Κάτι τρέχει: Ακόμη μια πόλη κηρύσσει “έκτακτη ανάγκη” για την ηλιακή έκλειψη της 8ης Απριλίου.

Κάτι τρέχει: Ακόμη μια πόλη κηρύσσει “έκτακτη ανάγκη” για την ηλιακή έκλειψη της 8ης Απριλίου.

1 Απριλίου, 2024 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,346
Μοίρασέ το

 

Κάτι ανατριχιαστικό συμβαίνει σε σχέση με την επερχόμενη ηλιακή έκλειψη στις 8 Απριλίου και δικαιολογεί την προσοχή μας: Πολλές πόλεις έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης … για μια έκλειψη????   

Όχι, υπάρχουν περισσότερα από όσα μας λένε…

Αυτό το Σαββατοκύριακο, οι καταρράκτες του Νιαγάρα στον Καναδά κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την επερχόμενη έκλειψη ηλίου στις 8 Απριλίου, καθώς 1 εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να κατακλύσουν την περιοχή. 

Η πλευρά του Οντάριο των καταρρακτών έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για την αναμενόμενη εισροή επισκεπτών που θα έρθουν να δουν την ολική κοινωνική έκλειψη στις αρχές Απριλίου.

Οι διάσημοι καταρράκτες έχουν συμπεριληφθεί από το National Geographic ως ένα από τα καλύτερα μέρη για να δει κανείς την έκλειψη -ένα φαινόμενο που έχει να παρατηρηθεί στην περιοχή από το 1979. Η πόλη βρίσκεται μέσα στο μονοπάτι όπου το φεγγάρι θα αποκλείσει εντελώς τον ήλιο για λίγα λεπτά.

Ο δήμαρχος Jim Diodati εκτίμησε ότι η πόλη θα δει τους περισσότερους επισκέπτες σε μία μόνο ημέρα στις 8 Απριλίου, καθώς αναμένεται περίπου 1 εκατομμύριο. Κατά μέσο όρο, η πόλη δέχεται 14 εκατομμύρια επισκέψεις ετησίως.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία ανακοινώθηκε την Πέμπτη, θα επιτρέψει στην πόλη να εκτελέσει πρόσθετο σχεδιασμό για να βοηθήσει στην προετοιμασία για κυκλοφοριακή συμφόρηση, υπερφόρτωση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας και υψηλότερη ανάγκη για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και πολλά άλλα.

BELL COUNTY, TX – Στις 22 Φεβρουαρίου, η κομητεία Bell του Τέξας εξέδωσε τοπική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αναμένοντας σημαντική αύξηση των επισκεπτών και περιορισμένους πόρους.

Η κομητεία αναμένει ότι ο πληθυσμός των 400.000 κατοίκων της θα διπλασιαστεί τις ημέρες πριν και μετά την έκλειψη, “λόγω της θέσης μας στο μονοπάτι της ολικότητας”, όταν το φεγγάρι καλύπτει πλήρως τον ήλιο.

Η κομητεία αναμένει κυκλοφοριακή συμφόρηση, ελλείψεις καυσίμων και πιέσεις στις υπηρεσίες πρώτης ανταπόκρισης, τα νοσοκομεία και τα τρόφιμα. Η κήρυξη θα βοηθήσει την κομητεία να συντονιστεί με το κρατικό Τμήμα Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών εάν χρειαστεί κρατική βοήθεια.

Η κήρυξη απαιτεί επίσης από τους ιδιοκτήτες ακινήτων να εγγραφούν στην κομητεία εάν διοργανώνουν εκδηλώσεις όπως πάρτι παρακολούθησης ή κάμπινγκ για περισσότερα από 50 άτομα, καθώς και να παρέχουν “επαρκείς” εγκαταστάσεις υγιεινής και διάθεσης απορριμμάτων.

Η κομητεία Bell λέει ότι οι πληροφορίες εγγραφής θα βοηθήσουν τους αξιωματούχους δημόσιας ασφάλειας και τους πρώτους ανταποκριτές κατά τη διάρκεια μιας περιόδου κατά την οποία οι δρόμοι και οι αυτοκινητόδρομοι μπορεί να καταπονούνται και οι ανταποκριτές μπορεί να παρεμποδίζονται από τις συνθήκες του πληθυσμού.

TRAVIS COUNTY, TX — Στις 10 Μαρτίου, η κομητεία Travis δήλωσε ότι θα λάβει μέτρα έκτακτης ανάγκης ενόψει της ολικής έκλειψης ηλίου που θα πραγματοποιηθεί σε ακριβώς ένα μήνα.

Kaufman County, TX — Στις 27 Μαρτίου οι αξιωματούχοι στην κομητεία Kaufman εξέδωσαν δήλωση έκτακτης ανάγκης ενόψει της ολικής έκλειψης ηλίου στις 8 Απριλίου, λέγοντας ότι αναμένουν ότι ο πληθυσμός της κομητείας θα διπλασιαστεί και ότι η κυκλοφορία θα αποτελέσει μείζον ζήτημα.

“Ο σημερινός μας πληθυσμός είναι κάπου γύρω στις 200.000. Περιμένουμε άλλους 200.000”, δήλωσε ο Steve Howie. Ο Howie είναι ο συντονιστής διαχείρισης έκτακτης ανάγκης της κομητείας Kaufman. “Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε 400.000 οχήματα και ανθρώπους σε αυτή την κομητεία σε μια τέτοια γρήγορη εκτίναξη. Οπότε, είναι μια τεράστια ανησυχία”.

Η κήρυξη έγινε εν αναμονή του μεγάλου πλήθους, της αυξημένης κυκλοφορίας και της επιβάρυνσης των υπηρεσιών πρώτης ανταπόκρισης, των νοσοκομείων και των δρόμων που σχετίζονται με την έκλειψη. Ο δικαστής της κομητείας Travis, Andy Brown, εξέδωσε την κήρυξη.

ΑΛΛΟΎ ΣΤΟ ΤΈΞΑΣ –

Περισσότερες κοινότητες σε όλη την περιοχή του Lone Star έχουν εκδώσει δηλώσεις καταστροφής λόγω της απειλής ότι ο πληθυσμός τους μπορεί να τριπλασιαστεί, καθώς οι θεατές σε όλες τις ΗΠΑ παλεύουν με το ποια τοποθεσία θα έχει την καλύτερη θέα της Μεγάλης Βορειοαμερικανικής Έκλειψης.

Οι αξιωματούχοι στις κομητείες Kerr, Bell και Travis δήλωσαν ότι θα τεθούν σε ισχύ δηλώσεις καταστροφής ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης πριν από τη συρροή επισκεπτών που θα κατακλύσει τις κοινότητες του Κεντρικού Τέξας στις 8 Απριλίου.

Στο Πίτσμπουργκ, με πληθυσμό περίπου 4.500 κατοίκων, οι ηγέτες της πόλης αναμένουν διπλάσιο ή τριπλάσιο αριθμό ανθρώπων που θα βρίσκονται στην πόλη τις ημέρες πριν από την έκλειψη και στις 8 Απριλίου, δήλωσε ο δήμαρχος Ντέιβιντ Αμπερνάθι.

Οι υπηρεσίες πρώτης ανταπόκρισης αναμένουν περισσότερες ανάγκες για τις υπηρεσίες τους λόγω του μεγάλου αριθμού ανθρώπων στην περιοχή. Ωστόσο, οι κλήσεις αυτές μπορεί να μην γίνονται αν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου είναι υπερφορτωμένα από τον κόσμο, δήλωσε ο Abernathy. Αυτό είναι το “χειρότερο σενάριο”, είπε.

“Όλοι θα μεταδίδουν βίντεο”, δήλωσε ο Abernathy. “Θα μιλάνε με τους φίλους τους. Θα κατεβάζουν ταινίες κατά τη διάρκεια του χρόνου διακοπής της λειτουργίας τους. Και έτσι, αυτή ακριβώς η επίθεση των ανθρώπων θα υπερφορτώσει το σύστημα που έχει σχεδιαστεί για συγκεκριμένο πληθυσμό.

“Όταν αρχίζεις να χάνεις τις επικοινωνίες, όπως τα κινητά τηλέφωνα, στα οποία βασίζονται σχεδόν όλοι τώρα για μηνύματα έκτακτης ανάγκης, για επικοινωνία με συγγενείς ή για να καλέσουν τους υπαλλήλους τους πίσω στη δουλειά τους … τότε επιστρέφεις στο 1800, βασικά”.

Εάν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας πέσουν, οι άνθρωποι μπορεί να μην είναι σε θέση να καλέσουν το 911 σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, εάν οι κλήσεις δεν γίνονται επειδή τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι υπερφορτωμένα, οι άνθρωποι μπορεί να είναι σε θέση να στείλουν μήνυμα στο 911.

Σε περίπτωση κατάρρευσης του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, οι τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί θα παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες, δήλωσε ο Abernathy. Οι αξιωματούχοι του δήμου θα αναρτήσουν πληροφορίες σε όλη την πόλη που θα αναφέρουν τους σταθμούς στους οποίους θα πρέπει να συντονιστούν οι πολίτες για πληροφορίες έκτακτης ανάγκης.

Εάν τα δίκτυα διαδικτύου επιβραδυνθούν ή καταρρεύσουν λόγω της μεγάλης χρήσης, τα μηχανήματα πιστωτικών καρτών ενδέχεται να μην λειτουργούν. Η πόλη του Mount Pleasant συμβουλεύει τους πολίτες να έχουν μαζί τους μετρητά για να κάνουν τις αγορές τους.

Τα παντοπωλεία μπορεί να ξεμείνουν από τρόφιμα λόγω του μεγαλύτερου από το κανονικό αριθμού ανθρώπων σε μια συγκεκριμένη κοινότητα, δήλωσε ο Abernathy. Και με τη μεγαλύτερη εισροή οχημάτων, τα βενζινάδικα είναι πιθανό να ξεμείνουν από καύσιμα καθώς οι ταξιδιώτες εισέρχονται και εξέρχονται από την περιοχή.

Η πόλη Mount Pleasant συμβουλεύει τους πολίτες να κάνουν εφεδρικά σχέδια επικοινωνίας με άλλους για να προετοιμαστούν για πιθανή απώλεια των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

ΙΝΔΙΑΝΑ — Στις 27 Μαρτίου, ο κυβερνήτης της Ιντιάνα Eric Holcomb υπέγραψε διαταγή καταστροφής που επιτρέπει στην Ιντιάνα να προσφύγει σε μια εθνική συμμαχία βοήθειας σε περίπτωση που η επερχόμενη έκλειψη ηλίου καταπονήσει τα συστήματα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης της πολιτείας.

Η Ιντιάνα αναμένει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες για το γεγονός της 8ης Απριλίου, καθώς και πολλά ταξίδια εντός της πολιτείας.

ΚΡΑΤΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ — Δύο εβδομάδες πριν από την έκλειψη της 8ης Απριλίου, η κυβερνήτης Kathy Hochul ενημέρωσε τους πολίτες της Νέας Υόρκης για τις προετοιμασίες της πολιτείας ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι θα έχουν μια ασφαλή και αξέχαστη εμπειρία θέασης. Τον Οκτώβριο του 2022, η κυβερνήτης Hochul συγκάλεσε μια διυπηρεσιακή ομάδα εργασίας που αποτελείται από σχεδόν δύο δωδεκάδες πολιτειακές υπηρεσίες και αρχές. Η Ομάδα Δράσης συνεργάζεται τους τελευταίους 17 μήνες σε σχέδια για να διασφαλίσει ότι όλοι θα μπορέσουν να απολαύσουν με ασφάλεια την έκλειψη.

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης αναμένει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και η Κυβερνήτης Hochul υπενθυμίζει στους ταξιδιώτες διάφορες συμβουλές για να εξασφαλιστεί η ομαλότερη δυνατή εμπειρία για όλους. Η κυβερνήτης Hochul συμβουλεύει τους ταξιδιώτες να φτάσουν στον προορισμό τους νωρίς και να προγραμματίσουν να μείνουν αργά για να αποφύγουν την περισσότερη κίνηση, να προβλέψουν επιπλέον χρόνο ταξιδιού και να ταξιδέψουν προετοιμασμένοι με νερό και σνακ. Επιπλέον, οι οδηγοί δεν πρέπει ποτέ να σταματούν στην άκρη του δρόμου για να διασφαλίσουν ότι οι πρώτες βοήθειες μπορούν να περάσουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

“Η έκλειψη της 8ης Απριλίου είναι μια μοναδική εμπειρία και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να τη δείτε από την όμορφη πολιτεία μας”, δήλωσε η κυβερνήτης Hochul. “Η Νέα Υόρκη είναι έτοιμη να υποδεχτεί εκατομμύρια επισκέπτες και η κυβέρνησή μου εργάζεται σκληρά για να διασφαλίσει ότι όλοι όσοι βρίσκονται στη διαδρομή της έκλειψης θα μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια αυτό το σπάνιο γεγονός. Ενθαρρύνω όσους ταξιδεύουν για αυτή την εμπειρία να προγραμματίσουν να φτάσουν νωρίς στον προορισμό τους και να μείνουν μέχρι αργά για να απολαύσουν όλα όσα έχει να προσφέρει η πολιτεία μας”.

HAL TURNER ΣΧΌΛΙΟ:

Οι πολιτείες, οι πόλεις, οι κομητείες και οι κωμοπόλεις που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των όσων έχουν γίνει για την “προετοιμασία” αυτής της έκλειψης. Συγγνώμη, αλλά τίποτα από αυτά δεν μου φαίνεται φυσιολογικό – καθόλου.

Κατάρρευση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας;  Κατάρρευση του Διαδικτύου;  Τα παντοπωλεία ξεμένουν από τρόφιμα;  Κηρύξεις καταστροφών;  Τα βενζινάδικα ξεμένουν από καύσιμα;   Όχι, τίποτα από αυτά δεν μου φαίνεται καθόλου φυσιολογικό.

Αρχίζει να μου φαίνεται σαν να συμβαίνει κάτι ΑΛΛΟ.  Αλλά… τι;

Κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης, με τον ήλιο μπλοκαρισμένο, οι άνθρωποι μπορεί να είναι σε θέση να δουν πράγματα στον ουρανό που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να δουν, επειδή το ηλιακό φως είναι τόσο ισχυρό και εμποδίζει τη θέα των πραγμάτων στο διάστημα.

Μήπως συμβαίνει κάτι ΑΛΛΟ … ίσως κάτι που οι άνθρωποι θα είναι ξαφνικά σε θέση να δουν μόλις ο ήλιος αποκλειστεί για λίγα λεπτά;

Μήπως οι άνθρωποι θα πανικοβληθούν με αυτό που θα δουν;

Κι αν…

Κι αν κάτι έρχεται κατά πάνω μας;  Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε.  Δεν υπάρχει κανένας Bruce Willis ως “Harry Stamper” από την ταινία “Armageddon” για να ανοίξει τρύπες σε έναν αστεροειδή για να ρίξει πυρηνικά, να τον ανατινάξει και να σώσει τον πλανήτη.

Είναι δυνατόν οι κυβερνήσεις να γνωρίζουν κάτι εδώ και μήνες και να το αποκρύπτουν;

Όταν διάβασα ότι η Πολιτεία της Νέας Υόρκης είχε μια ομάδα εργασίας για τους τελευταίους 17 μήνες, αυτό σφράγισε τις υποψίες μου.  Μου φαίνεται ότι απολύτως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν κάνει κάτι τέτοιο για μια έκλειψη.

Έχω αρχίσει να ανατριχιάζω λίγο με όλες αυτές τις δηλώσεις καταστροφής.  Όλα αυτά για μια απλή έκλειψη ηλίου;   Λυπάμαι, δεν το πιστεύω.

Θα σας πω τι θα κάνω:  Θα συμπληρώσω τα τρόφιμα έκτακτης ανάγκης, το νερό, τα φάρμακα, τον εξοπλισμό επικοινωνίας (CB και HAM Radio) και θα μείνω κοντά στο σπίτι μου.  Στην πραγματικότητα, η σύζυγός μου και εγώ συμφωνήσαμε το Σαββατοκύριακο ότι θα είμαστε στην τοποθεσία μας στην Πενσυλβάνια για την έκλειψη.

Όχι, όχι για να τη δούμε… αλλά για να είμαστε μακριά από τη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης για ό,τι μπορεί να συμβεί.

 

halturnerradioshow.com

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 1,346


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα