ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑΚΟΥ, ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!! ΔΕΚΑΝΙΚ(Ι)Η Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΑΤΣΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΚΟΥΛΗ...

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑΚΟΥ, ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!! ΔΕΚΑΝΙΚ(Ι)Η Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΑΤΣΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΚΟΥΛΗ...

21 Νοεμβρίου, 2023 24 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:708
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω, οργίζομαι και αηδιάζω…

 

Ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας για την τρομοκρατία στο διαδίκτυο

 

“ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ, ΤΟΤΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΕΛΕΓΕ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!!!

ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ, ΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ…

Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ, ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ…

ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ, ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΤΟΥ ΝΑΤΣΙΟΥ…(εδώ)

ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ:

ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Η φωτογραφική σύνθεση και όλο το φωτογραφικό υλικό, είναι από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ…

 

 

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο: «Εφαρμογή διατάξεων του κανονισμού (ΕΕ) 2021/784 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2021 σχετικά με την πρόληψη της διάδοσης του τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Το νομοσχέδιο αποτελεί ουσιαστικά ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία ευρωπαϊκής οδηγίας που στόχο έχει τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της ψηφιακής αγοράς σε μια ανοικτή και δημοκρατική κοινωνία, αντιμετωπίζοντας την κατάχρηση από τους τρομοκράτες των δυνατοτήτων που τους παρέχει το διαδίκτυο για τρομοκρατικούς σκοπούς (διάδοση μηνυμάτων, εκφοβισμός, στρατολόγηση και διευκόλυνση διεξαγωγής τρομοκρατικών επιθέσεων) και συμβάλλοντας στην επίτευξη της δημόσιας ασφάλειας σε ολόκληρη την Ένωση.

Το νομοσχέδιο έλαβε τις θετικές ψήφους από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Νίκη.

Με το «παρών» τοποθετήθηκε το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Πλεύση Ελευθερίας.

Ειδικότερα :

Καθορίζεται η διαδικασία έκδοσης εντολών αφαίρεσης και ελέγχου διασυνοριακών εντολών αφαίρεσης τρομοκρατικού περιεχομένου, με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάχρησης υπηρεσιών φιλοξενίας για τη δημόσια διάδοση τρομοκρατικού περιεχομένου.

Ορίζονται οι αρμόδιες εθνικές αρχές για την έκδοση εντολών αφαίρεσης και ελέγχου διασυνοριακών εντολών αφαίρεσης τρομοκρατικού περιεχομένου.

Προβλέπεται εθνική Αρχή εποπτείας της εφαρμογής των ειδικών μέτρων αντιμετώπισης της κατάχρησης υπηρεσιών φιλοξενίας για τη δημόσια διάδοση τρομοκρατικού περιεχομένου, καθώς και οι αρμοδιότητές της.

Δημιουργείται μητρώο παρόχων υπηρεσιών φιλοξενίας (που αποτελεί ελληνική καινοτομία και πρωτοβουλία), καθώς και αρχείο εντολών αφαίρεσης.

Θεσπίζεται η επιβολή ποινικών και διοικητικών κυρώσεων στους παρόχους υπηρεσιών φιλοξενίας που παραβιάζουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον Κανονισμό.

Τίθεται ένα πλαίσιο υποχρεώσεων διαφάνειας από τις αρμόδιες εθνικές αρμόδιες αρχές, τους παρόχους υπηρεσιών φιλοξενίας και το Υπουργείο Δικαιοσύνης ως υπεύθυνο για τη συλλογή στοιχείων περί της αποτελεσματικής εφαρμογής του Κανονισμού και της αποστολής στοιχείων σε ετήσια βάση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Πηγή

Προβολές : 708


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα