Μια αυτοκτονία, που ίσως έχει εξήγηση... (βίντεο)

Μια αυτοκτονία, που ίσως έχει εξήγηση... (βίντεο)

1 Οκτωβρίου, 2022 14 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,762
Μοίρασέ το

 

ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΒΡΑΙΟ-ΜΑΣΟΝΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ , που τοποθετούνται αντικανονικά και μυστηριωδώς (;) σε επισκοπικές θέσεις, χωρίς ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ εδώ και πολλά χρόνια με συγκεκριμένο σκοπό τη μεθοδική ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, θέλοντας έτσι να φέρουν την ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ δηλ. τον ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΟ, την οποία και διαφημίζουν!

 

Γράφει η Καλλιόπη Σουφλή

Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχα δώσει σημασία στην είδηση… μέχρι που ήρθε στα σχόλια, το παρακάτω βίντεο… και το έψαξα…

ΣΟΚ στην Κρήτη. Αυτοκτόνησε ο Πρόεδρος της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας… έγραψαν τα ιστολόγια που επισκέφθηκα για να πληροφορηθώ κάτι παραπάνω, αλλά ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ, παρά το ότι ο αυτόχειρας ήταν σημαίνον πρόσωπο και… το μακρύ χέρι του ΒΟΘΡΟ ΛΟΜΑΙΟΥ…

Σαν να έπεσε οδηγία σε όλα τα ιστολόγια να αναρτήσουν  όλα την ίδια είδηση και με τα ίδια λόγια…

Ο 63χρονος Α.Μ., έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, απαγχονίστηκε με ένα καλώδιο το οποίο είχε περάσει από μια δοκό σκάλας σε εσωτερικό χώρο της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, ενώ εντοπίστηκε από έναν καθηγητή, ο οποίος έντρομος ειδοποίησε τις αρχές.” γράφουν όλατα ιστολόγια…

Αυτό που ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ είναι, πως ο εν λόγω ήταν … συντονιστής στην ΑΜΑΡΤΩΛΗ – ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ – ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ…

Εκεί που μαζεύτηκαν όλα σχεδόν οι εκκλησιαστικοί ταγοί,  για να ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.

Υπεύθυνος γι αυτή την ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΜΑΖΩΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ, ήταν ο αυτόχειρας…  

Κανένας οίκτος για την πράξη του…

Σας αφήνω ν’ ακούσετε το το μονόλεπτο βίντεο που ακολουθεί και παραθέτω αφενός ένα άρθρο για την ψευτοσύνοδο της Κρήτης και μια ανάρτηση που προκάλεσε σεισμό (εδώ)

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ: ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!!!(ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ)

 

ΟΥΑΙ…ΣΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ….. ΤΗΣ ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΨΕΥΔΟ-ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΡΗΤΗΣ!!

ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ και ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!

Να μάθουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί τι ψήφισαν «οι επίσκοποι» στο Κολυμπάρι Κρήτης.

Έτσι μπερδεύουν και κοροϊδεύουν τους ΑΚΑΤΗΧΗΤΟΥΣ Χριστιανούς και τους «ποιμαίνουν» ΟΠΟΥ  ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ,ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥΣ!!

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

-Απουσία Αγίου Πνεύματος και παρουσία ΑΚΑΘΑΡΤΟΥ πνεύματος.

-Διαβολικό ρεσιτάλ διγλωσσίας και ασάφειας.

-Δεν πρόκειται για λάθη, γιατί θα τα διόρθωναν ΑΜΕΣΑ!

-Δεν έγιναν λόγω βιασύνης, γιατί τα «μαγείρευαν» εκατό (100)χρόνια.

-Δεν έγιναν λόγω άγνοιας,γιατί είναι η αποστολή τους και τα ξέρουν πολύ καλά.

-Δεν είναι απλώς ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ,…καταλάβετέ το!

( βλέπε και εδώ  )

ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΒΡΑΙΟ-ΜΑΣΟΝΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ,που τοποθετούνται αντικανονικά και μυστηριωδώς (;) σε επισκοπικές θέσεις, χωρίς ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ εδώ και πολλά χρόνια με συγκεκριμένο σκοπό τη μεθοδική ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, θέλοντας έτσι να φέρουν την ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ δηλ. τον ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΟ, την οποία και διαφημίζουν!

Αυτός είναι και ο λόγος που κανείς ΔΕΝ τους ΚΟΥΝΑΕΙ από τη θέση τους,παρόλο που καταπατούν  όλους τους κανόνες της Εκκλησίας (Πηδάλιο) και όλες τις εντολές του Κυρίου!

Όσοι τους ακολουθούν είναι ΙΔΙΟΙ –ΟΜΟΙΟΙ τους!!! Η δε άγνοια, δε συγχωρείται!

«Σεις όμως προσέχετε! Ιδού σας τα έχω προείπει όλα ,ώστε να μην χωρεί δικαιολογία δια την τυχόν αποπλάνησίν σας».(Μαρκ.ΙΓ’23)

ΤΑ ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.

Παραβλέπουν ότι η ΕΚΚΛΗΣΙΑ του ΧΡΙΣΤΟΥ αποτελείται από ΚΛΗΡΟ και ΛΑΟ!!
Νομίζουν ότι είναι τσιφλίκι τους και εν συνειδήσει, οδηγούν το ΑΚΑΤΗΧΗΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ στον ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ δηλ. σε μια ένωση ΝΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ,ΑΙΡΕΣΕΩΝ ,ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ και ΑΘΕΩΝ!! Αρχηγός της ο ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΟΣ και ΥΠ-ΑΡΧΗΓΟΣ της ο ΠΑΠΑΣ!

Αν αυτό το συνονθύλευμα δε λέγεται συναγωγή, τότε τι είναι συναγωγή;

ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΜΕΤΑΞΥ  348  « ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ»…

Μιλάνε οι αποδείξεις που οι ίδιοι προβάλλουν και όχι οι «ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ» που αναφέρουν στο: «ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ» φυλλάδιο, ώστε να καθησυχάσουν το ποίμνιο και να μην ασχοληθεί και μάθει τα αντι-χριστιανικά τους σχέδια και ψηφίσματα στο Κολυμπάρι,(όπως έπραξαν αντίστοιχα το 1948,με την ίδρυση του Π.Σ.Ε., που οι πολλοί ακόμα αγνοούν)

Γι’ αυτό και εμείς, ως έχουμε χρέος, θα ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, για όσα συμβαίνουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας, εξ΄ υπαιτιότητας τους.

                        ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ….ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!!

«Σεις λοιπόν αγαπητοί ,γνωρίζοντες εκ προτέρου τον κίνδυνον να προφυλάττεσθε, δια να μη συμπαρασυρθείτε από την πλάνην των ασεβών και ανόμων ψευδοδιδασκάλων και πέσετε έξω από την αμετακίνητον  θεμελίωσιν σας εις την χριστιανικήν πίστην και διδασκαλίαν». (Β’Πέτρου γ’17)

                                                                                

                                  ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ

Άγνωστη για τους συμμετέχοντες στην ΨΕΥΔΟ-σύνοδο!

 

Ποτέ οι Άγιοί μας, οι έχοντες Άγιον Πνεύμα δεν μίλαγαν με ασάφεια, ακαταλαβίστικα και διφορούμενα. Σε θέματα ΠΙΣΤΕΩΣ μάλιστα ήταν τόσο ξεκάθαροι που προκειμένου να αναδείξουν, τονίσουν την ΑΛΗΘΕΙΑ ,την προσέγγιζαν με σαφείς και διαφορετικούς λόγους ώστε να γίνει πλήρως κατανοητή και ο λόγος τους να λάμψει.

Έκαναν προσευχή και αυστηρή νηστεία και αν δεν είχαν πληροφορία «άνωθεν» και μάλιστα πλέον της μίας φοράς, για επιβεβαίωση και σιγουριά, δεν έπαιρναν αποφάσεις για τον εαυτό τους …πόσο μάλλον για άλλους. Τόσο πολύ ήθελαν να είναι σίγουροι ότι επικοινωνούσαν με το Θεό και ότι δεν ήταν του διαβόλου τέχνη. Μη τολμούσε δε κανείς, να τους αποκαλέσει Αγίους…

Τώρα,κάποιοι αυτοαποκαλούνται «άγιοι» και «διατάσσουν» το Άγιο πνεύμα, δημιουργούν δε προϋποθέσεις για να διαδοθεί η «Αγιότητά τους». Έχουν ΤΕΛΕΙΩΣ …ΤΡΕΛΑΘΕΙ!!!

Όταν η χάρις του Αγίου Πνεύματος ενεργεί, σε κάθε περίπτωση, η χαρά είναι ανείπωτη λόγω της επίλυσης των εκκλησιαστικών προβλημάτων και δε συνοδεύεται με κρυψίνια  συμπεριφορά, εσωστρέφεια, κατήφεια και αμφίβολες σκέψεις, ούτε αφήνει περιθώρια λάθους. Το Άγιο Πνεύμα, όπου ενεργεί ΛΥΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  και δεν δημιουργεί!! Λαμπρύνει τις σκέψεις και μεγάλη χαρά φέρνει, την οποία δεν κρύβει, αλλά διαδίδει!

 

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ με ειλικρίνεια και ωμή προσέγγιση!

 

*ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (Αγγλ. World Council of Churches, συντομογρ. ΠΣΕ) είναι μια οικουμενική χριστιανική οργάνωση, της οποίας σκοπός είναι η προώθηση της χριστιανικής ενότητας. Αποτελεί κοινωνία 340 εκκλησιών, από τις οποίες οι 157 είναι μέλη του, και αντιπροσωπεύει πάνω από 550 εκατομμύρια Χριστιανούς, σε περισσότερες από 100 χώρες.

Ιδρύθηκε τις 23 Αυγούστου 1948, και στα ιδρυτικά μέλη του συμπεριλαμβάνονταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, η Εκκλησία της Ελλάδος και η Εκκλησία της Κύπρου. Σήμερα συγκεντρώνει τις περισσότερες Ορθόδοξες, και έναν αριθμό Προτεσταντικών εκκλησιών, όπως την Αγγλικανική Εκκλησία, πολλές Λουθηρανικές, Μεθοδικές και Μεταρρυθμισμένες, και μερικές Βαπτιστικές και Πεντηκοστιανές εκκλησίες. Επίσης συμμετέχουν Παλαιοκαθολικές, καθώς και ένα ευρύ φάσμα ενωμένων και ανεξάρτητων εκκλησιών. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, αν και δεν είναι εκκλησία-μέλος, συνεργάζεται στενά με το ΠΣΕ, στο οποίο αποστέλλει παρατηρητές και εκπροσώπους. Από την Ελλάδα, εκτός από την Εκκλησία της Ελλάδος, στο ΠΣΕ συμμετέχει και η Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία.

Το ανώτατο διοικητικό σώμα του Συμβουλίου είναι η Γενική Συνέλευση, η οποία συνέρχεται ανά μερικά χρόνια. Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου είναι από το 2010 ο Όλαβ Φίξε Τβάιτ, από την Εκκλησία της Νορβηγίας η οποία συγκαταλέγεται στις Λουθηρανικές εκκλησίες.

(βλέπε τη συνέχεια:  el.wikipedia.org/wiki/Παγκόσμιο_Συμβούλιο_Εκκλησιών)

*ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

….που υπέγραψαν οι προκαθήμενοι στη Λέσβο, επιβεβαιώνοντας την πεποίθησή τους ότι η συμφιλίωση μεταξύ των Χριστιανών (δηλαδή η ένωση), περιλαμβάνει την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης εντός και μεταξύ όλων των λαών, ΑΝΕΥ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ και καμιάς επιστροφής στην ΑΛΗΘΕΙΑ !!

«Ως ηγέτες των αντίστοιχων Εκκλησιών μας εκφράζουμε από κοινού την επιθυμία μας για ειρήνη και την ετοιμότητά μας να προωθήσουμε την επίλυση των συγκρούσεων μέσω του διαλόγου και της συμφιλίωσης.»(Λέσβος,16-4-2016.Ιερώνυμος β΄, Φραγκίσκος, Βαρθολομαίος)                           

*ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟ-ΣΥΝΟΔΟ;

Ποιοι ανέλαβαν την τεράστια δαπάνη και την πληρωμή των πεντάστερων ξενοδοχείων; Αυτοί δεν δίνουν ούτε στη μάνα τους νερό και έδωσαν στους Ορθόδοξους Χριστιανούς (που είναι εμπόδιο στα σχέδια τους και που τους  μισούν) ,χρήματα άνευ ανταλλάγματος;

Αυτοί που οργάνωσαν την ψευδο-σύνοδο είναι αυτοί που ίδρυσαν το Π.Σ.Ε. λίγο μετά το 2ο Παγκόσμιο πόλεμο ,θέλοντας να καθυποτάξουν την ανθρωπότητα, αρχίζοντας πρώτα την αλλοίωση από τα ιερά και όσια!! Έτσι δικαιολογείται η απόκρυψη των μελών του διοικητικού συμβουλίου από τους Ορθοδόξους, τους οποίους κρατούν σε άγνοια και τους ποιμαίνουν σταδιακά με Πατριάρχες και Δεσποτάδες ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥΣ!!

*ΣΥΜΒΟΛΑ -ΒΙΤΡΩ- ΘΡΟΝΟΣ

Όλοι οι  «ιεράρχες» που παρευρέθηκαν στην ΨΕΥΔΟ-σύνοδο πρώτα πέρασαν μπροστά από το ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ,το είδαν (και μην πει κάποιος ότι δεν το είδε), υποκλίθηκαν και δέχτηκαν εκουσίως να εισέλθουν στο «μαγαζί» που πουλάει αυτό που διαφημίζει με την ταμπέλα του στην είσοδο και να συνομιλήσουν με το διάβολο!

(βλέπε: σύμβολα-ερμηνεία συμβόλων:  http://www.triklopodia.gr/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CF%88%CE%B5%CF%85%CE%B4%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%83/ )

Ας δικαιολογηθούν λοιπόν και ας μας πουν τι νόημα είχε το σύμβολο των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών (πανθρησκείας) στην είσοδο και η κενή πολυθρόνα πάνω από το κεφάλι του Βαρθολομαίου. Αδελφοί μου, λάβετε υπόψιν σας ότι τα σύμβολα είναι η γλώσσα των σημάτων και μια εικόνα είναι χίλιες …λέξεις!!

*ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ –ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ

Οι αιρετικοί παπικοί ,(όχι ως υπόδικοι όπως στο παρελθόν) αλλά ως παρατηρητές και εκπρόσωποι για να ελέγχουν τη «σωστή εξέλιξη» της ψευδο-συνόδου παρευρέθηκαν στο Κολυμπάρι.

Η Ρωμαιοκαθολική παπική αίρεση δεν είναι μέλος του Π.Σ.Ε., συνεργάζεται όμως στενά με αυτό, στο οποίο και αποστέλλει παρατηρητές και εκπροσώπους. Βγάλτε τώρα εσείς τα συμπεράσματά σας για το ποιος διοικεί το Π.Σ.Ε.

Σε Ορθόδοξη σύνοδο επόμενο ήταν να μην έχουν θέση οι αιρετικοί –παπικοί, διότι έχουν καταδικαστεί από την Η’(8η) οικουμενική σύνοδο (σχετικά με το FILIOQUE),γι’ αυτό και δεν αναφέρονται στην Η’ οικουμενική σύνοδο. Μέσω όμως του Π.Σ.Ε. «νομιμοποιήθηκαν» με θράσος ως παρατηρητές και εκπρόσωποι «με αντικειμενικόν  σκοπόν την προλείανσιν της οδού της οδηγούσης  προς την ενότητα», όπως οι ίδιοι αναφέρουν στο (6ο θέμα: σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον,6ο κεφ. στο τέλος).

Στην εκκλησιαστική ιστορία των οικουμενικών συνόδων ΟΥΔΕΠΟΤΕ παρευρίσκονταν γυναίκες. Τώρα, υπάρχουν και μάλιστα ως παρατηρητές μία εκ των οποίων είναι πράκτορας της CIA με ιδέες και πεποιθήσεις  που παραθέτονται στη συνέχεια….Kρατηθείτε καλά!!

(βλέπε: http://makkavaios.blogspot.gr/2016/06/blog-post_94.html)

 

 

*«ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ»

Τολμούν χωρίς ντροπή και φόβο Θεού να αποκαλούν την ΨΕΥΔΟ-ΣΥΝΟΔΟ … «Αγία»!

Εμμέσως πλην σαφώς, υπαινίσσονται ότι και οι συμμετέχοντες σε αυτήν είναι φωτισμένοι και άγιοι.

Τόσο  «αγία» ήταν που μετά από εννέα μήνες ,το ποίμνιο έχει ακόμα ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ,ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ!!!

Τόσο  «αγία» ήταν που έφερε την μεγαλύτερη ταραχή στην εκκλησία διχάζοντας τους πιστούς, λαϊκούς και κληρικούς. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΗΣΕΙ!!

Το Άγιο Πνεύμα ΔΕΝ ΔΙΑΙΡΕΙ, αλλά ΕΝΩΝΕΙ,ΜΟΝΙΑΖΕΙ,ΑΓΑΠΑΕΙ !Διερωτήθηκαν γιατί μετά την ψευτο-σύνοδο  προέκυψε  ταραχή ,διγνωμία, αποχή, χωρισμός και όλα τα αντίθετα;

Πώς λοιπόν εκ των προτέρων έσπευσαν να την ονομάσουν αγία και μεγάλη;

Με το «Μεγάλη» μας λέτε τι εννοείτε;;;

*Αν έχει πνευματική διάσταση τότε τι «Μεγάλη» είναι αφού έσπειρε διχόνοιες;

*Αν τώρα το «Μεγάλη» σχετίζεται με τη συνοδικότητα των εκκλησιών τότε ούτε «Μεγάλη» πάλι είναι γιατί κάθε άλλο παρά συνοδικότητα και πληρότητα είχε, δεδομένου ότι μόνο το 1/3 των Ορθοδόξων συμμετείχε και 4 εκκλησίες απουσίαζαν!Αφού λοιπόν γνώριζαν την ανεπάρκειά της, πώς εκ των προτέρων, την ονόμασαν «Μεγάλη»;

Μάλλον ότι ορέγεται η γαστέρα τους κάνουν. Πού είναι το άγιο πνεύμα εδώ; Όταν κινούνται πονηρά και προκαταλαμβάνουν οι ίδιοι, κατονομάζοντας με τίτλους πνευματικούς τις πονηρές βλέψεις τους ,γνωρίζουν πως εμπαίζουν το Άγιο Πνεύμα;

Κάνανε ΑΥΣΤΗΡΗ ΝΗΣΤΕΙΑ και ΟΛΟΝΥΚΤΙΕΣ για να συγκινήσουν το Άγιο Πνεύμα ,ή ΑΝΑΠΑΥΤΗΚΑΝ  ΣΕ ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ και γιόρτασαν από πριν τη «νίκη» τους;

Να γνωρίζουν με βεβαιότητα, πως ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΤΑΡΑΧΗΣ και για ό,τι  άλλο συμβεί στην Εκκλησία του Χριστού!

Το δε Άγιο πνεύμα, μάθετε πως δεν το καλείτε εσείς όποτε θέλετε, αλλά πνέει όπου θέλει ,όσο θέλει και όταν θέλει.

Αφού πρόκειται για «Αγία και Μεγάλη» σύνοδο που θα ευφράνει τις καρδιές των πιστών ,γιατί δεν απλουστεύετε τα αποτελέσματα και να ενημερώσετε τον πιστό λαό ώστε με την «επιφοίτησή» σας, να χαρεί και αυτός μαζί σας ;…Εννέα μήνες έχουν περάσει! Θεωρείτε πως δεν τους αφορούν  αυτά τα θέματα;

 

*ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΗΔΑΛΙΟΥ.

ΚΑΝΩΝ ΜΕ’, ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

«Επίσκοπος, ή Πρεσβύτερος, ή Διάκονος αιρετικοίς συνευξάμενος, μόνον, αφοριζέσθω, ει δε επέτρεψεν αυτοίς, ως κληρικούς ενεργήσαι τι, καθαιρείσθω».

Ερμηνεία

Ο παρών Κανών διορίζει, ότι όποιος Επίσκοπος, ή Πρεσβύτερος, ή Διάκονος ήθελε συμπροσευχηθή μοναχά, αλλά όχι και να συλλειτουργήση με αιρετικούς ας αφορίζηται. Επειδή όποιος με τους αφωρισμένους συμπροσεύχηται (καθώς τοιούτοι είναι οι αιρετικοί), πρέπει να συναφορίζηται και αυτός, κατά τον Ι’ των αυτών Αποστόλων. Ει δε και εσυγχώρησε εις τους αιρετικούς αυτούς να ενεργήσουν κανένα λειτούργημα, ωσάν κληρικοί, ας καθαίρηται, επειδή όποιος κληρικός συλλειτουργήσει με καθηρημένους (καθώς τοιούτοι είναι και οι αιρετικοί, κατά τον Β’ και Δ’ της Γ’) συγκαθαιρείται και αυτός, κατά τον ΙΑ’ των Αποστόλων. Πρέπει γαρ τους αιρετικούς να μισούμε και να αποστρεφώμεθα, αλλά όχι ποτέ και να συμπροσευχώμεθα με αυτούς ή να συγχωρούμεν εις αυτούς να ενεργήσουν τι εκκλησιαστικόν λειτούργημα, ή ως κληρικοί, ή ως ιερείς.

Συμφωνία

Ο δε ΞΕ’ Αποστολικός λέγει, ότι όποιος εμβή εις συναγωγήν αιρετικών δια να προσευχηθή, κληρικός μεν ων, ας καθαίρηται, λαϊκός δε, ας αφορίζηται. Η δε εν Λαοδικεία, κατά μεν τον ΣΤ’ αυτής, δεν συγχωρεί να εμβαίνουν οι αιρετικοί εις την εκκλησίαν, κατά δε τον ΛΒ’ δεν πρέπει, λεγει να λαμβάνει τινάς τας παρά των αιρετικών ευλογίας, οι οποίες είναι αλογίες, και όχι ευλογίες, αλλά ουδέ πρέπει να συμπροσεύχηται τινάς με αιρετικούς ή σχισματικούς κατά τον ΛΓ’ της αυτής. Ο δε ΛΔ’ αναθεματίζει τους αφίνοντας τους μάρτυρας του Χριστού και πορευομένους εις τους ψευδομάρτυρας των αιρετικών. Ο δε Θ’ Τιμοθέου δεν συγχωρεί να στέκονται παρόντες αιρετικοί εν τω καιρώ της Θείας Λειτουργίας, έξω μόνον αν υπόσχωνται να μετανοήσουν, και να αφήσουν την αίρεσιν. Αλλά και ο Θ’ της εν Λαοδικεία αφορίζει τους Χριστιανούς όπου πηγαίνουν εις τα κοιμητήρια, ή μαρτύρια των αιρετικών δια να προσευχηθούν, ή χάριν ιατρείας των ασθενών αυτών. Αλλά ούτε πρέπει να συνεορτάζη κανείς Χριστιανός με τους αιρετικούς, ούτε να δέχηται τα παρ’ αυτών πεμπόμενα εις αυτόν δώρα της εορτής των, κατά τον ΛΖ’ της αυτής εν Λαοδικεία.

Κανών ΙΕ’

Εκείνα όπου οι ανωτέρω Κανόνες εδιώρισαν περί Επισκόπων και Μητροπολιτών, τα αυτά διορίζει, και πολλώ μάλλον, ο παρών Κανών, περί Πατριαρχών, λέγων ότι, όστις Πρεσβύτερος, ή Επίσκοπος, ή Μητροπολίτης ήθελε χωρισθή από την συγκοινωνίαν του Πατριάρχου Αυτού, και δεν μνημονεύη το όνομα αυτού κατά το σύνηθες ( ο Μητροπολίτης δηλ. μόνος ο γαρ Πρεσβύτερος του Επισκόπου του το όνομα μνημονεύει, ο δε Επίσκοπος του Μητροπολίτου του) προτού να φανερώσουν τα κατά του Πατριάρχου αυτών εις την Σύνοδον, και παρά της Συνόδου αυτός να κατακριθή ούτοι, λέγω, πάντες να καθαίρωνται παντελώς, οι μεν Επίσκοποι και Μητροπολίται, πάσης Αρχιερατικής ενεργείας, οι δε Πρεσβύτεροι, πάσης Ιερατικής. Πλήν ταύτα μεν να γίνωνται, εάν δια εγκλήματα τινα, πορνείαν θετέον, ιεροσυλίαν και άλλα,χωρίζωνται οι Πρεσβύτεροι από τους Επισκόπους των, οι Επίσκοποι από τους Μητροπολίτας των, και οι Μητροπολίται από τους Πατριάρχας των(1), εάν δε οι ρηθέντες πρόεδροι ηναι αιρετικοί, και την αίρεσιν αυτών κηρύττουσι παρρησία(2), και δια τούτου χωρίζονται οι εις αυτούς υποκείμενοι, και προ του να γένη ακόμη συνοδική κρίσις περί της αιρέσεως ταύτης, οι χωριζόμενοι αυτοί, όχι μόνον δια τον χωρισμόν δεν καταδικάζονται, άλλα και της τιμής της πρεπούσης, ως ορθόδοξοι, είναι άξιοι, επειδή, όχι σχίσμα επροξένησαν εις την Εκκλησίαν με τον χωρισμόν αυτόν, άλλα μάλλον ηλευθέρωσαν την Εκκλησίαν από το σχίσμα και την αίρεσιν των ψευδεπισκόπων αυτών.

ΚΑΝΩΝ ΜΣΤ’, ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

«Επίσκοπον, ή Πρεσβύτερον αιρετικών, δεξαμένους βάπτισμα, ή θυσίαν, καθαιρείσθαι προστάσσομεν, τις γαρ συμφώνησις Χριστώ προς Βελίαρ; Ή τις μερίς πιστώ μετά απίστους;»

Ερμηνεία

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί πρέπει να αποστρέφονται τους αιρετικούς, και τας των αιρετικών τελετάς. Μάλλον δε αυτοί, οι αιρετικοί δηλαδή πρέπει να ελέγχωνται και να νουθετώνται από τους Επισκόπους και Πρεσβυτέρους, μήπως ήθελαν καταλάβουν και επιστρέψουν από την πλάνην των. Δια τούτο ο παρών Κανών διορίζει ότι, όποιος Επίσκοπος, ή Πρεσβύτερος ήθελεν αποδεχθή ως ορθόν και αληθινόν το βάπτισμα των αιρετικών ή την παρ’ αυτών προσαγομένην θυσίαν, ο τοιούτος, προστάζομεν να καθαιρεθή. Επειδή ποίαν συμφωνίαν έχει ο Χριστός με τον διάβολον; Ή ποίαν μερίδα έχει ο πιστός με τον άπιστον; Διότι εκείνοι όπου δέχονται τα παρά των αιρετικών, ή τα όμοια φρονήματα εκείνων έχουσι και αυτοί, ή το ολιγώτερον δεν έχουσι προθυμίαν να ελευθερώνουν αυτούς από την κακοδοξίαν των. Οι γαρ συνευδοκούντες εις τας εκείνων τελετάς, πώς δύνανται να ελέγξουσιν αυτούς δια να παραιτήσουν την κακόδοξον και πεπλανημένην των αίρεσιν;

ΚΑΝΩΝ ΞΕ’, ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

«Εί τις Κληρικός, ή Λαϊκος εισέλθοι εις συναγωγήν Ιουδαίων, ή αιρετικών προσεύξασθαι, και καθαιρείσθω, και αφοριζέσθω».

Ερμηνεία

Μέγα αμάρτημα λογιάζει ο παρών Κανών το να έμβη τινάς Χριστιανός μέσα εις συναγωγήν, ή αιρετικών, δια να προσευχηθή. Τις γαρ μερίς πιστώ μετά απίστου, κατά τον θείον Απόστολον; Διότι, <…> πόσω μάλλον παρανομεί ο Χριστιανός εκείνος όπου συμπροσεύχεται με τους σταυρωτάς του Χριστού; Αλλά και η των αιρετικών εκκλησία και σύναξις, ως εναντία φρονούσα εις τους Ορθοδόξους, δεν πρέπει να τιμάται, αλλά μάλλον να αποβάλληται. Όθεν και ο παρών Κανών διορίζεται, ότι, όποιος Κληρικός, ή Λαϊκός, ήθελεν έμβη μέσα εις συναγωγήν των Ιουδαίων, και αιρετικών χάριν προσευχής, ο μεν Κληρικός, ως μεγάλα αμαρτήσας, ας καθαίρηται εν ταυτώ, και ας αφορίζηται, ο δε λαϊκός, ας αφορίζηται μόνον. <…> Ή, ορθότερον, καθώς άλλοι ερμηνεύουσιν, ο μεν Κληρικός ο εις συναγωγήν Ιουδαίων, ή αιρετικών εισελθών δια να προσευχηθή, ας καθαίρηται, ο δε Λαϊκός ας αφορίζηται.

 

*ΟΙ  ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ  ΣΥΝΟΔΟΙ  ΤΗΣ  ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ …

(βλέπε:http://www.oodegr.com/oode/dogma/synodoi/synodoi1.htm)

Απέκρυψαν την 8η,η οποία καταδικάζει το filioque  του πάπα ως ΑΙΡΕΣΗ.

 

*6ο ΘΕΜΑ: «ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΚΟΣΜΟΝ».

Από τα 6 (έξι) θέματα της ΨΕΥΔΟ-συνόδου κανένα ΔΕΝ αντιμετωπίστηκε με ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΡΟΠΟ!

Είναι  δεδομένο πως τα πέντε πρώτα (θέματα), είναι ήδη, από την Εκκλησία μας τακτοποιημένα προ πολλού! Το 6ο θέμα είναι αυτό με το οποίο ουσιαστικά προσπαθούν να αποδομήσουν την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ και να την ταυτίσουν –ενώνοντάς την-με όλες τις αιρέσεις!

 

Δείτε τα ψέματα και τις αντιφάσεις:

Στο 5ο κεφ. αναφέρουν : «Οι σύγχρονοι διμερείς θεολογικοί διάλογοι της ορθοδόξου εκκλησίας, ως και η συμμετοχή αυτής εις την οικουμενικήν κίνησιν ερείδονται ( ….) ..βάσει της αληθείας της πίστεως και της παραδόσεως της αρχαίας εκκλησίας των επτά οικουμενικών συνόδων της ενότητος όλων των Χριστιανών.»

Η ΑΛΗΘΕΙΑ:  Οι Οικουμενικές σύνοδοι ήταν 9 , εκ των οποίων η 8η (του μεγάλου Φωτίου)

καταδίκασε το filioque , που δε συμφέρει τους παπικούς ,γι’αυτό και δεν την αναφέρουν.

Προσπαθούν να αποφύγουν καθετί που τους καταδικάζει ως αιρετικούς!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ   ΨΕΜΑ:  Ωστόσο, στο κείμενο «ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ» αναφέρουν: «Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η Αγία Σύνοδος δεν αναφέρθηκε μόνο στο κύρος των γνωστών οικουμενικών συνόδων, αλλά σε αυτήν για πρώτη φορά  αναγνωρίσθηκαν ως Σύνοδοι «καθολικού κύρους», δηλ. ως Οικουμενικές, η Μεγάλη Σύνοδος (Η’, 8η) επί Μεγάλου Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως (879-880),οι επί Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά μεγάλες Σύνοδοι(Θ’,9η)(1341,1351,1368),(….)»,  οι οποίες  ουδόλως αναφέρθηκαν (όπως προείπαμε) και το σπουδαιότερο ούτε καν τις επικύρωσαν, ως όφειλαν για να είναι συνέχεια αυτών.

 

Στο 6ο κεφ. : «Κατά την οντολογικήν φύσιν της εκκλησίας, η ενότης αυτή είναι αδύνατον να διαταραχθή. Παρά ταύτα η Ορθόδοξος Εκκλησία αποδέχεται την ιστορικήν ονομασίαν  των μη ευρισκομένων εν κοινωνία μετ’ αυτής άλλων ετεροδόξων χριστιανικών εκκλησιών και ομολογιών (…)»

ΠΡΟΔΟΣΙΑ:     Αποδέχονται τις πάσης φύσεως αιρέσεις, ακόμα και αυτές που έχουν ήδη καταδικαστεί από Συνόδους και τις ονόμασαν «Εκκλησίες», ενώ είχαν αποφασίσει στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ότι  ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΊΑ «ΕΚΚΛΗΣΙΑ» για τις αιρέσεις και θα τις αποκαλούσαν «ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ».

Στο ίδιο κεφ. αποδίδουν στις αιρέσεις, εμμέσως πλην σαφώς αναφερόμενοι στα μυστήρια, ΧΑΡΗ,ΙΕΡΟΣΥΝΗ και ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ. Στη συνέχεια, αναφέρουν ότι η Εκκλησία : «διατεθειμένη τόσο δια θεολογικούς, όσο και δια ποιμαντικούς λόγους, προς θεολογικόν διάλογον μετά των λοιπών χριστιανών (….)με αντικειμενικόν σκοπόν ΤΗΝ ΠΡΟΛΕΙΑΝΣΙΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΗΣ ΟΔΗΓΟΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ.»

Στο 8ο κεφ.: «Η Ορθόδοξος Εκκλησία εις τας σχέσεις αυτής προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον δεν στηρίζεται μόνο εις τας ανθρωπίνους δυνάμεις των διεξαγόντων τους διαλόγους αλλά απεκδέχεται πρωτίστως την επιστασίαν του Αγίου Πνεύματος εν τη χάριτι του Κυρίου, ευχηθέντος  «ίνα πάντες εν ώσιν»(Ιω.17,21)».

ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ : Επικαλούνται ξεδιάντροπα  το «ίνα πάντες εν ώσιν» αναφερόμενοι και στο Άγιο Πνεύμα ,εμπαίζοντάς Το, θέλοντας ένωση με τους αιρετικούς ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΤΟΥΣ και μη λαμβάνοντας υπόψιν ότι βρίσκονται εκτός αληθείας. Χρησιμοποιούν τμήματα του Ευαγγελίου για να τα ερμηνεύσουν όπως τους συμφέρει εμπαίζοντας και παραπλανώντας  τους ακατήχητους χριστιανούς! Ο  Κύριός μας, μας θέλει ενωμένους (μας το δίδαξε άλλωστε), όχι όμως ,όπως θέλουμε εμείς αλλά όπως αυτός μας δηλώνει προσευχόμενος:

9.« Εγώ περί αυτών ερωτώ. Ου περί του κόσμου ερωτώ αλλά περί των δέδοκας μοι ,ότι σοι εισί».

20.«Ου περί τούτων δε ερωτώ μόνον, αλλά και περί των πιστευόντων  δια του λόγου αυτών εις εμέ».

17.«Αγίασον αυτούς εν τη αληθεία σου. Ο λόγος ο σος αλήθειά εστι».

19.«Και υπέρ αυτών εγώ αγιάζω εμαυτόν, ίνα και αυτοί ώσιν ηγιασμένοι εν ΑΛΗΘΕΙΑ».

21.«Ινα πάντες εν ώσι, καθώς συ ,πάτερ ,εν εμοί καγώ εν σοι, ίνα και αυτοί εν ημίν εν ώσιν, ίνα ο κόσμος πιστεύσει ότι συ με απέστειλας» (Ιω.ΙΖ’1-26)

Αυτά δεν τα γνωρίζουν «οι Ιεράρχες»;;

Αδελφοί μου, τα γνωρίζουν πολύ καλά, αλλά….ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ και ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ!! Το ομολογούν ΞΕΚΑΘΑΡΑ αυτό  που τους ενδιαφέρει και για ποιόν ΣΚΟΠΟ δουλεύουν!!

Όπως φαίνεται στο:

κεφ.12 : «Η ετερότης των προβλημάτων εκάστου διμερούς διαλόγου προϋποθέτει διαφοροποίησιν μεν της τηρηθησομένης εν αυτώ μεθοδολογίας, αλλ’ουχί και διαφοροποίησιν ΣΚΟΠΟΥ,ΔΙΟΤΙ Ο  ΣΚΟΠΟΣ  ΕΙΝΑΙ  ΕΝΙΑΙΟΣ  ΕΙΣ ΠΑΝΤΑΣ  ΤΟΥΣ  ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ».

Εν ολίγοις, μας λένε ότι θα τροποποιούμε τα λόγια, αλλά ο σκοπός της ένωσης είναι προκαθορισμένος.

Ποιος Ορθόδοξος Ιεράρχης με φόβο Θεού, θα τολμούσε να παραποιήσει το Ευαγγέλιο και να αγνοήσει τους Ιερούς κανόνες έχοντας σκοπό την ένωση με τους ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΤΟΥΣ;

Στο 16ο κεφ. αναφέρεται: « εν εκ των κυρίων οργάνων εν τη ιστορία της Οικουμενικής κινήσεως είναι το Παγκόσμιον  Συμβούλιον Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.). Ορισμέναι ορθόδοξοι εκκλησίαι υπήρξαν ιδρυτικά μέλη και εν συνεχεία άπασαι απέβησαν μέλη αυτού.Το Π.Σ.Ε.είναι εν συγκεκροτημένον διαχριστιανικόν σώμα,παρά το γεγονός ότι τούτο δεν συμπεριλαμβάνει απάσας τας ετεροδόξους χριστιανικάς εκκλησίας και ομολογίας. Παραλλήλως υφίστανται και άλλοι διαχριστιανικοί οργανισμοί και περιφεριακά όργανα ,ως η διάσκεψις των ευρωπαϊκών εκκλησιών (Κ.Ε.Κ.), το Συμβούλιον Εκκλησιών μέσης ανατολής (Σ.Ε.Μ.Α.) και το Παναφρικανικόν συμβούλιον εκκλησιών.  ΤΑΥΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥ   Π.Σ.Ε.  ΤΗΡΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΝ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! (…)»

 

Φάσκουν και αντιφάσκουν. Αναιρούν το προαναφερθέν κεφ.(16) λέγοντας τα εξής στο :….

κεφ.19:  «Σκοπός του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών δεν είναι να διαπραγματεύεται ενώσεις μεταξύ των εκκλησιών, όπερ δύναται να γίνει μόνο υπό των εκκλησιών, ενεργουσών εξ’ιδίας πρωτοβουλίας,(…)».

Όποιος μπορέσει να ερμηνεύσει  το 18 κεφ. θα έχει ικανότητες διορατικού και θα έχει διεισδύσει στα άδυτα των εγκεφάλων των εμπνευστών και συγχαρητήρια θα λάβει.

Στο 20ο κεφ. : «Αι προοπτικαί των θεολογικών διαλόγων της Ορθοδόξου Εκκλησίας μετά του λοιπού χριστιανικού κόσμου προσδιορίζονται πάντοτε επί τη βάση ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΗΔΗ ΔΙΑΜΕΜΟΡΦΩΜΕΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ.»

Δηλαδή,οι ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ έχουν υποστεί  ήδη διαμόρφωση;

Να δεχτούμε πως έχουν τροποποιηθεί, αλλοιωθεί;

Εάν δεν έχουν υποστεί ήδη διαμόρφωση τότε γιατί στο 24ο κεφ. μας αναφέρουν ότι :

24ο κεφ.: «Η Ορθόδοξος Εκκλησία έχει συνήδεισιν του γεγονότος ότι η κίνησις προς αποκατάστασιν της ενότητος των Χριστιανών λαμβάνει νέας μορφάς, ίνα ανταποκριθή εις τας νέας συνθήκας και αντιμετωπίση τας νέας προκλήσεις του συγχρόνου κόσμου.(…)»

Με άλλα λόγια μας λένε ότι η Εκκλησία θα πρέπει να προσαρμοστεί στην εποχή μας και όχι οι άνθρωποι κάθε εποχής να προσαρμοστούν και να εισέλθουν στην αγκαλιά της Εκκλησίας του Χριστού, η οποία θα υπάρχει στους αιώνας, αμετακίνητη, ενώ ο ουρανός και η γη θα παρέλθουν!

22 κεφ.: «Η Ορθόδοξος Εκκλησία θεωρεί καταδικαστέαν πάσαν διάσπασιν της ενότητος της εκκλησίας ,υπό ατόμων ή ομάδων ,επί προφάσει τηρήσεως ή δήθεν προασπίσεως της γνησίας Ορθοδοξίας. Ως μαρτυρεί η όλη ζωή της Ορθοδόξου εκκλησίας, η διατήρησης της γνησίας ορθοδόξου πίστεως διασφαλίζεται μόνον δια του συνοδικού συστήματος ,το οποίον ανέκαθεν εν τη εκκλησία απετέλει την ανωτάτην αυθεντίαν επί θεμάτων πίστεως και κανονικών διατάξεων (κανών 6ος της Β’ ΟΙΚΟΥΜ.ΣΥΝ.

Ω…!!! του διαβόλου η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ και ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ !

Μας λένε για ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ενώ στην ΨΕΥΔΟ-σύνοδο υπήρχε έλλειμμα συνοδικότητας!!

Μας αναφέρουν τον 6ο κανόνα της Β’ οικουμ/ής «κλέβοντάς τον» και δεν μας αναφέρουν όλους τους άλλους κανόνες που απαγορεύουν τις ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ και ΑΦΟΡΙΖΟΥΝ τους ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ και ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΥΧΟΝΤΑΙ μετ’ αυτών (45ο κανών). Τον δε 15ο κανόνα της ΑΒ’ οικουμ. συνόδου που προστατεύει την εκκλησία από τους αιρετικούς και το Σχίσμα αποφάσισαν στην Δ.Ι.Σ. να μην τον λάβουν υπ’ όψιν τους.

Μας λένε ότι όσοι ΟΡΘΟΤΟΜΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ και ΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ δια της ΑΚΡΙΒΟΥΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΧΗΣ θα αποτελούν ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΦΑΣΙΣΟΝΤΑΙ ΤΑΧΑ, ΟΤΙ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗ ΓΝΗΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.  Θα είναι μάλιστα και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΟΙ.

Είναι πασιφανές αδελφοί μου, ότι ομιλούν και εκκολάπτουν μία νέα ΘΡΗΣΚΕΙΑ που εφηύραν ως «σοφότεροι» του τριαδικού Θεού μας και των Αγίων Πατέρων και απαιτούν να τους ακολουθήσουμε ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ εμμέσως πλην σαφώς!!   Γ Ρ Η Γ Ο Ρ Ε Ι Τ Ε!!!

 

*ΑΛΗΘΕΙΑ,ΜΕΤΑΝΟΙΑ,ΑΙΡΕΣΗ…

…λέξεις σταθμός για τη σωτηρία μας κι όμως απουσίαζαν τελείως από τα κείμενα της ΨΕΥΔΟ-συνόδου!

Οι δύο πρώτες προς απόκτηση και η τρίτη προς αποφυγή!

«Τις γαρ συμφώνησις Χριστώ προς Βελίαρ; Ή τις μερίς  πιστώ μετά απίστους;»  <κανών: ΜΣΤ’ (46)>

Στόχος τους  η εξάλειψη της λέξεως «αίρεση», συνεπώς για ποια μετάνοια και αλήθεια μιλάμε, αφού αποκάλεσαν τις αιρέσεις «εκκλησίες»;

                                          

*«ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ»  Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ι.Σ.τΕ.τΕ.) στο φυλλάδιο αυτό προκειμένου να καθησυχάσει το ποίμνιο το ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ  ΑΣΥΣΤΟΛΑ λέγοντάς του:

ΤΟ ΨΕΜΑ:  Κύριος σκοπός της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου ήταν η ενίσχυση και η φανέρωση της ενότητας όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών (…)

Η  ΑΛΗΘΕΙΑ  (όπως την παρουσιάζουν στην ΨΕΥΔΟ-σύνοδο) : «η Ορθόδοξος Εκκλησία αποδέχεται την ιστορικήν ονομασίαν των μη ευρισκομένων εν κοινωνία μετ’ αυτής άλλων ετεροδόξων  χριστιανικών εκκλησιών  και ομολογιών,(…).Προς θεολογικόν διάλογον με αντικειμενικόν σκοπόν την προλείανσιν της οδού της οδηγούσης προς την ενότητα

ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ «ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ»ΣΥΝΟΔΟΥ!

——————————————————————————————————————————–

ΑΛΛΟ ΨΕΜΑ:  Η   Ι.Σ.τΕ.τΕ. αναφέρει ότι αναγνωρίστηκαν στην ΨΕΥΔΟ-σύνοδο οι Οικουμενικές Σύνοδοι 8η,επί Μεγάλου Φωτίου και 9η ,επί Γρηγορίου Παλαμά.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ:  Ούτε καν αναφέρθηκαν στις συνόδους αυτές(8η και 9η),όπως και δεν επικύρωσαν καμία Οικουμενική Σύνοδο ως όφειλαν για να θεωρηθεί (η «σύνοδος» της Κρήτης) συνέχεια αυτών!

——————————————————————————————————————————–

ΑΛΛΟ ΨΕΜΑ: «Ο διάλογος κυρίως με τους ετεροδόξους χριστιανούς (άλλες χριστιανικές ομολογίες-αιρέσεις) γίνεται με βάσει το χρέος της εκκλησίας να μαρτυρεί προς κάθε κατεύθυνση την αλήθεια και την αποστολική πίστη.(…)».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ:  Σε κανένα κείμενο της ΨΕΥΔΟ-συνόδου δεν αναφέρεται η λέξη «αίρεση» την οποία τώρα επικαλούνται για να αποπροσανατολίσουν τους Ορθοδόξους. Ούτε χρέος της Εκκλησίας είναι να ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ  «ΜΕΤΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΝΟΥΘΕΣΙΑΣ». Επί χίλια χρόνια είναι ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ!

Καταπατήσατε παράφορα τον κανόνα γι’ αυτό και αντί να τους νουθετήσετε σας «νουθέτησαν».

——————————————————————————————————————————–

ΑΛΛΟ ΨΕΜΑ: «Οι διάλογοι δεν σημαίνουν ούτε θα σημαίνουν ποτέ οποιονδήποτε συμβιβασμό σε ζητήματα πίστεως».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Όχι μόνο συμβιβαστήκατε  αλλά ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ και αλλοιώσατε την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ, διότι:

-ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ.

-ΣΥΝΕΥΡΙΣΚΕΣΘΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ.

-ΟΝΟΜΑΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ.

-ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ -ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ  ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ,ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΤΕ.

-ΔΕΧΕΣΘΕ ΟΣΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ,ΣΥΝΕΠΩΣ ΣΥΝΤΑΣΣΕΣΘΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

Μη μας λέτε λοιπόν ότι είστε ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ.

Έχετε ξεφύγει τελείως!!!

——————————————————————————————————————————–

ΑΛΛΟ ΨΕΜΑ: «Για αυτό προτρέπονται οι πιστοί να μη δίνουν βαρύτητα στα λόγια εκείνων που τους παρακινούν να απομακρυνθούν από αυτήν προκειμένου να αποτελέσουν ξεχωριστή ομάδα έξω από το πλήρωμα της εκκλησίας, επικαλούμενοι φανταστικούς λόγους δογματικής ακρίβειας.»(…)

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Αδελφοί μου, όλα αυτά που αναφέρουμε με αποδείξεις είναι κατά την Ι.Σ.τΕ.τΕ. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ από ομάδες έξω της Εκκλησίας. Νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανόητους!! ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ αδελφοί μου, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ «ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΠΙΚΡΟ και ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΚΟ». Με άλλα λόγια θέλουν να μας πείσουν ότι ή τους ακολουθούμε στις ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ και στις ΠΛΑΝΕΣ ΤΟΥΣ για να θεωρούμαστε ΕΝΤΟΣ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ,ή  θα θεωρούμαστε «εκείνοι που θα αποτελέσουν ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΟΜΑΔΑ έξω από το πλήρωμα της εκκλησίας».

Οι ανυπάκουοι στον ΛΟΓΟ ,ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ θα μας κατηγορούν κιόλας επειδή θέλουμε να ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ  «ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΟΥΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΧΗΣ!!»

Είδατε ,αδελφοί μου την επιρροή του διαβόλου;;; Ενώ αυτοί τα έχουν ΓΡΑΨΕΙ και ΥΠΟ-ΓΡΑΨΕΙ και όχι εγώ ο ανάξιος ,τα διαφημίζουν κιόλας όταν όμως τους τα λες και τους ξεσκεπάζεις ΘΥΜΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ότι τα έκαναν. Νομίζουν πως θα μας «τρελάνουν»…!

Είναι τόσο σκοτισμένος ο νους τους που δεν παραδέχονται ούτε αυτά που οι ίδιοι κάνουν.

——————————————————————————————————————————–

ΑΛΛΟ ΨΕΜΑ: «Όλοι οι επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος αγρυπνούμε και παραμένουμε αμετακίνητοι στην Ορθόδοξη Πίστη και αφοσιωμένοι στην Μία, Αγία ,Καθολική και Αποστολική Εκκλησία».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ:  Κάνατε διορθώσεις των τεθέντων κειμένων και όπου χρειάστηκε κάνατε και προσθήκες, όπως λέτε. Πήγατε στο Κολυμπάρι με την προϋπόθεση να μην χαρακτηριστούν «ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ» οι ΑΙΡΕΣΕΙΣ αλλά «ομολογίες». Και εκεί ΩΣ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΙ  και ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΙ  κάνατε την μεγάλη «ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ» και ονομάσατε τις  αιρέσεις…. «εκκλησίες»!!

Δεν μας πείθετε ,συνεπώς πως είστε ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΙ στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!

 

*ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ: «Ασφαλώς γνωρίζετε ότι αυτόν τον μήνα ,ήτοι από 17 έως 26 Ιουνίου ,θα συνέλθει στην Κρήτη η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ των Ορθοδόξων κατά τόπους Εκκλησιών, ύστερα από προετοιμασία πολλών ετών(…)».

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ: Στις 2-6-2016 ανακοινώθηκε από την εκκλησία της Ελλάδος ότι θα γίνει σύνοδος  (δηλ.μόλις 15 μέρες πριν τη Σύνοδο). Από που το ποίμνιο θα γνώριζε ΑΣΦΑΛΩΣ κιόλας (αφού το αφήσατε ανενημέρωτο) ότι σε λίγες μέρες θα γίνονταν σύνοδος;; Αφού λοιπόν θα ήταν εν Αγίω πνεύματι, γιατί δεν ενημερώσατε το ποίμνιο για τα τόσο σοβαρά θέματα που θα συζητούνταν;

Απλά τελευταία στιγμή, κοροϊδεύοντάς μας, πως ΑΣΦΑΛΩΣ γνωρίζουμε μας ανακοινώσατε αυτό που προετοιμάζατε όπως ΕΣΕΙΣ λέτε, πριν από πολλά έτη ( 100  περίπου) !

ΜΑΣ ΛΕΝΕ:  «Σχίσματα και φατρίες είναι έργο του πονηρού που μας θέλει μακριά από το κοινό ποτήριον»,    ψευδόμενοι μας επιρρίπτουν ευθύνες.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ:  «Σχίσματα και φατρίες κάνουν τα κλήματα που αποκόπτονται από την άμπελον, δηλαδή δεν δέχονται τη διδασκαλία του Κυρίου και την διαστρεβλώνουν, ούτε τα συγγράμματα των Αγίων Πατέρων δέχονται σαν συνέχεια τοις Αγίοις Πατράσιν, ούτε τις οικουμ/ές  Συνόδους και το Πηδάλιο δέχονται. Αυτοί αποσχίζονται και ονομάζονται ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ και ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ και καταλήγουν εκεί που αναφέρουν οι γραφές, στη γέεννα του πυρός, αυτοί κάνουν ΣΧΙΣΜΑΤΑ και ΦΑΤΡΙΕΣ!!!

Όλα τα άλλα είναι ΛΟΓΙΑ ΨΕΥΔΗ και ΣΚΟΠΟ έχουν την ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ!!

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΛΕΝΕ: «Η Εκκλησία θεωρείται ως μία συνεχής σύνοδος.»

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Μας εμπαίζουν, διέκοψαν τη συνεχή σύνοδο αφού δεν αποδέχτηκαν και δεν επικύρωσαν τις προηγούμενες συνόδους!

ΕΙΠΑΤΕ:  «Να κινηθούμε μέσα στο πνεύμα της εν Χριστώ αγάπης και του σεβασμού προς κάθε διαφορετική άποψη, έχοντας κυρίαρχη θέση την γνώμη των πλειόνων. Έχουμε χρέος να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες προτάσεις, έστω και κατά πλειοψηφία,(…)».

Συνεπώς, με σαφήνεια, μας λέτε ότι πρέπει να σεβαστούμε κάθε ΑΝΤ-ορθόδοξη άποψη, δίδοντας κυρίαρχη θέση στους περισσότερους και ας έχουν λάθος.

Που είναι εδώ, η αφοσίωσή σας στην ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ;;;

Άλλα λέτε και άλλα κάνετε!! (αυτό ως προς το : «αμετακίνητοι» και «αφοσιωμένοι»!)

 

ΑΛΛΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΛΕΕΙ: «Υπάρχουν κάποιοι άλλοι που προσπαθούν να το αποδομήσουν και να το αμφισβητήσουν εντελώς. Είναι λάθος και αυτό. Έγιναν λάθη, είχε ελλείψεις, είχε όμως και αγνή διάθεση»(η «σύνοδος»Κρήτης).

Αφού λοιπόν, είχε και αγνή διάθεση γιατί δεν διορθώνουν άμεσα τα λάθη και τις ελλείψεις που έκαναν, ή μήπως είναι ακόμα νωρίς; (Έχουν ήδη περάσει 9 μήνες).

Ο ίδιος γράφει σε πόνημά του, που δημοσίευσε κατά την περίοδο διεξαγωγής της ψευδο-συνόδου, προβληματιζόμενος: «είναι άραγε ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΣΗ;;»

Εύχομαι μετά από 9 μήνες να συνειδητοποίησε αν ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ είναι ΑΙΡΕΣΗ και να αποκαταστήσει ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ παίρνοντας ανάλογη θέση!

 

ΑΛΛΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΛΕΕΙ: «Οι αλλαγές που έγιναν στα κείμενα, από την Εκκλησία της Ελλάδος αφορούν: το ανθρώπινο πρόσωπο, περί ελευθερίας και ευθύνης του ανθρώπου και η αποδοχή της υψίστης αξίας του ανθρωπίνου προσώπου».

Μας εμπαίζει, αποκρύπτοντας  το σπουδαιότερο, ότι η Εκκλησία της Ελλάδας ΔΕΧΤΗΚΕ να ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ, «ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ», ενώ στο Κολυμπάρι πήγε με την προϋπόθεση να ονομαστούν οι αιρέσεις «ομολογίες».

Ο ίδιος Ιεράρχης εξέδωσε αποτελέσματα της Εκκλησίας της Ελλάδας, σχετικά με τις αποφάσεις της ΨΕΥΔΟ-συνόδου, χωρίς να έχει λάβει γνώση η Δ.Ι.Σ.

ΑΛΛΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΛΕΕΙ: « Το ποίμνιο θα υπακούει τους ποιμένες οι οποίοι θα το οδηγήσουν στα λιβάδια που αυτοί ξέρουν.»

ΑΛΛΟΣ ανεπίσημα ΛΕΕΙ: «Δεν είδα κάτι κακό στη «Σύνοδο».

….Και πολλά άλλα, που έχουν κατά καιρούς, ειπωθεί!

 

*ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

 

1ον : Με έλλειμμα συνοδικότητας και ανεπαρκή εκπροσώπηση από τους επισκόπους των Εκκλησιών ,καθίσταται η ΨΕΥΔΟ-σύνοδος    ΑΚΥΡΗ!!

2ον:  Δεν επικύρωσε  ως όφειλε τις προηγούμενες Συνόδους για να θεωρηθεί συνέχεια αυτών και συνέχεια της εκκλησιαστικής παραδόσεως, συνεπώς αποκόπτεται από μόνη της καθιστάμενη    ΑΚΥΡΗ!!

3ον: Όχι μόνο δεν καταδικάζει τους ΠΑΠΙΚΟΥΣ –ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ,αλλά και ενθαρρύνει τις συμ-προσευχές μαζί τους, κατά συνέπεια αντιτάσσεται στους κανόνες και τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων, θεωρούμενη   ΑΚΥΡΗ!!

4ον:Δεν ενημέρωσε ΚΛΗΡΟ και ΛΑΟ ως όφειλε για να αποδειχθεί πως ενδιαφέρεται για το πλήρωμα της Εκκλησίας. Η κρυψίνοια και δόλια ενέργειά της την καταδικάζει ως   ΑΚΥΡΗ!!

5ον:Υπέγραψαν κάποιοι ολίγοι ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΛΩΝ των ΙΕΡΑΡΧΩΝ! Εν αγνοία του ποιμνίου, επομένως οι περισσότεροι την καθιστούν   ΑΚΥΡΗ!!

6ον:Εισήχθησαν και ψηφίστηκαν θέματα άκρως ΑΝΤ-ορθόδοξα. Συνεπώς η Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού μας, η Μία ,Αγία ,Καθολική και Αποστολική Εκκλησία την καθιστά   ΑΚΥΡΗ!!

7ον:Ψήφισαν εκ των προτέρων το αλάθητο των αποφάσεων τους ,συνεπώς είναι  ΑΚΥΡΗ!!

8ον:Συνεχίζει τους κατάπτυστους ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ παρακούοντας τους Αγίους οι οποίοι την ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ως  ΑΚΥΡΗ!!

9ον:Δεν την παραδέχονται οι περισσότεροι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και την θεωρούν  ΑΚΥΡΗ!!

10ον:Ψήφισε την προλείανση του παν-αιρετικού και πνευματικώς δυσώδους οικουμενισμού για την ένωση όλου του συνονθυλεύματος των ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ! Η Ορθοδοξία την θεωρεί  ΑΚΥΡΗ!!

11ον:Διοργανωμένη και ελεγχόμενη από το Π.Σ.Ε. έχασε το Ορθόδοξο κύρος και είναι  ΑΚΥΡΗ!!

12ον:Νομιμοποίησαν τις αιρέσεις ως εκκλησίες και πρόδωσαν την ΕΚΚΛΗΣΙΑ του ΧΡΙΣΤΟΥ, διότι συντάχθηκαν με τους σταυρωτές Του, γι’ αυτό και είναι  ΑΚΥΡΗ!!

13ον:Προσδίδοντας εκκλησιαστικότητα στους αιρετικούς, ρωμαιοκαθολικούς και προτεστάντες και όχι μόνο αποδεχόμενοι τα μυστήριά τους ως έγκυρα ,η  «Σύνοδος» είναι  ΑΚΥΡΗ!!

 

*ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

Πρέπει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να καταδικαστεί η ΨΕΥΔΟ-σύνοδος ,διότι τα πάν-αισχρα ψηφίσματά της θα τα χρησιμοποιήσουν άμεσα αλλά και στο μέλλον όπως κάνουν τώρα με το Π.Σ.Ε. και οι απόγονοί μας θα τα θεωρήσουν ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Γι’ αυτό κάθε τι ξένο με το λόγο του Θεού και τις αποφάσεις των Αγίων ,πρέπει να καταδικάζεται πάραυτα και να απομακρύνεται από την Εκκλησία του Τριαδικού Θεού μας ,διότι μολύνει και ως καρκίνωμα επεκτείνεται. Συνεπώς, έχουμε ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ό,τι έχουμε παραλάβει αυτά και μόνο να παραδώσουμε στους επόμενους για να θεωρηθούμε συνέχεια τοις Αγίοις Πατράσι.

Άμεση ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ από αιρετικούς ΦΑΝΕΡΟΥΣ και ΚΡΥΦΟΥΣ! Όχι για τους αμαρτάνοντες περί βίου, που πολλοί μπερδεύουν νομίζοντας πως είναι το ίδιο. Ας μάθουν πως ο μεγαλύτερος αμαρτωλός μπορεί να αγιάσει παλεύοντας με τα πάθη του, έχοντας Βοηθό τον Θεό ανάλογα με τη διάθεσή του.

Ο αιρετικός ,όμως ,στρέφεται εναντίον του Χριστού, γίνεται εχθρός Του ,δεν δέχεται τα λόγια Του ,γίνεται υπερήφανος, γι’ αυτό καταντά ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΟΣ!! Πόση χάρη Αγίου Πνεύματος μπορεί να εκπορευθεί εκ του Πατρός και να αποσταλεί μέσω του Υιού προς τον αιρετικό αφού είναι εχθρός και του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος; Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΗΣΕΙ!

Εμείς ξέρουμε μετά βεβαιότητας, πως ούτε το χέρι δεν πρέπει να τους αγγίζουμε ,πόσο μάλλον να έχουμε κοινωνία μαζί τους…!

Πάλι μπερδεύουμε τη μετάδοση της μόλυνσης νομίζοντας ότι είναι μικρόβια με δόντια και πόδια. Δεν κατανοούμε ότι είναι μόλυνση ακαθάρτου πνεύματος που σκοτίζει τον ηγεμόνα μας και μας καταδικάζει «ωρισμένως», όταν δώσουμε δικαιώματα. Η ιστορία φαίνεται ότι κάποιους δεν τους διδάσκει επαρκώς.

Η οποιαδήποτε καθυστέρηση, αδράνεια ή σιωπή είναι έγκλημα, διότι χάνονται ψυχές και είμαστε όλοι υπεύθυνοι !

Επαναλαμβάνω ουχί περί βίου αλλά περί θεμάτων πίστεως!!  (βλέπε: περί σιωπής και λόγου και περί διαφύλαξης εντολών και παραδόσεων, εδώ

*ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ

Η διακοπή μνημόσυνου μετά τις άκαρπες και αλλεπάλληλες συστάσεις, σκοπό έχει ως ύστατη προσπάθεια, λόγω ενδιαφέροντος και αγάπης και όχι μίσους και εκδίκησης, να συνετίσει και να επαναφέρει τον προϊστάμενο ιεράρχη ώστε να πάψει να κηρύττει «γυμνή τη κεφαλή», δηλ. δημοσίως, αίρεση στην οποία ακουσίως ή εκουσίως έχει περιέλθει. Εάν κάποιος δεν διακόψει το μνημόσυνο, πώς αλλιώς θα βοηθήσει τον εκπεσόντα επίσκοπο να κατανοήσει ότι έχει περιέλθει σε πλάνη και κηρύσσει αίρεση;Εάν συνεχίσει τη μνημόνευση ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ,τότε διπλά αμαρτάνει.

Πρώτον, διότι ψευδώς μνημονεύει ότι: « ορθοτομεί τον λόγον της αληθείας», επομένως τον ενθαρρύνει στη συνεχή πτώση του, αφού δεν τον αφυπνίζει. Επιπλέον, ψεύδεται και ζημιώνει τον προϊστάμενό του κοροϊδεύοντας και τον εαυτό του και υποκριτής γίνεται.

Δεύτερον, ακολουθώντας τον, εμμέσως πλην σαφώς, αποδέχεται και ο ίδιος τις κακοδοξίες του πρώτου, αφού συντάσσεται με την αίρεση.

Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ τρόπος να σώσει (αν μπορέσει) τον εκπεσόντα από την αίρεση και να τον επαναφέρει στο σώμα της Εκκλησίας. Φανταστείτε τι κακό γίνεται στην Εκκλησία όταν συνειδητά, δηλ. εκουσίως ο ΨΕΥΔ-επίσκοπος κηρύσσει αίρεση! Γι’ αυτό και τιμάται ιδιαιτέρως (ΟΡΘΟΔΟΞΩΣ) ο διακόπτων το μνημόσυνο.

Αυτά λέει ο 15ος κανών της ΑΒ’ που τους ενοχλεί!!

(βλέπε: Μάθετε τον 15ο κανόνα, που καίει τους αντι-ΧΡΙΣΤΟΥΣ !!! ΕΡΜΗΝΕΙΑ: (εδώ)

Όταν δε, επιστρέψει και πάψει να κηρύττει αίρεση τότε επανέρχεται το μνημόσυνον, τα πόδια του κατα-φιλούμε και χαρά εις τους ουρανούς γίνεται!!

Σε περίπτωση μνημόνευσης αιρετικού, χάνεται ο αιρετικός, ΧΑΝΕΤΑΙ όμως και ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ εν γνώσει, διότι παραβαίνει τους ιερούς κανόνες και συντάσσεται με τον αιρετικό που είναι εχθρός του Χριστού και της διδασκαλίας Του. Συνεπώς, άλλος τρόπος (εκκλησιαστικός κανονισμός) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ προκειμένου να συμβάλλει κάποιος στην ΚΑΘΑΡΣΗ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ από τους ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ «ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ», δηλ. τους ΨΕΥΔ-επισκόπους.

 

*ΣΧΟΛΙΟ

Το πλήγμα στη χώρα μας, για την πλήρη καθυπόταξη στη ΝΕΑ ΤΑΞΗ  των εβραιο-μασόνων σιωνιστών είναι τριπλό.

1ον ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ,2ον ΠΟΛΙΤΙΚΟ,3ον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, δηλαδή πρώτα πνευματικό και μετά όλα τα άλλα, είναι εύκολο να αλωθούν.

Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις χώρες, με τη μεγάλη διαφορά ότι εμείς είμαστε ΚΡΑΤΟΣ-ΕΘΝΟΣ ταυτισμένο, ενωμένο με την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ δηλαδή ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ!

Υπάρχουμε, διότι και για την ΠΑΤΡΙΔΑ μας και για την ΠΙΣΤΗ μας την ΑΛΗΘΙΝΗ, έχει ΧΥΘΕΙ ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΟ ΑΙΜΑ!! Δεν υπολογίζουν όμως οι εχθροί μας ότι το «κατσαβίδι του Θεού» κατά τον Άγιο Παΐσιο «ξεβιδώνει και χαλάει τα σχέδια τους»! Την Εκκλησία μας και την Ελλάδα μας προστατεύει ο Ιησούς μας ,η Παναγία μας, οι Άγιοί  και οι άγγελοι και από εμάς θέλουν: ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΗΣ,ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ και ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ κατά του ΘΗΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ και των ΟΡΓΑΝΩΝ του!

Όσοι μιλάνε θεωρητικά και χωρίς να προτείνουν λύσεις, ας σκεφτούν πως θα εξυγιανθεί η Εκκλησία μας, ή μήπως μπορεί να συνεχιστεί αυτή η «πτώση» των  «Αρχ-ιερέων» επ’αόριστον; Εμείς ως «πρόβατα» μόνο …προσευχή και αυτοί να λυμαίνονται και να ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΟΥΝ τους ανυπεράσπιστους και κυρίως ΑΚΑΤΗΧΗΤΟΥΣ Χριστιανούς!

Ας προτείνουν ΛΥΣΕΙΣ  «αυτοί που γνωρίζουν» με ποιόν τρόπο ΠΡΑΚΤΙΚΑ θα μπει ΤΕΛΟΣ στην ξέφρενη κατρακύλα του ΚΛΗΡΟΥ! 

*Να μας πουν ποιος θα καταδικάσει βάσει εκκλησιαστικών κανόνων τον ΑΡΧΙ-ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ που ΒΛΑΣΦΗΜΕΙ και ακολουθεί πιστά τον έναν ΑΝΤΙ-χριστο, τον  Πάπα.

*Να μας πουν ποιος θα καταδικάσει τον ΚΑΘΕ ΖΗΖΙΟΥΛΑ, που σε βιβλία τους αναφέρουν προκλητικά άκρως Αντ-ορθόδοξες θεωρίες αφήνοντας έκπληκτους ακόμα και τους αιρετικούς!

*Να όμως που αυτοί και οι όμοιοί τους είναι ακόμα στις θέσεις τους και κανείς δεν τους κουνάει, ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΣ  την ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

*Να μας πουν τι αντιμετώπιση αρμόζει σε αυτούς που επαινούν και τάσσονται υπέρ των πρώτων!

*Ποιοι τελικά θα εφαρμόσουν το ΠΗΔΑΛΙΟ, το οποίο ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, έγραψαν οι Άγιοί μας;

Όλα αυτά δεν έγιναν τώρα. Έχουν πολλά χρόνια που υποσκάπτονται, τώρα όμως με  τη βοήθεια του Θεού θα αποκαλυφθούν και θα αποδειχθεί ποιος είναι ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ και ποιος ΟΧΙ!

Δεν τους ενδιαφέρει η Ορθοδοξία, ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ. Εάν τους ενδιέφερε όπως λένε θα ασχολούνταν πρωτίστως με την τακτοποίηση του παλαιού ημερολογίου. Αυτοί θέλουν νέο ΣΧΙΣΜΑ, μεγαλύτερο, ΔΙΑΣΠΑΣΗ  και ΤΑΡΑΧΗ στην Εκκλησία του Χριστού.

Ποτέ δεν ανήκαν στην εκκλησία, «φόρεσαν τον ΧΙΤΩΝΑ ο οποίος ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ» και «εισήλθαν ακάλεστοι  στη γιορτή του γάμου». Ούτε ο «άνθρακας» τους φοβίζει. Για αυτό και θα εκδιωχθούν κακήν-κακώς υπό των αγγέλων. Εάν είχαν ΔΙΑΘΕΣΗ και ΙΕΡΟΣΥΝΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ μέσα στην Εκκλησία του Χριστού να γίνονται τέτοια έκτροπα. Θα απομάκρυναν με την πρώτη ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ τους αιρετικούς και θα καθάριζαν την Εκκλησία.

Η ΣΙΩΠΗ τους όμως και η ΑΝΟΧΗ τους δεν είναι απλά λόγω ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ, αλλά είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ!!  ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ !!

 

*ΕΥΧΕΣ

Εύχομαι από καρδιάς να κατανοηθεί ότι η πίστη στον ΕΝΑ και ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ δεν διαπραγματεύεται με «ΝΕΕΣ ΧΩΡΕΣ», ούτε μπερδεύεται με πολιτικές σκοπιμότητες, διότι αφορά άλλον κόσμο, τον κόσμο του «φωτός και του άλατος». Τον δε Σταυρό μας, υπολογισμένου βάρους στα μέτρα μας, θα τον επωμισθούμε και θα ακολουθήσουμε τον Πατέρα μας… σε όλη τη διαδρομή μας ,….ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!!

Εύχομαι για την ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΘΑΡΣΗ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!!

Εύχομαι τώρα, στους καιρούς τους πονηρούς, να ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ όσο ποτέ άλλοτε, έχοντας ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΟΜΟΝΟΙΑ μεταξύ μας, ασκώντας πιέσεις στους ιερείς και δεσποτάδες για ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ και ΚΑΤΑΔΙΚΗ του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ και της ΨΕΥΔΟ-ΣΥΝΟΔΟΥ Κρήτης.

Προσέξτε, αδελφοί μου να «μη χάσουμε έστω και τα ολίγα που με κόπο έχουμε αποκτήσει»!

 

Με ειλικρινή αγάπη, προς αυτούς που ΟΡΘΟΤΟΜΟΥΝ τον λόγο του Θεού!

και με αποστροφή προς το ΨΕΥΔΟΣ και την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ του ΑΝΤΙ-χριστου!

Καλό στάδιο και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!

Γεώργιος Φλώρος

 

Πηγή

 

Προβολές : 1,762


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα