγορα”.

Ο ιστότοπος συνέχισε σημειώνοντας ότι η Ford έχασε στην πραγματικότητα περισσότερες από ένα εκατομμύριο επιπλέον πωλήσεις λόγω της έλλειψης chip, προσθέτοντας:

Η συνολική παραγωγή οχημάτων μειώθηκε δραματικά το 2021 λόγω της έλλειψης chip. Σύμφωνα με τον Jeff Schuster, πρόεδρο της αμερικανικής επιχείρησης και της παγκόσμιας πρόβλεψης οχημάτων στην LMC Automotive, “η Ford χτυπήθηκε περισσότερο και χτυπήθηκε νωρίς”. Αυτό οφείλεται στο ότι είχε πολλές εκτοξεύσεις υπερυψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένου ενός επανασχεδιασμένου F-150. Σύμφωνα με τον Schuster, το Blue Oval έχασε περίπου 1,25 εκατομμύρια μονάδες πέρυσι.

Μια μελέτη του Υπουργείου Εμπορίου που κυκλοφόρησε πρόσφατα διαπίστωσε ότι το μέσο απόθεμα των τσιπ υπολογιστών που κατείχαν ιδιωτικές εταιρείες όπως αυτοκινητοβιομηχανίες και κατασκευαστές ιατρικών συσκευών μειώθηκε από περίπου 40 ημέρες το 2019, πριν από την πανδημία, σε λιγότερες από 5 ημέρες πέρυσι.

Η μελέτη σημείωσε ότι οι συνέπειες είναι εξαιρετικά σοβαρές, δεδομένης της τεχνολογικά προηγμένης κοινωνίας μας.

“Εάν ένα ξέσπασμα COVID, μια φυσική καταστροφή ή πολιτική αστάθεια διαταράξει μια ξένη εγκατάσταση ημιαγωγών για έστω και λίγες εβδομάδες, έχει τη δυνατότητα να κλείσει μια μονάδα παραγωγής στις ΗΠΑ, θέτοντας σε κίνδυνο Αμερικανούς εργαζόμενους και τις οικογένειές τους”, ανέφερε η έκθεση.

Τώρα στα πολύ άσχημα νέα: Ένας μόνος κατασκευαστής στην Ταϊβάν παράγει το 92% των πιο εξελιγμένων τσιπ υπολογιστών στον κόσμο — και η Κίνα απειλεί να εισβάλει στην Ταϊβάν εδώ και χρόνια, με το Πεκίνο να ανεβάζει την ένταση επί Τζο Μπάιντεν.

Ο κόσμος κυριολεκτικά δεν έχει την πολυτέλεια να επιτρέψει στην Κίνα να κατακτήσει αυτή την ικανότητα. Είναι θέμα εθνικής ασφάλειας για ολόκληρη τη Δύση.

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

MishTalk.com

FoxBusiness.com

CNET.com

CNBC.com

Μετάφραση blümlifee

 

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

 

 

Προβολές : 216


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα