Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι να αγαπάς και να αγαπιέσαι.

Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι να αγαπάς και να αγαπιέσαι.

27 Ιουλίου, 2024 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:227
Μοίρασέ το

 

Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι να αγαπάς και να αγαπιέσαι.

 

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο στη ζωή, από το να βρεις κάποιον που κι όταν ξέρει όλα τα λάθη και τις αδυναμίες σου, να εξακολουθεί να σ’ αγαπάει, σαν να είσαι το πιο σημαντικό στη ζωή του…

 

Καλλιόπη

 

Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Έτσι έχει πει η συγγραφέας και θεατρική συγγραφέας Αμαντίν η οποία έγινε γνωστή με το ψευδώνυμο Γεωργία Σάνδη.

Συνδεόμαστε με τους άλλους όχι μόνο γι αυτό που είναι αλλά και γι αυτό που μας φέρνουν. Ωστόσο, για να είναι η αγάπη συνδεδεμένη με την ευτυχία πρέπει να ξέρετε πώς να το κάνετε σωστά, αυθεντικά.

Η λέξη αγάπη χρησιμοποιείται ευρέως στη γλώσσα μας. Σχετίζεται με κάποια από τα σημαντικότερα συναισθήματα που μπορούμε να βιώσουμε ως ανθρώπινα όντα: στοργή και δέσμευση με ένα άλλο άτομο.

Υπάρχουν τόσες αντιλήψεις για την αγάπη όσοι και οι άνθρωποι του κόσμου. Αλλά ανεξάρτητα από το πώς την κατανοούμε, ξέρουμε πραγματικά πώς να αγαπήσουμε; Όλα μοιάζουν να δείχνουν ότι όλοι δυσκολευόμαστε λίγο μαζί της. Και ακόμα και αν δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, υπάρχει πάντα χώρος για βελτίωση και ωρίμανση.

Ξέρεις πώς να αγαπάς;

Σχεδόν όλοι νομίζουν ότι ξέρουν πώς να αγαπούν. Νομίζουμε ότι είναι αρκετό να έχουμε συναισθήματα για κάποιον, αλλά ξεχνάμε ότι η αληθινή αγάπη είναι σαν την διατήρηση ενός κήπου. Κάθε μέρα χρειάζεται πότισμα και φροντίδα έτσι ώστε τα λουλούδια να συνεχίσουν να μεγαλώνουν.

Κανείς δεν είναι ελεύθερος από τον πειρασμό του να ζει μια άνετη ζωή, αλλά η αγάπη είναι ένας τρόπος για να αντισταθούμε σε αυτόν τον πειρασμό. Εξελίσσεται με την συζήτηση σημαντικών θεμάτων, με τον καθορισμό υγιών ορίων και την φροντίδα ενός κοινού είδους ευεξίας.

Η αγάπη είναι τέχνη;

Οι άνθρωποι που το πιστεύουν ξέρουν ότι χρειάζεται γνώση και προσπάθεια. Ή είναι απλώς μια ευχάριστη αίσθηση που αισθάνεσαι κατά τύχη, κάτι στο οποίο «πέφτεις» αν είσαι τυχερός;

Το βιβλίο “Η Τέχνη του να Αγαπάς” του Έριχ Φρομ προτείνει ότι ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η αγάπη είναι τύχη, είναι στην πραγματικότητα τέχνη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν την θεωρούν σημαντική. Πραγματικά, όλοι την επιθυμούμε. Βλέπουμε αμέτρητες ταινίες με ευτυχισμένες αλλά και με άτυχες ιστορίες αγάπης. Συνεχώς ακούμε τραγούδια σχετικά με αυτή. Αλλά σχεδόν κανείς δεν πιστεύει ότι χρειάζεται να μάθει πώς να αγαπά.

«Η φιλία είναι η πιο αγνή αγάπη. Είναι η ανώτερη μορφή Αγάπης όπου τίποτα δεν ζητείται, καμιά προϋπόθεση, όπου κανείς απολαμβάνει απλώς να δίνει». –Όσσο

Πώς μαθαίνεις να αγαπάς;

Οι άνθρωποι φαίνεται να πιστεύουν ότι τα πράγματα αξίζουν μόνο αν μπορούν να προσφέρουν κάποιο απτό όφελος, όπως το χρήμα ή η κοινωνική τους θέση.

Αλλά τι γίνεται με τα πράγματα που ωφελούν την ψυχή; Είναι δυνατόν να μάθουμε πώς να αγαπάμε; Μπορείτε να διδάξετε στον εαυτό σας κάτι που μπορείτε να αισθανθείτε αλλά να μην το αγγίζετε;

Στη σύγχρονη κοινωνία μας, οι περισσότεροι άνθρωποι θα σταματούσαν να διαβάζουν μετά τον τίτλο αυτού του άρθρου, μη μπορώντας να καταλάβουν ότι η αγάπη είναι η απάντηση στη ζωή.

Κάθε θεωρία της αγάπης πρέπει να ξεκινά με μια θεωρία του ανθρώπου, της ανθρώπινης ύπαρξης. Η αγάπη είναι μια ενέργεια, και ως εκ τούτου, είναι συνεχής και όχι σποραδική. Πρέπει να μάθετε πώς να αγαπάτε αν θέλετε να αυτο-πραγματοποιήσετε και να οικοδομήσετε υγιείς σχέσεις.

Πώς να αγαπάς σύμφωνα με την “Τέχνη του να Αγαπάς”

Για να αγαπήσετε πέρα από τις αρχικές φάσεις, υπάρχουν 5 βασικά σημεία από την “Τέχνη του να Αγαπάς”:

  • Να είστε αυθεντικοί. Ζούμε με την ψευδαίσθηση ενός εντελώς ομοιογενούς κόσμου. Προσαρμοζόμαστε επειδή νομίζουμε ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να έχουμε σχέσεις. Αλλά έχουμε την δύναμη να δημιουργήσουμε τους δικούς μας τύπους σχέσεων που προέρχονται από την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα. Μόνο τότε μπορούμε να απελευθερώσουμε τον εαυτό μας από τις προϋποθέσεις, τα ήθη και τα έθιμα που μας επιβάλλει η κοινωνία.
  • Βρείτε κάποιον που να σας δίνει τα πάντα και κάντε το ίδιο γι αυτόν. Το να αγαπάς σημαίνει να δίνεις. Είναι εμπλουτισμένο με ζωτικότητα, δύναμη και ισχύ και μας γεμίζει με ευτυχία. Αυτό συμβαίνει, όσο διατηρούμε την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό και δεν ξεπερνούμε τα όρια μας. Αν επιλέξετε κάποιον που έχει την ίδια αντίληψη, θα μπορεί ο καθένας να δώσει τον καλύτερο του εαυτό.
  • Θέλει χρόνο για να γνωρίσετε τον σύντροφο σας. Ο Φρομ έλεγε ότι νομίζουμε πως γνωρίζουμε τον άλλον, αλλά αυτό δεν ισχύει, τουλάχιστον όχι ολοκληρωτικά. Κάθε εμπειρία που έχουμε μας επηρεάζει με κάποιον τρόπο. Η αλλαγή είναι η μόνη σταθερά. Αν διατηρήσετε την φλόγα του να γνωρίζετε τον σύντροφο σας, δε θα βρεθείτε σε μια ρουτίνα.
  • Να ξέρετε τι είδους αγάπης θέλετε να δίνετε και να λαμβάνετε. Υπάρχουν διαφορετικά είδη και το να γνωρίζετε ποιο θέλετε να δώσετε και να λάβετε θα καθορίσει το είδος σχέσης που έχετε. Αυτό να λέγεται, τίποτα δεν συγκρίνεται με την ώριμη και συνειδητή αγάπη. Αυτός θα πρέπει να είναι ο τελικός στόχος σας: δύο άνθρωποι που γίνονται ένα αλλά συνεχίζουν να είναι ο εαυτός τους.
  • Αποδεχτείτε τις προκλήσεις και τις συγκρούσεις που υπάρχουν στις σχέσεις. Αγάπη δεν είναι η απουσία συγκρούσεων, αλλά μια συνεχή πρόκληση όπου δουλεύετε και ωριμάζετε μαζί.

Αγάπα περισσότερο

Υπάρχει μόνο μια θεραπεία για την αγάπη: αγάπα περισσότερο. Όταν βιώνετε ένα χωρισμό, αντί να αποθαρρύνεστε και να κρύβεστε, κοιτάξτε το μέλλον με καινούργια προοπτική για την ζωή.

Η αγάπη είναι τέχνη, μια διαδικασία που ωφελεί με δημιουργικότητα, φροντίδα και αυθεντικότητα εφόσον είστε προετοιμασμένοι να δίνετε σεβασμό και να είστε υπεύθυνοι. Το να αγαπάτε περισσότερο είναι η θεραπεία για όλα τα προβλήματα της ζωής.

«Το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό». -Martin Luther King, Jr.

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 227


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα