Οι πραγματικοί ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, βγαίνουν μπροστά για να αποκαταστήσουν τον επιστημονικό ορισμό της “Κλιματικής Αλλαγής”

Οι πραγματικοί ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, βγαίνουν μπροστά για να αποκαταστήσουν τον επιστημονικό ορισμό της “Κλιματικής Αλλαγής”

8 Αυγούστου, 2022 15 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:625
Μοίρασέ το

 

“Αυτή η ανασκόπηση είναι ένα ΚΡΙΣΙΜΟ ορόσημο στον δρόμο για την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΟΡΙΣΜΟΥ της “ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ” που έχει ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΘΕΙ σταδιακά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Η επιστημονική κοινότητα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ Ή ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ”.

Μετάφραση blümlifee

Το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας στην ατμόσφαιρα της Γης προέρχεται από τον Ήλιο. Έχει αναγνωριστεί από καιρό ότι οι αλλαγές στη λεγόμενη συνολική ηλιακή ακτινοβολία (“TSI”) – την ποσότητα ενέργειας που εκπέμπεται από τον Ήλιο τους τελευταίους αιώνες – θα μπορούσαν να έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην πρόσφατη κλιματική αλλαγή.

Αποφασιστικό ρόλο παίζει μια μελέτη του 2021 υπό την ηγεσία του CERES που διαπίστωσε ότι η Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (“IPCC”) εξέτασε μόνο ένα μικρό υποσύνολο των δημοσιευμένων συνόλων δεδομένων TSI όταν αξιολογούσε τον ρόλο του Ήλιου στην κλιματική αλλαγή και ότι αυτό το υποσύνολο περιλάμβανε μόνο Σύνολα δεδομένων “χαμηλής ηλιακής μεταβλητότητας”. Ως αποτέλεσμα, η IPCC βιάστηκε να αποκλείσει έναν ουσιαστικό ρόλο του Ήλιου στην πρόσφατη κλιματική αλλαγή.

Το CERES, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Επιστημών της Γης (CERES, the Center for Environmental Research and Earth Sciences), είναι μια διεπιστημονική και ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα, στόχος της οποίας είναι η αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων στους τομείς των περιβαλλοντικών επιστημών και των επιστημών της Γης.

Η μελέτη, η οποία είναι η πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα, διεξήχθη από 23 ειδικούς στους τομείς της ηλιακής φυσικής και της κλιματικής επιστήμης από 14 χώρες και δημοσιεύτηκε στο Research in Astronomy and Astrophysics (“RAA”). Εξέτασε τον ρόλο του Ήλιου στην κλιματική αλλαγή τα τελευταία 150 χρόνια και διαπίστωσε ότι η IPCC μπορεί να κατέληξε πρόωρα στο συμπέρασμά της ότι η πρόσφατη κλιματική αλλαγή προκαλείται κυρίως από τις ανθρώπινες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Οι συγγραφείς έγραψαν ότι οι επιστήμονες καταλήγουν σε αντίθετα συμπεράσματα σχετικά με τις αιτίες της πρόσφατης κλιματικής αλλαγής ανάλογα με το ποια σύνολα δεδομένων εξετάζουν.

Σε ένα δελτίο τύπου που ανακοινώνει τη μελέτη του, το CERES έδωσε παραδείγματα για το πώς, επιλέγοντας ορισμένα σύνολα δεδομένων, η IPCC παραμορφώνει τα συμπεράσματά της και σημείωσε τι είχαν να πουν διάφοροι ειδικοί για τα ευρήματα της μελέτης. Παρακάτω είναι ένα δείγμα του τι είχαν να πουν οι πραγματικοί ειδικοί.

Ο επικεφαλής της ομάδας του CERES Δρ. Ronan Connolly, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, είπε:

“Η IPCC έχει ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΒΡΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. Κατανοώ την πολιτική χρησιμότητα της ύπαρξης συναινετικής άποψης στο ότι ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

Ωστόσο, η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ.

Στην πραγματικότητα, η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΥΔΟΚΙΜΕΙ καλύτερα ΟΤΑΝ επιτρέπεται στους ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ να ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ και να ΔΙΕΡΕΥΝΟΥΝ τους διάφορους λόγους διαφωνίας.

Φοβάμαι ότι με την αποτελεσματική εξέταση μόνο των συνόλων δεδομένων και των μελετών που υποστηρίζουν την επιλεγμένη αφήγηση, η IPCC ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΕ ΣΟΒΑΡΑ την ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ στην πραγματική ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ των ΑΙΤΙΩΝ της πρόσφατης και μελλοντικής ΑΛΛΑΓΗΣ του ΚΛΙΜΑΤΟΣ.

Με ενοχλεί ιδιαίτερα η αδυναμία τους να εξηγήσουν ικανοποιητικά τις τάσεις της θερμοκρασίας της υπαίθρου”.

ΠΗΓΗ: “Πόσο έχει επηρεάσει ο Ήλιος τις τάσεις της θερμοκρασίας του βορείου ημισφαιρίου; Μια εν εξελίξει συζήτηση” , Δελτίο Τύπου, 6 Αυγούστου – How much has the Sun influenced Northern Hemisphere temperature trends? An ongoing debate, Press Release, 6 August 2021)

Ο WeiJia Zhang, Καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Shaoxing (Κίνα) και μέλος της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας (Ηνωμένο Βασίλειο) είπε:

“Η αναζήτηση να κατανοήσουμε πώς συνδέεται το κλίμα της Γης με τον Ήλιο είναι ένα από τα παλαιότερα επιστημονικά θέματα που μελετήθηκαν από τους αρχαίους Έλληνες και τους Κινέζους.

Αυτό το έγγραφο ανασκόπησης ανοίγει το μυστήριο και εξηγεί γιατί ήταν τόσο δύσκολο να γίνουν επιστημονικές πρόοδοι μέχρι τώρα. Θα χρειαστεί η πραγματική κατανόηση της δυναμικής των ρευστών και του μαγνητισμού τόσο στον Ήλιο όσο και στη Γη για να βρεθεί το επόμενο μεγάλο άλμα προς τα εμπρός”.

Πηγή: “Πόσο έχει επηρεάσει ο Ήλιος τις τάσεις της θερμοκρασίας του βορείου ημισφαιρίου; Μια εν εξελίξει συζήτηση”, Δελτίο Τύπου, 6 Αυγούστου 2021 – How much has the Sun influenced Northern Hemisphere temperature trends? An ongoing debate, Press Release, 6 August 2021)

Ο László Szarka, από το ELKH Institute of Earth Physics and Space Science (Ουγγαρία) και επίσης μέλος της Ουγγρικής Ακαδημίας Επιστημών είπε:

“Αυτή η ανασκόπηση είναι ένα ΚΡΙΣΙΜΟ ορόσημο στον δρόμο για την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΟΡΙΣΜΟΥ της “ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ” που έχει ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΘΕΙ σταδιακά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Η επιστημονική κοινότητα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ Ή ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ”.

Πηγή: “Πόσο έχει επηρεάσει ο Ήλιος τις τάσεις της θερμοκρασίας του βορείου ημισφαιρίου; Μια εν εξελίξει συζήτηση”, Δελτίο Τύπου, 6 Αυγούστου 2021 – “How much has the Sun influenced Northern Hemisphere temperature trends? An ongoing debate”, Press Release, 6 August 2021

Πρόσφατα, ο Δρ. John Robson του Climate Discussion Nexus (“CDN”) πήρε συνέντευξη από τον Dr. Connolly σχετικά με τον ρόλο του Ήλιου στην πρόσφατη κλιματική αλλαγή.

Το CDN δημοσίευσε ένα 20λεπτο βίντεο “επεξήγησης” που περιλαμβάνει αποσπάσματα από αυτή τη συνέντευξη και μια συζήτηση για ορισμένες πρόσφατες επιστημονικές έρευνες του CERES.

Αν και το βίντεο καλύπτει αρκετά τεχνικά σημεία, εξηγούνται με πολύ σαφή και προσιτό τρόπο.

Το βίντεο αναφέρεται στη μελέτη CERES που περιγράφηκε νωρίτερα σε αυτό το άρθρο, δηλαδή: “Πόσο έχει επηρεάσει ο Ήλιος τις τάσεις της θερμοκρασίας του βορείου ημισφαιρίου; Μια συνεχής συζήτηση” και μπορείτε να διαβάσετε μια σύντομη περιγραφή των θεμάτων που καλύπτει το βίντεο ΕΔΩ: https://youtu.be/rJIw7ulYaGk

Βίντεο : Climate Discussion Nexus: Looking at The Sun, Ιουνίου 2022 (20 λεπτά)

Το YouTube, φυσικά, έχει χαρακτηρίσει το βίντεο για να “σπρώξει” τους θεατές μακριά από τα γεγονότα και προς την παγκοσμιοποιητική “γραμμή της κλίκας”του ΟΗΕ.

Εάν το βίντεο έχει αφαιρεθεί από το YouTube μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο Rumble ΕΔΩ : https://rumble.com/v175oul-looking-at-the-sun.html

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

 

Προβολές : 625


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα