Ο εθνικός μας Μιθριδατισμός είναι το θέμα, όχι ο κάθε Μιθριδάτης

Ο εθνικός μας Μιθριδατισμός είναι το θέμα, όχι ο κάθε Μιθριδάτης

21 Απριλίου, 2023 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:272
Μοίρασέ το

 

 

Πόσο ακόμη δηλητήριο θα δεχθούμε να καταπίνουμε καθημερινά θεωρώντας πως έτσι θα αποκτήσουμε ανοσία; Τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν αποφασίσει να κάνουν την τρίχα τριχιά και τον… Μιθριδάτη λαϊκό αγωνιστή ή επικίνδυνο σεξιστή από κούνια. Άλλο ένα παράδειγμα της εθνικής μας κακομοιριάς.

 

 

 

 

Δεν ξέρω βρε παιδιά ποιός είναι ο … Μιθριδάτης…και μόνο το όνομα, μου είναι ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ… και σίγουρα δεν είναι το πραγματικό του όνομα… αποκαλύπτει όμως την ανοσία σε κάθε τι τοξικό… και αυτό με κάνει να αηδιάζω…

Δεν θ’ ακούσω την δισκογραφία του, γιατί ξέρω πως θα ξεράσω…

Δεν ξέρω πόσα ΖΩΑ θα τον ψηφίσουν…

Ένα ξέρω…: ΠΩΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝ ΜΠΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΘΑ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΖΑΡΕΙΑ ΛΕΠΡΑ…

Χωρίς αυτή, ουδείς εισέρχεται στο κΥνοβούλιο του Ρότσιλντ…

ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΛΑΖΑΡΕΙΕΣ ΛΕΠΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ… ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΛΑΟΣ, ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ, ΤΗΝ ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΧΑΣΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ… ΚΙ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Να θυμίσω το εξαιρετικό άρθρο του Δημήτρη Δασκαλάκη, για τον … ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΜΙΘΡΙΔΑΤΙΣΜΟ… εδώ

Πώς καταλαβαίνεις ότι διέρχεται προεκλογική περίοδο η Ελλάδα; Όταν τα ντεσιμπέλ της τηλεόρασης ανεβαίνουν από τις οξύηχες φωνές των πανελιστών. Όταν τα social media κατακλύζονται από αστραφτερά χαμόγελα υποψηφίων (photoshop ή ταχεία λεύκανση στον πλησιέστερο οδοντίατρο;) και σίγουρα, όταν, δεν υπάρχει δημόσια εκδήλωση που να μην έχουν πάρει αγκαζέ τα πρώτα στασίδια οι μελλοντικοί βουλευτές.

Περισσότερο από όλα, όμως, είναι η περίοδος που τα κόμματα κάνουν την τρίχα… τριχιά. Ανάγουν ακόμη και το πιο μικρό θέμα σε μείζον, ευελπιστώντας έτσι πως θα χαϊδέψουν το θυμικό των ψηφοφόρων. Άλλοτε για να τους θωπεύσουν κι άλλοτε για να τους τρομάξουν. Φευ, εμείς οι Έλληνες πάντα (;) θα χρειαζόταν έναν πατερούλη να μας χαϊδέψει στην πλάτη ή να μας φέρει προς των ευθυνών μας. Ακόμη κι όταν δεν ευθυνόμαστε.

 

Αίφνης, η κάθοδος του γνωστού τραγουδιστή Μιθριδάτη στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε θέμα αιχμής ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα. Προφανώς, λύθηκαν όλα τα άλλα ζητήματα που καίνε τη χώρα, οπότε τι μας έμεινε; Λίγο θέαμα. Από άρτο χορτάσαμε.

Θα πάρει καλύτερο βαθμό η Νέα Δημοκρατία ως κυβερνώσα παράταξη αν καταφέρει να πείσει το πόπολο ότι ο Μιθριδάτης είναι ένα κακό παιδί που σκέφτεται συνέχεια τα απόκρυφα των γυναικών και ότι είναι ένας σεξιστής από κούνια;

Θα γίνει πιο extreme κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ αν βάλει στη μηχανή του κι έναν δήθεν αντιεξουσιαστή που τόσα χρόνια, παλαιότερα με τα Ημισκούμπρια κι ύστερα μόνος, χτυπούσε ανηλεώς με τους στίχους τη θολοκουλτούρα της μεσαίας τάξης και τις τιμημένες σιγουράντζες των νοικοκυραίων;

Ούτε το ένα θα συμβεί ούτε το άλλο. Αμφότερα τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν αποφασίσει σ’ αυτή την προεκλογική εκστρατεία να μας δείξουν ξανά τον χειρότερο εαυτό τους (ήδη οι πρώτες ημέρες αυτού του «αγώνα» είναι ενδεικτικές των προθέσεών τους), επομένως σύντομα στην ημερήσια διάταξη θα κατρακυλήσει ο Μιθριδάτης και κάποιος άλλος ή κάτι άλλο να αναλάβει να «τρέξει» τη μεταξύ τους δημόσια διελκυστίνδα.

 

Ο Μιθριδάτης ήταν φανερό πως προαλειφόταν για πολιτικό πόστο από τη στιγμή που έβγαλε το τραγούδι «Για να μην τα χρωστάω» (κοντά 2.5 εκατ. views στο YouTube). Σε εκείνο το «κατακλυσμιαίο» και τυφλά καταγγελτικό άσμα φάνηκε πως έπαθε ξαφνικά… ΣΥΡΙΖΑ. Τότε έλαβε το χρίσμα πριν καν το πάρει επισήμως. Ολοι το ήξεραν, επομένως καμία έκπληξη δεν προκαλεί τώρα το όνομά του.

Άλλωστε, στις μέρες μας το να γίνει κανείς βουλευτής είναι το πιο βολικό. Καλύπτεις τα κεσάτια στη δουλειά σου, γίνεσαι κάποιος χωρίς να κάνεις κάτι φοβερό (υπάρχουν τόσοι βουλευτές που πέρασαν και δεν ακούμπησαν), εξαργυρώνεις εύκολα την αναγνωρισιμότητά σου, βρίσκεις σίγουρο μισθό για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και γενικώς πιάνεις παχιά σκιά όταν τους άλλους θα τους τρώει ο ήλιος.

Αν και η κάλπη είναι γκαστρωμένη, όπως έλεγε ο Χαρίλαος Φλωράκης, δεν χωράει αμφιβολία πως ο Μιθριδάτης έχει σοβαρές πιθανότητες να είναι στην επόμενη Βουλή. Δεν θα χρειαστεί να φορέσει καν σακάκι και γραβάτα. Ο ενδυματολογικός κώδικας στο Κοινοβούλιο, εδώ και χρόνια, έχει γίνει κενό γράμμα. Ομως, ούτε κι αυτό είναι το σοβαρό της υπόθεσης.

Πριν από τον Μιθριδάτη έχουν περάσει κάμποσοι άλλοι βουλευτές -όνομα και μη χωριό- που υπό άλλες συνθήκες και σε άλλες εποχές δεν θα τολμούσαν να περπατήσουν ούτε έξω από τη Βουλή. Από την εποχή που βουλευτές γίνονταν μόνο δικηγόροι και γιατροί, περάσαμε στις ενωμένες λαϊκές δυνάμεις (ένα άνοιγμα στην κοινωνία) όπου ο καθένας έχει δικαίωμα να βρει το έδρανό του. Ακόμα -σήμερα πια- και οι πλέον γραφικοί.

Το ζήτημα έχει μια ψυχαναλυτική πλευρά. Σαν να πρέπει ολόκληρο το έθνος να κάτσει στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή. Γιατί ως άλλοι Μιθριδάτες δεχόμαστε καθημερινά μικρές δόσεις δηλητηρίου θεωρώντας πως έτσι θα πάθουμε την πολυπόθητη ανοσία σε όλα;

Μα αυτή την ανοσία φαίνεται να την έχουμε πάθει ήδη. Τι άλλο αναζητούμε πια; Για να μην είμαστε αφοριστικοί: προφανώς και υπάρχουν τμήματα της ελληνικής κοινωνίας που συνεχίζουν να παλεύουν, να αγωνίζονται, να ονειρεύονται, ακόμη και να διαμαρτύρονται για τα κακώς κείμενα αυτής της χώρας δίχως να φορούν κομματικές παρωπίδες. Ε, όχι, δεν ψωμίζονται όλοι οι Έλληνες από κάποιο κόμμα.

Ωστόσο, η γενικότερη αίσθηση που αποκομίζεις είναι αυτή της αδράνειας, της παραίτησης, της αποδοχής κάθε νέου «δηλητηρίου». Της ανάδειξης του τίποτα σε κάτι, του ελάχιστου σε μείζον. Η σύγχρονη Ελλάδα έχει σχέση με την έννοια του μέτρου όση σχέση έχουν οι Σουηδοί με τον καύσωνα.

 

Υπό αυτές τις συνθήκες, το να δίνεις μάχη στα μαρμαρένια αλώνια για το αν ο Μιθριδάτης ανέβασε το τάδε ή το δείνα στο post στον λογαριασμό του και εξ αυτού να συνάγεις και το ασφαλές συμπέρασμα για το πού πηγαίνει η χώρα και ποιος είναι ο καταλληλότερος να την κυβερνήσει, συνιστά σοβαρή επίδραση του Μιθριδατισμού πάνω μας.

Αν έχεις καταφέρει να ξεφύγεις από τη νόσο και τη θεραπεία της, αντιλαμβάνεσαι πως όχι ο Μιθριδάτης θα έρθει κατά πάνω μας αλλά και ο Ξέρξης και ο Δαρείος. Αν είναι, δε, ενεργοί στα social media, ποιος τη χάρη τους. Τους περιμένει μια εδρούλα στη Βουλή όλο μέλι.

 

Πηγή

Προβολές : 272


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα