Λείπουν οι Τερτσέτηδες και οι Πολυζωίδηδες. (ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ)

Λείπουν οι Τερτσέτηδες και οι Πολυζωίδηδες. (ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ)

25 Μαΐου, 2024 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:385
Μοίρασέ το

 

Όποια αθλιότητα κι αν διαπράξει η εξουσία, η (τυπικά αλλά όχι ουσιαστικά) ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα τη βρει νόμιμη – από θέσπιση νόμων περί ευθύνης υπουργών και μνημονιακές περικοπές μέχρι τη σταδιακή δήμευση των ακινήτων των Ελλήνων μέσω της επιβολής ΕΝΦΙΑ και απαλλακτικές αποφάσεις για τεράστια οικονομικά σκάνδαλα.

Έχω γράψει αμέτρητες φορές πως ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ… ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ!!!
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ, ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ, ΕΠΙΟΡΚΟΙ.
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΕΣ (κοινώς πιόνια – για να μην γράψω την πραγματική έκφραση) ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΠΟΤΕ ΝΟΜΟ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΣΕΒΑΔΕΣ!!!

 

ΟΥΤΕ ΜΑΡΙΕΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ…

ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΙΓΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΜΕ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥΣ … 

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΙΣΕΙ… Ή ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ…;

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΥΨΙΣΤΟΙ ΑΔΕΚΑΣΤΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΜΕ ΤΙΣ … ΤΡΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΦΑΤΣΕΣ (η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να χρησιμοποιήσω);;;

ΚΑΜΙΑ!!!

Οι πρώτοι που πρέπει να δικαστούν από τον ελληνικό λαό σε λαϊκά δικαστήρια, είναι η πλειοψηφία των δικαστών που είναι ΕΠΙΟΡΚΟΙ.

190 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΡΣΕΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΔΕΣ, ΣΤΙΣ ΚΛΑΠΕΣ, ΣΤΙΣ ΜΑΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΔΕΛΕΙΝΗΔΕΣ…ΣΤΟΥΣ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΖΟΦΕΡΗ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΠΡΙΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΕ … ΑΥΤΟΔΙΚΙΕΣ…

 

 

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Υ.Γ. Στο τέλος της ανάρτησης, παραθέτω το εκπληκτικό άρθρο του Παναγιώτη Λιάκου, που εύχομαι να γίνει πραγματικότητα, μήπως και σωθεί η Πατρίδα, που χάνεται εξ αιτίας ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ.

 

  • «Η θέση μας», εφημερίδα «δημοκρατία»

 

Οι δικαστές που υπηρετούν σήμερα καλό είναι να θυμηθούν δύο λαμπρές περιπτώσεις του κλάδου τους και να παραδειγματιστούν από τη στάση τους απέναντι σε φαινομενικά ακαταμάχητους αντιπάλους.

 

Σήμερα συμπληρώνονται 190 χρόνια από την καλύτερη στιγμή της ελληνικής δικαιοσύνης – τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ιστορία του κράτους, που ιδρύθηκε ως ελληνικό μετά την Εθνεγερσία του 1821.

Οι δικαστές Γεώργιος Τερτσέτης και Αναστάσιος Πολυζωίδης αρνήθηκαν να υπογράψουν την απόφαση θανατικής καταδίκης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Δημητρίου Πλαπούτα, οι οποίοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υποκινούσαν στάση εναντίον του (ανήλικου τότε) βασιλιά Όθωνα και της αντιβασιλείας, δηλαδή της ομάδας των ανθρώπων που κυβερνούσαν τον τόπο για λογαριασμό του βασιλιά.

Η σύλληψη, η δίκη και η καταδίκη των ηρώων του Αγώνα ήταν αποτέλεσμα μηχανορραφιών της αντιβασιλείας και των ξένων δυνάμεων, που ήθελαν να εξουδετερώσουν ή και να εξολοθρεύσουν κάθε πρόσωπο που είχε απήχηση στον λαό και θεωρούσαν ότι θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στους σχεδιασμούς τους.

Το 1834 δύο θαρραλέοι και αλύγιστοι δικαστές, οι Τερτσέτης και Πολυζωίδης, έσωσαν την τιμή όχι μόνο του κλάδου που υπηρετούσαν αλλά ολόκληρου του ελληνικού έθνους. Οι λειτουργοί της Θέμιδος δεν υπολόγισαν ούτε τις απειλές ούτε τις απόπειρες εξαγοράς ούτε τις πολιτικές πιέσεις Ελλήνων και ξένων ούτε τις διώξεις που υπέστησαν.

Έμειναν πιστοί στον όρκο τους και σε ό,τι πρόσταζε η συνείδησή τους – κι αυτή τους η πράξη, τελικά, μέτρησε. Η έλλειψη ομοφωνίας στην καταδικαστική απόφαση συνετέλεσε στη σωτηρία της ζωής των δύο πρωταγωνιστών της Επανάστασης του 1821.

Σήμερα, οι Έλληνες, όποτε θυμούνται τις περιπτώσεις των δικαστών Γεώργιου Τερτσέτη και του Αναστάσιου Πολυζωίδη, μελαγχολούν γιατί ξέρουν καλά ότι δεν υπάρχουν όμοιοί τους στα πράγματα.

Όποια αθλιότητα κι αν διαπράξει η εξουσία, η (τυπικά αλλά όχι ουσιαστικά) ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα τη βρει νόμιμη – από θέσπιση νόμων περί ευθύνης υπουργών και μνημονιακές περικοπές μέχρι τη σταδιακή δήμευση των ακινήτων των Ελλήνων μέσω της επιβολής ΕΝΦΙΑ και απαλλακτικές αποφάσεις για τεράστια οικονομικά σκάνδαλα.

Λείπουν σε όλους οι Τερτσέτηδες και οι Πολυζωίδηδες.

 

Πηγή

 



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 385


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα