Οι Άγγλοι, ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και επιστρέφουν στα μετρητά και ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ το έργο της ΕΛΙΤ, για την ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Οι Άγγλοι, ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και επιστρέφουν στα μετρητά και ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ το έργο της ΕΛΙΤ, για την ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

11 Αυγούστου, 2022 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,507
Μοίρασέ το

 

“Ο,τιδήποτε εκτός από μια κοινωνία χωρίς μετρητά”: Το ΦΥΣΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ καθώς τα νοικοκυριά του Ηνωμένου Βασιλείου πολεμούν τον πληθωρισμό

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΗΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΙΤ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ.

 

 

 

Οι Άγγλοι, ξύπνησαν και αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες… το πήραν το μήνυμα…

Εμείς στο Ελλάντα, εμπιστευόμαστε τους ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ και τα έχουμε στις Τράπεζές τους…

Ε ρε… θέλω να ξυπνήσετε ένα πρωί, και να σας τα έχουν πάρει όλα… και να είστε και ευτυΧΕΣΜΕΝΟΙ…

Δεν έχετε πάρει χαμπάρι τι έρχεται… εμβόλιο, μασκούλα υπό 40ο και περιμένετε πως και πως για το 4ο μπόλιασμα, τη στιγμή που γύρω σας πέφτουν σαν τα κοτόπουλα οι μπολιασμένοι…

ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ… ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Μετάφραση blümlifee

από τον TYLER DURDEN

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) έχει πιέσει σκληρά για μια «κοινωνία χωρίς μετρητά» σε έναν κόσμο μετά την πανδημία, ωστόσο το φυσικό χρήμα έχει επανέλθει σε τουλάχιστον μία ευρωπαϊκή χώρα καθώς οι καταναλωτές χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο χαρτονομίσματα και κέρματα για να τους βοηθήσουν να εξισορροπήσουν τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών εν μέσω πληθωριστικής καταιγίδας (https://www.zerohedge.com/economics/uk-economy-getting-crushed-price-worth-paying-freedom-ukraine-johnson).

Τα Ταχυδρομεία της Βρετανίας δημοσίευσαν μια έκθεση τη Δευτέρα που αποκάλυψε, παρ’ όλη την πρόσφατη επιταχυνόμενη χρήση καρτών και ψηφιακών πληρωμών σε smartphones, η ζήτηση για μετρητά αυξήθηκε αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον Guardian (https://www.theguardian.com/business/2022/aug/08/cash-comeback-cost-of-living-crisis-post-office ).

Ανέφερε ότι τα υποκαταστήματα διαχειρίστηκαν 801 εκατ. £ σε προσωπικές αναλήψεις μετρητών τον Ιούλιο, σημειώνοντας αύξηση 8% σε σχέση με τον Ιούνιο. Η ετήσια μεταβολή στα στοιχεία του περασμένου μήνα ήταν αυξημένη κατά 20% έναντι του αριθμού των £665 εκ. του Ιουλίου 2021.

Στα 11.500 υποκαταστήματα του Ταχυδρομείου, κατατέθηκαν και αποσύρθηκαν 3,31 δισ. £ σε μετρητά τον Ιούλιο — υψηλό ρεκόρ για κάθε μήνα που χρονολογείται από τρεις αιώνες λειτουργίας.

Η έκθεση επεσήμανε ότι η αυξανόμενη ζήτηση φυσικών μετρητών οφειλόταν κυρίως στο ότι περισσότεροι άνθρωποι διαχειρίζονταν τους προϋπολογισμούς τους μέσω χαρτονομισμάτων και κερμάτων σε «ημερήσια βάση».

Ανέφερε ότι ορισμένες αναλήψεις έγιναν από παραθεριστές που χρειάζονταν μετρητά για «διαμονή» στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Περίπου 600.000 πληρωμές σε μετρητά, συνολικού ύψους 90 εκατομμυρίων λιρών, προήλθαν από άτομα που έλαβαν υποστήριξη λογαριασμού ρεύματος από την κυβέρνηση, σημείωσε το Ταχυδρομείο.

Η Βρετανία είναι «κάτι άλλο παρά μια κοινωνία χωρίς μετρητά», σύμφωνα με τον τραπεζικό διευθυντή του Ταχυδρομείου Martin Kearsley.

“Βλέπουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τα μετρητά ως τον δοκιμασμένο τρόπο διαχείρισης ενός προϋπολογισμού. Είτε πρόκειται για διαμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο είτε για προετοιμασία για οικονομικές πιέσεις που αναμένονται το φθινόπωρο, η πρόσβαση σε μετρητά σε κάθε κοινότητα είναι κρίσιμη», είπε ο Kearsley.

Σημειώσαμε ότι τον Φεβρουάριο του 2021, το μεγαλύτερο δίκτυο ATM του Ηνωμένου Βασιλείου είδε τη ζήτηση να πέφτει κατακόρυφα (https://www.zerohedge.com/personal-finance/cashless-society-uk-atm-use-plummets-during-pandemic ) καθώς οι καταναλωτές μείωσαν τη χρήση μετρητών. Τότε θέσαμε το εξής ερώτημα: «Πόσο θα κρατήσει η επιθυμία για τα καλά παραδοσιακά χαρτονομίσματα;

… και η απάντηση δεν αργεί πολύ σύμφωνα με τη νέα έκθεση του Ταχυδρομείου, όπως εξηγεί ο Guardian: «η αύξηση του πληθωρισμού και πολλοί λογαριασμοί που αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω – έχουν οδηγήσει έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων να στραφούν ξανά στα μετρητά για να τους βοηθήσουν να προγραμματίσουν δαπάνες».

Αυτά όσον αφορά στο WEF, τις κεντρικές τράπεζες και τις μεγάλες εταιρείες που πιέζουν για κοινωνίες χωρίς μετρητά σε όλο τον κόσμο, το πιο σημαντικό, προσπαθώντας να εγκαινιάσουν μια υπερ-κεντρική δυστοπία CBDC (https://www.zerohedge.com/geopolitical/how-technocommunism-will-institute-cbdc-central-bank-game-plan-under-3-minutes ).

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΗΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΙΤ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

 

Προβολές : 1,507


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα