ΑΝΑΒΕΙ ΝΕΑ ΦΩΤΙΑ...Κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη εισέρχονται στη ζώνη αεράμυνας της Ταϊβάν μετά την εισβολή στην Ουκρανία

ΑΝΑΒΕΙ ΝΕΑ ΦΩΤΙΑ...Κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη εισέρχονται στη ζώνη αεράμυνας της Ταϊβάν μετά την εισβολή στην Ουκρανία

25 Φεβρουαρίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:479
Μοίρασέ το

 

Το ΚΚΚ ισχυρίζεται ότι η Ταϊβάν, η οποία αυτοδιοικείται από το 1949, είναι μια αποσχισθείσα επαρχία. Ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ έχει ορκιστεί να “επανενώσε” το νησί με την ηπειρωτική χώρα και δεν έχει αποκλείσει τη χρήση βίας για να το πράξει.

 

Όσοι αναγνώστες διάβασαν την παρακάτω εκπληκτική αποκάλυψη, δεν έχουν ενδοιασμούς με το τι θα συμβεί σύντομα με την νέα φωτιά του πολέμου που στήνεται στην Κίνα σε σχέση με την Ταϊβάν…

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας και τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας της Ταϊβάν, που στηρίζει τον Ζελίνσκι της Ουκρανίας, τότε το ν’ ανάψει η φωτιά και εκεί, φαίνεται πως λίγο απέχει…

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΕΙΣΜΟΣ!!! Η ελεγχόμενη από τους Rothschild σκακιέρα: Καταστρέφοντας την Αμερική υπέρ της συμμαχίας Ισραήλ-Ρωσίας-Κίνας

Οι Ρότσιλντ είναι αποφασισμένοι να βάλουν φωτιά σ’ όλον τον πλανήτη και τα γεγονότα θα τρέχουν σε βάρος όλων των λαών…

 

Καλλιόπη

Μετάφραση blümlifee

Κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη εισέρχονται στη ζώνη αεράμυνας της Ταϊβάν μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Εννέα κινεζικά αεροσκάφη εισήλθαν στη ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας της Ταϊβάν (ADIZ) τις ώρες που ακολούθησαν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τα αεροπορικά μέσα της Ταϊβάν διατάχθηκαν να απογειωθούν ως απάντηση, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν.

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (CCP) έχει πραγματοποιήσει τέτοιες εισβολές στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν συνεχώς τα τελευταία δύο χρόνια σε μια προφανή προσπάθεια εκφοβισμού και εξάντλησης του στρατού της Ταϊβάν.

Το εξόρμηση της 24ης Φεβρουαρίου σηματοδότησε τη 13η εισβολή αυτό το μήνα, αλλά ήταν πολύ μακριά από την τελευταία μεγάλης κλίμακας εισβολή στα τέλη Ιανουαρίου, όταν ο κινεζικός στρατός έστειλε 39 αεροσκάφη στο ADIZ της Ταϊβάν.

Το ADIZ δεν είναι εναέριος χώρος απευθείας πάνω από το νησιωτικό έθνος, αλλά στην αμέσως γύρω περιοχή όπου απαιτείται αναγνώριση, πληροφορίες τοποθεσίας και κυβερνητικός έλεγχος των αεροσκαφών για λόγους ασφαλείας. Τα στρατιωτικά αεροσκάφη της Ταϊβάν είναι σε ετοιμότητα για να ανταποκριθούν σε κάθε τέτοια εισβολή.

Το ΚΚΚ ισχυρίζεται ότι η Ταϊβάν, η οποία αυτοδιοικείται από το 1949, είναι μια αποσχισθείσα επαρχία. Ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ έχει ορκιστεί να “επανενώσε” το νησί με την ηπειρωτική χώρα και δεν έχει αποκλείσει τη χρήση βίας για να το πράξει.

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε ότι η τελευταία εισβολή περιελάμβανε οκτώ μαχητικά αεροσκάφη και ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος.

Το περιστατικό λαμβάνει χώρα καθώς η ηγεσία της Ταϊβάν παρακολουθεί με ανησυχία τη συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία. Οι ειδικοί στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας πιστεύουν ότι η διεθνής απάντηση σε αυτή την κρίση θα μπορούσε να ενημερώσει τη στρατηγική του ΚΚΚ για μελλοντική εισβολή στην Ταϊβάν.

Οι ηγέτες της Ταϊβάν θέλησαν να επισημάνουν ότι οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι εμβληματικές ενός μεγαλύτερου αγώνα μεταξύ αυταρχισμού και δημοκρατικού τρόπου ζωής.

“Ο λαός και η κυβέρνηση της Ταϊβάν στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας”, έγραψε ο Αντιπρόεδρος της Ταϊβάν Λάι Τσινγκ-τε σε ένα tweet. “Η αρχή της αυτοδιάθεσης δεν μπορεί να διαγραφεί με ωμή βία.”

Τα ταϊβανέζικα μαχητικά αεροσκάφη και οι πύραυλοι αεράμυνας αναπτύχθηκαν για να παρακολουθήσουν την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, μια τυπική απάντηση.

Αν και η Ταϊπέι δεν έχει αναφέρει ασυνήθιστη κίνηση στρατευμάτων από το ΚΚΚ, η κυβέρνηση του νησιού αύξησε το επίπεδο συναγερμού και κάλεσε για αυξημένη ετοιμότητα.

Η προοπτική εισβολής από την ηπειρωτική χώρα έχει προκαλέσει ανησυχία σχετικά με την πολιτική των ΗΠΑ για την λεγόμενη “στρατηγική ασάφεια”, σύμφωνα με την οποία δεν θα επιβεβαιώσει ανοιχτά ούτε θα αρνηθεί την προθυμία της να εμπλακεί σε στρατιωτική άμυνα του νησιού. Ωστόσο, σύμφωνα με τον νόμο του 1979 για τις σχέσεις με την Ταϊβάν, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υποχρεωμένες να παρέχουν στο νησί τα μέσα για να διατηρήσουν τις ικανότητές τους αυτοάμυνας.

Εν τω μεταξύ, μια δημοσκόπηση που διεξήχθη από την Ομάδα Τραφάλγκαρ τον Ιανουάριο διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών όλων των πολιτικών συσχετισμών υποστηρίζουν μια πιθανή στρατιωτική άμυνα των ΗΠΑ στην Ταϊβάν σε περίπτωση εισβολής από το Πεκίνο.

Τον Οκτώβριο του 2021, ο πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν υποσχέθηκε ότι το αυτοδιοικούμενο νησί θα υπερασπιστεί τον εαυτό του και τον “ελεύθερο και δημοκρατικό τρόπο ζωής” του από την επίθεση του ΚΚΚ με κάθε κόστος.

_ _ _

Ο Andrew Thornebrooke είναι δημοσιογράφος για τους “The Epoch Times” και καλύπτει θέματα που σχετίζονται με την Κίνα και επικεντρώνονται στην άμυνα, τις στρατιωτικές υποθέσεις και την εθνική ασφάλεια. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη στρατιωτική ιστορία από το Πανεπιστήμιο του Νόργουιτς.

 

Μετάφραση blümlifee

 

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

 

Προβολές : 479


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα