Η φρικτή αλήθεια για τον θάνατο των τριών παιδιών, αποκαλύφθηκε πέντε μήνες μετά την τρίτη δολοφονία... (βίντεο)

Η φρικτή αλήθεια για τον θάνατο των τριών παιδιών, αποκαλύφθηκε πέντε μήνες μετά την τρίτη δολοφονία... (βίντεο)

20 Ιουνίου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:598
Μοίρασέ το

 

 

Παραδόθηκε το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα για Ίριδα και Μαλένα

Σημαντικό ρόλο εκτός από τα εργαστηριακά ευρήματα, που καταγράφουν με αναμφισβήτητο τρόπο την ασφυξία, παίζουν και οι προθανάτιες και οι μεταθανάτιες φωτογραφίες των δύο παιδιών (και κυρίως της Μαλένας), οι οποίες αποκάλυψαν κακώσεις που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με πληροφορίες στο ιατροδικαστικό πόρισμα αναμένεται να αποδομείται πλήρως ο ενδεχόμενος ισχυρισμός ότι τα «σημάδια» προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της προσπάθειας ανάνηψης των δύο παιδιών, είτε μεταγενέστερα.

 

Πέντε μήνες μετά την δολοφονία της Τζωρτζίνας, αποκαλύφθηκε πως δολοφονήθηκαν και τα άλλα δυο παιδιά…

Δεν το χωρά ανθρώπου νους… αν και από την πρώτη στιγμή τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, το είχαν επισημάνει… εδώεδώ… κι εδώ

Όποια ποινή και να ρίξουν στην ΦΟΝΙΣΣΑ, σε λίγα χρόνια θα είναι έξω…ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ…

Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ, ΣΕ ΤΟΣΟ ΕΙΔΕΧΘΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ… αλλά δεν θα αλλάξει τίποτα, επειδή η κατάργησή της, ήταν εντολή και ντιρεκτίβα της … ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. ΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΣΑΚΩΝΑ ΚΑΙ ΤΣΙΟΛΑ και η έτερη ιατρός, ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΣΑΝ τα πτώματα των δυο μικρών παιδιών, είχαν κάνει σωστά την δουλειά τους, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΑΙΔΙ Η … ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ…

ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.

 

 

Υ.Γ.2. Προκαλεί πλέον ο δικηγόρος της ΦΟΝΙΣΣΑΣ… δείτε το βίντεο εδώ

Παραδόθηκε το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα για Ίριδα και Μαλένα

Το πόρισμα των δύο έμπειρων ιατροδικαστών για την υπόθεση της Πάτρας κατατέθηκε σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Καρακούκης και Καλόγρηας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια.

Μάλιστα στο πόρισμα που κατατέθηκε το πρωί της Δευτέρας, αναλύουν πως το μοτίβο του δράστη ήταν το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας οφείλεται σε ασφυξία.

Οι ιστολογικές αποκάλυψαν ασφυξία σε Μαλένα και Ίριδα!

 

Η ιστολογική επανεξέταση της Μαλένας και της Ίριδας «μίλησε» και αποκάλυψε ασφυξία!

Χρησιμοποιώντας μια ιδιαίτερη τεχνική η οποία δεν είχε χρησιμοποιηθεί στις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις, οι πραγματογνώμονες (κ.κ. Καρακούκης και Καλόγρηας) αλλά και ο παθολογοανατόμος (κ. Ευτυχιάδης) κατάφεραν να «δέσουν» την υπόθεση, καθώς στο πόρισμα το οποίο αναμένεται να κατατεθεί αύριο (σ.σ. Δευτέρα) ή το αργότερο την Τρίτη στο Ανθρωποκτονιών και στην Εισαγγελία της Αθήνας υπάρχει πλέον αδιαμφισβήτητο, όπως χαρακτηρίζεται, εύρημα το οποίο συνδέει τους δύο θανάτους και αποκαλύπτει τη μαρτυρική δολοφονία που υπέστησαν τα παιδιά από τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

 

Του Πέτρου Κουσουλού

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», κατά τη διάρκεια της επανεξέτασης στα ιστοτεμάχια της Μαλένας και της Ίριδας χρησιμοποιήθηκε ειδική ιστολογική τεχνική, δηλαδή έγιναν ειδικές χρώσεις που απέδειξαν την ασφυξία!

Όπως σχολίαζαν ερευνητές της υπόθεσης στην «Μ», με αυτήν την τεχνική βρέθηκε ένα θετικό, εργαστηριακό, εύρημα το οποίο αποδεικνύει με αναντίρρητο τρόπο ότι τόσο η Μαλένα, η οποία κατέληξε στις 13 Απριλίου 2019, όσο και η Ίριδα, η οποία πέθανε στις 21 Μαρτίου 2021, δολοφονήθηκαν από τη μητέρα τους με ασφυξία.

Υπέστησαν, δηλαδή, έναν βίαιο θάνατο, ο οποίος μόνο ανατριχιαστικά συναισθήματα προκαλεί.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ιστολογική επανεξέταση του κ. Ευτυχιάδη βρίσκεται στα χέρια των πραγματογνώμων αρκετές ημέρες.

Τα επόμενα δύο 24ωρα οι κ.κ. Καρακούκης και Καλόγρηας, οι οποίοι ήδη παρέλαβαν τις αρνητικές τοξικολογικές εξετάσεις για τα δύο παιδιά από το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, θα έχουν ολοκληρώσει το πόρισμά τους.

Το πλέον συγκλονιστικό στοιχείο είναι ότι από την επανεξέταση οι ιστοί των παιδιών «βάφτηκαν» με ειδικές χρώσεις και ο δείκτης ασφυξίας αποκαλύφθηκε.

Το ερώτημα το οποίο πλέον τίθεται είναι ο λόγος που η συγκεκριμένη τεχνική δεν χρησιμοποιήθηκε το 2019 (δηλαδή στην ιστολογική εξέταση της Μαλένας) αλλά και το 2021 (στην ιστολογική εξέταση της Ίριδας)!

Θεωρείται δεδομένο ότι εάν μετά τον πρώτο θάνατο ο παθολογοανατόμος (κ. Αγαπητός) που χειρίστηκε τότε την υπόθεση είχε χρησιμοποιήσει όλα τα επιστημονικά εργαλεία που υπήρχαν και τότε θα είχε αποκαλυφθεί η ασφυξία, την οποία μετέτρεψε σε κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, που η κυρία Τσάκωνα με αρκετή δόση φαντασίας και αστοχίας μετέτρεψε σε ηπατική ανεπάρκεια!

Το ίδιο ισχύει και για την παντελώς άστοχη, όπως αποδεικνύεται πλέον, ιστολογική εξέταση της κυρίας Αντιγόνης Μητσέλου στην Ίριδα, όπου διέγνωσε αγενεσία-υποπλασία ερεθισματαγωγού συστήματος της καρδιάς.

Η κυρία Μητσέλου κατόρθωσε να διαγνώσει το ακατόρθωτο: Αυτό που δεν γεννήθηκε (αγενεσία) να είναι παράλληλα και υποπλαστικό σε ένα παιδάκι που για επτά μήνες ήταν υγιέστατο και κατέληξε βίαια από ασφυκτικό θάνατο ενώ κοιμόταν στην κούνια του, λίγες ώρες μετά τον μεγάλο τσακωμό της Πισπιρίγκου με τον Δασκαλάκη.

 

Πόρισμα

Όπως ανέφεραν δικαστικές πηγές στην «Μ», η ασφυξία ως μηχανισμός θανάτου για Μαλένα και Ίριδα είναι επιβεβαιωμένος πλέον με εργαστηριακές εξετάσεις και οι εξωτερικές κακώσεις που είχε αποκαλύψει η έρευνα μάς απλώς δείχνουν τον τρόπο που μια αποκαλούμενη «μάνα» αποφάσισε να δολοφονήσει τα παιδιά της!

Τα συγκεκριμένα ευρήματα συμπεριλαμβάνονται στο πόρισμα ιατροδικαστών, το οποίο θα αποσταλεί τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη στο Ανθρωποκτονιών και στην Εισαγγελία Αθηνών.

Οι εξελίξεις από αύριο (σ.σ. Δευτέρα) θα είναι ραγδαίες. Με ολοκληρωμένο τον κύκλο των καταθέσεων, θα ληφθεί κατάθεση (μέσα στον Κορυδαλλό) από τη Ρούλα Πισπιρίγκου (με την ιδιότητα του υπόπτου). Σε ό,τι αφορά την αδελφή της Δήμητρα, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, σε πρώτο χρόνο θα καταθέσει ενόρκως.

Ανάλογα όμως με το υλικό της δικογραφίας και εάν προκύψουν συγκεκριμένα στοιχεία ή ακόμη και αντιφάσεις, τότε η κατάθεσή της θα ακυρωθεί και θα κληθεί να καταθέσει ως ύποπτη.

Επόμενο στάδιο θα είναι η άσκηση ποινικής δίωξης για ακόμη δύο ανθρωποκτονίες σε βάρος της Πισπιρίγκου, ενώ ανοικτή παραμένει η όποια εμπλοκή της αδελφής της στην περίπτωση της Ίριδας.

 

Σημάδια!

Σημαντικό ρόλο εκτός από τα εργαστηριακά ευρήματα, που καταγράφουν με αναμφισβήτητο τρόπο την ασφυξία, παίζουν και οι προθανάτιες και οι μεταθανάτιες φωτογραφίες των δύο παιδιών (και κυρίως της Μαλένας), οι οποίες αποκάλυψαν κακώσεις που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με πληροφορίες στο ιατροδικαστικό πόρισμα αναμένεται να αποδομείται πλήρως ο ενδεχόμενος ισχυρισμός ότι τα «σημάδια» προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της προσπάθειας ανάνηψης των δύο παιδιών, είτε μεταγενέστερα.

Σημειώνεται ότι ειδικά για τη Μαλένα, η οποία έφερε εκδορές στη βάση της μύτης και εντύπωμα στο αριστερό μάγουλο (το οποίο πάντως δεν καταγράφηκε στην ιατροδικαστική έκθεση της κυρίας Τσάκωνα), η κατηγορουμένη έχει εμφανίσει δύο διαφορετικές, μέχρι στιγμής, εκδοχές:

1) Ότι οι κακώσεις προήλθαν από κάποιο βιβλίο που έπεσε στο πρόσωπο του παιδιού και

2) πως μπορεί να προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του μπάνιου!

Οι έμπειροι ερευνητές της υπόθεσης, πάντως, έχουν ήδη αξιολογήσει τα συγκεκριμένα ευρήματα και τα σημάδια γύρω από τα ρουθούνια και το στόμα (αμυχές, εκχυμώσεις, εντυπώματα από τα άκρα των δακτύλων), όπως συνέβη σε αμφότερες τις περιπτώσεις, καθώς και τα ευρήματα της ασφυξίας, όπως προκύπτει από την επανεξέταση των οργάνων και ιστών των παιδιών, όπως το πνευμονικό οίδημα, την πνευμονορραγία κ.τ.λ.

Πάτρα Ίριδα Τσιόλα

Μαλένα

Για την περίπτωση της Μαλένας, οι πραγματογνώμονες θα θέσουν ως αιτία θανάτου την απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών, με αποτέλεσμα την ασφυξία και την ηπατική βλάβη που η κυρία Τσάκωνα αποδίδει σε ηπατική ανεπάρκεια για δικούς της επιστημονικούς εγωισμούς.

Η ιστολογική επανεξέταση των δειγμάτων του κοριτσιού έδειξε ασφυξία και επιβεβαίωσε την εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, εύρημα που συνδέεται με τις δράσεις της Πισπιρίγκου.

Συγκεκριμένα, οι πραγματογνώμονες κ.κ. Καρακούκης και Καλόγρηας οδηγούνται στη διάγνωση της ασφυξίας μέσω της αξιολόγησης:

1) των δεικτών ασφυξίας που εντοπίστηκαν από τον ιστολογικό επανέλεγχο μέσω της ειδικής εξέτασης,

2) των εξωτερικών κακώσεων με εκδορές στη μύτη,

3) της ανάδειξης της έτερης κάκωσης (εντύπωμα στο αριστερό μάγουλο), που η κυρία Τσάκωνα δεν κατέγραψε στην έκθεσή της,

4) της ηπατικής βλάβης και όχι ανεπάρκειας όπως ερμηνεύτηκε από την κυρία Τσάκωνα,

5) του εντόνου βαθμού πνευμονικού οιδήματος και της συμφόρησης των πνευμόνων.

Σε ό,τι αφορά τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας, δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ότι οι κακώσεις αυτές ήταν όλες πρόσφατες, προθανάτιες και προκλήθηκαν πέριξ του χρόνου του θανάτου.

Άλλωστε από την έρευνα της «Μ» προέκυψε ότι οι κακώσεις αυτές δεν προϋπήρχαν τις προηγούμενες ημέρες, από τις φωτογραφίες της οικογένειας αλλά και από τον ιατρικό φάκελο, όπου δεν περιγράφονται ανάλογες κακώσεις.

Ερευνητές επισημαίνουν ότι «τα τραυματικά αυτά ευρήματα στο πρόσωπο της Μαλένας αναπαριστούν την παλάμη της κυρίας Πισπιρίγκου κατά την εκτέλεση της εγκληματικής της πράξης, όπου πίεσε το στόμα και τη μύτη με αποτέλεσμα την απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών (στόματος και μύτης) και την επακόλουθη ασφυξία, δηλαδή θάνατο εξαιτίας αποστέρησης οξυγόνου».

 

Ίριδα

 

Σε ό,τι αφορά την Ίριδα, από τον ιστολογικό επανέλεγχο αποκαλύφθηκε επίσης η ασφυξία. Για την υπόθεση αυτή κατέθεσε σχετικά, την περασμένη Τετάρτη, και η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, η οποία έκανε λόγο για εγκληματική ενέργεια (σ.σ. θα διαβάσετε αναλυτικά στη σελίδα 15).

Στην κατάθεσή της η κυρία Τσιόλα αξιολόγησε, μεταξύ άλλων, τα νέα στοιχεία, και ειδικά αναφερόμενη στα αποτελέσματα του γεννητικού ελέγχου που έλαβε καθώς και στο συνδυαστικό γεγονός των τριών θανάτων ανέλυσε το σύνολο των ευρημάτων και με σαφή τρόπο και χωρίς αμφισβήτηση θέτει ως νέα αιτία θανάτου την ασφυξία.

Οι Αρχές πλέον έχουν καταλήξει ότι στην Ίριδα η Πισπιρίγκου προκάλεσε ασφυξία μέσω της απόφραξης της μύτης και του στόματος με τη χρήση του πανιού, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η αναπνευστική λειτουργία.

Σημειώνεται ότι το μόλις έξι μηνών βρέφος εκτός του εκζέματος (δηλαδή, δερματοπάθειας πέριξ των χειλέων) σε άλλο σημείο εντός της στοματικής κοιλότητας επί του στοματικού βλεννογόνου έφερε όλως πρόσφατη κάκωση/τραύμα, αφού διαπιστώθηκε λύση της συνεχείας του δέρματος.

Άλλωστε προκύπτει και ο τρόπος απόφραξης με χρήση μέσου (πανάκι), το οποίο αποτέλεσε το μέσο απόφραξης και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σκηνής του εγκλήματος, καθώς οι κηλίδες που υπήρχαν επάνω σε αυτό οφείλονται στην πνευμονορραγία που προκλήθηκε στο βρέφος.

Σύμφωνα με την πρώτη ιστολογική εξέταση των πνευμόνων της Ίριδας, χωρίς καμία αμφιβολία προκύπτει ότι διαπιστώθηκαν διάσπαρτες στικτές αιμορραγικές διηθήσεις, δηλαδή διαπιστώθηκαν ασφυκτικές κηλίδες.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά συγγράμματα στα οποία ανέτρεξε η «Μ» στην ιατρική βιβλιοθήκη του ΕΚΠΑ, η παρουσία αυτών των ασφυκτικών κηλίδων – στικτών αιμορραγικών εστιών είναι για την ασφυξία καθοριστικής σημασίας διαγνωστικό στοιχείο, σε σημείο ώστε όταν υπάρχουν να μην αναζητείται άλλη αιτία θανάτου.

 

Πηγή

Προβολές : 598


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα