Μια πολιτική απάτη διαρκείας

Μια πολιτική απάτη διαρκείας

22 Μαΐου, 2024 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:646
Μοίρασέ το

 

Το εύπεπτο παραμύθι που πουλούσε από το 2018 για ψηφοθηρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλύφθηκε

 

Αντί σχολίου, όλο το ενδεικτικό φωτογραφικό υλικο από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Ήταν 16 Ιουνίου 2018 όταν ψηφιζόταν στην Βουλή η πρόταση μομφής της Ν.Δ. κατά της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι 153 βουλευτές του Τσίπρα οδηγούσαν σε ήττα το αίτημα Μητσοτάκη, όμως η Πειραιώς μετρούσε κι άλλα κέρδη από την αγανάκτηση του κόσμου εν όψει των βουλευτικών εκλογών του 2019.

 

 

  • «Η θέση μας», εφημερίδα «δημοκρατία»

 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε πει τότε στη Βουλή ότι «ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας είναι ψήφος υπέρ της υπογραφής της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ. Ψηφίζοντας “όχι” βγάζετε, καθεμία και καθένας ξεχωριστά, ατομικό εισιτήριο για τις Πρέσπες».

Τον Ιανουαρίου του 2019, παραμονές ψήφισης της συμφωνίας από τη Βουλή, ο σημερινός πρωθυπουργός μιλούσε σε κοινό της Θεσσαλονίκης. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε την κύρωση στο Κοινοβούλιο», ανέφερε, τονίζοντας ότι «παραχωρείται η “μακεδονική” γλώσσα και ταυτότητα στους γείτονες, κάτι που συνιστά εγκατάλειψη μιας εξωτερικής πολιτικής δεκαετιών για την Ελλάδα».

Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

 

 

Μέχρι τις εκλογές του Ιουλίου εκείνης της χρονιάς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεινε διαρκώς το μάτι στους ψηφοφόρους, βεβαιώνοντάς τους πως, όταν έρθει στην κυβέρνηση, θα κάνει βελτιώσεις στη Συμφωνία. Όμως στις προγραμματικές δηλώσεις του ως πρωθυπουργός, τον Ιούλιο του 2019, δεν είπε λέξη για το Σκοπιανό. Ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά τον κατηγόρησαν για υποκρισία.

Από τότε πέρασαν πέντε χρόνια. Μέχρι και χθες, Δευτέρα, η «σκληρή» πτέρυγα της Ν.Δ., με τους Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη, υπονοούσε ότι όλα είναι ανοιχτά για τη συμφωνία, μετά τις τελευταίες προκλήσεις των Σκοπιανών πολιτικών. Με δηλώσεις, όπως «σοφά δεν έχουμε κυρώσει τα μνημόνια», και με φτηνιάρικες λαϊκιστικές κορόνες περί «πατριωτών του καναπέ».

 

Μ. Βορίδης για Συμφωνία των Πρεσπών: «Σοφά δεν έχουμε κυρώσει τα Μνημόνια» | Σήμερα | 20/05/2024

 

Όλη αυτή η φαρσοκωμωδία, όμως, δεν γίνεται μόνο υπό το βλέμμα των Ελλήνων ψηφοφόρων. Κυρίως οι ΗΠΑ, αλλά και η Ε.Ε., έχουν πάντα στραμμένο το ενδιαφέρον τους σ’ αυτή τη συμφωνία. Γι’ αυτό και μετά τις τελευταίες εξελίξεις ασκούν ξανά ισχυρές πιέσεις ταυτόχρονα σε Σκόπια και Αθήνα.

Τα έφερε έτσι το διπλό παιχνίδι του Μητσοτάκη που αναγκάστηκε τώρα, λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, να παραδεχτεί επιτέλους ότι τόσα χρόνια κορόιδευε τους πολίτες.

Ο εκπρόσωπός του Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε χθες: «Το ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας ήταν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν αμφισβητείται. Δεν θεωρούμε εκ των υστέρων καλή μία συμφωνία, που πριν πέντε χρόνια θεωρούσαμε κακή. Αλλά ήμασταν ξεκάθαροι ότι από τη στιγμή που κυρωθεί πρέπει να εφαρμοστεί. Ετσι συμβαίνει στα σοβαρά κράτη».

Και πρόσθεσε: «Δεν θα πάμε κόντρα στα διεθνώς κυρωθέντα. Αλλο πράγμα η επιθυμία, όπως του κ. Πλεύρη, άλλο πράγμα το τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Η ελληνική κυβέρνηση έχει εκφραστεί με απόλυτη σαφήνεια και σε επίπεδο πρωθυπουργού και σε επίπεδο υπουργού Εξωτερικών».

 

Το εύπεπτο παραμύθι που πουλούσε από το 2018 για ψηφοθηρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλύφθηκε. Πνίγηκε μέσα στο ίδιο του το ψέμα. Κι έφτασε αναγκαστικά να το παραδεχθεί, μετά τη δυσαρέσκεια του ξένου παράγοντα.

Για να αποδειχθεί ότι ακόμα και τα σοβαρότερα εθνικά θέματα μπορούν να μπουν στην κιμαδομηχανή της κάλπης και του επικίνδυνου κυνισμού για την επικράτηση με κάθε κόστος.

 

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 646


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα