Κούρσα γενετικών εξοπλισμών; Ρωσία – Ετοιμαστείτε για “γενετικές τεχνολογίες επόμενης γενιάς” και “γενετικά διαβατήρια”

14 Ιουλίου, 2022 10 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

 

Η πρωτοβουλία χρονολογείται από τον Απρίλιο του 2019, όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε το διάταγμα “Για τις βασικές αρχές της κρατικής πολιτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον τομέα της διασφάλισης της χημικής και βιολογικής ασφάλειας για την περίοδο έως το 2025 και μετά”.

Ο Sergey Sobyanin, ο τεχνοκράτης κουράδας της Μόσχας, υποσχέθηκε ότι μέχρι το 2030 η ρωσική πρωτεύουσα θα διαθέτει “γενετικά διαβατήρια” που θα χρησιμοποιούνται για τη “βελτιστοποίηση των πρωτοκόλλων για την παραδοσιακή θεραπεία και στο μέλλον για τη γονιδιακή θεραπεία“. Βλέπετε; Ο Sobyanin νοιάζεται.

Υποσχέθηκε επίσης ότι “φορητές και εμφυτευμένες ιατρικές ψηφιακές συσκευές” θα χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό των πληρωμών της ασφάλισης υγείας.

Τελικά, τι παιχνίδι παίζει ο Πούτιν;;;

Μπορεί κάποιος να μας πει;;;

Με την ελίτ των σατανιστών ή εναντίον;;;

Καλλιόπη Σουφλή

 

Κάτι περίεργο εμφανίστηκε στο News Feed μας [όχι ακριβώς όμως- εγκαταλείψαμε το Zuckbook πριν από χρόνια – Edward] και θέλαμε να το μοιραστούμε μαζί σας:

  ΜΟΣΧΑ, 29 Ιουνίου. /TASS/. Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας (IMCB) του παραρτήματος Σιβηρίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών ανέπτυξαν μια γενετική τεχνολογία για την αναδημιουργία αντισωμάτων έναντι διαφόρων στελεχών του κοροναϊού. […]

“Η ομάδα μας ανέπτυξε με επιτυχία μια τεχνολογία για την απόκτηση αντισωμάτων κατά του κορονοϊού χρησιμοποιώντας γενετικές τεχνολογίες νέας γενιάς. Φέτος θα αποκτήσουμε αρκετούς κορυφαίους παραγωγούς, θα αναπτύξουμε αντισώματα και θα τα μεταφέρουμε στο Ινστιτούτο Γρίπης της Αγίας Πετρούπολης για προκλινικές δοκιμές. Φέτος θα ξεκινήσουν οι προκλινικές δοκιμές, την επόμενη φορά θα ολοκληρωθούν”, δήλωσε ο Guselnikov.

  Είπε επίσης ότι η ομάδα των συγγραφέων δημιούργησε μια τεχνολογική πλατφόρμα για την επείγουσα δημιουργία μέσων για την πρόληψη και τη θεραπεία ιογενών λοιμώξεων, η οποία σας επιτρέπει να αναδημιουργήσετε γρήγορα αντισώματα έναντι ιών και άλλων παθογόνων. Προς το παρόν, οι επιστήμονες συνεχίζουν να εργάζονται για τη δημιουργία εξαιρετικά αποτελεσματικών θεραπευτικών αντισωμάτων σε διάφορες παραλλαγές του κοροναϊού, αλλά στο μέλλον αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη γρήγορη ανάπτυξη φαρμάκων για οποιεσδήποτε ιογενείς λοιμώξεις.

Ναι, τώρα οι Ρώσοι μπορούν να απολαύσουν εγχώρια γενετικά φάρμακα για τον “κοροναϊό” και αυτή η καταπληκτική τεχνολογική πλατφόρμα νέας γενιάς θα χρησιμοποιηθεί για την ταχεία ανάπτυξη θεραπειών για “ιογενείς λοιμώξεις” που τους περιμένουν υπομονετικά στο μέλλον.

Γιουπιιι….

Τίποτα από αυτά δεν αποτελεί έκπληξη φυσικά. Η Ρωσία λατρεύει τα γενετικά πράγματα.

Τον Αύγουστο του 2019, η Κρατική Δούμα ανέθεσε μια έκθεση σχετικά με το πώς να αναβαθμιστούν οι ξεπερασμένοι νόμοι της Ρωσίας, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να βελτιωθούν γενετικά με νέους, γαμάτους τρόπους. Η μελέτη εξέτασε:

  … τις δυνατότητες ανάπτυξης χωρίς συγκρούσεις μιας νέας γενιάς τεχνολογιών για τη χρήση τεχνολογιών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (επεξεργασία γονιδιώματος, μεταβολική διαχείριση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κ.λπ.) για τη δημιουργία ενός νέου (συμβατικού) τύπου κοινωνίας που θα βασίζεται σε πιο προηγμένη νομοθεσία.

Το πρώτο βήμα ήταν προφανές: πρέπει να γνωρίζουμε το γονιδίωμα του καθενός.

Τον Ιούλιο του 2021, ο υπουργός Υγείας Mikhail Murashko αποκάλυψε τα σχέδια για την έκδοση “γενετικών διαβατηρίων” σε όλους τους Ρώσους, με ιδιαίτερη προσοχή στους μικρούς.

“Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης κινείται προς την κατεύθυνση της προληπτικής εστίασης και της έγκαιρης ανίχνευσης … Τώρα ξεκινάμε ένα άλλο σχέδιο, όταν, μεταξύ άλλων και με τα νεογέννητα, δημιουργούμε ένα γενετικό προφίλ, κάνουμε αλληλούχιση του γονιδιώματος. Με τη βοήθεια βιο-καινοτόμων τεχνολογιών, δημιουργούμε το δικό μας είδος ψηφιακού διαβατηρίου – ένα ψηφιοποιημένο γενετικό διαβατήριο ενός ατόμου, δήλωσε ο Murashko.

Η πρωτοβουλία χρονολογείται από τον Απρίλιο του 2019, όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε το διάταγμα “Για τις βασικές αρχές της κρατικής πολιτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον τομέα της διασφάλισης της χημικής και βιολογικής ασφάλειας για την περίοδο έως το 2025 και μετά”.

Στο διάταγμα περιλαμβάνονταν οδηγίες για την “εφαρμογή της γενετικής πιστοποίησης του πληθυσμού, λαμβάνοντας υπόψη το νομικό πλαίσιο για την προστασία των δεδομένων σχετικά με το προσωπικό ανθρώπινο γονιδίωμα και τη διαμόρφωση ενός γενετικού προφίλ του πληθυσμού”.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Πούτιν διέταξε τη δημιουργία μιας Εθνικής Βάσης Γενετικών Πληροφοριών για την αποθήκευση των γονιδίων των φυτών, των ζώων και των μικροοργανισμών. Το διάταγμα ζητούσε επίσης την ανάπτυξη “εγχώριων εργαστηρίων και επιστημονικού εξοπλισμού που επιτρέπει την έρευνα παγκόσμιας κλάσης στον τομέα των γενετικών τεχνολογιών, καθώς και την παραγωγή αναλωσίμων γι’ αυτήν“.

(Θα πρέπει να επισημάνουμε εδώ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές άλλες χώρες αναπτύσσουν με ταχείς ρυθμούς παρόμοιες βάσεις δεδομένων. Κούρσα γενετικών εξοπλισμών;!)

Ας πάμε γρήγορα στο Νοέμβριο του 2021. Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον Πούτιν, ο Murashko απαρίθμησε τις επιτυχίες του προγράμματος γενετικής τεχνολογίας της Ρωσίας:

  Αναπτύξαμε επίσης παράλληλα διάφορα πρωτοποριακά πράγματα. Πρώτα απ’ όλα, το εμβόλιο Sputnik V που χρησιμοποιεί γενετικές τεχνολογίες χρησιμοποιείται ήδη σήμερα. Αναπτύξαμε δύο ακόμη εμβόλια τα οποία βρίσκονται σήμερα σε προκλινικές δοκιμές. Επίσης, άλλες πλατφόρμες, αλλά παρόλα αυτά στοχεύουν σε παρόμοια αρχή δράσης. […]

  Ένα άλλο έργο δρομολογείται στο πλαίσιο του προγράμματος Medical Science for Humans – πρόκειται για τη γενετική πιστοποίηση των νεογέννητων … Σήμερα, το έργο αυτό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Ο Murashko που χαιρετίζει το Sputnik V – έναν αναπόδεικτο πολτό – ως θρίαμβο της ρωσικής γενετικής μαγείας είναι πολύ καθησυχαστικός. Ακόμη πιο καθησυχαστικό είναι ότι η δημιουργία της Εθνικής Βάσης Γενετικών Πληροφοριών συνεχίζεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Τον Μάιο του 2022 υποβλήθηκε στην Κρατική Δούμα σχέδιο νόμου για τη θέσπιση κανονισμών “στον τομέα της γενετικής μηχανικής”.

Ο προτεινόμενος νόμος θα προωθήσει την “ανάπτυξη της γενετικής και την τάση προς την ενοποίηση των γενετικών δεδομένων που λαμβάνονται ως αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων γενετικής μηχανικής σε ένα ενιαίο σύστημα αποθήκευσης, επεξεργασίας και ανάλυσης”, εξήγησε ένας νομοθέτης που συνυπογράφει το νομοσχέδιο.

Για να το επαναλάβουμε: προς το παρόν, η βάση αυτή θα περιέχει μόνο γενετικά δεδομένα για μη ανθρώπινα πράγματα, όπως φυτά και ζώα.

Απλώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούν οι Ρώσοι άνθρωποι. Όπως είπε ένας ειδικός στην Tsargard: “Θεωρούμε ότι ορισμένα γονίδια έχουν αντίκτυπο στην υγεία. Δεν ασχολούμαστε με κάποιο είδος ταυτοποίησης ανθρώπων σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα – αυτό μπορεί επίσης να γίνει – αλλά κυρίως για ιατρικές πληροφορίες”.

Βλέπετε; Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίηση ανθρώπων, “αυτό μπορεί να γίνει“, αλλά δεν θα το κάνουν. Δεν θα συμβεί ποτέ.

Επιπλέον, δεν υπάρχει περίπτωση τα δεδομένα αυτά να πέσουν σε λάθος χέρια. Όπως σημείωσε ο Tsargrad : “Πολλοί φοβούνται ότι οι γενετικές πληροφορίες μπορεί να διαρρεύσουν κάπου. Δεν αποκλείονται οι επιθέσεις χάκερ, δεν είναι μυστικό ότι ασυνείδητοι υπάλληλοι πωλούν βάσεις δεδομένων σε απατεώνες. Το πώς θα αποθηκευτούν και θα προστατευθούν τεράστιες ποσότητες δεδομένων σε εθνικό επίπεδο είναι άγνωστο”.

Και πάλι, θέλουμε απλώς να τονίσουμε ότι αυτές οι γενετικές ταυτότητες και οι βάσεις δεδομένων θα χρησιμοποιηθούν μόνο για να διασφαλιστεί ότι οι Ρώσοι είναι ασφαλείς και υγιείς. Το να υπονοείτε έστω και το αντίθετο αποτελεί κακόβουλη δυσφήμιση κατά της ρωσικής κυβέρνησης.

Θέλετε αποδείξεις; Ο Sergey Sobyanin, ο τεχνοκράτης κουράδας της Μόσχας, υποσχέθηκε ότι μέχρι το 2030 η ρωσική πρωτεύουσα θα διαθέτει “γενετικά διαβατήρια” που θα χρησιμοποιούνται για τη “βελτιστοποίηση των πρωτοκόλλων για την παραδοσιακή θεραπεία και στο μέλλον για τη γονιδιακή θεραπεία“. Βλέπετε; Ο Sobyanin νοιάζεται.

Υποσχέθηκε επίσης ότι “φορητές και εμφυτευμένες ιατρικές ψηφιακές συσκευές” θα χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό των πληρωμών της ασφάλισης υγείας.

Απλά μην τους αφήσετε να σας τσιπάρουν και θα είστε μια χαρά. Ίσως.

************

Δικτυογραφία

Genetic Russia – Edward Slavsquat

https://edwardslavsquat.substack.com/p/genetic-russia

 

Πηγή και μετάφραση, ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ

Προβολές : 755


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα