Κύριοι εθνικιστές... ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΥΛΙΚΑ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΚΤΙΖΕΙΣ...

Κύριοι εθνικιστές... ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΥΛΙΚΑ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΚΤΙΖΕΙΣ...

22 Ιουνίου, 2024 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:577
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και απογοητεύομαι… οι εθνικιστές ονειρεύονται νέο πολιτικό κόμμα με … παλιά υλικά…

 

Η διαγραφή του Π.Σαράκη,ο Κασσελάκης και οι αναδυόμενοι πολιτικοί συσχετισμοί.

Απορώ με το σκεπτικό κάποιων που θα έπρεπε να είναι πιο σοβαρό και πιο τεκμηριωμένο.

“Έδιωξε” ο Βελόπουλος τον Σαράκη και  άρχισαν τα σενάρια για την δημιουργία νέου κόμματος από … πατριώτες…

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι σαφές: ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΣΑΡΑΚΗΣ, ΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΡΗΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΤΑΚΙΜΙΑΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΣΑΡΑΚΗΣ, ΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΡΗΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΠΗΓΕ ΣΕ ΣΥΝΑΓΩΓΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ.

ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΟΥ, ΤΗΝ ΟΡΙΖΕΙ Η ΕΒΡΑΪΛΑ ΤΟΥ ΚΙΣ, ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΑΘΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ Η ΜΑΣΣΟΝΙΑ;

ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΠΩΣ ΟΣΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΝΙΑ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠ’ ΑΥΤΟΝ;;; Το είπε και ο Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή και ο πατέρας Απόστολος Γάτσιας, στο πρόσφατο βίντεο… εδώ

 

Το να φαντασιώνεστε νέους κομματικούς συνδυασμούς, όταν το σενάριο του νέου κόμματος, το έχει ήδη δρομολογήσει Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΙΣΤΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΗΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΛΕΙΑ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Πού την είδατε βρε παίδες την πατριωτική δράση του Σαράκη; Επειδή κάποτε πέρασε από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;;;

 

 

“Η διαγραφή του Π. Σαράκη από την Ελ.Λύση δημιούργησε αίσθηση στον πατριωτικό πολιτικό κόσμο και άνοιξε τον δρόμο για πληθώρα σεναρίων και πολιτικών εξελίξεων.”

Ως βουλευτής επικρατείας ο Π. Σαράκης είχε ξεχωρίσει για τις απόψεις του και την έντονη πατριωτική πολιτική του δράση.

Όλοι άλλωστε θυμόμαστε τις καταιγιστικές αγορεύσεις του στην επιτροπή-παρωδία για το έγκλημα των Τεμπών κάτι που έκανε την αποπομπή του ακόμα ποιο σημαντική λόγω και του “μαφιόζικου” δημοσιογραφικά τρόπου με τον οποίο διεξήχθη μέσω διαρροών περι μασονίας απο τον γνωστό και μη εξαιρετέο Σ.Χίο.

Ο ίδιος αξίζει να σημειωθεί “τυχαία” ότι ανέλαβε Διευθυντής Ειδήσεων του Alert TV συμφερόντων Κ.Βελόπουλου..

Τα σενάρια συνεργασίας με ανεξαρτητοποιηθέντες βουλευτές των Σπαρτιατών δίνουν και παίρνουν, ίσως όμως και να υποδαυλίζονται εντέχνως από φθηνά payroll υποκατάστατα δημοσιογραφίας. 

Υπάρχουν έντονες φήμες πως ο Π. Σαράκης μπορεί να σκεφτόταν σοβαρά κάποτε να συνεργαστεί με κάποιους γνωστούς αγνώστους ανεξαρτητοποιηθέντες βουλευτές των Σπαρτιατών, οι οποίοι έχουν εκφράσει τη στήριξή τους προς τον Η.Κασιδιάρη.

Βέβαια ο ίδιος ο Π.Σαράκης ακόμα και απο το σύντομο περασμά του απο την Χ.Α είχε δείξει έντονα δείγματα πολιτικής σοβαρότητος και σίγουρα όχι αυτοκτονικές πολιτικές τάσεις την ώρα που εκκρεμεί και η δικαστική υπόθεση των Σπαρτιατών.

Άλλωστε όλοι έχουμε βιώσει και το πολιτικό ανάστημα των κυρίων αυτών το οποίο φυσικά ακουμπά το επίπεδο νάνων.

Οπότε αυτά τα σενάρια το πιθανότερο να διακινούνται από κάποιους ώστε να κρατούν τους οπαδούς του Η.Κασιδιάρη (αυτούς που έχουν απομείνει)σε μια εγρήγορση παράλληλα με ονείρωξη..

Καθώς μετά και το τραγικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και την τρίτη τεράστια γκάφα-κωλοτούμπα στήριξης του Η.Κασιδιάρη στον Π.Εμφιεντζόγλου έπειτα από αυτές των Κανελλόπουλου,Στίγκα μεγάλο σκεπτόμενο μέρος του Εθνικιστικού πατριωτικού χώρου του γύρισε επιδεικτικά την πλάτη τόσο στον ίδιο όσο και στους γελωτοποιούς συνεργάτες του.

Το εκλογικό αποτέλεσμα και οι μόλις 36.000 ψήφοι του εκλεκτού υποψηφίου του απο τους 56.000 εν συνόλο του κόμματος “Πατριώτες”δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης επι τούτου.

Θα μπορούσε μια τέτοια υποτιθέμενη συνεργασία να δημιουργήσει έναν νέο “ακροδεξιό” πόλο στην Ελληνική πολιτική σκηνή;

Η κοινή βάση σε θέματα Εθνικιστικής και Πατριωτικής ρητορικής ναι θα μπορούσε όντως να προσελκύσει ψηφοφόρους από διάφορα στρατόπεδα.

Όμως ως ανεξάρτητος βουλευτής πλέον, ο Π. Σαράκης έχει την ευκαιρία να αναδείξει και τις δικές του πολιτικές θέσεις χωρίς τον περιορισμό της κομματικής πειθαρχίας που είναι γεγονός ότι εντός του προσωποπαγικού κόμματος της Ελ.Λύσης αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Πλέον του δίνεται η δυνατότητα να κινηθεί ευέλικτα και να προσεγγίσει ψηφοφόρους που αισθάνονται απογοητευμένοι από τα παραδοσιακά κόμματα αλλά και από την χλιαρότητα των κομμάτων της Νίκης και Ελ.Λύσης. Παράλληλα, ίσως ανοίγει και νέο πεδίο δράσης για ίδρυση νέου κόμματος ή να ενταχθεί ο ίδιος σε ήδη υπάρχουσα πολιτική οργάνωση-κόμμα, ενισχύοντας έτσι την όποια επιρροή του.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σενάρια που επίσης διακινούνται είναι η δημιουργία ενός Πανεθνικού Μετώπου σοβαρής Εθνικής αντιπολίτευσης.Υπάρχουν πληροφορίες πως διάφοροι πολιτικοί χώροι από την δεξιά-ακροδεξιά και τον Εθνικιστικό πατριωτικό χώρο εξετάζουν τη δυνατότητα συσπείρωσης προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Σε αυτό το πλαίσιο, θα μπορούσαν να συμπράξουν δυνάμεις  από τον ευρύτερο πατριωτικό χώρο σημαντικών προσωπικοτήτων πλήρως απογοητευμένων από την υπάρχουσα πολιτική σκηνή, καθώς και νέες πολιτικές κινήσεις που αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για την Ελλάδα.

Η ιδέα αυτή βασίζεται όπως προαναφέραμε στην συνεργασία ισχυρών ανθρώπων από την άκρα δεξιά έως τον εθνικιστικό χώρο αλλά ακόμα και της περίφημης λαικής δεξιάς, οι οποίοι έχουν κοινές αξίες και στόχους.

 

Αυτή η κίνηση αν γίνει σωστά και με άφθαρτα πρόσωπα θα μπορούσε με αρκετές πιθανότητες να προσελκύσει ψηφοφόρους που νιώθουν ότι οι υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις πλέον πνέουν τα λοίσθια και δεν εκφράζουν επαρκώς τις ανησυχίες και τις φιλοδοξίες του λαού μας για λύσεις στα καθημερινά του άμεσα προβλήματα με ξεκάθαρο Εθνικό πρόσημο.

Η δυναμική του νέου αυτού χώρου θα μπορούσε να ενισχυθεί από τη συμμετοχή δημοσίων προσώπων που έχουν απογοητευτεί από τις υπάρχουσες πολιτικές δομές και που ποτέ φυσικά δεν συμμετείχαν ενεργά σε αυτές.

Η προσθήκη ατόμων με ισχυρή ρητορική,κοινωνική και πολιτική επιρροή θα μπορούσε να δώσει μια νέα πνοή την ώρα που η ίδια η φύση απεχθάνεται τα κενά και δεξιά της Ν.Δημοκρατίας δημιουργείτε ήδη μεγάλο..

Την ίδια στιγμή, στον χώρο της κεντροαριστεράς, υπάρχουν φήμες αλλά και δηλώσεις πως ο Στέφανος Κασσελάκης του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει την πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση καθαίρεσης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ηγεσία του κόμματος!

Άλλωστε και η έμμεση επανεμφάνιση του Α.Τσίπρα επιδέχεται πολλών ερμηνειών, όπως και η λεγόμενη “κάθαρση” εντός του ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί ο Σ.Κασσελάκης.

Μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει περαιτέρω το πολιτικό σκηνικό και να δημιουργήσει έναν ακόμα ισχυρό αντίπαλο για τη Νέα Δημοκρατία.

Ίσως βεβαια αυτό να είναι και μια έντεχνη επαναφορά του διπολικού συστήματος εξουσίας ώστε να ανακοπεί το μεγάλο “ακροδεξιό” κύμα που αναδύεται πλέον και στην Πατρίδα μας.

Η Ελληνική πολιτική σκηνή λοιπόν φαίνεται να βρίσκεται σε μια περίοδο έντονων ανακατατάξεων και ζυμώσεων.

Η διαγραφή του Π. Σαράκη ίσως δεν είναι απλώς ένα  μεμονωμένο γεγονός, αλλά μπορεί να αποτελέσει την αρχή για πολλούς σε μια σειρά πολιτικών αλλαγών που θα διαμορφώσουν το μέλλον της χώρας.

 

Η πιθανότητα συνεργασιών και νέων πολιτικών σχηματισμών είναι αρκετά υψηλή και το αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην πορεία της Ελλάδας.

Απο την άλλη η δημιουργία ενός νέου Εθνικοπατριωτικού μετώπου σε συνδυασμό με τις κινήσεις ενοποίησης στον χώρο της κεντροαριστεράς η οποία προσπαθεί να επιστρέψει, αναμένεται να καθορίσουν τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις των επόμενων ετών.

Stay tuned..

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 577


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα