«ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΗ ΣΤΑΣΗ, ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ»: ΠΕΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΥ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ (Μέρος Α και Β)

«ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΗ ΣΤΑΣΗ, ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ»: ΠΕΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΥ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ (Μέρος Α και Β)

15 Απριλίου, 2024 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:679
Μοίρασέ το

 

Θα μείνει στην ιστορία ως το πρώτο στέρεο δημοσιογραφικό βήμα προς την ανόθευτη Αλήθεια που θα δικαιώσει τα 57 θύματα ενός αποτρόπαιου Οργανωμένου Εγκλήματος και θα αθωώσει το Εξιλαστήριο Θύμα της Συγκάλυψης του, τον τραγικό σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά.

 

Dimitris Yannopoulos
@DimitrisY

«ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΗ ΣΤΑΣΗ, ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ»: ΠΕΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΥ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ (Μέρος Α’)

 

 

Μέσα σε έναν απίστευτο ορυμαγδό αφηγημάτων για Συγκάλυψη Χωρίς Αντικείμενο («μπάζωμα», «ξυλόλιο», «μονταζιέρα», «διαγραφές και παραποιήσεις» βίντεο, εξεταστικές, πορίσματα κλπ. — όλα αυτά για να συγκαλυφθούν τα πολιτικά, συστημικά, θεσμικά ή τεχνικά αίτια ενός… «δυστυχήματος»; ΑΣΤΕΙΕΥΕΣΤΕ;), η Αποκάλυψη του Προμελετημένου Μαζικού Εγκλήματος των Τεμπών, έσκασε επιτέλους σαν δημοσιογραφική «πυρόσφαιρα» από το πουθενά.

Το ρεπορτάζ του Άρη Χατζηγεωργίου στην

@EFSYNΤΑΚΤΟΝ πέρασε στα ψιλά της κυριακάτικης ειδησεογραφίας στις 7-4-24. efsyn.gr/ellada/koinoni

Αλλά θα μείνει στην ιστορία ως το πρώτο στέρεο δημοσιογραφικό βήμα προς την ανόθευτη Αλήθεια που θα δικαιώσει τα 57 θύματα ενός αποτρόπαιου Οργανωμένου Εγκλήματος και θα αθωώσει το Εξιλαστήριο Θύμα της Συγκάλυψης του, τον τραγικό σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά.

 

«Μηνύσεις που κατέθεσαν κάποιοι από τους επιζώντες του δυστυχήματος, από τον Μάϊο του 2023, μιλούν για μια ανεξήγητη ολιγόλεπτη στάση “στη μέση του πουθενά” λίγο μετά την αναχώρηση της μοιραίας αμαξοστοιχίας Ιντερσίτι 62 από τον σταθμό της Λάρισας,» μας πληροφορεί ο κ. Χατζηγεωργίου. 1. Η ΟΜΕΡΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙ-ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ Αυτό πρέπει να ήταν γνωστό τουλάχιστον δύο μήνες μετά το Έγκλημα σε όλους όσους επικαλούνται προνομιακή «πρόσβαση σε στοιχεία της Δικογραφίας», αφού δεκάδες καταθέσεις επιζώντων μαρτύρων δόθηκαν στην Αστυνομία και τον Ανακριτή, ίσως και την επαύριο της τραγωδίας, πολύ πριν κάποιοι από αυτούς προχωρήσουν σε μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου. Γιατί λοιπόν όλοι οι καλοθελητές της αδέκαστης Δικαιοσύνης, της αντικειμενικής Πληροφόρησης και της επιστημονικής «εμπειρογνωμοσύνης», το έκρυψαν τόσο επιμελώς από την κοινή γνώμη μέσα στον κυκεώνα αφηγημάτων, εκπομπών, δημοσιευμάτων, αναρτήσεων ή συνεντεύξεων τους επί 14 μήνες; Απλούστατα, γιατί αυτή η ολιγόλεπτη στάση της IC62 «ξεμπαζώνει» τον ακρογωνιαίο λίθο Συγκάλυψης των Εν Ψυχρώ Δολοφόνων, που ήταν η ενορχηστρωμένη βεβαιότητα «ενοχής» και η πολύμηνη εν ζωή ψυχική δολοφονία του προ πολλού στοχοποιημένου και προφυλακισμένου «αθώου» (με όλες τις σημασίες της λέξης) Αποδιοπομπαίου Τράγου, κυρίου Β. Σαμαρά, του δημοσίου υπαλλήλου της διπλανής πόρτας που όλοι χαίρονται να μισούν και να λοιδορούν! Όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο έτερος maverick της ερευνητικής δημοσιογραφίας Βασίλης Μπόνιος: «-Γιατί δεν έχουμε ακούσει και κυρίως δεν έχουμε δει μία συνέντευξη με αρχή μέση και τέλος του σταθμάρχη βάρδιας Βασίλη Σαμαρά; -Γιατί τον τελικά αθώο σταθμάρχη δεν ανέλαβε ένας επώνυμος και ισχυρός δικηγόρος από εκείνους που σπεύδουν να αναλάβουν ακόμη και υποθέσεις τεράτων; kourdistoportocali.com/news-desk/ean-

Γνωρίζουμε το ακριβές σημείο της «ολιγόλεπτης στάσης στη μέση του πουθενά»; 2. ΣΤΑΣΗ ΠΟΤΕ; Φυσικά και το γνωρίζουμε, αφού όλοι οι καλοθελητές φροντίζουν συνεχώς να το παρακάμπτουν ή να παραποιούν ακόμα και τις πιο σταθερές παραμέτρους του συμβάντος με την εμμονική επωδό του «12λεπτου», δηλαδή της αδιατάρακτης διαδρομής της IC62 ΜΕΤΑ την εκτροπή, με «σιγή ασυρμάτου» κατευθείαν στη συντριβή της. Δηλαδή, η στάση έγινε ΠΡΙΝ από την Διαγώνιο 118 Α-Β της εκτροπής της από την Άνοδο στην Κάθοδο. (Βλ. διάλογο με

) Δια της «εις άτοπον απαγωγής» λοιπόν, μπορούμε με απόλυτη βεβαιότητα να πούμε πως η στάση έγινε στο πεντάλεπτο ή εξάλεπτο που μεσολάβησε ανάμεσα στην αναχώρηση από την αποβάθρα του Σταθμού Λαρίσης (23:04/28-2-23) και την «απρόσμενη» εκτροπή της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας (περίπου στις 23:10μμ), αφού η συνολική διαδρομή μέχρι τον Τόπο του Εγκλήματος ήταν 17 λεπτά και 26,2χλμ, με την τραγική κατάληξη στην έξοδο από τη γέφυρα-τούνελ 135 μέτρων στον Ευαγγελισμό Τεμπών, στις 23:21:18. Επιπλέον, μπορούμε να υποθέσουμε πως η διάρκεια της στάσης ήταν περίπου 4 λεπτά, γιατί με κανονική ταχύτητα αναχώρησης από «ελεύθερη γραμμή Ανόδου» το επιβατικό τρένο διανύει την απόσταση των 1400 μέτρων μέχρι τη διαγώνιο 118 Α-Β περίπου σε ενάμιση λεπτό. (Παρακάτω Μέρος Β’)

Image

Image

Image

Image

Πηγή

 

ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΗ ΣΤΑΣΗ, ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ»: ΠΕΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΥ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ (Μέρος Β’)

Dimitris Yannopoulos
@DimitrisY
ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΗ ΣΤΑΣΗ, ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ»: ΠΕΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΥ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ (Μέρος Β’) 3. ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ; Πού ακριβώς σε αυτά τα 1400 μέτρα εγινε η στάση; Και εδώ οι καταθέσεις και μηνύσεις των επιζώντων μαρτύρων είναι σαφείς: ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ. Η θέα του «πουθενά» δηλαδή του πυκνού νυχτερινού σκότους, αριστερά και δεξιά του τρένου, μέσα στον πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό της Λάρισας, ξεχωρίζει αμέσως στο δορυφορικό χάρτη. Είναι δύο καταπράσινα ακατοίκητα χωράφια πολλών στρεμμάτων στα 200 τελευταία μέτρα της σιδηροδρομικής γραμμής που καταλήγει στο περιβόητο Κλειδί 118 Α-Β, όπως φαίνεται καθαρά στις παρακάτω μετρήσεις του Google Earth. Και τώρα το ερώτημα που σώζει τη ζωή ενός αθώου ανθρώπου και συμπολίτη μας: Ποιος μπορούσε να επικοινωνήσει με τους δύο μηχανοδηγούς της Intercity 62 για να διακόψει για λίγα λεπτά την πορεία της προς τον όλεθρο και γιατί να το κάνει αν δεν ήθελε να συμβεί «δυστύχημα»;
Μήπως ήταν ο Σταθμάρχης Σαμαράς από το ραδιοτηλέφωνο; «Όπα, Γιώργο, συγγνώμη αλλά μου φλασάρει το κλειδί 118 παρά την αυτόματη χάραξη που έκανα.
Σταμάτα για λίγο το τρένο να στείλω με μοτοσυκλέτα τον κλειδούχο να το κοιτάξει, να αποφύγουμε τραβήγματα πάλι με εκτροχιασμό και οπισθοπορείες που είχαμε νωρίτερα με τους προαστιακούς εδώ και στο Παλαιοφάρσαλο — μη τυχόν περάσεις τη Διαγώνιο με κανονική ταχύτητα». Με πίνακα χακαρισμένο, κλειδί μπλοκαρισμένο και «φωτάκια καμένα» αυτή η εκδοχή είχε προμελετημένα αποκλειστεί.

Και έπρεπε να αποκλειστεί για έναν επιπλέον λόγο που δεν έχουν υπογραμμίσει δεόντως οι συνάδελφοι του πολύπειρου Γιώργου Κουτσούμπα: Στα 1400 μέτρα η ταχύτητα ευθείας διάβασης του τρένου από μπλοκαρισμένη διαγώνιο είχε μεγάλη πιθανότητα εκτροχιασμού και βραχυκυκλώματος. Κάτι τέτοιο θα απέτρεπε τη στημένη «σύγκρουση» εν τη γενέσει της.

 

Η μόνη άλλη λογική εκδοχή της «ολιγόλεπτης στάσης» είναι η εξής: «Καλησπέρα Γιώργο, εδώ Χρυσάγης από 311 Αθήνα, έχουμε επείγουσα ειδοποίηση από ΔΕΗ και ΡΕ Θεσσαλονίκης πως το πρόβλημα ηλεκτροδότησης Ανόδου που είχες στο Παλαιοφάρσαλο επανέρχεται λίγο πριν τον Ευαγγελισμό.

Σταμάτα σιγά-σιγά, στα 100 μέτρα από τη Διαγώνιο 118, απασχόλησε τους επιβάτες, να κανονίσω με τον Βασίλη για την μεταφορά σου στην Κάθοδο με ελεύθερη γραμμή μέχρι Νέους Πόρους, και βλέπουμε από εκεί τι γίνεται.

Θα κρατήσω εκει τη Ζαρκάδη υπερωρία για παν ενδεχόμενο. Επανάλαβε το τηλεγράφημα με αριθμό 49».

 

Η «μονταζιέρα» του GSM-R δεν έκανε μοντάζ της «ολιγόλεπτης στάσης» σε στικάκια, κύριε Τερεζάκη — απλώς έσβησε τα πάντα για το κρίσιμο τετράλεπτο από τον σκληρό της δίσκο, όπως κάνατε με όλα τα καταγραφικά διαδρομής από κάμερες ασφαλείας της εμπορικής αμαξοστοιχίας-φάντασμα 63503. Ο.Ε.Δ.

 

 


Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 679


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα