Ο πόλεμος κατά των μετρητών εισέρχεται σε νέα σκληρότερη φάση

Ο πόλεμος κατά των μετρητών εισέρχεται σε νέα σκληρότερη φάση

26 Φεβρουαρίου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:792
Μοίρασέ το

 

Στην πραγματικότητα, η λεγόμενη “ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ” είναι απλώς ένας ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ για ένα σύστημα στο οποίο ΟΛΟΣ Ο ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΑΙ ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.

Μόλις επιτευχθεί αυτό, θα είναι ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ Ή ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ.

Επειδή όλα δείχνουν πως τα γεγονότα εξελίσσονται ραγδαία, ο καλλίτερος τρόπος σωτηρίας είναι, να σηκώσετε ότι καταθέσεις έχετε στις Τράπεζες, όσοι έχετε, και να φροντίσετε να εξασφαλίσετε τη ζωή σας, με οποιονδηποτε τρόπο, στην επερχόμενη επισιτιστική κρίση και στην επερχόμενη αχρήματη κοινωνία…

Μικρές ομάδες ατόμων, να ξαναγυρίσουν στη γη και να στήσουν ανεξάρτητες από το χρήμα ζωές… μικρές κοινωνίες ανταλλαγής…

Στο εξωτερικό, το έχουν πιάσει αρκετοί αυτό το νόημα… στην Ελλάδα, δεν έχουμε μάθει να λειτουργούμε στο … ΜΑΖΙ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Μετάφραση blümlifee

από τον JAMES RICKARDS

Με τόσες πολλές ειδήσεις για την Ουκρανία, τον πληθωρισμό, τις τεράστιες κρατικές δαπάνες και τα εκρηκτικά ελλείμματα, είναι εύκολο να παραβλέψουμε τον συνεχιζόμενο πόλεμο κατά των μετρητών.

Αυτό είναι λάθος γιατί έχει σοβαρές επιπτώσεις όχι μόνο για τα χρήματά σας, αλλά για την ιδιωτική σας ζωή και την προσωπική σας ελευθερία, όπως θα δείτε σήμερα.

Ο πόλεμος στα μετρητά είναι μια παγκόσμια προσπάθεια που διεξάγεται σε πολλά μέτωπα. Η άποψή μου είναι ότι ο πόλεμος κατά των μετρητών είναι επικίνδυνος όσον αφορά τη χαμένη ιδιωτικότητα και τον κίνδυνο κατάσχεσης του πλούτου από την κυβέρνηση.

Οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν πάντα το ξέπλυμα χρήματος, τη διακίνηση ναρκωτικών και την τρομοκρατία ως δικαιολογίες για να παρακολουθούν έντιμους πολίτες και να τους στερούν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν εναλλακτικές λύσεις για χρήματα, όπως φυσικά μετρητά, χρυσό και, σήμερα, τα κρυπτονομίσματα.

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ, ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΕΣΩ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ, ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ, ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ Ή ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΡΗΤΩΝ.

 

ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.

Φυσικά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ψηφιακές πληρωμές είναι σίγουρα βολικές. Τα χρησιμοποιώ ο ίδιος με τη μορφή πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, τραπεζικών εμβασμάτων, αυτόματων καταθέσεων και πληρωμών λογαριασμών. Είμαι σίγουρος ότι το κάνετε και εσείς.

Αλλά Ο ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΕ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΜΙΑ “ΕΥΚΟΛΙΑ” ΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΕΙ.

Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ “ΕΥΚΟΛΙΑ” ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ.

Μια έρευνα αποκάλυψε ότι περισσότερο από το 1/3 των Αμερικανών και των Ευρωπαίων δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να εγκαταλείψουν τα μετρητά και να περάσουν εντελώς στο ψηφιακό σύστημα. Συγκεκριμένα, η μελέτη έδειξε ότι το 34% των Ευρωπαίων και το 38% των Αμερικανών που ερωτήθηκαν θα προτιμούσαν να κινούνται χωρίς μετρητά.

Αλλά στην πραγματικότητα, η λεγόμενη “ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ” είναι απλώς ένας ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ για ένα σύστημα στο οποίο ΟΛΟΣ Ο ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΑΙ ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.

Μόλις επιτευχθεί αυτό, θα είναι ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ Ή ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΑΥΤΟ, ΟΣΟ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΣΑΣ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΑΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ENA ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΑΝΤΡΙ.

Αυτός είναι ο πραγματικός τους στόχος και όλοι οι άλλοι λόγοι είναι απλώς ένα προπέτασμα καπνού.

Και αυτό δεν θα σας το πουν ποτέ.

Η ΕΛΙΤ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ.

Οι παγκόσμιες ελίτ και οι παράγοντες του βαθέος κράτους έχουν πάντα μια λίστα με προγράμματα και κανονισμούς που ανυπομονούν να εφαρμόσουν. Γνωρίζουν ότι τα περισσότερα από αυτά είναι βαθιά αντιλαϊκά και δεν θα μπορούσαν ποτέ να προωθήσουν την εφαρμογή τους σε κανονικούς καιρούς.

Ωστόσο, ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.

Έτσι, οι ελίτ παρουσιάζουν τα πακέτα διάσωσης τους, αλλά στη συνέχεια τα χρησιμοποιούν ως δούρειους ίππους για να κρυφτούν τις λίστες επιθυμιών τους. Και αυτό βλέπουμε τώρα.

Ο Αμερικανικός Patriot Act που ψηφίστηκε μετά την 11η Σεπτεμβρίου είναι ένα καλό παράδειγμα.

Χρειάζονταν βέβαια κάποια αντιτρομοκρατικά μέτρα.

Αλλά το Υπουργείο Οικονομικών είχε μια μακροχρόνια λίστα επιθυμιών που περιελάμβανε την ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΣΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΤΡΗΤΑ.

Συνέδεσαν αυτή τη λίστα επιθυμιών στον νόμο Patriot Act και ζούμε με τα αποτελέσματα από τότε, παρόλο που η 11η Σεπτεμβρίου αποτελεί παρελθόν.

Τα μετρητά εμποδίζουν τις κεντρικές τράπεζες από το να επιβάλλουν αρνητικά επιτόκια γιατί αν το έκαναν, οι άνθρωποι θα απέσυραν τα μετρητά τους από το τραπεζικό σύστημα.

Αν κρύψουν τα μετρητά τους σε ένα στρώμα, δεν κερδίζουν τίποτα από αυτό – αυτό είναι αλήθεια.

Αλλά τουλάχιστον ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΝ και τίποτα από αυτό.

ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΥΝ ΨΗΦΙΑΚΑ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ.

ΘΑ ΠΑΓΙΔΕΥΤΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΑΝΤΡΙ.

Τι γίνεται με τη μεταφορά των χρημάτων σας σε κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin;

Ας καταλάβουμε πρώτα ότι οι κυβερνήσεις απολαμβάνουν το μονοπώλιο στη δημιουργία χρήματος και δεν πρόκειται να παραδώσουν αυτό το μονοπώλιο σε ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin.

Οι φιλελεύθεροι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων πανηγυρίζουν την αποκεντρωμένη φύση τους και την έλλειψη κυβερνητικού ελέγχου.

Ωστόσο, η πίστη τους στη βιωσιμότητα ισχυρών συστημάτων εκτός κυβερνητικού ελέγχου είναι αφελής.

Το Blockchain δεν υπάρχει στον αιθέρα (παρά το όνομα ενός κρυπτονομίσματος) και δεν κατοικεί στον Άρη.

Το Blockchain εξαρτάται από κρίσιμες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των διακομιστών, των δικτύων τηλεπικοινωνιών, του τραπεζικού συστήματος και του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία υπόκεινται όλα σε κυβερνητικό έλεγχο.

Πρέπει να καταλάβετε αυτήν την πραγματικότητα.

Τα καλά νέα είναι ότι ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΜΟΡΦΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Το πρόβλημα είναι ότι καθώς οι ψηφιακές πληρωμές αυξάνονται και η χρήση μετρητών μειώνεται, επιτυγχάνεται ένα “σημείο ανατροπής” όπου ξαφνικά δεν έχει νόημα να συνεχίσει κανείς να χρησιμοποιεί μετρητά λόγω των δαπανών και της επιμελητείας.

Μόλις η χρήση μετρητών συρρικνωθεί σε ένα ορισμένο σημείο, χάνονται οικονομίες κλίμακας και η χρήση μπορεί να μηδενιστεί σχεδόν σε μια νύχτα. Θυμάστε πώς τα μουσικά CD εξαφανίστηκαν ξαφνικά όταν τα MP3 και οι μορφές streaming έγιναν δημοφιλείς;

Έτσι γρήγορα μπορούν να εξαφανιστούν τα μετρητά.

 

ΜΟΛΙΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.

 

Εκτός από την απώλεια της ιδιωτικής ζωής, θα προκύψουν και άλλοι κίνδυνοι από την αχρήματη κοινωνία, εξαιτίας του γεγονότος ότι το ψηφιακό χρήμα, που μεταφέρεται με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή άλλα συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών, ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ.

ΕΑΝ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΚΟΠΕΙ, λόγω καταιγίδων, ατυχημάτων, δολιοφθορών ή επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ.

Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ. Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Γι’ αυτό είναι καλή ιδέα να ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ ΣΕ ΜΕΤΡΗΤΑ (ΟΣΟ/ΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ) και σε χρυσά ή ασημένια νομίσματα. Ιδιαίτερα τα χρυσά και ασημένια νομίσματα θα είναι καλά χρήματα σε κάθε κράτος του κόσμου.

Γι’ αυτό λέω πάντα ότι οι αποταμιευτές και όσοι βλέπουν μακροπρόθεσμη προοπτική θα πρέπει να αγοράζουν φυσικό χρυσό τώρα όσο οι τιμές είναι ακόμα ελκυστικές και όσο μπορούν ακόμα.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα να έχετε φυσικό χρυσό (και ασήμι). Σας συνιστώ να διαθέσετε το 10% των επενδύσιμων περιουσιακών στοιχείων σας σε χρυσό. Αν θέλετε πραγματικά να είστε επιθετικοί, ίσως και ένα 20%. Αλλά όχι περισσότερο.

Φροντίστε μόνο να μην το αποθηκεύσετε σε τράπεζα, γιατί θα υπόκεινται σε κατάσχεση. Αυτό ανατρέπει τον σκοπό αυτού του είδους προστασίας.

Προσωπικά, διατηρώ ένα σημαντικό μέρος του πλούτου μου σε μη ψηφιακή μορφή, συμπεριλαμβανομένων ακινήτων, έργων και πολύτιμων μετάλλων σε ασφαλή, μη τραπεζική αποθήκευση. Αυτό δεν είναι επειδή είμαι παρανοϊκός ή φανατικός ‘prepper’. Απλώς πιστεύω ότι είναι συνετό σε αυτούς τους καιρούς.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να κάνετε το ίδιο. Η αχρήματη κοινωνία θα μπορούσε να είναι εδώ πιο γρήγορα από όσο νομίζετε.

Σας χαιρετώ,

Jim Rickards
για το The Daily Reckoning

Regards,

Jim Rickards
for The Daily Reckoning

_ _ _

σχετικά με τον JAMES RICKARDS:

Ο James G. Rickards είναι ο συντάκτης των Strategic Intelligence, Project Prophecy, Crash Speculator και Gold Speculator.

Είναι Αμερικανός δικηγόρος, οικονομολόγος και τραπεζίτης επενδύσεων με 40 χρόνια εμπειρίας σε κεφαλαιαγορές στη Wall Street.

Ήταν ο κύριος διαπραγματευτής για τη διάσωση της Long-Term Capital Management LP (LTCM) από την Federal Reserve των ΗΠΑ το 1998. Στους πελάτες του περιλαμβάνονται θεσμικοί επενδυτές και κυβερνητικές διευθύνσεις.

Η δουλειά του εμφανίζεται τακτικά στους Financial Times, Evening Standard, New York Times, The Telegraph και Washington Post και είναι συχνά καλεσμένος στα BBC, RTE Irish National Radio, CNN, NPR, CSPAN, CNBC, Bloomberg, Fox, και η Wall Street Journal.

Έχει συνεισφέρει ως σύμβουλος για τις κεφαλαιαγορές στην κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ και στο γραφείο του Υπουργού Άμυνας στο Πεντάγωνο.

Έχει επίσης καταθέσει ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για την οικονομική κρίση του 2008.Currency Wars (2011), The Death of Money (2014), The Road to Ruin (2016) και Aftermath (2019) από το Penguin Random House. Και το τελευταίο του βιβλίο, The New Great Depression εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2021.

 

Μετάφραση blümlifee

 

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

Προβολές : 792


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα