ΞΑΝΑΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!! Capital controls στις τράπεζες, καύσιμα με δελτίο

ΞΑΝΑΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!! Capital controls στις τράπεζες, καύσιμα με δελτίο

15 Νοεμβρίου, 2022 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,323
Μοίρασέ το

 

Σενάρια έκτακτων μέτρων στη Γερμανία

Η πρόσβαση σε μετρητά προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τους Γερμανούς.

Και αυτό διότι τείνουν να τα χρησιμοποιούν περισσότερο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, με ορισμένους να μαζεύουν ακόμη και γερμανικά μάρκα που αντικαταστάθηκαν από το ευρώ πριν από δύο δεκαετίες.

Είναι θέμα ημερών, να έλθει και στην Ελλάδα…

Η επιστροφή των CAPITAL CONTROL, θα είναι το πρώτο βήμα για την ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, και για την ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ…ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ…

Σας το έγραψα δεκαέξι μέρες πριν… (εδώ)

Πρώτα CAPITAL CONTROL,  μετά ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ακολουθεί Η ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΩΝ, ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, για να γονατίσουν τελείως οι λαοί και τέλος Η ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ …

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Καταλάβατε τώρα γιατί χρειαζόταν ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας;;;

Προετοιμασία στη Γερμανία για τον χειμώνα με έκτακτο σχέδιο για πιθανό ενεργειακό μπλακ άουτ ακόμη και capital controls στις τράπεζες. Όλα αυτά, στο σενάριο που η Ρωσία διακόψει τις παραδόσεις φυσικού αερίου.

Η Γερμανία δεν έχει αποκλείσει τις διακοπές ρεύματος, ενώ η Bundesbank έχει κληθεί να ορίσει έκτακτα μέτρα που θα ισχύσουν σε περίπτωση ανάγκης: Τα capital controls να συμπεριλαμβάνονται στη λίστα.

Σύμφωνα με το Reuters, η γερμανική Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να ρίξει επιπλέον δισεκατομμύρια ευρώ στην αγορά για να αντιμετωπίσει την αύξηση της ζήτησης. Παράλληλα έχει στη «φαρέτρα» πιθανά όρια στις αναλήψεις μετρητών από τις τράπεζες.

Αξιωματούχοι και τράπεζες εστιάζουν επίσης στη διανομή, συζητώντας, για παράδειγμα, την πρόσβαση σε καύσιμα προτεραιότητας για τις μεταφορές μετρητών. Στις συζητήσεις, που έχουν ενταθεί την τελευταία εβδομάδα, συμμετέχει η κεντρική τράπεζα, η BaFin -η κορυφαία ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας- αλλά και πολλές ενώσεις του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Όπως επισημαίνει το Reuters, παρότι οι γερμανικές αρχές, δημοσίως, υποτιμούν την πιθανότητα διακοπών ρεύματος, οι συζητήσεις δείχνουν πόσο σοβαρά λαμβάνουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και πώς προετοιμάζονται για τέτοια ακραία μέτρα, που θα προκληθούν από το αυξανόμενο κόστος ενέργειας.

deutsche bank

Η πρόσβαση σε μετρητά προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τους Γερμανούς. Και αυτό διότι τείνουν να τα χρησιμοποιούν περισσότερο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, με ορισμένους να μαζεύουν ακόμη και γερμανικά μάρκα που αντικαταστάθηκαν από το ευρώ πριν από δύο δεκαετίες.

Περίπου το 60% των καθημερινών αγορών γίνονται σε μετρητά στη Γερμανία, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Bundesbank.

Ωστόσο, ένα πιθανό μπλακ άουτ εγείρει νέα ερωτήματα και απαιτεί διαχείριση. Σε αυτό το σενάριο, μια επιλογή για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής θα μπορούσε να είναι ο περιορισμός του ποσού αναλήψεων.

 

Πηγή

Προβολές : 1,323


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα