Ο αριθμός των τρανσεξουαλικών που αυτοκτονούν διπλασιάζεται μετά από επέμβαση αλλαγής φύλου

Ο αριθμός των τρανσεξουαλικών που αυτοκτονούν διπλασιάζεται μετά από επέμβαση αλλαγής φύλου

5 Απριλίου, 2024 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:502
Μοίρασέ το

 

Σε ένα άρθρο του 2011 που δημοσιεύτηκε στο PLOS ONE, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου είχαν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά θανάτου, αυτοκτονικής συμπεριφοράς και ψυχιατρικής νοσηρότητας σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό.

Την φύση, δεν την αγγίζεις… κάθε επέμβαση είναι και μια τραγωδία…

Πρόκειται για διαστροφή και όχι για ομαλή κατάσταση…

Και το χειρότερο, πως θέλουν να μας επιβάλουν οι μειοψηφίες τις διαστροφές τους… 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Η έρευνα δείχνει ότι μια χειρουργική επέμβαση που ονομάζεται κολποπλαστική, η οποία χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τους άνδρες να μεταβούν σε γυναίκες, μπορεί να οδηγήσει σε πολυάριθμες επιπλοκές.

Ο αριθμός των απόπειρων αυτοκτονίας μεταξύ των ανθρώπων που ταυτοποιήθηκαν ως τρανς υπερδιπλασιάστηκε μετά την κολποπλαστική, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Urology, γράφει η Megan Redshaw.

 

Η μελέτη ανέλυσε τον αριθμό των ψυχιατρικών επειγόντων περιστατικών πριν και μετά την επέμβαση αλλαγής φύλου μεταξύ 869 ανδρών που υποβλήθηκαν σε κολποπλαστική και 357 γυναικών που υποβλήθηκαν σε φαλλοπλαστική στην Καλιφόρνια από το 2012 έως το 2018.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ποσοστά ψυχιατρικών επειγόντων περιστατικών ήταν υψηλά τόσο πριν όσο και μετά τη χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, με παρόμοια συνολικά ποσοστά και στις δύο ομάδες. Ωστόσο, το ποσοστό των απόπειρων αυτοκτονίας ήταν σημαντικά υψηλότερο μεταξύ εκείνων που υποβλήθηκαν σε κολποπλαστική.

«Στην πραγματικότητα, το παρατηρούμενο ποσοστό απόπειρας αυτοκτονίας στην ομάδα της φαλλοπλαστικής είναι στην πραγματικότητα συγκρίσιμο με αυτό του γενικού πληθυσμού, ενώ το ποσοστό μεταξύ της ομάδας κολποπλαστικής είναι υπερδιπλάσιο από αυτό του γενικού πληθυσμού», έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

 

Μεταξύ των 869 ασθενών που υποβλήθηκαν σε κολποπλαστική, 38 ασθενείς έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας – με εννέα απόπειρες πριν από την επέμβαση, 25 μετά την επέμβαση και τέσσερις απόπειρες πριν και μετά την επέμβαση.

 

Οι ερευνητές βρήκαν συνολικό κίνδυνο αυτοκτονίας 1,5 τοις εκατό πριν από την κολποπλαστική και κίνδυνο αυτοκτονίας 3,3 τοις εκατό μετά την επέμβαση.

 

Σχεδόν το 3 τοις εκατό όσων αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν αφού υποβλήθηκαν σε κολποπλαστική δεν διέτρεχαν κίνδυνο αυτοκτονίας πριν από την επέμβαση.

Μεταξύ 357 βιολογικά γυναικών ασθενών που υποβλήθηκαν σε φαλλοπλαστική, υπήρξαν έξι απόπειρες αυτοκτονίας με κίνδυνο αυτοκτονίας 0,8% πριν και μετά την επέμβαση.
Το ποσοστό αυτοκτονιών 19 φορές υψηλότερο

Σε συνέντευξή του στους The Epoch Times, ο Δρ. Ο Alfonso Oliva, πλαστικός και επανορθωτικός χειρουργός πιστοποιημένος από το διοικητικό συμβούλιο, ότι λείπει η έρευνα για τα ψυχιατρικά αποτελέσματα και η μακροχρόνια παρακολούθηση όσων υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, αλλά αξίζει να αναφερθεί ένα σημαντικό έγγραφο.

 

Σε ένα άρθρο του 2011 που δημοσιεύτηκε στο PLOS ONE, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου είχαν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά θανάτου, αυτοκτονικής συμπεριφοράς και ψυχιατρικής νοσηρότητας σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό.

«Είναι δύσκολο να διαψευσθεί αυτό το άρθρο γιατί είναι μια διαχρονική μελέτη», είπε ο Δρ. Ολίβα. «Στη Σουηδία όλοι βρίσκονται σε μια βάση δεδομένων και μέσω κωδικών διάγνωσης μπορούν να παρακολουθούν τι συμβαίνει σε κάθε πολίτη όσον αφορά το ιατρικό του ιστορικό. Περίμεναν περισσότερο από μια δεκαετία αφότου οι άνθρωποι υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση και διαπίστωσαν ότι ο θάνατος από αυτοκτονία είχε μια προσαρμοσμένη αναλογία κινδύνου 19,1».

Μπορείτε να «παραφωνήσετε» για συναντήσεις στα επείγοντα, αλλά αυτή η μελέτη δείχνει ότι σε ασθενείς που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση τρανς, το ποσοστό αυτοκτονίας τους μετά από 10 χρόνια ήταν 19 φορές υψηλότερο από τον γενικό πληθυσμό, είπε ο Δρ Ολίβα.

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 502


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα