Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ... ΓΙΑ ΝΑ ΧΛΑΠΑΚΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ...

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ... ΓΙΑ ΝΑ ΧΛΑΠΑΚΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ...

14 Ιουνίου, 2024 13 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,162
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και εξίσταμαι!!! ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΛΑΜΟΓΙΑ;;; Πότε;;;

 

Ξεπερνούν τα 70 εκατ. ευρώ οι συσσωρευμένες ζημίες του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος – Πάρτι δαπανών και αμοιβών

Ξεπερνούν τα 70 εκατ. ευρώ οι συσσωρευμένες ζημίες του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος - Πάρτι δαπανών και αμοιβών
Οι δωρεές του Ιδρύματος Νιάρχου που στηρίζουν την λειτουργία του τα έσοδα από … παροχή υπηρεσιών σε Εθνική Λυρική Σκηνή και Εθνική Βιβλιοθήκη
Σε καζάνι δίχως πάτο αποδεικνύεται το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που κατασκευάστηκε με χρήματα του Ιδρύματος Νιάρχου και δωρίσθηκε στο ελληνικό δημόσιο με το Ίδρυμα να συνεχίζει να το χρηματοδοτεί (10 εκ το χρόνο) όπως φυσικά και οι Έλληνες φορολογούμενοι.
Η τελευταία οικονομική κατάσταση αποτυπώνει ανάγλυφα την οικονομική κατάσταση της Ανώνυμης Εταιρίας που διαχειρίζεται το ίδρυμα και προφανώς τον τρόπο που ασκείται διοίκηση.
Ήδη η εταιρία έχει συσσωρευμένες ζημίες 70,5 εκ ευρώ ενώ το 2022 το αποτέλεσμα μετά από φόρους ανήλθε σε ζημία Ευρώ 20.299.265,60.
Πιο συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών (καθαρός) της περιόδου 2022 ανήλθε σε Ευρώ 11.972.436,92 ενώ το κόστος πωλήσεων σε Ευρώ 21.695.908,27 από τα οποία προέκυψε Μικτό Αποτέλεσμα (Ζημία) Ευρώ 9.723.471,35.Επιπλέον, τα λοιπά συνήθη έσοδα ανήλθαν σε Ευρώ 10.657.815,04 από τα οποία Ευρώ8.735.671,42 αφορούν έσοδα δωρεών από το Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευρώ 169.841,31 αφορούν έσοδα από λοιπές δωρεές, Ευρώ 863.611,00 αφορούν έσοδα επιχορηγήσεων Υπουργείου Οικονομικών, Ευρώ 717.404,01 αφορούν Έσοδα Επιχορηγήσεων Ενισχύσεων Covid 19 και Ευρώ 171.287,30 αφορά λοιπά έσοδα.

Τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας της περιόδου ανήλθαν σε Ευρώ 19.977.302,35.!!!

 

Το εντυπωσιακό είναι ότι η ανάλυση εσόδων δείχνει πως τα 8,2 εκ έσοδα προέρχονται από παροχή υπηρεσιών σε Εθνική Λυρική Σκηνή και Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και μόλις 3,75 εκ ευρώ από εμπορικές δραστηριότητες.

 

Αναφορικά με τα έξοδα προκύπτει ότι 95 εργαζόμενοι ορισμένου και αορίστου χρόνου κόστισαν στο ΚΠΙΣΝ το ποσό των 4,3 εκ ευρώ το οποίο παραπέμπει σε μέσο κόστος ανά εργαζόμενο 45 χιλιάδες ευρώ το χρόνο μέγεθος το οποίο τουλάχιστον προκαλεί εντύπωση.

 

Πάντως στις οικονομικές καταστάσεις αναφέρεται ότι το μισθολογικό κόστος καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

Επιπλέον τεράστιες είναι οι δαπάνες για αμοιβές και παροχές τρίτων καθώς φτάνουν στα 18 εκ ευρώ!!!

 

Τα μέλη του ΔΣ που είναι επτά λαμβάνουν μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές το ποσό των 296 χιλιάδων ευρώ αλλά δεν υπάρχει ανάλυση για το κάθε μέλος ενώ συμπεριλαμβάνεται και η αμοιβή της Διευθύνουσας Συμβούλου κα Έλλης Ανδριοπούλου.
Πάντως η μέση αμοιβή ανά μέλος ΔΣ υπολείπεται της μέσης αμοιβής του προσωπικού (42.285 ευρώ) γεγονός που αν μη τι άλλο προκαλεί ερωτήματα.

 

Τα Ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα στο τέλος του 2022 ήταν 23.546.812,65 ευρώ ενώ οι εμπορικές υποχρεώσεις ανέρχονταν σε 4.493.596,36 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΠΙΣΝ έχασε διαμάχη που είχε με πρώην εργολάβο ο οποίος διεκδικεί 3 εκ ευρώ καθώς στις 3.1.2023 εκδόθηκε απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου που επιδικάζει ποσό Ευρώ 1.170.450,00 υπέρ του αντιδίκου πλέον εξόδων, κατά της οποίας έχει ήδη στραφεί το ΚΠΙΣΝ.

Νίκος Καρούτζος
[email protected]

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 1,162


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα