Ο Πόλεμος Των Ντόπιων Κατά Της Βιομηχανικής Αιολικής Ενέργειας Εξαπλώνεται Όπως Οι Τουρμπίνες Όταν Καίγονται

Ο Πόλεμος Των Ντόπιων Κατά Της Βιομηχανικής Αιολικής Ενέργειας Εξαπλώνεται Όπως Οι Τουρμπίνες Όταν Καίγονται

3 Απριλίου, 2024 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:572
Μοίρασέ το

 

Μια επιχείρηση αιολικής ενέργειας που υποστηρίζεται από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα έχει σαφώς δαγκώσει περισσότερα από όσα μπορεί να μασήσει στην προσπάθειά της να εμβολίσει εκατοντάδες από αυτά τα πράγματα στο γραφικό και παραγωγικό αγροτικό τοπίο του Ουισκόνσιν.

Οι ντόπιοι έχουν οργανωθεί σε μια ομάδα που ονομάζεται Farmland First και, όπως το θέτει ένας από αυτούς, ο Martin Machtan: “Η αντίστασή μας εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά σε τουρμπίνα”.

Μετάφραση: Απολλόδωρος

1 Απριλίου 2024 | StopTheseThings | Διαβάστε το εδώ


Οι αγροτικές κοινότητες της Αμερικής μισούν με πάθος τη βιομηχανική αιολική ενέργεια και αγωνίζονται. Καλά οργανωμένοι και δικαστικά δραστήριοι, από το 2015 οι υπερασπιστές των αμερικανικών κοινοτήτων έχουν αποκλείσει μέχρι στιγμής πάνω από 600 βιομηχανικής κλίμακας αιολικά και ηλιακά έργα – δείτε τη βάση δεδομένων του Robert Bryce για την απόρριψη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Και δεν πρόκειται να σταματήσουν.

Μια επιχείρηση αιολικής ενέργειας που υποστηρίζεται από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα έχει σαφώς δαγκώσει περισσότερα από όσα μπορεί να μασήσει στην προσπάθειά της να εμβολίσει εκατοντάδες από αυτά τα πράγματα στο γραφικό και παραγωγικό αγροτικό τοπίο του Ουισκόνσιν.

Οι ντόπιοι έχουν οργανωθεί σε μια ομάδα που ονομάζεται Farmland First και, όπως το θέτει ένας από αυτούς, ο Martin Machtan: “Η αντίστασή μας εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά σε τουρμπίνα”. Ακριβώς έτσι.

Αυτό που είναι άκρως εντυπωσιακό στην προσέγγιση που ακολουθεί η Farmland First είναι ότι στοχεύει στο μαλακό υπογάστριο της αιολικής και ηλιακής απάτης: τους αγρότες που θα μπορούσαν να μπουν στον πειρασμό να υπογράψουν για να επιτρέψουν στις αιολικές και ηλιακές επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν τη γη τους – είτε για θάλασσες από ηλιακούς συλλέκτες είτε για να τους καρφώσουν εκατοντάδες στροβιλιζόμενα θαύματα.

Πριν εμφανιστούν οι μεγάλες αιολικές και ηλιακές εταιρείες, αυτοί οι άνθρωποι ήταν φίλοι και γείτονές τους. Το Farmland First παίζει με αυτό, ενθαρρύνοντάς τους να υπογράψουν μια “δέσμευση γαιοκτήμονα” προτού πουλήσουν την ψυχή τους σε κάποια αιολική και ηλιακή εταιρεία με ξένη υποστήριξη. Όσοι υπογράφουν την πρωτοβουλία, δηλώνουν την αντίθεσή τους στο να αντιμετωπίζονται ως “νεκροί” από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και, ως εκ τούτου αφαιρούν έτσι τα αιολικά και ηλιακά εργοστάσια τη γη που είναι απαραίτητη για να ασκούν το επιδοτούμενο επάγγελμά τους. Το Farmland First ενθαρρύνει επίσης όσους ήταν αρκετά ανόητοι ώστε να συνάψουν συμφωνίες με ιδιοκτήτες γης να ζητήσουν νομική βοήθεια για να απαλλαγούν από αυτές.

Ωστόσο, όπως περιγράφει λεπτομερώς ο Matt McGregor παρακάτω, η δέσμευση του γαιοκτήμονα δεν είναι το μόνο όπλο στο οπλοστάσιό τους.

Η αντίσταση στην αιολική ενέργεια σε δύο πόλεις του Wisconsin στοχοποιήθηκε από εταιρεία που υποστηρίζεται από την CCP

Epoch Times, Matt McGregor, 20 Μαρτίου 2024

Μια εταιρεία αιολικής ενέργειας που υποστηρίζεται από μια οντότητα του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος ( CCP) έχει κάνει το πρώτο βήμα για να μηνύσει δύο μικρές πόλεις του Wisconsin σε απάντηση της προσπάθειάς τους να περάσουν διατάγματα που έχουν συνταχθεί για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων.

Όμως οι εν λόγω τοπικές κοινότητες αντιστέκονται.

“Η αντίστασή μας εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά τουρμπίνας”, δήλωσε στους Epoch Times ο Martin Machtan, δικηγόρος και εκτελεστικός διευθυντής της Farmland First.

Η Farmland First είναι μια οργάνωση που έχει ως στόχο να διευκολύνει τη συζήτηση μεταξύ των μελών της κοινότητας που ανησυχούν για τις αναφερόμενες εξαναγκαστικές, ληστρικές τακτικές που χρησιμοποιούν οι βιομηχανικές αιολικές και ηλιακές εταιρείες για να χειραγωγήσουν τους ιδιοκτήτες γης ώστε να υπογράψουν τα δικαιώματα ιδιοκτησίας τους στο όνομα της πράσινης ενέργειας.

“Αυτά τα μεγάλης κλίμακας αιολικά και ηλιακά έργα δεν πραγματοποιούνται χωρίς τρισεκατομμύρια δολάρια από κεφάλαια των αμερικανών φορολογουμένων και ξένα κεφάλαια”, δήλωσε ο κ. Machtan. “Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, οι ξένες κυβερνήσεις και τα ιδιωτικά κεφάλαια δεν μπορούν επίσης να κατασκευάσουν αιολικά και ηλιακά συστήματα μεγάλης κλίμακας χωρίς να επιβαρύνουν τους κατοίκους, τις πόλεις και τις κομητείες με τεράστιο κόστος υγείας, ασφάλειας, περιβάλλοντος και παροπλισμού”.

Με τη βοήθεια της υπεράσπισης της Farmland First, 16 πόλεις στο κεντρικό Ουισκόνσιν ψήφισαν διατάγματα για την υγεία και την ασφάλεια την άνοιξη του 2023, τα οποία θέτουν βασικούς κανόνες για τις εταιρείες που επιδιώκουν να κατασκευάσουν ανεμογεννήτριες ύψους έως 600 μέτρων και σε απόσταση έως και 1.250 μέτρων από τα σπίτια τους.

Τα ψηφίσματα γράφτηκαν για να μετριάσουν τη ζημιά που έχουν αναφερθεί ότι προκαλούν οι ανεμογεννήτριες στους ανθρώπους, στη γη τους και στο φυσικό τους περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της άγριας ζωής.

Το αιολικό πάρκο Marathon (MWF) -που πήρε το όνομά του για την κατασκευή του στην κομητεία Marathon του Wisconsin- απάντησε καταθέτοντας ειδοποίηση αγωγής κατά δύο πόλεων: Eau Pleine, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 750 κατοίκων, και Brighton, με πληθυσμό περίπου 600 κατοίκων.

Το MWF είναι ένα έργο της EDP Renewables (EDPR).

Το MWF ζήτησε την “άμεση κατάργηση” των αιολικών διαταγμάτων που ψηφίστηκαν από τις τοπικές πόλεις, επειδή είναι “παράνομα” και δήλωσε ότι θα προκαλέσουν “σοβαρές ζημιές στα συστήματα αιολικής ενέργειας”.

Η εταιρεία επικαλέστηκε το νόμο 66.0401 του Wisconsin, με υπότιτλο “Κανονισμός σχετικά με τα συστήματα ηλιακής και αιολικής ενέργειας”, ο οποίος ορίζει ότι “καμία πολιτική υποδιαίρεση” δεν μπορεί να περάσει διατάγματα που υπερβαίνουν τους περιορισμούς που ορίζει η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (PSC).

Ο κ. Machtan είπε ότι αυτό που συχνά δεν αναφέρουν οι εταιρείες αιολικής ενέργειας είναι η εξαίρεση στην οποία βασίζονται οι πόλεις. Η εξαίρεση επιτρέπει στις πόλεις να θεσπίζουν περιορισμούς που εξυπηρετούν “τη διατήρηση ή την προστασία της δημόσιας υγείας ή ασφάλειας”.

Πρόσθεσε ότι η PSC στην πολιτεία είναι “υπέρ της αιολικής και υπέρ της ηλιακής ενέργειας”.

“Τουλάχιστον ένας διαχειριστής χωροταξίας της κομητείας είπε ότι μοιάζει σαν οι κανόνες της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας που ρυθμίζουν την αιολική ανάπτυξη στο Wisconsin να γράφτηκαν από την αιολική βιομηχανία”, δήλωσε ο κ. Machtan.

Ο κ. Machtan δήλωσε ότι το έργο είναι “σχεδόν καθολικά αντιδημοφιλές” και ότι πολλές από τις πιο χρήσιμες πληροφορίες του σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές της εταιρείας αιολικής ενέργειας προέρχονται από εκείνους που έχουν υπογράψει συμβόλαια, αλλά τώρα θέλουν να αποχωρήσουν.

Ο σκοπός των διαταγμάτων δεν ήταν να σταματήσει το έργο, είπε, αλλά να προστατευθούν οι αξίες των ακινήτων, η υγεία, η ασφάλεια και ο συνολικός “αγροτικός τρόπος ζωής” των πόλεων.

Η πολιτεία και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της PSC, δεν το κάνουν αυτό, είπε.

“Είναι πραγματικά οδυνηρό για εμάς”, είπε. “Η πολιτεία, τα ομοσπονδιακά και τα ξένα συμφέροντα επιτίθενται άμεσα στους φίλους μας, τους γείτονές μας και τις οικογένειές μας σε αυτές τις όμορφες πόλεις”.

“Κινέζικος Δούρειος Ίππος”

Με τον όρο ξένα συμφέροντα, ο κ. Machtan εννοεί το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, το οποίο συνέδεσε με την EDP Renewables.

Κύριος μέτοχος της EDPR είναι η Energias de Portugal, της οποίας ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι η κινεζική Επιτροπή Εποπτείας και Διαχείρισης Κρατικών Περιουσιακών Στοιχείων (SASAC), σύμφωνα με το Market Screener.

Στην ιστοσελίδα της SASAC, στο κεφάλαιο “Τι Κάνουμε”, αναφέρεται ότι “εκτελεί τις αρμοδιότητες που της αναθέτει η Κεντρική Επιτροπή του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος”.

“Ανησυχούμε πραγματικά για το γεγονός ότι ιδιωτικά κεφάλαια και ξένες κυβερνήσεις αποκτούν σημαντικό έλεγχο σε μερικές από τις καλύτερες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον κόσμο”, δήλωσε. “Αυτά τα συμβόλαια μεταφέρουν τόσο πολύ τον έλεγχο της γης από τον ιδιοκτήτη της γης ή τον αγρότη στην εταιρεία που κατέχει τα συμβόλαια, ώστε αυτό μοιάζει σχεδόν με δούρειο ίππο για την Κίνα που αγοράζει τοπικές φάρμες με πολλούς τρόπους”.

Ο βουλευτής Bill Posey (R-Fla.) κατηγόρησε για την εισβολή την Πράξη του Προέδρου Joe Biden για τη μείωση του πληθωρισμού το 2021 (IRA), η οποία δίνει φορολογικές πιστώσεις όχι μόνο σε εγχώριες αλλά και σε ξένες εταιρείες για αιολικά και ηλιακά έργα.

“Δυστυχώς, λόγω των τεράστιων κενών που είναι ώριμα για απάτη και κατάχρηση, η Κίνα συρρέει στη Βόρεια Αμερική για να επωφεληθεί από τα φορολογικά κίνητρα που επιτρέπει ο IRA”, ανέφερε ο βουλευτής Posey σε δημοσίευμα του Forbes 2023. “Το Κογκρέσο δεν ψήφισε αυτές τις φορολογικές πιστώσεις για να βοηθήσει στην τόνωση της οικονομίας της Κίνας”.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Machtan, οι εν λόγω φορολογικές πιστώσεις αποτελούν ένα “τεράστιο δώρο” προς την Κίνα.

“Ήδη σε οριακό σημείο”

Ο Isaac Orr, συνεργάτης πολιτικής του Center of the American Experiment -μια δεξαμενή σκέψης για την ελεύθερη επιχειρηματικότητα, την περιορισμένη κυβέρνηση και την προσωπική ευθύνη- δήλωσε στους Epoch Times ότι μία από τις προτεραιότητες των Ρεπουμπλικάνων, αν ανακαταλάβουν τη Βουλή και τη Γερουσία στις προεδρικές εκλογές, πρέπει να είναι η κατάργηση των επιδοτήσεων για την αιολική και την ηλιακή ενέργεια που βρίσκονται στο IRA.

“Το ονομάζω νόμο για την παραγωγή πληθωρισμού, επειδή οι εταιρείες αιολικής ενέργειας λαμβάνουν 27,50 δολάρια για κάθε μεγαβατώρα ηλεκτρικής ενέργειας που παράγουν οι ανεμογεννήτριες, οπότε ουσιαστικά δίνουμε κίνητρα για την ενεργειακή εξάπλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο”.

Το Wisconsin είναι μέρος ενός δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας 15 πολιτειών που ονομάζεται Midcontinent Independent Systems Operator (MISO), είπε. Το πρόβλημα, είπε, είναι ότι το ηλεκτρικό δίκτυο του Wisconsin είναι “ήδη σε σημείο διάσπασης”.

“Έτσι, η προσθήκη περισσότερων αναξιόπιστων παραγωγών δεν είναι ακριβώς συνταγή επιτυχίας”, δήλωσε ο κ. Orr.

“Ουσιαστικά, οι οργανισμοί που είναι υπεύθυνοι να διασφαλίζουν ότι τα φώτα παραμένουν αναμμένα σε ομοσπονδιακό επίπεδο, όπως η North American Electric Reliability Corporation, προσδιόρισαν το δίκτυο MISO ως το δίκτυο που κινδυνεύει περισσότερο από κυλιόμενες διακοπές ρεύματος στο εγγύς μέλλον, επειδή αποσύρουμε πάρα πολλές μονάδες άνθρακα και εξαρτώμαστε από αναξιόπιστες πηγές όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια. Είναι το Green New Deal για το MISO και δεν πρόκειται να έχει καλό τέλος”.

“Μια τρομακτική προοπτική”

Τόσο το Eau Pleine όσο και το Brighton έχουν καταθέσει αξιώσεις στις ασφαλιστικές τους εταιρείες, αλλά επειδή τα έργα ενθαρρύνονται από την πολιτειακή και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οι πόλεις αυτές ανησυχούν ότι οι δικηγόροι των ασφαλιστικών εταιρειών δεν θα υπερασπιστούν σθεναρά τις κοινότητες, δήλωσε ο κ. Machtan.

Οι εκλέκτορες του Eau Pleine ζήτησαν από το Farmland First να προωθήσει μια μεγάλη προσέλευση σε μια εκδήλωση για την υποστήριξη των εποπτών της πόλης, είπε, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

“Η δικαστική διαμάχη είναι μια τρομακτική προοπτική για τους επόπτες και τους προέδρους της πόλης”, έγραψε ο κ. Machtan στη σελίδα του στο Substack, στην οποία άρχισε να καταγράφει τα γεγονότα του 2024. “Αυτοί οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι είναι συνηθισμένοι να ασχολούνται με πράγματα όπως η συντήρηση των δρόμων, όχι με αγωγές από το επιθετικό παγκόσμιο κεφάλαιο”.

Ο κ. Machtan δήλωσε ότι η οργάνωση έχει υποσχεθεί έως και 30.000 δολάρια για να υποστηρίξει τα νομικά κεφάλαια και να δανείσει την ομάδα των δικηγόρων της για να αντικαταστήσει την ασφαλιστική εταιρεία, εάν “δεν είναι έτοιμη για το έργο” της υπεράσπισης των πόλεων.

Τα μέλη της κοινότητας έχουν ενωθεί για να διαμαρτυρηθούν για το αιολικό έργο.

Σε μια συνάντηση την περασμένη εβδομάδα, συνωστίστηκαν σε ένα δημαρχείο για να συζητήσουν το θέμα, με αποτέλεσμα η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία να αναγκαστεί να προβεί σε επείγουσα αξιολόγηση του κώδικα πυρασφάλειας για να καθορίσει τη μέγιστη χωρητικότητά της στους 115.

“Είναι πολύ σπάνιο να εμφανίζονται άνθρωποι σε αυτές τις δημοτικές συνεδριάσεις, αλλά τώρα έχουμε ανθρώπους που έρχονται από άλλες πόλεις, επειδή αν το Brighton και το Eau Pleine πέσουν, οι άλλες ενδέχεται να ακολουθήσουν”, είπε. “Δεν θα υπάρχει καμία προστασία”.

‘Ένας μονόπλευρος αγώνας’

Ο Tom Wilcox είναι μέλος του Farmland First και πρόεδρος της πόλης Green Grove στην κομητεία Clark του Wisconsin. Είναι επίσης μέλος του συμβουλίου των εποπτών της κομητείας Κλαρκ και πρόεδρος της επιτροπής σχεδιασμού και χωροταξίας της κομητείας Κλαρκ.

Επιπλέον, είναι επίσης αγρότης και οδηγός γερανοφόρου οχήματος.

Το μεγαλύτερο μέρος της διαχείρισης μιας πόλης αυτού του μεγέθους είναι η αγορά χαλικιού, η διαμόρφωση των δρόμων -οι οποίοι είναι όλοι χαλίκι, εκτός από τους επαρχιακούς δρόμους- και ο εκχιονισμός, είπε.

“Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο, οπότε είναι λίγο τρομακτικό”, δήλωσε ο κ. Wilcox. “Είναι ένας αγώνας που σίγουρα μου φαίνεται μονόπλευρος”.

Τον Φεβρουάριο, ο κ. Wilcox συνειδητοποίησε ότι αν η εταιρεία αιολικής ενέργειας μπορούσε να πηγαίνει πόρτα-πόρτα και να υπογράφει σε ανθρώπους που ήθελαν ανεμογεννήτριες στη γη τους, τότε ο ίδιος θα μπορούσε να κάνει το ίδιο, μόνο για ανθρώπους που δεν ήθελαν ανεμογεννήτριες στη γη τους.

“Το ονομάζουμε δέσμευση του γαιοκτήμονα”, είπε.

Αν και δεν είναι νομικά δεσμευτική, είναι μια ένδειξη υποστήριξης για όσους θα μπορούσαν να είναι ευαίσθητοι, όπως οι Μεννονίτες γείτονές του, οι οποίοι, όπως είπε, είναι πολύ φιλικοί για να τους πει “απλά να φύγουν και να μην ξαναγυρίσουν”.

“Όταν οι εκπρόσωποι της εταιρείας αιολικής ενέργειας επιστρέψουν στην πόρτα τους, μπορούν απλώς να πουν: “Έι, έχω ήδη υπογράψει αυτή την υπόσχεση, οπότε δεν μπορώ ενδεχομένως να υπογράψω το συμβόλαιό σας””, εξήγησε ο κ. Wilcox.

Καταγράφει επίσης την έκταση της γης που ανήκει σε ανθρώπους που δεν θέλουν ανεμογεννήτριες για να την παρουσιάσει στους νομοθέτες, είπε.

Στόχος του κ. Wilcox είναι να αποκτήσει τουλάχιστον διπλάσια στρέμματα από αυτά που έχει υπογράψει η εταιρεία αιολικής ενέργειας στην κομητεία Clark, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι 11.000 στρέμματα.

Αυτή τη στιγμή έχει 17.000 στρέμματα γης που ανήκουν σε ανθρώπους που αντιτίθενται στις ανεμογεννήτριες, είπε.

“Μονόδρομος”

Εν αναμονή της αναπόφευκτης πρότασης συμφωνιών κοινής ανάπτυξης (JDA) με τις πόλεις, ο κ. Wilcox εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι δρόμοι θα προστατεύονται κατά τη διάρκεια της κατασκευής, είπε.

“Αυτοί οι πρόεδροι/δήμαρχοι της πόλης θα συνάψουν πιθανώς μία τέτοια σύμβαση στη ζωή τους, ενώ οι εργολάβοι πιθανότατα έχουν κάνει 10 σε μια εβδομάδα”, είπε.

“Λοιπόν, ποιος νομίζετε ότι είναι καλύτερος στις διαπραγματεύσεις για τη θέση του;”

Εκεί που έχει δει μικρές πόλεις να αδικούνται είναι όταν ο εργολάβος περιορίζει τις ζημιές στο οδικό δίκτυο στη συμφωνία σε ένα συγκεκριμένο ποσό, είπε.

Ας πούμε ότι ένας εργολάβος περιορίζει τις ζημιές στο οδόστρωμα σε 100.000 δολάρια, εξήγησε ο κ. Wilcox. “Σύμφωνα με το νόμο, μπορώ να χρεώσω τις πραγματικές ζημιές επί τρία”, είπε.

Ονομάζεται επιδίκαση τριπλής αποζημίωσης, είπε, επειδή πολλές φορές οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι θα υπάρξουν περισσότερα από αυτά που αποζημιώνονται στη συμφωνία.

“Νομίζω ότι οι πόλεις και οι κομητείες θα συνειδητοποιήσουν ότι είναι πολύ καλύτερα να μην υπογράψουν JDA που πιθανώς θα επιτρέψουν στις εταιρείες να βάλουν κολάρο το κόστος τους εις βάρος των φορολογουμένων”, είπε. “Δεν έχουμε αιολικά πάρκα εδώ, ακόμα, και όταν έρθουν, δεν θέλω να μάθω γι αυτά τα πράγματα κατόπιν εορτής”, είπε.

Λόγω των πόρων του Wisconsin σε άμμο που εξορύσσεται για χρήση στις βιομηχανίες πετρελαίου, γυαλιού και χυτηρίου, υπάρχουν υφιστάμενοι νόμοι περί “μη μεταλλικής εξόρυξης” που γράφτηκαν για την προστασία των τοπικών και νομαρχιακών κυβερνήσεων, έτσι ώστε όταν τα ορυχεία κλείνουν, να μπορούν να ανακτηθούν για χρήση, είτε για γεωργία είτε για κατασκευές.

Ο κ. Wilcox είπε ότι πρέπει να υπάρχει ένα σαφές σχέδιο αποκατάστασης από τις εταιρείες αιολικής ενέργειας.

Παρόλα αυτά, επειδή πολλοί από τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτές τις συμβάσεις δεν είναι αγρότες, δεν κατανοούν τι είδους ανεπανόρθωτη ζημιά μπορεί να προκληθεί στη γη, όπως η αφαίρεση του επιφανειακού εδάφους, είπε.

“Εάν δεν υπάρχουν κανόνες και μπορείτε να έρθετε και να αφαιρέσετε αυτό το μαύρο χώμα, να το βάλετε σε ένα φορτηγό και να το πάρετε, δεν υπάρχει τρόπος να το ανακτήσετε πίσω σε γεωργική γη”, είπε. “Αυτό είναι μονόδρομος και εκπλήσσομαι που οι άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν αυτό“.

“‘Μας τις επέβαλλαν με το ζόρι’

Οι κομητείες και οι πόλεις αντιμετωπίζουν την ίδια γραμμή όταν απευθύνονται στους εκπροσώπους τους στην πρωτεύουσα της πολιτείας, το Madison του Wisconsin: “Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα τοπικό ζήτημα που πρέπει να διευθετηθεί σε τοπικό επίπεδο”, δήλωσε ο κ. Wilcox.

“Και όμως, όταν το κάνουμε αυτό, αισθανόμαστε σαν να μας κλωτσάνε στα δόντια”, είπε. “Παρόλο που πιστεύω ότι υπάρχει σαφής τρόπος να το λύσουμε σε τοπικό επίπεδο, θυμώνουν όταν το κάνουμε”.

Συνολικά, ο κ. Wilcox δήλωσε ότι αισθάνεται ότι τα αιολικά έργα “μας τα πειβάλλουν με το ζόρι, με το έτσι θέλω”.

“Και νομίζουν ότι είμαστε ένα μάτσο χωριάτες που απλά θα το βουλώσουν και θα το δεχτούν”, είπε ο κ. Wilcox. “Αλλά έχω γνωρίσει όλων των ειδών τους ανθρώπους από τότε που είμαι στο Farmland First, τους οποίους δεν είχα γνωρίσει ποτέ πριν, και δεν μπορώ να πιστέψω την εξυπνάδα και το ταλέντο που έχουν”.

Ο Martin Machtan και ο Tom Wilcox σε ένα αγρόκτημα στο Ουισκόνσιν χωρίς ανεμογεννήτριες, 2023.

“Κανείς δεν ακούει”

Η Trine Spindler, αγρότισσα γαλακτοπαραγωγής, είναι η πρόεδρος του παραρτήματος της κομητείας Marathon του Farmland First.

Κατάγεται επίσης από την Κοπεγχάγη της Δανίας, όπου πρωτοεμφανίστηκε η αιολική ενέργεια.

Επειδή η Δανία αποτελείται από νησιά, οι περισσότερες ανεμογεννήτριες βρίσκονται στον ωκεανό, είπε, και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με αυτές που αντιμετωπίζουν οι παράκτιες περιοχές στις Ηνωμένες Πολιτείες με την καταστροφή της θαλάσσιας ζωής.

“Δεν είναι απαραίτητα με τις φάλαινες, αλλά με τους πληθυσμούς των ψαριών που φεύγουν και τη ελάττωση της υδάτινης ζωής μας”, είπε. “Στην πραγματικότητα προσπαθούν να αποκαταστήσουν αποικίες μυδιών γύρω από τη βάση αυτών των ανεμογεννητριών επειδή έχουν εξαφανιστεί”.

Οι ανεμογεννήτριες είναι “εξαιρετικά αντιδημοφιλείς” για τους ίδιους λόγους που είναι και στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε η ίδια

Ακριβώς όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά όταν σχεδιάζονται έργα σε επιλεγμένες περιοχές, υπάρχει πάντα ένας αγώνας για το πού θα πάνε, είπε.

“Τώρα, η Δανία είναι πολύ πιο σοσιαλιστική από ό,τι εμείς, οπότε οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μπορούν να τα βάλουν εκεί που θέλουν σε κάποιο βαθμό”, είπε. “Η αιολική βιομηχανία υποστηρίζεται πάνω από το 50% από την κυβέρνηση, αν όχι περισσότερο, αλλά, όπως και εδώ, οι τοπικές κοινότητες τις πολεμούν”.

Η Δανία θέλει να έχει τη φήμη της πιο “πράσινης χώρας”, είπε, και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πρέπει να έχουν εγκαταστήσει έναν ορισμένο αριθμό ανεμογεννητριών για να επιτύχουν αυτόν τον στόχο.

Αλλά είναι απλώς ένα παιχνίδι για να φαίνεται καλό κατά τη γνώμη μου”, είπε. “Δεν νομίζω ότι στην πραγματικότητα κάνουν κάτι καλό για το περιβάλλον”.

Για την κ. Spindler, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι ότι οι κάτοικοι των πόλεων του Wisconsin δεν εισακούγονται.

“Δεν λαμβάνουμε καμία βοήθεια από τους νομοθέτες ή τα διοικητικά συμβούλια των κομητειών”, είπε. “Έχουμε έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων που έρχονται από τις τοπικές κοινότητες που είναι 98% προς 2% και λένε: “Δεν το θέλουμε αυτό”. Και κανείς δεν ακούει”.

Κανείς δεν θέλει να μιλήσει κατά της πράσινης ενέργειας, είπε, και γι’ αυτό πιστεύει ότι τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν δώσει φωνή στον αγώνα αυτό.

“Είμαστε απλοί άνθρωποι εδώ έξω που θα καταλήξουμε να πολεμάμε μόνοι μας αυτές τις γιγαντιαίες βιομηχανίες και αυτό είναι τρομακτικό και ανησυχητικό”, είπε. “Αλλά είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τον αγώνα”.

Οι Epoch Times επικοινώνησαν με την EDP Renewables για σχόλια..
Epoch Times


—Δικτυογραφία :

Locals’ War Against Industrial Wind Power Spreading Like Turbines On Fire – STOP THESE THINGS

Locals’ War Against Industrial Wind Power Spreading Like Turbines On Fire

 

 

Πηγή  https://apollodoros.substack.com/p/f1f



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 572


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα