Η Blackrock, η State Street και η Vanguard έχουν την ικανότητα να «αγοράζουν» ολόκληρες χώρες..

Η Blackrock, η State Street και η Vanguard έχουν την ικανότητα να «αγοράζουν» ολόκληρες χώρες..

2 Οκτωβρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:302
Μοίρασέ το

 

Οι ολιγάρχες συνοδεύονται από ορισμένα γιγαντιαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως η BlackRock, η Vanguard, η State Street, η Fidelity και άλλα που ελέγχουν περίπου 25 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία , δίνοντάς τους δύναμη μόχλευσης πάνω από 100 τρισεκατομμύρια δολάρια,  σε σύγκριση με το παγκόσμιο ΑΕΠ περίπου 90 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Με άλλα λόγια, μπορούν να χειραγωγήσουν, να ελέγξουν και να πιέσουν κάθε κυβέρνηση στη Μητέρα Γη να κάνει ότι αυτοί θελήσουν. ( Πίτερ Κένιγκ: Η ιδιωτικοποίηση της Ουκρανίας από την BlackRock)

Αυτό που ΔΕΝ λέει το άρθρο είναι, πως ιδιοκτήτης και της BLACK ROCK και της VANGUARD, είναι ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ…
Ο Λάρι Φινκ, είναι απλά ο … μπροστινός…
Καλλιόπη Σουφλή

 

Η Blackrock, η State Street και η Vanguard έχουν την ικανότητα να «αγοράζουν» ολόκληρες χώρες..

Στις 12 Ιανουαρίου 2018 μερικοί από τους ισχυρότερους ανθρώπους της χώρας μας έλαβαν το ίδιο μέιλ. Το μέιλ έφτασε για παράδειγμα στους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Πειραιώς, Εθνική, Alpha, Eurobank) αλλά και κορυφαίων ελληνικών επιχειρήσεων όπως ο Τιτάν, ο ΟΤΕ, η Folli Follie, η Motor Oil, ο Μυτιληναίος, ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ Παρότι μαζική η αποστολή και επιτιμητικός ο τόνος, οι παραλήπτες δεν είχαν την πολυτέλεια να αγνοήσουν το ηλεκτρονικό μήνυμα.

Διότι αποστολέας και υπογράφων ήταν ο Λάρι Φινκ, ιδρυτής και πρόεδρος της BlackRock. Αντίστοιχα μέιλ έλαβαν χιλιάδες ακόμα CEOs εταιρειών στις οποίες η BlackRock είναι μέτοχος.

Όταν ο Φινκ μιλάει, ο κόσμος (από τη Shell, μέχρι ηγέτες όπως ο Μακρόν και ο Μπάιντεν) έχει τεντωμένα τα αυτιά του. Η εταιρεία που ίδρυσε ο ίδιος ο Φινκ το 1988 ξεκίνησε με 8 άτομα σε ένα δωμάτιο και έφτασε να είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στον κόσμο αλλά και σύμβουλος πολιτικών και κρατών.

Αν ο καπιταλισμός είναι η θρησκεία του ρίσκου, του ανταγωνισμού και της επιδίωξης του γρήγορου κέρδους, η BlackRock κηρύσσει τα αντίθετα. Ο «βαρετός» Φινκ είναι το αντίθετο του «Λύκου της Γουόλ Στριτ». Η BlackRock δεν είναι γύπας των αγορών. Τα «παθητικά» της κεφάλαια δεν μπαινοβγαίνουν σε μετοχές, προτιμούν τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις.

 

O λύχνος του Aladdin

 

Για να το πετύχει αυτό ο ιδρυτής της BlackRock, εδώ και πολλά χρόνια δημιούργησε ένα λογισμικό ανάλυσης επενδυτικού ρίσκου, το Aladdin, το οποίο τροφοδοτείται και επεξεργάζεται διαρκώς αμέτρητα ιστορικά δεδομένα με σκοπό να προβλέψει τους κινδύνους του μέλλοντος και να φροντίσει να μη συμβούν.

Ακόμα και ανταγωνιστές όπως η Deutsche Bank και η BNP Paribas είναι πελάτες του Aladdin. Το σύνολο των κεφαλαίων που εξαρτώνται από την ακρίβειά του ανέρχονται σε 20 τρισ. δολάρια -όχι βέβαια ότι ένα τέτοιο ποσό μπορεί να γίνει αντιληπτό από έναν φυσιολογικό άνθρωπο.

Τρία από τα μεγαλύτερα επενδυτικά σχήματα στις ΗΠΑ – η BlackRock, η Vanguard και η State Street – χρησιμοποιούν εδώ και καιρό την κυριαρχία τους στα παθητικά επενδυτικά κεφάλαια για να εξαναγκάσουν τις εταιρείες να συμμορφωθούν με το σύνολο των περιβαλλοντικών, κοινωνικών πολιτικών και πολιτικών διακυβέρνησης . Η κυριαρχία τους, ωστόσο, μπορεί να πλησιάζει στο τέλος της, καθώς οι φορείς επιβολής του νόμου στην Αμερική αφυπνίζονται για τις απειλές που οι« τρεις μεγάλοι» φέρουν για τους επενδυτές και την οικονομία.

Σε επιστολή της 4ης Αυγούστου προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της BlackRock Larry Fink, 19 γενικοί εισαγγελείς των πολιτειών διερωτήθηκαν πώς η υποστήριξη της εταιρείας για το ESG συνάδει με τα καθήκοντα που έχει αναλάβει έναντι των επενδυτών. Οι γενικοί εισαγγελείς έθεσαν συγκεκριμένα το ερώτημα αν η «συντονισμένη συμπεριφορά της BlackRock με άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα« -δηλαδή τους δύο άλλους επενδυτικούς γίγαντες- για τη δαιμονοποίηση της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου εγείρει πιθανά θέματα αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Οι γενικοί εισαγγελείς ερευνούν ένα σημαντικό θέμα, αλλά υπάρχει ένα πολύ πιο ανησυχητικό ερώτημα που πρέπει να διερευνήσουν: Γιατί οι τρεις μεγάλοι ακολουθούν αυτές τις πολιτικές στο ίδιο μήκος κύματος; Γιατί κανένα ίδρυμα στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, εκτός  -το Strive Asset Management- δεν έχει επιλέξει να θέσει τον επενδυτή πρώτα, δίνοντας προτεραιότητα στο κέρδος έναντι των κοινωνικών ζητημάτων; Η φαινομενική απάντηση εγείρει ανησυχίες πολύ πέρα από τη συμπαιγνία των Μεγάλων Τριών κατά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Η απάντηση μοιάζει με ατάκα: Οι τρεις μεγάλοι ανήκουν ο ένας στον άλλον και στους εαυτούς τους.

Ξεκινήστε με τη Vanguard: Είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της BlackRock και της State Street. Μαζί, οι τρεις Μεγάλες κατέχουν άμεσα περίπου το 19% της BlackRock και το 22% της State Street. Οι εταιρείες κατέχουν επίσης τον έλεγχο πολλών από τους άλλους θεσμικούς μετόχους που κατέχουν μετοχές τους. Μετά τη συμπερίληψη αυτών των συμμετοχών, οι Big Three ελέγχουν αθροιστικά -αν και έμμεσα- όχι λιγότερο από το 32% των μετοχών της BlackRock και το 42% των μετοχών της State Street.

Όπως περιγράφεται από τον Patrick Bet-David σε αυτή τη συναρπαστική συνέντευξη που ακολουθεί σε βίντεο παρακάτω: «Ο μεγαλύτερος μέτοχος του 88% των εταιρειών του S&P 500 είναι είτε η State Street, η Vanguard είτε η BlackRock. Και μπορείτε να δείτε την επιρροή τους στα αμυντικά συμβόλαια. 

Τρεις  χρηματοοικονομικοί γίγαντες χαρτοφυλακίου  είναι σε θέση να αναλάβουν τον έλεγχο της πραγματικής οικονομίας ολόκληρων χωρών.

Σύμφωνα με τον Peter, αυτή η παγκόσμια οικονομική τυραννία είναι:

«Με επικεφαλής μια ομάδα υπερπλούσιων ολιγαρχών, πολυδισεκατομμυριούχων… Αυτοί οι ολιγάρχες συνοδεύονται από ορισμένα γιγαντιαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως η BlackRock, η Vanguard, η State Street, η Fidelity και άλλα που ελέγχουν περίπου 25 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία  , δίνοντάς τους δύναμη μόχλευσης πάνω από 100 τρισεκατομμύρια δολάρια,  σε σύγκριση με το παγκόσμιο ΑΕΠ περίπου 90 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Με άλλα λόγια, μπορούν να χειραγωγήσουν, να ελέγξουν και να πιέσουν κάθε κυβέρνηση στη Μητέρα Γη να κάνει ότι αυτοί θελήσουν. ( Πίτερ ΚένιγκΗ ιδιωτικοποίηση της Ουκρανίας από την BlackRock).

 

 

«Στις πρόσφατες εξελίξεις. Η BlackRock μαζί με την JPMorgan «ήρθαν να σώσουν την Ουκρανία». Στόχος τους είναι να «εξαγοράσουν» μια ολόκληρη χώρα. Ο δηλωμένος στόχος είναι «η προσέλκυση δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ιδιωτικές επενδύσεις για τη βοήθεια έργων ανοικοδόμησης σε μια κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα». ( FT , 19 Ιουνίου 2023)

Το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου είναι εταίρος σε αυτή την προσπάθεια. Ο πόλεμος είναι καλός για τις επιχειρήσεις. Όσο μεγαλύτερη είναι η καταστροφή, τόσο μεγαλύτερη είναι η ασφυξία στην Ουκρανία  από τους «ιδιώτες επενδυτές»:

Η Ιδιωτικοποίηση της Ουκρανίας  ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2022 σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων της BlackRock   McKinsey,  μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων που ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για την επιλογή διεφθαρμένων πολιτικών και αξιωματούχων παγκοσμίως για να μην αναφέρουμε επιστήμονες και διανοούμενους για λογαριασμό ισχυρών οικονομικών συμφερόντων.

Η BlackRock και το Υπουργείο Οικονομίας της Ουκρανίας υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας τον Νοέμβριο του 2023. Στα τέλη Δεκεμβρίου 2022,  ο πρόεδρος Zelensky  και ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock,  Larry Fink,  συμφώνησαν σε μια λεγόμενη «επενδυτική στρατηγική». ( Μισέλ Τσοσουντόφσκι )..

Στην φωτο που ακολουθεί βλέπουμε τη συνάντηση του Ζελένσκι με τον CEO ενός από τους γίγαντες που αναφέραμε, της BlackRock και αυτό για του λόγου το αληθές…

BINTEO EΔΩ

 

 

Πηγή

Προβολές : 302


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα