Ο Μητσοτάκης ψάχνει τρόπο να δραπετεύσει από την Ελλάδα

Ο Μητσοτάκης ψάχνει τρόπο να δραπετεύσει από την Ελλάδα

1 Απριλίου, 2024 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:794
Μοίρασέ το

 

 Ήθελε να ηγηθεί του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αλλά έφαγε πόρτα

Η κυβέρνηση φθείρεται πολύ και ένα κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές θα φέρει την αλλαγή σκηνικού και πτώση της κυβέρνησής του στις εκλογές του 2027.
Οπότε τα σχέδια για 3η θητεία καίγονται…

Έχει πολύ αίμα στα χέρια του… και έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή του…

Η Θεϊκή και η Συμπαντική ΝΕΜΕΣΗ, έχουν πιάσει δουλειά…

Να εύχεστε να είναι ανελέητες…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συντηρεί μία ιδιαίτερα φιλονατοική συμπεριφορά για προσωπικό του όφελος… – Η Ελλάδα δεν έχει να κερδίσει τίποτα από αυτή τη στρατηγική
Τα σκάνδαλα στην αυλή του Μαξίμου πνίγουν την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και ακουμπάνε πλέον τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις υποκλοπές θυσίασε τον ανιψιό του, τώρα στον πόλεμο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη δύο από τους πιο στενούς συνεργάτες του, τον συμμαθητή του Σταύρο Παπασταύρου και φίλο της συζύγου του Μαρέβας Μητσοτάκη και τον Γιάννη Μπρατάκο, ένα στέλεχος που όλη η οικογένειά του βρέθηκε δίπλα στους Μητσοτάκηδες. Εκρηκτικό το κλίμα στην κοινωνία

Παράλληλα, το εκρηκτικό κλίμα στην κοινωνία αυτή τη στιγμή αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να μην συγκεντρώσει ούτε το

30% των ψήφων στις ευρωεκλογές κάτι που θα σημάνει τη γρήγορη αμφισβήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, με 29% η πολιτική σταθερότητα δεν υπάρχει και είναι σαφές ότι από το 41% στο 29% σημαίνει πλήρης αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

Τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας παραμένουν, το κράτος δικαίου στην Ελλάδα δεν λειτουργεί (τα Τέμπη, οι υποκλοπές, διαρροή email), η μεγάλη διαπλοκή ανάμεσα στο Μαξίμου και σε επιχειρηματικά και εκδοτικά κέντρα καθιστούν την κυβέρνηση από τις πιο διεφθαρμένες στα μάτια του κόσμου και από τις πιο διαπλεκόμενες.

Θα αμφισβητηθεί ο Μητσοτάκης από υπουργούς και πρώην αρχηγούς

Δεν είναι ψέμα, ότι αν η ΝΔ δεν πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα (πάνω από 33% που πήρε το 2019) στις ευρωεκλογές, ο Κ. Μητσοτάκης θα αμφισβητηθεί και από βασικούς υπουργούς.
Ήδη κάποιοι κινούνται εκτός γραμμής ενώ αποστάσεις παίρνουν συνέχεια οι πρώην αρχηγοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής.
Όλα αυτά είναι πολύ γνωστά στον Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ και καιρό που προσπαθεί – εδώ και καιρό αλλά αποτυχημένα – να παίξει το διεθνές του χαρτί και να αποδράσει από την ελληνική πραγματικότητα η οποία πλέον γίνεται πολύ δύσκολη για αυτόν και την κυβέρνησή του.
Αν είναι τόσο ραγδαία η φθορά, τι θα γίνει μέχρι τον Ιούλιο του 2027;

Κάηκε η περίπτωση της Ε.Ε

Στην αρχή ήταν η προεδρία της Κομισιόν η οποία όμως μετά από συζητήσεις κατέληξε στο να πάει στην Ursula Von Der Laien καθώς η πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θέλανε την γερμανίδα να συνεχίσει το έργο της.
Η περίπτωση, επίσης, της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δηλαδή τη θέση που είχε Charles Michele εξετάστηκε αλλά είναι χαμηλής στάθμης αλλά ακόμα και έτσι, οι πληροφορίες λένε ότι θα δοθεί σε πρόσωπο που έχει κεντροαριστερά χαρακτηριστικά μιας και υπάρχουν ήδη παρασκηνιακές συμφωνίες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στις οποίες η Αθήνα είναι απούσα…

Ξένισε αυτή η φιλοουκρανική στάση του

Οπότε τι έμεινε;
Η θέση του Γενικού Γραμματεία του ΝΑΤΟ.
Μία θέση που θα έδινε στον Μητσοτάκη την αίγλη που θέλει στο παγκόσμιο στερέωμα για να συντηρήσει το όνομά του.
Για την θέση αυτή έκανε πολλά που ξένισαν ακόμα και τους δικούς του ανθρώπους.
Καταρχάς, επέλεξε μία πολύ επιθετική στάση της Ελλάδας απέναντι στην Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία.
Έδωσε την Αλεξανδρούπολη στους αμερικάνους για να περάσουν στρατό.
Μετά αποφάσισε να στηρίξει την προσπάθεια του ΝΑΤΟ για να δώσει όπλα στην Ουκρανία και τον Zelensky.

Η ύποπτη επίσκεψη στην Οδησσό

Πήγε στο Κίεβο.
Προσφάτως, πήγε στην Οδησσό, στην εμπόλεμη ζώνη, όπου έπεσε πύραυλος κοντά στην ελληνική αποστολή για να δείξει ότι είναι «ετοιμοπόλεμος» και ο «κατάλληλος» για την θέση ενώ τόνισε σε όλους τους τόνους ότι πάντα θα στηρίζει την Ουκρανία.

Έστειλε πολεμικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα.
Προσπάθησε να πείσει κάθε πλευρά, όμως δεν τα κατάφερε.
Έφαγε πόρτα από Αγγλία, σε απόσταση πλέον από τον Biden
Στην Αγγλία έφαγε πόρτα από το Sunak που ακύρωσε την συνάντηση μαζί του, στις ΗΠΑ ενώ είχε μία καλή σχέση με τον Biden, πριν λίγες μέρες ακυρώθηκε συνάντηση με τον Αμερικάνο Πρόεδρο στις αρχές Απριλίου.
ΗΠΑ και Αγγλία φαίνεται να έχουν συμφωνήσει στον Ολλανδό Mark Ruτte.
Είναι αλήθεια ότι ο Μητσοτάκης προσέτρεξε στους γάλλους και τους γερμανούς για υποστήριξη.

Οι γερμανοί του Olaf Scholz τον ανάγκασαν να δώσει 40 BMP για να λάβει 40 Marder ενώ ο Macron είναι λογικό ότι δεν θέλει τον Mητσοτάκη στο ΝΑΤΟ, άλλωστε Macron-Μητσοτάκης έχουν κακές σχέσεις διότι και οι δύο επιθυμούν να ανέλθουν στο πεδίο της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Κακές οι σχέσεις με Macron

Δεν είναι ψέμα ότι ευρωβουλευτές του Macron ξεκίνησαν την ιστορία με το ψήφισμα κατά της Ελλάδας για το κράτος δικαίου για να πλήξουν το προφίλ του Μητσοτάκη.

Άλλωστε, και ο Macron θα ενδιαφερόταν για την περίπτωση του NATO αργότερα.
Δεν είναι τυχαίο που ξαφνικά άρχισε κάτι παλαβομάρες για να σταλούν στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας. Υπάρχει διαγωνισμός ποιος ξαφνικά είναι ο μεγαλύτερος γαλίφης για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία η οποία πριν την Ουκρανία ήταν ουσιαστικά νεκρή.
Πάντως, σε θεωρητικό επίπεδο ο Μητσοτάκης θα είχε και ένα άλλο πρόβλημα για να μπορέσει πάρει τη θέση του Γ.Γ του ΝΑΤΟ και αυτό λέγεται η Τουρκία, παρόλο που έχουν χαμηλώσει οι τόνοι με την Άγκυρα.Συμπέρασμα:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συντηρεί μία ιδιαίτερα φιλονατοική συμπεριφορά για προσωπικό τους όφελος.
Η Ελλάδα δεν έχει να κερδίσει τίποτα από αυτή τη στρατηγική.
Η κυβέρνηση φθείρεται πολύ και ένα κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές θα φέρει την αλλαγή σκηνικού και πτώση της κυβέρνησής του στις εκλογές του 2027.
Οπότε τα σχέδια για 3η θητεία καίγονται…
Μαξιμιλιανός

 

 

ΠηγήΑγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 794


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα